ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שופינג ואאוטלטים

פורום צפון אמריקה
    18
    40
    10826
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Olga1317
      Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

לאחר קריאה רבה של שרשורים ובלוגים שונים, שמתי לב כי רוב המטיילים משלבים ביקור באאוטלטים בדרך כחלק מטיול.

אנחנו לאומת זאת החלטנו לבקר רק באאוטלט של אורלנדו בסוף הטיול, להקדיש לזה יום שלם, זה גם נופל על קולומבוס דיי, וזהו, למיטב הבנתי גם רוב האאוטלטים מחזיקים אותן החניות ורשתות.

שלא תבינו, אני בעד שופינג באופן כללי, אבל כאן חשבנו שלהיסחב עם כל הקניות לאורך הדרך ועוד טיסה פנימית, זה סתם סירבול.

האם אני מפספסת משהו וכן כדאי לתזמן אאוטלט גם באמצע הדרך?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dland
        dland נערך לאחרונה על ידי

בטיול הראשון שלנו בארה”ב קבעתי לנו יום שופינג באורלנדו וזהו.  

בטיול השני כבר הקפדתי לתכנן את השופינג במנות קצובות יותר ובכמה מקומות.

לעניין כמה סיבות:

נכון שבהרבה אאוטלטים ומרכזי קניות יש אותם מותגים אבל לא תמיד ואם מחפשים משהו מסוים כדאי לבדוק.  כמו כן באותו מותג יש לפעמים הבדלים בין אאוטלטים שונים.

אנחנו טיילנו עם שני בנים שאינם חובבי קניות (לעומת בעל שמאוד בעניין) ויותר משלוש שעות במרכז קניות גורמות להרבה פרצופים.

גם בעיני קניות זה דבר מעייף ויש גבול למה שאפשר לקנות ביום אחד.  באותו עניין יש מומחי קניות גדולים ממני ויתכן שאם באים מהבית עם רשימה מסודרת של דברים שרוצים ואותה מחליטים לקיים ביום האחד הקצוב הדבר אפשרי, אבל אם אתם יותר בשיטת נסתובב ונמצא דברים נחמדים, אז כדאי לזכור שאם משאירים הכל ליום אחד לא תמיד מוצאים, לא תמיד יש חשק וכו’.

דנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • ayeletback
          ayeletback נערך לאחרונה על ידי

היינו במספר אאוטלטים ולא היה זול בכלל, לא שונה מסתם קניונים.
          ואצלנו פשוט לא מסתפקים ביום קניות….הנערה בת ה 14 צריכה יותר , הרבה יותר זו חלק מהחוויה שלה.
          וזה מה שמאזן בין ימי טיול טבע לדברים אחרים, אי אפשר לרכז את זה ביום יומיים ( מה שגם יגרום לאחיה הקטן לצאת מדעתו ).
          הסירבול זניח יחסית לשיקולים הללו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Olga1317

תודה לשתיכן.

שיקולים דומים עומדים לנגד עיני, כאשר לוקחת בחשבון שגם במהלך השוטטות בבוסטון ובניו יורק, נעשה שופינג, איך לא. ומצד שני לו”ז הטיול שמחוץ לערים דיי צפוף אצלנו, אז כנראה לא יישאר זמן לכך ונצטרך “להסתפק” באורלנדו.

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא אוהב יום קניות מרוכז, ובטח לא אוהב להשאיר אותו לסוף הטיול

יום מרוכז הוא קשה ומתיש. מאד. וודאי לחלק במשפחה שפחות בקטע, אבל גם למי שיותר בקטע, אחרי כמה שעות זה נהיה סיוט

יום מרוכז הוא כזה שיש לנו בו מטלות – 2 זוגות נעליים, 4 זוגול מכנסיים וכו’. כשיש מטלות – זה לא כיף. יעיד כל מי שהגיע עכשיו עם רשימת הציוד של בית הספר לקרביץ Smile. כי “חייבים” לקנות נעליים. כשמחלקים את השופינג לכמה חלקים באף חלק אין “חובה” כי תמיד יש את מחר (למעט בימים האחרונים, אבל אז בשאיפה כבר גמרנו את רוב הרשימה).

יום מרוכז הוא יקר – כלומר כל העלות של יום טיול (לינה, אוטו, מחייה וכו’) בעצם צריכה להספר לחובת הקניות. כלומר כל השופינג היומי עולה לנו בעצם 300 דולר יותר (תחליפי במספר שלך). אם חילקנו את זה על פני חלקים אולי זה עדיין נכון אבל לפחות לא בולט לעיין. אבל זה גם לא יהיה מדוייק בחלוקה כי יתכן שה-3 שעות שופינג באו על חשבון הגעה מוקדמת למלון ולכן כביכול אין להן עלות

השארת הקניות לסוף הטיול זה בעיה כפולה – פעם ראשונה כי צריך להתאפשר לאורך כל הטיול  כי “במהשך מגיע לאאוטלט הזול” ופעם שניה כי אולי באמת לא יהיה בסוף

הרעיון שלי הוא לשבץ שופינג בסופי יום, או באמצע נסיעות ארוכות.

בסוף יום – אם יצא יום שסיימנו בו יחסית מוקדם (כי האתרים נסגרו למשל או כי סיימנו עם הרשימה היומית או כי אין כח) אז תמיד אפשר לעבור בקניון לעוד שעתיים (ולסגור שם גם ארוחת ערב)

בנסיעה ארוכה – כי אם יש נסיעה של יותר משעתיים שלוש ורוצים לעצור באמצע אז אאוטלט נחמד זו אפשרות לחילוץ עצמות.

אז לא חייבים לעצור בסוף כל יום ובסוף כל נסיעה. אבל אן זה יצא לנו בממוצע פעם ב 3-4 ימים אז בטיול של שבועיים למשל זה כבר 4-5 פעמים. כל פעם כזו היא 2-3 שעות שזה אומר 3-6 חנויות.

עצירה כזו של 2-3 שעות לשופינג גם מאפשרת בקלות לפצל את המשפחה. אולי בחנויות שונות, אולי חלק אוכלים ואחרים קונים. אולי חלק קונים אוכל ואז נפגשים ביחד. אולי זה אאוטלט שיש בו עוד משהו לעשות (משחקיה למשל כתלות בגליאים) וכו’.

אם גם סגרנו מלון שהוא קרוב / צמוד לאאוטלט אז אפשר אפילו להתפצל ברמה של חלק במלון בערב וחלק בשופינג.

אז למשל יש לי במסלול נסיעה ארוכה מההרים הלבנים לקוויבק סיטי (6 שעות נסיעה). מצאתי באמצע שני יעדים – האחד פארק חבלים, והשני איזור של חנויות מעניינות. ובאיזור החנויות יש גם וולמארט מצד אחד וגם מייקלס (חנות דברי יצירה) ממול. אז בהתאם למצב הרוח – או שנעצור בפארק החבלים או בקניות (ואם ממש ישאר זמן אז בשניהם). ואם בקניות אני יודע מראש שאפשר להתפצל – אישתי והגדולה בחנות יצירה ואני והקטנים בוולמארט. אני לא יודע אם באמת נעצור שם ביום הזה. אבל אני יודע שזו אפשרות.

באופן דומה סימנתי לעצמי קניון גדול בקוויבק סיטי שבו יש לונה פארק קטן. סביר שבאחד הערבים נעבור שם. אם יהיה לנו דברים יותר טובים לעשות – לא נעבור שם. אבל אם לא – נסגור שם את אחד הימים.

אגב, לא חייבים לתכנן את כל זה. בשביל זה יש גוגל בטלפון Smile

• אנשיםטובים

ועוד הערה – חנויות באינטרנט!

מה שאני יודע מראש מה אני רוצה – קניתי מראש ושלחתי למלון. למשל היה לפני שבוע סייל נחמד בגאפ, אז עשיתי שופינג רציני שמחכה לי. במקרה שלכם – אם אני זוכר נכון “יום העבודה” חל ממש לפני הנסיעה שלכם, אז יהיה שופינג. ברוב המקרים אפשר להחזיר בלי בעיה (למשל בדקתי שאת הקניות בגפא אפשר יהיה להחזיר בחנות פיזית). כך שנגיע למלון, נסתכל מקרוב ו/או נמדוד. אם לא טוב – נחזיר באחד הימים הקרובים בלי מאמץ כמעט. אם כן טוב – הרווחתי מחיר אטרקטיבי עם מעט מאד מאמץ ובלי לבזבז זמן יקר בטיול.

מה שאני לא יודע מראש – למשל כי אני לא סגור על מידה או דגם – אם רואים בתחילת הטיול אפשר עדיין להזמין מהאינטרנט ויחכה לכם במלון בהמשך הדרך. זה יכול להיות כי בחנות שראיתם זה סתם יקר ובמקום אחר יש מבצעים, או כי בחנות שראיתם היה חסר צבע מסויים או מידה מסויימת.

• Olga1317

אנשים טובים,

אכן לייבור דיי שבועיים לפני הנסיעה, תודה!!! אבדוק מה מציעים. כנראה שלא תהיה ברירה אלא להוסיף מזוודה לקניות בדרך.

תודה.

• אנשיםטובים

עד כמה שאני זוכר יש לכם טיסת פנים אחת. אז יעלה עוד 35 דולר של מזוודה שניה. לא סוף העולם.

• all taken
                      all taken נערך לאחרונה על ידי

אני לא אוהבת אאוטלטים וברוב אילו שהיתי לא מצאתי באמת מציאות.

ואני לא אוהבת קניות….

מצד שני נוסעת עם מי שכן אוהבת ולכן מה שאני עושה זה לחלק להרבה קניות בקטנה – קניונים, חנויות, תוך כדי הסתובבות.

ארה”ב היא land of the shopping ובכל מקום זה אפשרי – ככה הסיוט שלי לא היה מעבר ליכולותי הילדה היתה מאושרת והתוצאה -ה רבה קניות

מה שצריך לזכור זה שלפעמים קונים משהו ואז מתחרטים שלא קניתי עוד את הצבע השני, או הריח האחר וכן הלאה – כשעושים הכל בסוף זה אבוד כבר, אם זה תוך כדי – אפשר לעצור שוב ושוב במקומות – לקנות ולהמשיך

אצלנו מעדיפים דרך אגב טרגט, וולמרט, וכאלו – ואת זה יש לאורך הדרך. וגם מנצלים לקניות של אוכל מיים וכן הלאה.

• Olga1317

אני בעד קניות, למרות ש- 2:3 אנחנו במיעוט, וכמובן שנעשה קניות לאורך הדרך, בכל מקום ובכל הזמדמנות, אבל את חוויית האאוטלט חשבתי לשמור לקראת הסוף, מה גם צריך לעשות ימי חופש בין הפארקים וגם קולומבוס דיי אז הכל השתלב היטב.

• dland
                          dland נערך לאחרונה על ידי

כמו שאמרה all taken אאוטלטים הם לא תמיד הכי משתלמים או מספקים את הסחורה שאנחנו רוצים. זאת עוד סיבה שלא כדאי לשמור הכל ליום אחד באאוטלט בסיום וכדאי לבוא עם ציפיות ריאליות.

בטיול שלנו במערב ארה”ב אחת הקניות הכי משתלמות היתה חולצות בחנות קטנה של רלף לורן בממות’ לייקס – נפלנו על סייל (לא ברור לי מאיזו סיבה) וקנינו מציאות ממש.

בקיצור כלל ידוע בחול – ברגע שמוצאים משהו שרוצים ובמחיר טוב, קונים.

• שירליץ
                            שירליץ נערך לאחרונה על ידי

רק להעיר שאצל המתבגרות שלי טארגט וולמארט לא רלוונטיים לרכישת ביגוד והנעלה.

מקסימום טמפונים ולק 😆

תכלס גם אאוטלטים לא ממש רלוונטיים, כי רוב הסחורה היא עונות קודמות. לפעמים אפשר למצוא נעלי ספורט. 

חנויות אהובות: 

פינק של ויקטוריה׳ס סיקרט

ברנדי מלוויל

פאק סאן

הוליסטר

אברקרומבי

אנחנו תמיד שילבנו תוך כדי, וגם רכישות אונליין, מכל הסיבות שנמנו כבר. 

• IM
                              IM נערך לאחרונה על ידי

אאוטלט בקולומבוס דיי  או לייבור דיי –  כדאי לדעת ולהיערך מראש – 

המון המון אנשים , קושי למצוא חניה , חנויות הפוכות ומבולגנות , אין מידות על המדפים כי הסחורה מפוזרת בחנות ולא מספיקים לסדר אותה , קושי בקבלת עזרה מהמוכרים כי יש עומס וכולם עסוקים , תורים בקופות , אם רוצים לאכול או לשתות משהו – קושי במציאת מקום לשבת , 

נכון שההנחות מפתות , אבל אפילו לי – שבדרך כלל נהנית משופינג – חווית הקניה נפגמת בגלל ההמולה והבלגן . לקחת את זה בחשבון . 

• אנשיםטובים

בהמשך לדברים החכמים שמעלי על המלגן באאוטלט בחג:

אחד הדברים הבעייתיים זה למדוד. 

אז ביקור מוקדם בחנויות שמעניינות אותנו ומדידה ע”י כל בני המשפחה יעזור לנו לדעת מה המידות שלנו בכל אחת מהחנויות.

גם אם עדיין נמדוד בחנות (כי לא רוצים לקנות בלי למדוד) הרי שירדנו לסיבוב אחד של מדידה שתפקידו כן/לא במקום כמה סיבובים והתאמות מידה.

באותה הזדמנות אפשר גם לסמן לעצמנו דגמים שנראים מעניינים.

ועוד אפשרות – כמה ימים לפני החג לקנות בפועל, אבל לא לפתוח. ובחג עצמו לברר האם ירד המחיר על המוצרים שקנינו, ואם כן לבקש התאמת מחיר או להחזיר ולקנות שוב

• חתול-רובוט
                                  חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אני ממש לא שוֹפֶּר גדול

אבל נהנה מאוד לקנות ב-Macy’s. יש שם המון מבחר, מבצעים אדירים וצוות אדיב. טיפ: הסניף בוושינגטון הרבה יותר שקט ונעים מחנות הענק בניו יורק.

• lirom6112
                                    lirom6112 נערך לאחרונה על ידי

אני תמיד משלב קניות בטיול- מגיע עם רשימה של מה שצריך בעיקר.

באווטלטים לפעמים יש מציאות.

לדעתי , החוכמה זה לשלב את העצירה לקניות בתוכנית הטיול ולא ״על הדרך״.

דבר נוסף- להגביל את השיטוט בחנויות בזמן, אחרת זה יהיה יום מבוזבז.

אף פעם לא השארתי את הקניות ליום האחרון בגלל מספר סיבות- לחץ של זמן, ודבר נוסף זה לחפש משהו מסויים שאין בחנות ספציפית וצריך למצוא חנות אחרת שמרוחקת מאוד ממרכז הקניות. 

לדעתי , ההמלצה הכי חשובה- לקנות מה שצריך ואם אפשר לתכנן מראש, אפילו יותר טוב.

• מרברב
                                      מרברב נערך לאחרונה על ידי

היי 

כשיש יום הנחות נניח ב קולומבוס דיי

ההנחות יהיו רק ביום עצמו או נניח 3 ימים סביב החגיגה?

תודה

מירב

• ari0252
                                        ari0252 נערך לאחרונה על ידי

לשופינג ולאאוטלטים יש תפקיד מאד חשוב בטיול וזה לשמור את הגברת רגועה ומבסוטית

• Olga1317

WOW

תודה לכל העונים, למדתי כמה דברים.

שירליץ – לא מכירה חלק מרשתות שציינת הם בניו יורק/בוסטון? 

אחד הבעיות של לקנות באינטרנט זה מידות, במיוחד ברשתות שפחות מכירים. גדולה, 15,5 כבר דיי התיצבה על מידה שלה וממבחר שבארץ מעדיפה אמריקן איגל. גם עם קטן הכל דיי ברור, אבל כלת בת מצווה שרוך, הכל או קצר או גדול, אז חייבים למדוד.

אז אם אסכם: פורום הצביע נגד להשאיר קניות ליום האחרון ועוד בחג.

אשאל: איזה פעילות הייתם ממליצים ליום זה באורלנדו עד שעה 15:00 כי אחר כך ניסע לטמפה ביי.

• all taken
                                            all taken נערך לאחרונה על ידי

מאוד משתנה

למשל ההנחות שהיו ל4th of july בויקטוריה סיקרט התחילו 3 ימים לפני ונמשכו עוד אחרי.

תלוי בחנות וברשת

לרוב בימי קניות מיוחדים יש הנחות רק לאותו היום

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון