טיול בספטמבר עם תינוק
-
שלום. מחפשת יעד נחמד, לא יקר, לא מסלולים קשים, עם תינוק בן 3 חודשים. מבחינת אירופה בעייתי בגלל החצבת.
אשמח להמלצות
-
אם פוסלים את אירופה אז מה נשאר? אסיה, אפריקה – גם שם תצטרכו חיסונים. -
אסיה ואפריקה עוד יותר בעייתי מבחינת חיסונים…
אני טסתי לדנמרק לא מזמן עם תינוק בן חודשיים. שאלתי במרפאת מטיילים ונאמר לי שתינוקות יונקים קטנים, על אף שאינם מחוסנים עדיין, מוגנים בד”כ ע”י נוגדנים בחלב האם.
יש באירופה מדינות שבהן יש התפרצות חצבת ומדינות שלא. כדאי לברר. כי באסיה ואפריקה יש מחלות אחרות שאי אפשר להתחסן אליהן בגיל 3 חודשים [וגם לא עד גיל שנה בד”כ].
-
לצערי הוא לא יונק....
-
אם החשש מטיול באירופה הוא חצבת, אז אסיה ואפריקה עוד יותר בעייתיות. אני מודה שלא הייתי טסה לטייל עם כזה קטן, זה לא כיף [אצלי זו היתה נסיעת עבודה שתוכננה עוד לפני ההריון]
אז אם חוששים מנושא החיסונים, לחכות שיגדל או לבדוק באיזה מדינות אין התפרצות חצבת באירופה.
-
קפריסין/ כרתים?לא שמעתי על חצבת באיים
כרתים יעד נחמד ומגוון לכמה ימים, גם קפריסין.
-
לא ממש ציינת לכמה זמן…
יש מדינות באירופה שאין בהן חצבת כמו הולנד לדעתי
-
גם אנחנו באותו עניין…
אני נכנס באופן תדיר לאתר של WHO – ארגון הבריאות העולמי. נראה שיש ירידה בחצבת באירופה. בעדכון האחרון שם רומניה ואיטליה הן 2 המדינות עם אחוזי החצבת הגבוהים ביותר ובכל השאר זה פחות אך משתנה.
מצאתי גם את הלינק הזה:
http://apps.who.int/immunization_monitoring/globalsummary/ti meseries/tsincidencerubella.html
ובו יש דוח אקסל מפורט עם כל המדינות, נכון עד תחילת 2017 (כולל מעקב אחרי כל המחלות של המין האנושי, לדעתי...). הם כותבים כי העדכון הבא יהיה בסתיו.
את מוזמנת לצפות גם פה:
שזה נכון לחודש מאי אך פחות מפורט.
-
האי הבריטי לא ממש אירופה, מה הדיווחי החצבת שם?או שצריך לטוס רחוק, ארה”ב קנדה….