חברת השכרת רכב מומלצת
-
היי
בררתי באופרן על הזמנת רכב בבוסטון והחזרה במנהטן ביקשו מאיתנו 99 דולר תוספת.ואחכ כששאלנו בשלמה סיקס ובהרץ אמרו שאין תוספת.אתם מכירים גם את החברות האחרות?מה הייתם ממליצים מנסיון?
-
תבדוק ב national אני השכרתי מבוסטון לניו יורק לנסיעה מקרובה. בהצלחה
-
החברות שהזכרת הן לא חברות להשכרת רכב בארה”ב – הן משמשות כסוכנים לחברות ההשכרה האמריקאיות. החברות האמריקאיות הן למשל דולר, הרץ, אלמו, נשיונל, אנטרפרייז, באדגט, אוויס ועוד.
נושא “דמי ההחזר” נקבע על פי חברת ההשכרה האמריקאית, והוא שונה בין החברות. הוא גם תלוי בסוג הרכב ובמקומות הלקיחה וההחזרה המדוייקים.
למשל בבירור שאני עשיתי לגבי מיניואן – חברת דולר לא לקחה דמי החזר על השכרה בשדה התעופה של בוסטון והחזרה במנהטן או JFK, אבל כן על החזרה בניו ארק. חברת אלאמו רצתה 100 דולר (+מיסים) על החזרה באיזור ניו יורק, בלי הבדל בין מנהטן לשדות הסובבים אותה.
בכל מקרה – חשוב להסתכל על העלות הכוללת, כולל כל מה שאתם צרכים – למשל נהג נוסף, דמי החזר, מכשיר EZPASS, או כל דבר אחר שרלוונטי אליכם. יתכן שחברה מסויימת תהיה זולה בפרמטר אחד אבל יקרה בשני.
-
יש לך במקרה מספר טלפון שלהם? ולא לקחו שילוב יעדים?
-
תודה.בדקתי בדולר הרבה יותר זול.מעניין אם יכולה להיות רגועה.
-
שלום דליה,
אתחיל בגילוי נאות - אני עובדת באופרן.
כך או כך, בנוגע לכל ספק בחופשה, בין אם זו חברת תעופה, מלון או השכרת רכב אני אישית ממליצה לבדוק את הדירוגים וחוות הדעת של הלקוחות טרם ההזמנה כדי לא להתאכזב.
יש את סקר השירות המרכזי שמדרג חברות השכרת רכב בארה”ב –
http://www.jdpower.com/press-releases/2016-north-america-ren tal-car-satisfaction-study
ולמשל באתר אורביז להזמנת רכב יש דירוג של הספקים השונים ממש פר תחנה –כך שתוכלי להשוות את הציונים של הספקים בתחנה הספציפית שבה את רוצה לקחת את הרכב.
נסיעה נעימה!
-
היי ליהי ,
דירוג חברות ההשכרה מעניין מאד ונראה לי שההפרשים לא מאד גדולים.
האם יש פירוט משני וציונים לקטגוריות שונות כך שנוכל לקבל מושג קצת יותר ספציפי?
-
תודה,
חייבת להגיד שבדר”כ לוקחת רכב באופרן בגלל קרבה לאופיר ורו אך הפעם זה הפרש משמעותי.
-
הי
אני מבולבלת ואשמח לקבל ייעוץ..
קראתי את השרשור ועשיתי שיעורי בית לפי עצתו של ראובן שבטובו נתן רשימה ארוכה של חברות השכרה שבינהן יש גם מנועי חיפוש כדוגמת http://www.rentalcars.com
אישית מעדיפה לעבוד ישירות עם החברות. אבל אולי אני טועה?
למרות שבחלק מהחברות יש לי “כרטיס חבר” ובחלק אחר יש הנחות דרך כרטיסי האשראי, מצאתי שחברת דולר משכירה במחירים הנמוכים ביותר. לאחר שהצצתי בשרשור וגיליתי באדיבותה של ליהי http://www.jdpower.com/press-releases/2016-north-america-ren tal-car-satisfaction-study שחברת דולר מדורגת נמוך מאוד מבחינת השירות, עלה בי חשש אם המחיר שווה..
- האם מומלץ לשכור דרך חברת דולר?
- איך ניתן לקבל מחירים לחברת national דרך אתר ישראלי או שמה ההשכרה נעשית דרך האתר האמריקאי (וכאן יש בעיה להבנתי בשל הביטוחים שלא מתאימים לנהג הישראלי)
תודה
טל
-
טלאני לא פעם שכרתי רכב בחברת דולר. גם כעת, לטיולי הקרוב, יש לי ארבע השכרות בחברת דולר, כי בחברות האחרות כגון: אלמו, הפרשי המחיר היו משמעותים.
נכון, דולר לא החברה הטובה בארה”ב, צי הרכב שלה יותר ישן מזה של אלמו או נשיונל. מניסיוני בדולר, אם לא הייתי מרוצה מהרכב שהוצע לי, ביקשתי להחליפו והפקידים בתחנות נענו בחיוב.
בפעם האחרונה, בחודשי מרץ/אפריל היו לי שתי השכרות בדולר: האחת בלאס וגאס, שם שכרתי SUV ואיפשרו לי לבחור מתוך אלה שעמדו במגרש והשניה בניו אורליאנס, גם שם איפשרו לי לבחור רכב קומפקט לפי הדרגה ששכרתי. בניו אורליאנס אף רכב מאלה שהיו במגרש לא מצא חן בעיני, אז הביאו לי אחר במצב טוב והתרציתי.
הרשימה שאני נתתי, היא של סוכנויות. אבל אפשר לשכור ישירות באתרים של אלמו או נשיונל (ALAMO.COM ו-NATIONAL.COM) וכאשר רושמים תושב ישראל (באתר נשיונל.קום בפינה השמאלית והעליונה, באתר אלמו.קום לשנות תושבות במשבצת של “RESIDENT OF UNITED STATES”) מקבלים הצעות מחיר שכוללות את הביטוחים הנחוצים לנהג בעל רישיון נהיגה ישראלי. בדרך כלל הצעות המחיר באתרים אלה יותר גבוהות מאשר אלה שמקבלים מהסוכנויות שציינתי. בכל אופן, שווה לבדוק ולהשוות.
-
הדרך היחידה לבצע הזמנה ישירות בחברת השכרה בינ”ל זה דרך האתר הבינ”ל שלהם – למשל avis.com או hertz.com). החברות פועלות בישראל באמצעות זכיינים ולכן הזמנה דרך הנציגות בישראל היא למעשה הזמנה דרך סוכן, בדיוק כמו הזמנה באקספדיה או רנטלקארס.
בכלל לא נכון שתמיד כדאי לעבוד ישירות דרך החברות הבינ”ל, לפעמים יש דווקא מחירים טובים יותר דרך סוכנים גדולים כמו למשל אקספדיה או רנטלקארס, או מבצעים מקומיים דרך סוכנים כמו אופרן או זכיינים מקומיים של חברות ההשכרה.
דולאר זה מותג לאו-קוסט של הרץ. בדיוק כמו שאפ זה מותג לאו-קוסט של אלעל.
-
זה נכון שקבוצת הרץ היא הבעלים של דולר, אבל היא עדיין מתנהגת כחברה נפרדת.
וההשוואה ללאו קוסט מאד נכונה. דולר ממצבת את עצמה כחברת לאו קוסט. כמו שהוזכר הרכבים יותר ישנים, יש פחות פקידים ויותר תור בתחנות, יש פחות אפשרויות מעניינות ועוד.
זה לא עושה אותם חברה רעה. הרבה פעמים לא איכפת לנו לעמוד עוד כמה דקות בתור להשכרת רכב וכנגד לחסוך כמה דולרים טובים. אבל פעמים אחרות הזמן שלנו יותר יקר.
להבדיל לאלאמו למשל יש “גימיק” שמאפשר לכם לבחור את הרכב שלכם מתוך מגרש החניה (במסגרת קבוצת הרכב שהזמנתם). זה אומר שכל האחרים רעים? לא.
-
תודה רבה לכל המגיבים.. אכן יש לי עוד שיעורי בית לעשות

-
הי,
לדעתי הפער המשמעותי הוא בציון הסופי המשוכלל בין 1-5 שכל חברה מקבלת שכן הוא ציון יחסי לאחרות.
יש פירוט באתר של JD Power שמסביר את הציונים הנפרדים שכל חברה קיבלה בכל קטגוריה:
http://www.jdpower.com/ratings/study/North-America-Rental-Ca r-Satisfaction-Study/1683ENGוכאן פירוט על הדרך בה הם מחשבים את הציונים הסופיים:
http://www.jdpower.com/about-us/jdpower-ratings
מקווה שזה עוזר
-
לגבי השאלה השנייה שלך -
חברת נשיונל וחברת אלאמו הן חברות אחיות, ששתיהן חלק מתאגיד אנטרפרייז.
יש מקומות בהן התאגיד מפעיל את שתיהן ויש מקומות שרק את אחת מהן.
בשורה התחתונה שתיהן נחשבות למומלצות. -
lihi.bavli את "שוכחת" לציין שאת בעלת עניין, עובדת באופרן -
ומה בנוגע להשכרה בבוסטון והחזרה במונטריאול?
יש המלצה לחברה שבה לא תיגבה עמלת החזרה, או עמלה נמוכה?
בינתיים קיבלתי הצעה בעלות החזרה של 225 $.
-
מיקי הכל בראשאלה הסוכנויות המומלצות ביותר, ממליץ לבדוק טלפונית מול כולם.
ALAMO.CO.IL טלפון 09-8645111
HERTZ.CO.IL *3113
AVIS.CO.IL צ'ט באתר
MEMSI.CO.IL 03-5663330
OFRAN.CO.IL 03-7955322
SHLOMO.CO.IL 1-700-501-502
TRAVELJIGSAW.CO.IL טלפון חינם מהארץ 1-809-212418
RENTALCARS.COM
RENT.ALBAR.CO.IL 03-6151000
AUTOEUROPE.CO.IL 03-5244244
ISSTA.CO.IL 03-7777070
BUDGET.CO.IL *2200