עזרה בתכנון טיול
-
היי
אני בת 27 ומתוכננת לטוס בתאריכים 1.10-15.11.17.
התלבטתי מאד אם לטייל בארה"ב או באירופה ובסוף הוחלט אירופה.
אני מנסה לבנות לי מסלול טיול התחלתי וריאלי וקצת מתקשה להבין אם עדיף טיול מרובה ערים אבל במנות קטנות או שעדיף להתעכב בכל עיר יותר זמן.
מקומות שאני רוצה לשלב בטיול: לונדון, אמסטרדם, המבורג, ברלין, מינכן, היער השחור, שוויץ, הריביירה ואיטליה בסוף.
הכנתי 2 מסלולים אפשריים והתחלתיים ואשמח לקבל חוות דעת

מסלול 1 -
6 ימים לונדון,
5 ימים אמסטרדם
2 ימים המבורג
7 ימים ברלין
5 ימים היער השחור
7 ימים שוויץ
10 ימים איטליה
מסלול 2-
אמסטרדם - 10 ימים
לונדון - 10 ימים
שוויץ - 11 ימים
איטליה - 10 ימים
חשוב לי לציין שאני מטיילת לבד לגמרי וזה טיול ראשון שלי לבד; אני בשאיפה לא לחרוג מ30 אלף שקל להכל אבל גמישה בתקציב ולא מחפשת לישון במלונות יוקרה או משהו אבל גם לא להתכלב. ודבר אחרון, אני מתכננת לעבור ממדינה למדינה ומעיר לעיר ברכב (בשביל הדרך והנוף) ולא בטיסה (חוץ מהדרך מלונדון לאמסטרדם שאותה אטוס). אני לא מתכננת להשכיר רכב בתוך הערים עצמן.
- אשמח לשמוע אם מישהו/מישהי עשת/ה טיול דומה לבד ואת החוויות (במיוחד אשמח לשמוע על נשים שטיילו לבד)
- אשמח לשמוע חוות דעת על המסלולים ושיפורים
- לתקופה של חודש וחצי כמעט - עדיף ארה"ב או אירופה? מבחינת הספק בטיול, עלויות, מזג אוויר ..
זהו בנתיים
תודה מראש

-
אני מאוד מאוד ממליצה לך לא לעשות ״טיול עירוני במנות קטנות״. זה סגנון טיול קשה ואני מאוד לא ממליצה עליו. כאן - http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4395397/srch-קימברידג׳#msg_4395397 את יכולה לקרוא מה חשבתי בזמן אמת על טיול מהסוג הזה.
גם התכנית השניה שהצעת היא לא אידיאלית בעיני, במיוחד אם את מתכננת לעבור ברכב. יש לזה שתי סיבות: אחת היא חלוקה לא פרופורציונלית של זמנים - 10 ימים לאמסטרדם ו-10 ימים לכל איטליה?! השניה היא שאין טעם בעיני לחצות את כל הולנד וגרמניה ברכב רק לשם נסיעה לשוויץ. הרי או שמטיילים בדרך, ואז צריך זמן, או שנוסעים באוטוסטרדות ואז אין מי יודע מה נוף. מה גם שהעונה כבר לא ממש אידיאלית. אני דווקא נסעתי ברכבת מלונדון לאמסטרדם. זה לקח בערך אותו זמן כמו טיסה, היה קצת יותר זול, אבל עבורי זה היה נוח יותר כי נוסעים ממרכז עיר למרכז עיר, וגם הנסיעה יותר נוחה בעיני מתורים ארוכים בשדה התעופה.
במקומך הייתי מטיילת את כל החודש וחצי שלי בגרמניה (כי שם נמצאים רוב היעדים שהזכרת), מעבירה חלק מהזמן שלי בערים גדולות וחלק במקומות קטנים יותר. היער השחור הוא בעיני לא אזור מאוד אטרקטיבי למישהו שעבר את גיל 16, לפחות בהשוואה לאלטרנטיבות, אבל בהקשר של להגיע למקומות קטנים יותר עם קצב טיול איטי יותר זה יכול לעבוד. תשמרי את לונדון ואמסטרדם לפעמים אחרות שאז תסעי לשם במיוחד. אם אין לך בעיה לנסוע ״לא בעונה״ אז הטיסות יחסית לא יקרות וזה בהחלט משהו שאפשרי לעשות.
-
הי,
אתחיל וידוי: לא עשיתי מעולם טיול כזה.
אני מאוד מסכימה עם שקד וחושבת שאת מנסה “לבלוע” המון ועשויה בעיקר לפספס בגלל זה את המשמעות של/ההנאה מ- טיול ארוך.
אני אף פעם לא הצלחתי להבין את המשמעות של “הספק” בהקשר של טיול. את מודדת “הספק” לפי מספר המקומות שבהם ביקרת ו/או מספר הקילומטרים שגמעת?
זה הופך למרוץ ובעיני זה ניצול מינימלי של הזמן שעומד לרשותך.אין לי מושג האם זה ריאלי לעבור בין ערים ומדינות ברכב שכור כשבכל מעבר את מחזירה את הרכב ביעד אחר ולוקחת שוב (כי ציינת שבערים אצמן את לא מתכוונת להחזיק את הרכב). בוודאי כשהתקציב מוגבל. בדקת אם זה אפשרי? ואם לא צריך לשלם קנס על החזרה במקום אחר? (לא בטוחה שאני צודקת בזה; מעולם לא ניסיתי לעשות כזה דבר באירופה – אבל את צריכה לבדוק את זה; בארה”ב אני יודעת שיש קנס שיכול להיות משמעותי, במיוחד במצטבר – כלומר אם את עושה את זה כמה פעמים).
אולי יותר הגיוני (תקציבית ולוגיסטית) לעשות טיול טבע של כמה ימים מאיזו עיר (עם רכב שכור; הלוך חזור; נניח מסלול מעגלי כלשהו).
בקיצור: שתי התוכניות נראות לי כמו תכנון מאוד לא מוצלח למסע לא ממש מהנה ובטח לא נוח. במיוחד התוכנית הראשונה (אם כי השנייה גם לא ברורה לי – “10 ימים איטליה” – מה זה בכלל אומר?)
אני הייתי מתמקדת הרבה, הרבה יותר (עם דגש גאוגרפי), מקסימום עם מעבר ארוך אחד (למשל אם את מאוד רוצה לשלב את לונדון).
זה נראה כאילו, בגלל שיש לך יחסית הרבה זמן, את מנסה “לדחוס” הרבה מקומות שאת מאוד רוצה לבקר בהם (מוצלחים מאוד ושווים מאוד ביקור בפני עצמם!). אני מאוד יכולה להבין מאיפה זה בא – אבל לדעתי זו ממש טעות!
תפנימי שבחודש וחצי – את לא יכולה להספיק לראות הכל, גם אם זה נראה לך הרבה זמן. תוותרי מראש על ה”אכזבה” – ותצמצמי, תצמצמי, תצמצמי.
חודש וחצי זו תקופה משמעותית – אפשר לטייל בנחת ולראות ולחוות ה-מ-ו-ן – כל מקום שתורידי, כמה שיותר גמישות שתאפשרי לעצמך – הרווח יהיה כולו שלך.
זו לפחות זווית הראייה שלי, אבל אני מודה שיש המון דרכים לטייל, אין דרך אחת שנכונה וטובה עבור כולנו – ואולי אנחנו שונות מאוד בהיבט הזה. אז נסי להבין מה באמת את מחפשת בטיול הזה ומה באמת יגרום לך הכי הרבה הנאה (זה בעיני ה”הספק” הכי טוב).
בהצלחה!!!
-
בלי קשר לתקציב בכלל
העיתוי אוקטובר-נובמבר- די חורף, קר , ובחלק מהמקומות כבר מושלג וקרח
את רוצה ל”דחוס” אבל זה נראה יותר גרוע ממסע כומתה.
יש לך חודש וחצי- סעי לאיטליה מצפון לדרום
או סעי לספרד- או כל יעד אחר – ותמצי את מה שיש לאותה מדינה להציע.
תנועה בתוך מדינה אחת ברכב- תחבורה ציבורית-קלה יותר.
ההיגד “10 ימים שוויץ” או “10 ימים איטליה” לא ברור מה עומד מאחוריהם? איפה בשוויץ? איפה באיטליה ? איך מכניסים את כול איטליה ל10 ימים? מה את מתכננת לעשות ביער השחור? מה פתוח בתקופה זו בכלל ? ובשוויץ, איך לונדון הענקית קיבלה 6 ימים ואמסטרדם הפצפונית 5 ימים?
את יכולה להחליט שאת עושה טיול ערים- רק על בסיס תחבורה ציבורית.
בכל אחת מהערים שצוינו- באמת להשתקע
להתנייד בינהן ברכבות.
או להחליט שאת עושה טיול שתחילתו בעיר גדולה (ללא רכב) וסופו בעיר גדולה אחרת (ללא רכב) וכל מה שבניהן עם רכב ולהקפיד על כך שהשכרת והחזרת הרכב יהיה באותה מדינה אחרת הקנסות גבוהים למדי.
-
הטיול שאת רוצה לעשות מזכיר לי נשכחות, את טיול ירח הדבש שלנו לפני הרבה מאד שנים. גם דילגנו בין ערים די רבות ומקומות יפים שונים במשך חודשיים (אם כי בעולם תיירותי שונה מאד מזה של היום). דבר אחד וחשוב היה אחר, לא שכרנו רכב, אלא עברנו ממקום למקום בתחבורה ציבורית, כשבקטע האירופי של הטיול המעברים היו כמעט תמיד ברכבת. אני חושב שמכל הבחינות, אם את רוצה לעשות טיול כזה, תוותרי על הרעיון של שכירת רכב. הקושי הלוגיסטי גדול מאד. על לקיחת רכב במקום אחד והחזרתו במקום אחר יש כמעט תמיד תשלום נוסף לא קטן, במיוחד אם מדובר בהחזרה במדינה אחרת. הכניסה לערים גדולות עם רכב תיקח לך תמיד יותר זמן ממה שאת חושבת. חיפושי החניה ברוב המקומות הם ממש צרה וכן הלאה וכן הלאה. גם מחלון רכבת או אוטובוס רואים לא מעט, ומישהו אחר נוהג במקומך ומאפשר לך להתמקד בעינייך שלך. לדעתי תכנון מחדש בעזרת העצות הטובות שקיבלת מקודמותיי, ועל בסיס תחבורה ציבורית (שלאדם יחיד תהיה גם לבטח זולה יותר במידה משמעותית) תאפשר לך לעשות טיול גם יעיל יותר וגם טוב ומהנה יותר. התאריך שבו את מתכננות לנסוע מגביל במילא את הקטע של ה”טבע”, בעיקר במחצית השנייה שלו, ודוחף לכיוון של בילוי רוב הזמן בערים ועיירות.
שיהיה לך בהצלחה!
-
אני אוסיף לדברים היפים שאמרה ענבר:כן, אין דרך אחת לטייל, ובסופו של דבר, לכל אחד יש את מה שמתאים לו. יש לי חברה שעשתה טיול עירוני כזה בתחבורה ציבורית לחודשיים-שלושה לפני שנים רבות מאוד, כי זה התאים לה. והיכרתי עוד לא מעט אנשים שנודדים בטיולים עירוניים במשך חודשיים ויותר, וזה מתאים למי שהם. אני לעומת זאת נסעתי בשנים האחרונות גם לאירופה בדגש עירוני לתקופות של חודש או פי כמה, אבל נשארתי ארוכות בכל מקום. אפילו חודשיים וחצי באותה העיר, כשבזמן הזה יצא לי להכיר מקומות ושכונות שתיירים לא מגיעים אליהם, ליצור קשרים עם חבר’ה מקומיים ועוד. כל אחד והסגנון והקצב שמתאים לו.
דבר נוסף – כשנשארתי חודשיים פלוס באותו יישוב לא תכננתי את זה. זה מה שהתאים לי באותו הרגע. תוכניות ניתן לשנות, בטח ובטח כשעושים טיול ארוך יותר. חשוב מאוד לזכור שנסיעה לזמן של חודש וחצי או יותר היא לא שוות ערך לקפיצה לשבוע או שבועיים. אם תנסי לטייל באותה אינטנסיביות כמו טיול קצר, תתעייפי מהר מאוד. “תפסת מרובה לא תפסת”. אירופה קרובה, אין טעם לדחוס את כל יעדי חלומותייך בבת אחת, כי תמיד תוכלי לקפוץ לשבוע לאמסטרדם פה, או לסופ”ש בפראג שם, בטח ובטח עם טיסות הלואו-קוסט שיש היום. לכן עדיף לקצץ את מספר היעדים, ולנצל את מסגרת הזמן הארוכה כדי לבלות יותר בכל מקום ולהכיר אותו לעומק.
בעיניי גם חשוב לחשוב מעט על הנושא החברתי, כי להיות חודש וחצי לבד גם יכול להיות קשה לחלק מהאנשים, ולכן כדאי לחשוב כיצד לפגוש אנשים לאורך הדרך (למשל לינה בחדר פרטי אבל באכסניה, או השתתפות בפעילויות חברתיות שונות וכו’).
באופן אישי, לדעתי כדאי להוריד מהפרק בתוכניות שלך את המעבר ברכב. את צריכה להחליט בין שתי האופציות:
האם את רוצה טיול רכב, נופי, כי הדרך חשובה לך – ואז זה אומר לא לנסוע בדרך המהירה ממקום למקום (באוטוסטרדה), אלא לבחור מסלולים נופיים ולהקדיש לכל אחד מהם כמה ימים על חשבון הערים. לא “מעברים” מהירים בין יעדים, אלא טיול בפני עצמו בכל מקום.
או, האם את רוצה כמו שאמרת טיול עירוני – כלומר, לעבור ברכב בדרך הקצרה מעיר לעיר, מה שהופך את הרכב למיותר לגמרי, כי תחבורה ציבורית נותנת מענה זול ונוח יותר, וממילא אין בכביש מהיר מה לראות. גם לקיחת רכב במדינה אחת והחזרה באחרת מחייב עוד כסף כקנס. לא עדיף לך להשקיע את הכסף הזה ביעדים עצמם מאשר במעברים בלבד?
בעיניי עלייך להתמקד ולחשוב על סדר עדיפויות. להוריד מהפרק את הרצון להספיק באירופה כמה שיותר יעדים, ולחשוב באופן מעמיק מה את רוצה להשיג מהנסיעה הזו, מה הדברים הכי חשובים לך, מה היעדים הכי חשובים לך, מה תחומי העניין שלך, ומה בכלל נותן לך רכב – ואם הוא עונה על צורך מסוים, של למשל רצון לעשות איזה “רוד טריפ”, אז לשנות את התוכנית כך שתתמקד, לפחות בחלק מהזמן, בזה, ולא תשריין את הרכב רק ל-6 שעות על כביש מהיר שאוטובוס/רכבת יוכלו לעשות בצורה יעילה, נוחה וזולה יותר.
ארה”ב או אירופה זה רק שאלה של מה את רוצה. זה עניין אישי של טעם. אוכל רק לומר שלדעתי, כי עשיתי נסיעות ארוכות גם וגם, אירופה יותר נוחה מבחינת ביטחון אישי, בטח למטיילת, וגם התחבורה הציבורית הבין עירונית/מדינתית בה יותר טובה לטעמי (אסייג שהמסע שלי בארה”ב היה מזמן, אבל בנושא הביטחון האישי קשה לי להאמין שזה השתנה). כמובן שלארה”ב הטיסות יעלו לך יותר.
אבל שוב, זה עניין של מה את רוצה. כשאני עשיתי את הטיול הגדול הראשון שלי רציתי דווקא אמריקה מסיבות שונות (שלא הכי רלוונטיות לך, כי התמקדתי אז בטיול טבע ונופים עם קמפינג ונדלקתי על מערב ארה”ב-קנדה מהבחינה הזו).
-
וואו! תודה לכולם על התגובות.. סידר לי קצת את הראש.
צמצמתי את הרשימה:
אמסטרדם
שוויץ
איטליה
אמסטרדם ברשימה ראשונה כי חברים שלי שם מה8-12.10 ואני רוצה לראות אותם. אני אגיע לאמסטרדם ב1.10 ואהיה איתם עד ה10 או ה11 לחודש. משמע, אהיה 8 ימים לבד באמסטרדם ואז יומיים איתם.
יש מה לעשות באמסטרדם 8 ימים לבד?
אני יודעת שזו תשובה משתנה אבל נצא מנקודת ההנחה שאני לא אוהבת מסיבות ומעדיפה יותר פאבים רגועים ולא תיירותיים. הבנתי שאמסטרדם מאד קטנה.
מישהו טייל באמסטרדם לבד שבוע?
מעבר לזה, אחרי אמסטרדם אמשיך לשבועיים בשוויץ ובסוף שבועיים באיטליה.
פרט חשוב - יש לי חבר באיטליה ולכן אני מסיימת שם, כי אין לי שם שום הוצאות חוץ מבזבוזים. אני מתלבטת אם להאריך את שוויץ ל3 שבועות ולקצר את איטליה רק בשביל לסמן וי שראיתי אותו שם.
אני לא יודעת איפה בשוויץ והאמת? אני חדשה בזה, אני פעם ראשונה מתכננת טיול כזה. אבל יש משהו בשוויץ שממש מושך אותי למרות שכל הסביבה שלי צוחקת עליי שאני אמות שם משעמום אחרי יומיים.
אני לא יודעת אם שבועיים זה מספיק לשוויץ או שעדיף שלושה שבועות או שבכלל זה יותר מדיי.
יש המון מקומות יפים בשוויץ שאני רוצה לראות פשוט אין לי אינדיקציה של זמן..
המסלול החדש נראה יותר בשרני?
והבנתי כבר שנדפקתי כבר מבחינת מזג האוויר, חשבתי שבגלל שזה תחילת החורף אז זה דווקא טוב…
אוף
-
אתייחס לכמה דברים בנפרד:
- אני חושבת ש-8 ימים רק באמסטרדם ואחר כך עוד כמה ימים עם חברים באמסטרדם זה קצת הרבה. לדעתי יש שתי אפשרויות: א. לנסוע חלק מהזמן למקומות אחרים בסביבה. ב. לדחות את הטיסה בכמה ימים.
- לבד לא מפחיד אותי באופן אישי, זה בא גם עם יתרונות – את לא מתפשרת בשביל אף אחד ועושה רק מה שאת רוצה ובקצב שאת רוצה. את צריכה להחליט אם מתאים לך להיות בחדר משותף באכסניה או לא. מצד אחד זו הזדמנות מעולה להכיר אנשים ואז גם אפשר להסתובב איתם. מצד שני, אישית אני מרגישה שכבר עברתי את הגיל. בשהיה ארוכה במקום אחד מתחילים גם להתחדד היתרונות של דירה, למשל מטבח ומכונת כביסה.
- איפה החבר נמצא באיטליה? איטליה מדינה די גדולה וארוכה ובהרבה מובנים אי אפשר לישון במקום אחד ולנסוע ממנו להרבה מקומות שונים. אני חושבת שצריך להחליט אם זה ביקור או טיול ולהתייחס בהתאם.
- שוויץ מדינה יפהפיה ויקרה מאוד שהייחוד שלה הוא בטבע. אם את מתעניינת בנופים נהדרים ובטיולים בטבע אז אני לא רואה איך היא משעממת. מנגד, העונה פחות אידיאלית לטיולי טבע בהרים, וגם מדובר במדינה מאוד יקרה.
- אני חושבת שאם יש לך פנטזיה על שוויץ אז לכי על זה ותגשימי אותה אבל כדאי לבוא בציפיות מתואמות ואולי להגמיש קצת תוכניות או ״לזקק״ מה באמת חשוב לך בשוויץ ולכוון לשם. כדאי לך לנסות להגדיר לעצמך למה שוויץ ומה בעצם את כל כך רוצה שם. מה שאני מציעה לך זה לטוס מאמסטרדם לאיזשהו יעד *בצפון איטליה* ולהתחיל את הטיול משם. שם את תבדקי מה התחזית במקומות בהם את מתעניינת בשוויץ ואם יש ימים מתאימים אז פשוט תסעי לשם ותממשי את הפנטזיה. אחרי זה תחזרי לאיטליה ותעבירי שם את רוב הטיול שלך. ככל שתעברי דרומה יתר ולמקומות נמוכים יותר יש פחות סיכוי שמזג האוויר ישבש לך תכניות.
-
צמצמי את אמסטרדם ל-3-5 ימים לפני שבאים החברים. שמונה זה הרבה.
מאמסטרדם תטוסי למילאן, שם תשכירי רכב ותסעי לסיבוב בשוויץ (לדעתי מחיר ההשכרה זול משמעותית באיטליה מאשר בשוויץ, אם אני טועה, תטוסי לבאזל ותשכירי שם)לא הייתי בשוויץ, אבל לפי גודל המדינה וטיול דומה שעשיתי, יספיקו לך 3-5 ימים להסתובב בה.
עד כמה שאני יודע את צריכה לקנות מדבקה כלשהי בשביל לעלות על הכבישים שם,
בסוכונות השכרת רכב ידעו טוב ממני.
אם תרצי גם לטייל בצפון איטליה קצת לפני שתסעי לחבר שמקום מגוריו לא ידוע.
אם החבר גר בעיר מרכזית תוכלי גם ספונטנית לטוס בחברות לואו קוסט ללונדון או איפה שבא לך (וכך להשאיר את הציוד אצלו ולחסוך במחיר)
בכל מקרה כמו שציינו, זו לא העונה הכי טובה של אירופה, הקיץ נגמר, טמפרטורות יורדות, גשום והשלג עוד לא הגיע. -
אוקיי אז אני בניסיון לזקק את המקומות ומה אם אעשה ככה:
6 ימים בברלין 1.10-6.10
5 ימים באמסטרדם, עד ה11.10
מה11.10 עד ל12.11 שזו החזרה שלי לארץ להתמקם בצפון איטליה.
יש לי חבר שגר בטורינו ואצלו אני מתכוונת להתמקם. מכוון שהוא חי שם ועובד, רוב הזמן אהיה לבד אבל אני מניחה שהוא יוכל לעזור לי.
אני מאד מאד רוצה להצליח להיות לפחות שבוע בשוויץ (הלוואי והמזג אוויר יאפשר יותר).
אני ממש בהתחלה אז אני לא יודעת אם אוכל להתמקם אצלו מבחינת תיקים וכאלה וללכת לטייל עצמאית בצפון איטליה או שאצטרך לעבור מקום לינה במעברים ממקום למקום.
בנוסף,
מבחינת מזג אוויר - עדיף לי להתחיל בשוויץ ואז איטליה?
הבנתי שבנובמבר אין מה לעשות בשוויץ כי הרוב סגור והכל קודר. עדיף להקדים את שוויץ לאמצע אוקטובר ובסוף צפון איטליה?
יש בשוויץ חיי לילה?
יש למישהו המלצה למסלול טיול עצמאי ל7 ימים באיזור?
אני מתעניינת באקסטרים שם ומעוניינת לשמוע אם מישהו עשה שם טראק ואיך היה..
תודה לכולם שוב
הכי עוזר לי בעולם!!
-
חיי לילה מחוץ לעונת התיירות הם בדר”כ בימים חמישי שישי שבת ולא בימי ראשון שני. כך שתמיד כדאי לתכנן שהות בעיר לקראת סוף שבוע.
-
לא אתייחס למסלול בשוויץ כי לא עשיתי משהו דומה בעונה כזו. אני רק אגיד שאם זה בוער בך – לכי על זה! אבל את חייבת להבין שזה מחוץ לעונה ויקר מאוד – וחייבת לעשות תאום ציפיות ותכנון מתאים (למשל: טרק רב-יומי באיזור גבוה הוא לא רלוונטי! וכן – עשיתי טרק בשוויץ, זהפשוט מאוחר לך מידי; את מוזמנת לקרוא אבל לא תוכלי ללכת אותו בטיול הזה). אני גם לא חושבת ששוויץ היא מקום שנוסעים אליה בשביל חיי לילה… (אבל אולי אני טועה בזה)
לגבי איטליה ומכיוון שבא לך טרק:
אני ממליצה לך לבדוק את ה- Cinque Terre!
דרומית לטורינו וקל להגעה בתחבורה ציבורית למיטב ידיעתי.
יכול להתאים גם בעונה הזו (תבדקי!). לא עשיתי אותו בעצמי אז אין לי הרבה פרטים אבל תסתכלי בלינקים הבאים
Cinque Terre trail #2 - the high trail
Cinque Terre trail @1 - the touristic low trail (שימי לב שהשביל הזה ניזוק עקב מפולת ב- 2011; למיטב ידיעתי הוא עדיין לא פתוח לכל אורכו – אבל אפשר לדלג עם רכבת – או ללכת בשביל העליון)
צריך להיות מהמם! אני בהחלט מתכננת לדגום אותו יום אחד – והיתרון הוא שאפשרי גם באוקטובר!
בהצלחה
-
את יכולה לתאר לנו איך נראית הפנטזיה שלך? כשאת חושבת על החודש בשוויץ ובאיטליה- איך זה נראה בחלומות שלך? קמים בבוקר ומה עושים? תעזבי כרגע מגבלות כסף ומגבלות מזג אוויר – מה את הכי רוצה שיהיה?
אני שואלת כי זה יעזור לכוון אותך ולהציע לך דברים שיתנו לך באמת את מה שאת רוצה.
-
אני קמה בבוקר ומכינה לי קפה ויוצאת למרפסת מול ההרים וקר, אבל קר שאפשר לסבול,
מתארגנת ויוצאת לטייל.
ברכב או בתחבורה ציבורית עוד לא החלטתי.
בשוויץ הפנטזיה זה טראק. אפילו קטן. אבל לא קטן מדיי, קטן למתחילים ולא לילדים כי אני מתחילה. אני רוצה לראות את האלפים ולחוות את שוויץ ובעיקר להירגע ולחפש את עצמי. הכוונה בלחוות את שוויץ זה לראות מקומות מקומיים ולאו דווקא את התיירותיים. אני מתקשה להיות ספציפית בשוויץ כי אני באמת לא מכירה אותה, אבל שוב, נמשכת אליה בצורה לא מוסברת..
אף פעם לא עשיתי טראקים ואני מתה להתנסות בזה שם אבל נשמע כאילו העונה לרעתי.
לגבי חיי לילה של שוויץ ששאלתי,
אני לא יוצאת לטיול בשביל חיי לילה שם, ממש לא, ברור לי שזה אופי טיול מסויים. אבל עדיין אני מתעניינת בחיי הלילה שם כי אני אהיה שם לבד ואני צעירה ומעניין אותי לדעת אם יש שם איפה לשתות בירה ולהכיר צעירים אם יבוא לי באיזה ערב.
מטרת הטיול זו החוויה ובגלל זה ירדתי מהרעיון של יורוטריפ (שלשם כל הסביבה שלי משכה אותי, זה מה שהרוב עושים כנראה) והחלטתי להתמקד בצפון איטליה חודש.
באיטליה, בלי מגבלות של כסף ובלה בלה בלה, הייתי רוצה לראות כמה שיותר מקומות לא מתויירים , להכיר את המקומיים, פחות שופינג ויותר נופים, טבע. כן ארצה לסמן וי על מקומות תיירותיים על הדרך שלי ממקום למקום.
יש לי חבר בטורינו אבל אני גמישה כלכלית ואני בטוחה שלא אשן אצלו כל התקופה אלא אעבור כמה מקומות לינה.
אבל שוב, אני נוסעת לבד בפעם הראשונה ואני אבודה קצת..
חברים שלי לא מבינים בטיולים כאלה, ההורים בטח לא ואני חדשה בזה..
ככל שאני יורדת לרזולציות אני מבינה שכל עיר היא עולם ומלואו ואני חייבת לתכנן הכל מראש בצורה ממש טובה.. כאן אני מסתבכת

כבר החלטתי שהטיול יחולק ל: (לפי תאריכים)
1-8 ברלין
8-12/16 אמסטרדם (גמיש)
ומה16/10 אני במילאנו.
חוזרת לארץ ב12.11.
-
תראי, עם הדברים שאת כותבת זה מתחיל להראות בר ביצוע וזה דבר טוב!
לא בטוח שתוכלי לעשות טרק בשוויץ אבל יכול להיות שכן ויכול להיות שתוכלי להגיע לדברים קרובים. למשל, אולי יהיה אפשר להתמקם בעיירה באחד העמקים ולעשות ממנה טיולים של כמה שעות. נכון, את תחזרי בערב למקום הלינה שלך ולא תלכי עם כל הציוד על הגב, אבל תוכלי להשאר שם כמה ימים ולצאת כל יום למסלול אחר. לא מן הנמנע שיהיו ימים שיאפשרו דבר כזה. בשוויץ יש אכסניות נוער, חלקן במקומות שיכולים להתאים לך מאוד. נכון שאת בשולי העונה אבל את כנראה לא תהיי היחידה שם. מהבחינה הזו אכסניות נוער יכולה להיות אפשרות מעולה כי תוכלי לפגוש שם עוד אנשים וגם קצת לבלות איתם בערב. את בסה״כ מחפשת לצאת לבירה, לא מועדונים ומסיבות עד 4 בבוקר. ואם תחליפי ״בירה״ בפונדו גבינות ויין זה כבר לא נשמע כזה נורא, נכון?
סביב 3 שבועות בצפון איטליה בהחלט יכולים לתת לך את מה שאני מחפשת. הייתי באזור הזה מאוד מזמן ולא להרבה זמן, אז אני לא מספיק מכירה פרטים, אבל בטוח שזה נותן לך אפשרות לטיול איטי שמגיע גם למקומות יותר ייחודיים ויוצאי דופן.
קחי בחשבון שגם בצפון איטליה יש מקומות שיתנו לך דברים מאוד דומים למה שאת מחפשת בשוויץ. למשל אזור עמק אאוסטה שהוא גם יחסית קרוב לטורינו. אני מציעה לך לטוס למילאנו ולהתחיל את הטיול משם כשאת כל הזמן עם היד על הדופק לגבי התחזית. צפויים ימים יפים באזור אטרקטיבי בשוויץ? עזבי את הכל וסעי לשם לכמה ימים. תגשימי את הפנטזיה. תסיימי את העניינים שלך שם ותחזרי להמשך הטיול באיטליה.