שוב פעם אמריקה - הפעם מערב ארה"ב
-
מורו ביי בשקיעה -
טרקטרונים בפיזמו ביץאחד מ-2 האטרקציות המובילות של הטיול מתוכננת ליום הזה.
תתכוננו ארוך. יש חוויות ….
טרקטרונים על הדיונות של פיזמו ביץ.אטרקציה חדשה לילדים מפונקים ששבעו כבר מפארקי חבלים, אומגות, פארקי שעשועים ופארקי מיים ומזחלות הרים.
שניהם מאוד מחכים, ביחוד הקטן חובב הנהיגה. ( שבארץ תסכלו אותו מאוד עם טרקטרונים לילדים במהירות של 10 קמש ).
פרטים טכנים:
שכרתי את הטרטרונים כחודש מראש במקום הבא
https://pismoatvrentals.com/contact-pismo-atv/יש להם מבחר רב של טרקטרונים , צריך להתקשר לתת את הנתונים שלכם – גובה ומשקל ( תרגמו מראש לפאונדים ו FEET לפני ) והם ימליצו מה הטרקטורון המתאים לכל אחד.
אח”כ אפשר לעשות הזמנה ברשת ומקבלים אישור במייל
( לשלוח להם מיילים מתוך האתר לא עובד. הם לא עונים )
המחיר כ 60-70 דולר לאדם לשעתיים ( לא כולל הזמן שלוקחים ומחזירים אותך וזמן ההדרכה – שזו שעה נוספת בקרוב ). – מי שרוצה אפשר לשכור ליותר.
( מחיר מדויק הוא תלוי דגם הטרקטרון שבחרת )
במקרה שנוסעים עם ילדים צריך לעשות מבחן בטיחות ברשת ( שאם לא עושים קודם את הקורס ONLINE אין הרבה סיכוי לעבור אותו ) ולהביא להם את הדיפלומה.
בחיי….אמיתי
לקח לי כשעתיים לעבור על הקורס ועברתי את המבחן שניסיון שני. ( מותרים 5 נסיונות )כמו ללמוד לשחות בהתכתבות.
הנסיעה היא על החוף ( מהירות מוגבלת של 15 מייל לשעה ) ובדיונות לאחריו ( אין מהירות מוגבלת )
צריך ללבוש מכנסיים ארוכים ולנעול נעליים סגורות.
על בחוף יש חברות השכרה רבות, לא ניראה לי שיש הבדל גדול בניהן.שלנו היתה סה”כ בסדר גמור.
אז איך זה עובד.
נוסעים אליהם מסדרים את התשלום.
משם מגיע רכב שאוסף אתכם אל החוף. שם נמצאים הטרקטרונים ומעין ביתן שבו נמצאים האנשים. חם מאוד והשמש קופחת.
מקבלים הדרכה תאורטית, אזהרות על מהירות ומפה ( שחשובה מאוד כי יש מקומות שהדיונות לא יציבות ומסוכן להגיע אליהן)
מקבלים קסדה
אח”כ מקבלים הדרכה על הטרקטרון עצמו.
אצלנו כל אחד קיבל אחר, וככה אמא האומללה נקראה לכל הדרכה בנפרד ( גם כדי לתרגם וגם כדי שתוכל לעזור לילדים בעת צרה – ברור שלכם שזה קשקוש נכון. אם משהו עזר למישהו זה תומר לי )
הילדים קיבלו טרקטרונים אוטומטים קלים להפעלה….לי נתנו משהו טוב במיוחד. ידני.
נו באמת, ניסיתי למחות שאני רוצה לא טוב אלא פשוט...לא עזר לי.
יצאנו לדרך. על החוף מסתדרים בקלילות.
על הדיונות...נתקעים בחול ( לפחות בהתחלה – אח”כ יודעים מה לעשות )
מגיעים לדיונות. לפנינו גיבעה גבוהה...מותר לי שואל הקטן.
מה פתאום אני צורחת בפנים, מחייכת אליו ואומרת בטח.
הוא דוהר במעלה הדיונה, אחותו בעקבותיו.
עוד רגע הם יורדים מהצד השני ונעלמים
אני מחכה שיחזרו ...לא חוזרים
ומחכה ומחכה...לא חוזרים.
מנסה לנסוע בעקבותם, הטרקטרון נתקע בחול.
ניסיתי רוורס ( כמו שלימדו אותי כדי לחלץ אותו ) דווקא עבד...אבל סרב לצאת מרוורס.
מה עכשיו?
אני מסתכלת מיואשת סביב הדקות עוברות. לפחות 10 דקות אם לא יותר
פתאום מופיעה הילדונת ברגל מהדיונה . אמא נתקענו בחול ( וואו הפתעה ).בואי תעזרי לנו. ( אני ? איך? )
מכאן לשם הופיעה בחור חביב על אופנוע חילץ את הילדים ואותי ( גם לו היה קשה להוציא מרוורס הוא עשה זאת עם היד עם הפדל וממנו אני למדתי בהמשך ).
ברבע השעה לאחר מכן הוא חילץ אותנו שוב ושוב איזה 10 פעמים ( כבר ממש לא נעים ).
בשלב הזה השתלטנו על הנושא, הבנו איך להתקע פחות, ותומר (בן ה 11 ) הגבר במשפחה הבין גם איך לחלץ טרקטורון תקוע והיה גאה בעצמו , וטיפל בתקיעות מאז.
היה כיף השתוללנו על הדיונות ( אפילו אני ). הילדים עשו תחרויות נהנו עד בלי די.
עשרים דקות לפני סוף הזמן יצאנו חזרה לבסיס
על החוף כק”מ לפני ההגעה הטרקטורון של ניתקע ונכבה.
ולא נדלק.
כל הפטנטים לא עוזרים. לא נדלק.
הילדים ממשיכים קדימה ( להביא עזרה )
אני מתקשרת למספר שנתנו לי בחברה ההשכרה
תריצי אותו קדימה תוך כדי הסעה שלו אומר לי הבחור ( מזכיר לי מכוניות משנות ה 70 ).
אתה צוחק עלי אני שואלת...הוא כבד לא מצליחה להזיז אותו אפילו ס”מ ( בכל זאת כבר לא ילדה ואחרי ניתוח גב ענקי )
את שם לבד ( אני שומעת את הזלזול בקולו ).
הילדים נסעו קדימה אני עונה
מה נתת לילדים לנסוע לבד אני ננזפת בחומרה ( כאילו דה...לא רצתי אחריהם לעצור אותם )
טוב הוא מבין שאין ברירה הוא ישלח מישהו שיתפנה.
לידי על החוף קרוונים עם משפחות ( מקסיקניות? ספרדיות? אנגלית הם לא ידעו ) שמגיעים לשם עם טרקטרונים משל עצמם
אני רואה אותם מצביעים עלי...ו 3 גברים מגיעים אלי….כמו מסרט מערבונים ישן עם הסיגריה בזוית הפה.
הם מאוד חביבים מנסים להדליק את הטרקטרון., בודקים את המצבר, גם הם לא מצליחים ( אז אני לא כזאת גרועה – מרגישה פחות לא יוצלחית ).
מציעים לי לגרור את הטרקטרון לקרוון ולהארח אצלם עד שיגיע חילוץ. ( בחצאי מילים באנגלית ובתנועות ידיים |)
עד כאן !!!!!!!!!!!
עוד רבע שעה והחילוץ מגיע...הוא מסיע את הטרקטרון בדחיפה תוך כדי נתינת גז והדלקה ( כן כמו המכונית של אבא שלי זל בשנות ה 70 ) והרכב נדלק
5 דקות ואני בבסיס.
מתאחדת עם הילדים.
קצת נשרפנו.
המון חול
חוויה אדירה – ממליצים בחום
קבלו את אפרוחי על הטרקטורון -
מפיזמו ללוס אנגלסאנחנו מסיימים עם הטרקטרונים בסביבות 13:00 בצהריים ויוצאים על ה 101 לכיוון לוס אנג”לס
התלבטתי עם לעצור בסנטה ברברה, הוחלט שלא – לא מעניין מספיק
עוצרים בדרך באיזה מקדונלדס.
עמדנו המון זמן בפקק ליד סנטה ברברהעצרנו לשעתיים ב OUTLET קמרילו ( camerillo premium outlet )
בזבזנו המון כסף בחנוחות ספורט ובאמריקן איגל.
והגענו ל LA “למלון של הפורום” בהוליווד.( hollywood orchid suits )
ללוס אנג’לס הגענו בשישי בלילה.
הכוונה להשאר 2 ימים ב LA השתנתה ל 3 ימים מלאים ו 4 לילות כדי לא להגיע ליוניברסל בסופש.
חשבתי שההפסקה מהנסיעות והמנוחה תהיה טובה לנו.
היה כיף להשתקע במקום אחד 4 ימים
בדיעבד – היה נחמד אבל קצת יותר מידי, היה עדיף לא להוסיף עם יום ב SF או במונטריי…. מיילא.
המלון : קיבלנו סוויטה עם מיטת קינג ומיטה ספה. ומטבחון.
מרפסת ( ששימשה ליבוש כביסה ).
עלות כ 220 דולר ליום + 11 דולר חניה ליום.
אחלה מלון, מאוד אהבנו הכל היה מעולה. ( ארוחת בוקר קצת דלה אבל העשרנו אותה לבד במטבח בחדר )
המיקום מנצח ממש על האחוריים של הוליווד ( של קניון קודאק )
הוליווד קצת לא נעימה אבל לא נוראית כמו שהתרשמתי בקריאה. מליוני התיירים הופכים אותה ללא “מפחידה” כלל בכל שעות היום.
ביומיים שהיו לנו, הסתובבנו בשדירת הכוכבים ( עד שהילדה מצאה לפחות 2 שמות שהכירה ….תודה לאל קיבלנו פטור ) וקנינו ספינרים ממש שווים בזול. מאות דוכני ספינרים יש שם
אכלנו בכמה מסעדות גרועות וסושי אחד מדהים ( בקומה השלישית של קניון קודאק )
צפינו בשלט. ( מהקניון הצמוד למלון |)
התפלצתי מהמחירים ( 4 דולר ביקשו על בקבוק מיים מינרלים קטן )
היינו במוזיאון ג’ינס – נחמד אבל יקר רצח בשביל 20 הדקות שבילינו בו
נסענו לסנטה מוניקה – היה מאוד נחמד ( קצת התסובבות מסעדה נחמדה ומתקני לונה פארק )
עשינו שופינג – היינו בגרוב שלא אהבנו, נחמד להסתובב אבל לא לקניות.
ובסתם MALL אקראי שהיה מוצלח יותר
ולבסוף ביום האחרון יוניברסל
-
יוניברסלאת הכרטיסים אני קונה לילה קודם ברשת ( הנחה קטנה ) בעלות של 110דולר לאדם.
שקלתי כרטיסי קיצור תורים אבל עוד 179 דולר לאדם ( רק לילדים ) זה פשוט מטורף.
החלטתי להמר בלי – הימור סופר נכון.
במלון יש עמדת מחשב שניתן להדפיס ממנה ( חובה להדפיס – מי שקונה ברשת צריך לקחת בחשבון מראש שבמלון יאפשרו לו להדפיס ).
ב 8:00 בבוקר אנחנו בפתח הפארק ( 10 דקות נסיעה מהמלון) יש כניסה מוקדמת למי שקנה ברשת למתחם הארי פוטר.
צועדים לשם.
זה הזמן לציין שהיינו באורלנדו לפני שנתיים, ביקרנו בדיסני וב-2 היוניברסל וכבר אז היתה התלהבות מוגבלת. הרצון היה לחזור רק ליוניברסל
הילדים עושים את הסימולטור ואת רכבת ההרים, ומרוצים מאוד.
עכשיו כבר 9:00 הפארק נפתח , אנחנו ממשיכים לסימפסונים ( שהילדים זכרו לטובה ) ולמיניונים ולעוד כמה.
עושים את הסיור ( נחמד אבל לא יותר )
עוברים ןלמפלס השני ועושים את הסימולטור של ה TRANSFORMERS (אני גם עושה והוא מדהים במיוחד הפצצה שמתפוצצת לך בפנים ) , אחרי ארוחת צהריים עושים אותו שוב.
עכשיו אמצע היום שיא התורים – מקסימום 40 דקות...לגמרי לגמרי בסדר ( חוץ מהארי פוטר שם התור גדול יותר – אבל כבר עשינו )
משוטטים בעוד מתקנים ( WALKING DEAD המטופש )
רואים את מופע המיים ( כבר ב 1995 ראיתי אותו והיה מטופש – עדיין מאוד מטופש. גם בת ה 14 חושבת כך אבל בן ה 11 מתלהב - אז זה בערך מדד הגיל לו המתקן מתאים )
ב 15:00 הם רוצים הביתה מיצו לגמרי.
ב CITY WALK עוצרים לאספקת סוכר (גלידה עוגות קינמון וכו )
וחוזרים למלון
כולם מתים מהחום והעייפות…..כל מה שרוצים זה מזגן ומיטה /ספר/מחשב.
ארוחת ערב במלון.
מחר נוסעים לסדונה. החלק המדברי בו לא הייתי אף פעם מתחיל
זה הזמן לציין שמזג האויר בלוס אנג’לס היה לוהט ( לא ציפיתי ) כ 40 מעלות ביום. -
גם אני הצטרפתי לעוקבים.
קצת נבהלתי מהטמפ’

ותודה על הפירוט.

-
איזה טיול נהדר!
תודה על השיתוף.
(המשרד שלי מול הפריי בעמק, והוואלי פייר הוא ״קניון הבית״
) -
מלוס אנג'לס לסדונההיום מתחיל הפרק המדברי שטיול, באזורים שלא הייתי בהם ( למעט וגאס ) ואני מאוד מחכה להם.
אבל ביום הזה מצפה לנו נסיעה של 7.5 שעות לסדונה.
עד סדונה לא שמעתי עד שנה שעברה שחברה נסעה לשם ומאוד התפעלה.
מאז קראתי שעוד רבים חשבו כמוה, ומכיוון שהשתלבה היטב בדרך החלטתי להגיע אליה.
בתכנון המקורי התוכנית היתה לצאת אחהצ מ LA לנסוע 3-4 שעות על ללינה באמצע הדרך ולסיים למחרת.
אבל ההחלטה להזיז את יוניברסל ליום חול שינתה את הכל והחלטתי להמר על נסיעה ביום אחד.
קצת נועז 7.5 שעות ואני נהגת יחידה.
ערב קודם אמר גוגל פתאום 8.5 שעות , כנראה בגלל עומסים באיזור LA והתחלתי ממש להלחץ.
אז למחרת ב שש וחצי בבוקר היינו ברכב ( הילדים המשיכו לישון)
תוכניות הטיול בפאלם ספרינג בוטלו.
נסענו.
עצרנו מספר פעמים לאוכל,שרותים, התרעננות וכו.
סהכ למעט שעה קשה אחת באמצע עבר לי יופי.
בזכות היציאה המוקדמת.
אחרי פיניקס אנחנו עוצרים כבר להרבה זמן ב Outlets at Anthem ששנמצא ממש על הדרך. ( שעה מסדונה כבר אין מתח נהיגה ) וכולם רוכשים נעלי ספורט.
משם לסדונה.
השמיים מתעננים
מד הטמפרטורה של הרכב שהראה 106 צונח לנגד עניי הנדהמות תוך מספר דקות ל 65 ( משהו כמו ירידה מ 40 מעלות ל 15 ׁׁ
נכנסים לסדונה, אפשר לראות שיפה אבל העננים שירדו מסתירים חלק גדול מהיופי, גם המבול.
בכל זאת אני מתפעלת מהבניה בצבע התואם לצבע ההרים ( אפילו הכבישים אדומים ).
המלון שלנו במעלה הגבעה ליד הש”ת מיקום מעולה ליד נקודות תצפית מסלולים וה מרכז המידע לתייר.
מלון
sky range lodge
יחסית זול ומאוד מאוד נוח.מומלץ
-
תמונות מהמלון בסדונה -
סדונה - התאהבתיוואו כמה שיפה שם בסדונה.
התאהבתי לגמרי והחלטתי שזה המקום הכי הכי הכי יפה ( רק שבהמשך יהיו עוד כאלה).
בניגוד בין במדבר האדום לשפע המיים והטבע הירוק ...והחיבור בניהם מהמם.
הגענו סדונה בערב. בחוץ קררררר (צריך לחפור במזוודות עם בגדים חמים שנארזו בעומק האוטו לחפש משהו חם).
הגשם הפסיק העננים מתפזרים ואנחנו הולכים ברגל לתצפית ש”ת שצמודה למלון שלנו (מיקום אסטרטגי )
השקיעה מהממת.
אבל לא מצטלמת טובה.
הנה תמונת שקיעה אחת בעיקר של שמייים יפים
אחרי השקיעה רק מסעדה ולישון...גמורים כמובן -
יום בסדונהעמד לרשותנו יום שלם בסדונה.
היו המון תוכניות
והספק אדירוגם פספוס אחד.
קמנו בלי שעון ( אחרי 6:30 אתמול ) אכלנו ארוחת בוקר במקום מזדמן.
נכנסנו למשרד התיירות וביקשנו המלצות.
המליצו על על מסלול AIRPORT LOOP ( שיוצא מטר מהמלון ) מסלול לא קשה עם נופים נהדרים להרים האדומים.
אבל קודם SLIDE ROCK PARK שהילדים מצפים לו.
לוקחים בגדי ים ומגבות ונוסעים.
20 דקות נסיעה ואנחנו שם.
בכניסה רנג’רית חביבה מסבירה שרמת החיידקים במיים גבוהה ויש סיכוי רציני לחלות-- על אחריותנו.
בהיותנו משפחה רגישה מאוד לבעיות בטן ( ביחוד אני) אף אחד לא מוכן לקחת צ’אנסים.
עם זאת האכזבה גדולה.
אולי היינו עודף צדיקים (ראיתי אח"כ רבים רבים רוחצים – והם לא סגרו את הפארק ).
בכל מקרה חם אש בחוץ, חוזרים למלון ואני הולכת עם הקטן לבריכה.
אח”כ כבר יש נכונות אפס לטייל. מצידם.
אז אני לוקחת תיק קטן והמון מיים וטלפון ויוצאת לבדי למסלול ה AIRPORT LOOPמרהיב , מקסים, כל כך יפה – אין לי מילים
אני שוכחת את החום מרוב שמהמם שם.
רוב מי שפגשתי עולה לתצפית וחוזר, מעטים טיילו.
קצת הפחיד אותי לטייל לבד , אפילו מדבר טריוואלי כמו ליפול ולשבר רגל…
בכל מקרה אני סוחבת הליכה של שעה וחצי עד שנשברתי כי חם אש.
משם אני עוד נוסעת לגשר שראיתי בכיוון ה SLIDE ROCK PARKחונה ויורדת למסלול מתחתיו עם נוף לנהר ( חצי שעה הליכה ) , פתאום זה ניראה כמו איזור גשום ולא מדבר. יפהההההה
מצטרפת לכם המון תמונות כי לא הצלחתי לבחור. -
איילת תמונות מ ה מ מ ו ת !!!
איזה יופי !!!
-
המסלול על הגשרלא יודעת איך קוראים לו, מי שמגיע לשם מדובר על הגשר שביציאה מהעיירה לכיוון כביש 89A. ( לכיוון SLIDE ROCK PARKׂ )
יש מגרש חניה קטן אחריו משמאל ( בהגעה מכיוון העיירה ) , כדי לחנות לרדת אל הגשר, יש שם מסלולון ומספר נקודות תצפית. הנוף יפהפה.
לא קראתי על המקום הזה בשום מקום, פשוט ראיתי ועצרתי
מצרפת תמונה לדוגמא -
המסלול על הגשר -
מתכננים טיול דומה בשנה הבאה, פתרתי לי את ההתלבטות האם לתכנן לילה אחד או שניים בסדונה. נראה מקסים!
-
תרשמו -- WEST FORK TRAILבשעת צהריים וקרוב ל 40 מעלות אני חוזרת לאוטו ונזכרת בילדים שהשארתי במלון
בטח רעבים.
מבקשת מגוגל “מקדונלדס” ומביאה TAKE AWAY ( מצחיק נורא אבל בסדונה הסמל של מקדונלדס ירוק – הייתי צריכה לצלם את האנומליה הזאת ).
בדרך חזרה למלון אני נכנסת שוב למרכז מידע לתיירים , מודה על ההמלצה הקודמת ומבקשת עוד אחת לשעות אחה”צ
המחשבה לנוח קצת, לחכות שיהיה פחות חם ושוב ללכת לטייל. ( תבנית שאחזור עליה בכל הימים הבאים )
הם ממליצים על מסלול בשם WEST FORK TRAIL שנמצא מחוץ לעיר אחרי ה SLIDE ROCK
חוזרת למלון. שעות הצהריים הלוהטות עוברות במזגן ובבריכה
ב 17:30 אנחנו יוצאים למסלול בהרכב מלא ( לפחות בהתחלה )
הפתעה אדירה, המקום מ ה מ ם
קסם נמצא שם בכל מקום.
הולכים בין הצוקים האדומים האדירים על גדות נחל ירוק המון צמחיה והמון מיים, הניגוד כל כך מיוחד ושונה.
זה לא היה מסלול של הרי שלג מדהימים או קניון מהמם , אבל השלווה והקסם שם כבשו אותי. אחד מהטיולים השווים ביותר שעשיתי אי פעם.
מדובר במסלול הלוך חזור, אנחנו עשינו חלק וחזרנו , אפשר להגיע רחוק יותר.
אבל אצלנו היתה בעיה קלה. רבע שעה אחרי שיצאנו לדרך צרחה הילדה שהלכה ראשונה “נחש” האם היא ראתה נחש או שהיה נדמה לה, לעולם לא נדע ( אני לא ראיתי נחש , אבל ביציאה היה שלט שהזהיר מנחשים מה שהוכיח לה את צדקתה )
היא סרבה להמשיך, חזרה לאוטו לבדה.
המגרש חניה בערב לא היה נטוש אבל גם לא הומה אדם, ויש גבול כמה זמן יכולתי להשאירה שם ….אז רק שעה וחצי.
מפציצה בתמונות. מי שבאיזור ממליצה לא להחמיץ. באמת משהו משהו -
עוד -- WEST FORK TRAIL -
ולפינלה - הזריחהאת היום אנחנו מסיימים במסעדה איטלקית בינונית.
מחר בבוקר ממשיכים לגרנד קניון.
אני מתקשה להיפרד מסדונה היפה ומחליטה לקום לזריחה ( לבדי ברור )
ב 5:00 אני בראש הגיבעה הצופה לכיוון המזרח.
עם עוד לא מעט אנשים.
הזריחה יפה...לא כמו מה שציפיתי. ( ובגללה לא אקום יותר לזריחות בהמשך )
ולא מצטלמת טוב. בדיוק כמו השקיעה.
בכל זאת – זה מה שהצלחתי לגרד.
ב 6:00 אני חוזרת לחדר, הילדים עדיין ישנים.
אני משתחלת למיטה וישנה בכיף עד ל 8:30
נוסעים לגרנד קניון. -
איילת הי!
גם אני הצטרפתי ומאד מתפעלת מהטיול הנפלא שלכם ומאיך שאת מתקתקת הכל, כרגיל! (והעיקר שלא היו תקלות כמו קיץ הקודם...)
סדונה באמת מקסימה, ובכלל – התמונות שלך נהדרות.
ואיך הילדים גדלו!!!!
תודה על השיתוף,
מחכה לגרנד , לפייג’ ולברייס!
שירלי

-
אילת התמונות מהממות, אפילו אילו שכבר ראיתי.
הטיול שלך כל כך מחזיר אותי לטיול של שנה שעברה (כמה חבל שלא עשינו ביחד….. נו שויין)
-
אני נרשם שוב לשרשור כי משום מה הפסקתי לקבל
התראות ממנו.