ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות ונציה ודולומיטים

פורום אירופה
    3
    5
    1414
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • amosbt
      amosbt נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

אני מתכנן להגיע ב10.9 דולומיטים.

יש לי שם 3 ימים ואז עוד יומיים להעביר במקום אחר.

חשבתי לנחות ביום ראשון  בונציה ולהישאר שם לילה אחד.

למחרת לנסוע למלון שנמצא בקשיי לעוד 2 לילות. ברביעי לרדת לורונה ולאגמים.

נשמע מסודר ומתכנן אבל יש לי בלגאן במחשבה ואשמח אם תוכלו לעזור לי לגבש עמדה.

מספר שאלות והבהרות.

א. אנחנו דתיים והמלון שאנחנו הולכים אליו הוא היחיד הכשר ויש חדרים רק לראשון שני ושלישי.
      ב. התכנון הוא נחיתה ונציה ושהיה לילה אחד. יש שם מלון כשר. מה כדאי לעשות בונציה יום אחד בהנחה ואנחנו לא הולכים לטייל בכנסיות .
      ג.  דולומיטים. מה עושים שם אם אשתי פוחדת לעלות על רכבל?
      ד. תכננתי לעבור לאגמים ביום רביעי וביום חמישי טיסה חזרה לארץ מורונה.
      מה עושים באגמים והאם לשמור קצת זמן לורונה ולישון שם או לישון באגמים וביום חמישי לנסוע לוורונה לטיסה.

מלא שאלות. מלא בלגן. יכולים אולי לשפוך קצת אור על הטיול הלא ברור שאני כרגע מתכנן?  

תודה רבה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלין וסער
        אלין וסער נערך לאחרונה על ידי

לדעתי התפרשת על שטח גדול מדי ביחס לזמן הטיול. אזור הדולומיטים מקסים, אך להקדיש לו יומיים (שחלק גדול מהם “יתבזבז” על נסיעות הלוך וחזור בכבישים הצרים והמפותלים) זה ממש חבל. 

מציע שתבחרו קודם כל אזור להתמקד בו (או הדולומיטים או האגמים), ובהתאם לכך תתכננו את המסלול. שני האזורים מקסימים, בשניהם יש המון מה לראות וצריך לראות תמיד את חצי הכוס המלאה – מה שכן תספיקו, ולא לחשוב על מה תפספסו.

לגבי ונציה, יש כמובן הרבה מה לראות גם בלי הכנסיות. אני באופן אישי לא אהבתי את העיר: אמנם מיוחדת, אך יותר מדי תיירותית וגם מאוד מלוכלכת. אבל זה כבר עניין של טעם אישי. בוורונה לא הייתי, כך שלא יכול לחוות דעה.

• dorongm
          dorongm נערך לאחרונה על ידי

היי

הייתי מוותר על הדולומיטים ונשאר על הקו של האגמים,

כלומר וונציה, וורונה, אגם גארדה, אגם איסאו, אגם טנו,

• amosbt
            amosbt נערך לאחרונה על ידי

בס"ד 

תודה על התגובות.

סער. אמרת שהדולומיטים יפים.

בהתחשב בכך שלא נוכל לטפס לגבהים, האם תוכל לייעץ לנו על סיורי כוכב מהמלון?

הוא נמצא באלבה די קאנזיי (Alba di Canazei).

• אלין וסער
              אלין וסער נערך לאחרונה על ידי

קודם כל העמק שבו נמצא המלון שלכם (ואל די פאסה, שחוצה אותו כביש ss48) הוא יפהפה, ואפשר בקלות להעביר בו יומיים או שלושה, ואף יותר. אגם קארצה ואגם סוראגה מדהימים, וכך גם כל העיירות שלאורך הכביש. אם אתם אוהבים טיולים בטבע – זה פשוט גן עדן. הכי מומלץ זה פשוט להיכנס בבוקר ללשכת המידע לתיירים בקאנזיי ולבקש מהם המלצות על מסלולים, ברמת הקושי שמתאימה לכם. 

במרחק קצת יותר גדול, אך עדיין סביר לטיול כוכב נמצאים העיירה הגדולה במזרח הדולומיטים, קורטינה ד׳אמפצו, ואגם מיזורינה, ובצפון הקצת יותר רחוק – אגם בראייס המדהים. מצפון מערב יש את עמק גארדנה ובמרכזו אורטיזיי המקסימה וקצת אחריו – בריסנונה בצפון ובולצאנו בדרום.. 

בקיצור, איפה שלא תזרוק אבן – תיפול על מקום מקסים, צריך רק לבחור. אני תמיד בעד להתמקד באזור מסויים ולא להתפזר על שטח גדול, במיוחד אם הטיול קצר יחסית. מוזמן לבלוג שלי (קישור למטה) ובו סיכום הטיול שעשינו לדולומיטים בשנה שעברה.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון