ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קנדה וניו יורק - שאלה

פורום צפון אמריקה
    5
    8
    2258
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גל91
      גל91 נערך לאחרונה על ידי

היי אני נוסעת לטורונטו ל14 ימים. ואני רוצה לשלב עם זה 4-5 ימים בניו יורק.

חשבתי להקדיש 3 ימים לטורונטו, אחד למפלי הניאגרה, 4-5 לניו יורק, יום אחד לאלף האיים+קינגסטון, ו3 ימים במונטריאול.

בהתחלה חשבתי לבקר גם בקוויבק בסוף אבל אין זמן.

השאלה שלי היא האם כדאי לוותר על קוויבק סיטי או שכדאי לוותר על משהו אחר? או להקדיש פחות ימים למקום אחר כדי להספיק לבקר גם בקוויבק?

אשמח להמלצות.

תודה רבה,

גל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

תסלחי לי על החוצפה, אבל אם את רוצה תשובה רצינית יותר את צריכה לתת יותר פרטים:

קודם כל – אם אני מבין נכון את לא נוסעת לטורונטו ל-14 ימים אלא הטיול כולו 14 ימים, ורובו הגדול בכלל לא טורונטו. אני מבין נכון?

את נוסעת לבד? טיול זוגי? משפחה עם 8 ילדים? שבט של 4 דורות?

מתניידים עם רכב שכור? כל הטיול? טיסות פנים? משהו אחר?

יש לכם נסיון בארה”ב וקנדה? או שפעם ראשונה?

מתי הטיול? שבוע הבא? עוד שנה? חורף / קיץ? חגים?

ניאגרה, טורונטו, אלף האיים מונטריאול, ואפילו קוויבק סיטי זה פשוט נסיעה על קו ישר וארוך (כמעט ישר – הניאגרה זה כיפוף קל בקו). הנסיעה לראורך הקו היא סוג של מסע דילוגים עם נסיעות סבירות עם אוטו, ואפילו אפשר להתנייד עם רכבת עם רוצים (לא קל עם מזוודות אבל אפשרי). 

ניו יורק פשוט לא קרובה.

האמת שכמו שציינתי המסלול קוי וטורונטו היא די בקצה של קו. כלומר מאד מפתה לנסוע מטורונטו לקוויבק, אבל החזור כבר ארוך.

כלומר שילוב של ניו יורק די מכריח טיסה. זה יכול להיות מטורונטו או מבאפולו. או רכבת אבל לא רואה יתרון לרכבת.

בכל מקרה – נסיעות לאורך הקו לוקחות כמה שעות. נסיעה נטוה בכל מקטע זה סדר גודל של 3-4 שעות. טיסה לניו יורק זה כבר חצי יום לפחות. כלומר הלוך ושוב לניו יורק גוזל מכם לפחות יום שלם ואולי יותר. האם זה נכלל ב 4-5 ימים האלה?

לקוויבק אפשר גם להגיע כגיחת יום ממונטריאול. אולי כדאי להחליט מאיפה להפקיע את היום הזה (ממונטריאול? טורונטו? ניו יורק?).

• גל91
          גל91 נערך לאחרונה על ידי

אני פשוט רוצה לדעת אם כדאי לוותר על קוויבק או שכן חשוב לעבור שם יותר מעוד יום בניו יורק.

הטיול זה אני, בן אדם בוגר, ואמא שלי.

14 ימים מלאים מה24.9 עד ה8.10.

נחיתה והמראה מטורונטו.

התכנון שלי הוא לעבור ממפלי הניאגרה לניו יורק באוטובוס בלילה(ככה אני לא מבזבזת יום) ולחזור מניו יורק לטורונטו גם בלילה.

הייתי בארהב, אף פעם לא הייתי בקנדה.

אוטו אני מתכננת לשכור החל מהחזרה לטורונטו. ועם האוטו לנסוע את כל שאר הטיול, קינגסטון, אוטווה, מונטריאול ואולי קוויבק. להחזיר את האוטו במונטריאול ולחזור לטורונטו עם רכבת ומשם לטוס חזרה לארץ.

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס ליילי בהחלט מבזבז חצי יום. אולי לכאורה נוסעים בלילה, אבל בפועל לא ישנים כמו שצריך כך שעייפים למחרת. בנוסף יש את הבלגן של המזוודות מהבוקר הקודם ועד הערב למחרת. בפועל הבלגן הזה גם מבזבז זמן.

• liritulla
              liritulla נערך לאחרונה על ידי

שלום רב גל,

לפי דעתי הצנועה – ותרי על ניו יורק הפעם, למרות שהיא מדהימה.

לתחושתי זה ניסיון “לבלוע” הרבה מדי בפעם אחת לא ארוכה.  

מקוויבק סיטי יש לי זיכרונות של שנת 2004 כעיר מקסימה, חבל לוותר. 

אנשים טובים צודק שהיא הנקודה הכי צפונית בין הערים בדיון זה. 

יש אכן נטייה לחזרה כאילו בקו ישר. 

אבל אולי עם חשיבה אפשר לבנות משהו שחלקו מעגלי. 

(טורונטו-ניאגרה-אוטווה-קוויבק-מוטריאול- אלף האיים-טורונטו)

לא הייתי הולכת על נסיעות באוטובוסים ליליים או רכבות לילה. 

פעמיים בחיי עשיתי זאת ואלו היו חוויות מסויטות ביותר. 

אל תשכחי שלדברייך את נוסעת עם אמך – האם לה זה מתאים?

לשיקולך ובהנאה. 

• dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

קויבק ראויה לפחות ליום מלא ואפשר גם יומיים.  הנסיעות למונטריאול וממנה יקחו חצי יום נוסף.

לדעתי, ניתן לותר על יום במונטריאול ו 1-2 ימים בטורונטו לטובת העיר קוויבק.

שנית, הנחתי מראש שאת מתכננת לשכור רכב.  האם לקחת בחשבון את מרחקי הנסיעות?  האם שקלת לטוס לניו יורק ממונטריאול במקום לנסוע ברכב?  זו נהיגה של יום שלם בכל כוון.

• adirgali
                  adirgali נערך לאחרונה על ידי

בשביל קוויבק סיטי היפהפייה, בודאי בטיול מבוגרים, הייתי מוותרת על יום אחד בטורונטו (אפילו שניים) ויום אחד במונטריאול.

מניו יורק לא כדאי להוריד, בטח לא אם עוד לא טיילתם בניו יורק בעבר.

מה שכן, לא ברור לי איך בדיוק מחושבים הזמנים כאן, נראה שלא כללתם את זמני הנסיעה הארוכים, שגוזלים בחלקם כמעט ימים שלמים (מניאגרה לניו יורק למשל) או חצאי ימים (מטורונטו לאלף האיים, מאלף האיים למונטריאול, ממונטריאול לקוויבק...וכל זה בחזרה...)

כשכתוב יום אחד בניאגרה, למשל, האם מדובר ביום מלא, שבו התעוררתם בניאגרה והלכתם לישון בניאגרה, או שחלק של היום הולך על נסיעה אל או מ?

• adirgali
                    adirgali נערך לאחרונה על ידי

אחרי שקראתי את יתר התגובות, וכן את שלך, אני רואה שכן היית בארהב, מניחה שגם בניו יורק.

אפשר לעשות מסלול שיכלול אזורים בארהב שהם צפוניים וקרובים יחסית לחלק הקנדי של הטיול שלך- בוורמונט, באפ סטייט ניו יורק…

או שאם ניו יורק לא ניתנת לוויתור, הייתי יורדת לא רק מקוויבק אלא גם מאלף האיים ומונטריאול, ובונה מסלול בין טורונטו לניו יורק.

נראה לי לא ריאלי ענין האוטובוס הלילי לניו יורק וחזרה.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון