ברלין פעם ראשונה
-
היי
אמא ובת 19, פעם ראשונה לברלין, לארבעה לילות.
ברור לי שיש המון מה לראות ולעשות בברלין, אך בפעם הראשונה ודאי נבקר בכמה אתרי חובה ונשלב גם קניות.
חשוב לי שמלון יהיה במיקום טוב, כזה שיהיה נעים להגיע אליו גם בשעות החשיכה.
אם יהיה קרוב גם למוקדי ענין מה טוב.
ואם לא, אז לפחות שיהיה בקירבת תחבורה ציבורית.
פחות מתלהבת ממטרו כשאני לבד עם הבת, הבנתי שקו 100 או 200 מעולים.
הציעו לי את מלון ברלין.
מישהו היה? מכיר? מומלץ?/לא מומלץ?
אשמח לכל הערה או המלצה למלון אחר.
תודה ויום טוב
ענת
-
היי ענת,
תעייני פה: מלונות
המלון שלנו באזור ZOO אירופה סנטר, צמוד לתחנת 100 + 200 השימושיים.
מיקום מעולה, וגם אחד ממוקדי השופינג (הקודאם).
עוד מלונות ליד תבדקי בבוקינג
לדעתי, האזור הזה אסטרטגי יותר מהמלון שהזכרת.
הרגשנו בטוח במטרו, יש רכבת s עילית, ורכבת u תחתית.
לביקור ראשון ממליצה להצטרף לסיור “המיטב”
ממליצה על החברה של נדב היינו בכמה סיורים. נקודת המפגש ליד תחנת ZOO.
וקיבלתי המלצה חמה על אורן שהדריך בעבר אצל נדב (נפגשים באלכסנדרפלאץ).
תזמינו מקום לביקור בכיפת הרייכסטאג. עם דרכון.
אשמח אם תשתפי בטיפים ורשמים שלכן כשתחזרו
-
לי תודה, אבדוק גם את המלון שלכם
ותודה על הטיפים.
קצת פוחדת ממטרו כשאני לבד או עם הבת, צריכה להיות בשליטה ולראות איפה אני.
אין ספק שזה אמצעי תחבורה יעיל ביותר.
אם לא תהיה ברירה נשתמש גם במטרו.
-
קו האוטובוס 100 מגיע כמעט לכל מקום. (המפה של שירליץ)
אפשר להתנהל איתו רוב הזמן
ויש גם אוטובוס תיירים בעברית, לעשות מנוי ליומיים בערך, עם הסברים להאזנה לרדת ולעלות איפה שרוצים….
-
ענת
אני מתחברת למה שאת אומרת לגבי המטרו,כשאת המבוגר האחראי
אבל-באמת שבברלין המטרו הוא אחד הקלים לשימוש!
מי שהמליץ לך על המלון-מאיזו סיבה המליץ?
מציעה לך לשים על המפה את האטרקציות והמקומות עליהם חשבת בברלין ולחפש מלון לפי קירבה לחלקם לפחות.
היינו מספר פעמים בברלין:ברובן ישנו בסביבת צ’קפוינט צ’רלי,שהיה נגיש להרבה אזורים גם ברגל.
פעם נוספת ישנו ליד פוצדמר פלאץ-מיקום מעולה!!!!
תהנו
סיגל
-
סיגל ולי, תודה לכן.
אני בודקת מספר מלונות.
מלון ברלין הוא חלק מדיל.
בנתיים קראתי עליו ביקורות טובות, וגם הספקתי לשמוע ביקורות טובות ממישהו שמכיר טוב את האיזור.
יחד עם זאת קבלתי המלצות על מלונות נוספים שנמצאים בצד המזרחי ואני בודקת גם אותם.
אם אצליח לשריין מלון אחר שמתקרב יותר למוקדי ענין אחליף.
ואם לא, אשאיר את ברלין כי הרגיעו אותי לגביו.
-
המלצה על מלון:
השנה ובשנה שעברה הייתי עם בתי (בת 16) בברלין. בשני הביקורים התארחנו במלון H10 בקודאם. מיקום מעולה. צמודה לו תחנת מטרו והליכה של פחות מ 10 דקות מביאה אתכן לתחנה ממנה יוצאים קווי 100/200
סמוך למלון מסעדת vapiano המצוינת.
אנחנו הזמנו חדר ישירות מאתר המלון. נרשמים כחברי מועדון ומקבלים הנחה של 5% וגם צוברים נקודות. אם תרצי עוד פרטים, בשמחה.
-
תודה
-
ארבעה ימים הם באמת טעימה קטנה, אבל תשאירו מספיק לביקורים הבאים….
אני מניחה שכבר בחרת מלון.
בחרתן כבר מה אתן רוצות לראות? מה מעניין אתכן?
למרות שאני מבינה את אהבתך להליכה רגלית, זה קצת בעייתי בחום הזה… וכדאי להתנייד בתחבורה ציבורית כלשהי.
רבקה
-
חזרנו השבוע מטיול משפחתי (זוג+ שלושה ילדים גדולים).
לנו בדירת נופש מעולה ששכרנו דרך בוקינג, “APARTMENTS AM BRANDENBURGER TOR “. לחברה המנהלת יש מספר דירות בגדלים שונים, שווה לבדוק. המיקום מצוין: 100 מטר משער ברנדנבורג, מאנדרטת השואה ומהקניון הענק “MALL OF BERLIN”.
טיילנו עם מדריך מצוין, ישראלי שגר כבר כמה שנים בברלין. שמו אייל אדלמן (בפייסבוק “אייל מטייל”). אפשר לשלוח לו הודעת וואצאפ למספר 49115785111878. (אשמח אם תמסרי לו ד”ש חמה מאלונה ואלי)
-
רבקהלה ואלונה תודה,
אז ככה. החלפתי מלון ל”פארק אין” בעקבות המלצה חמה. ממוקם על אלכסנדרפלאץ.
ברור שלא באות לכבוש את ברלין, בטח שלא בביקור ראשון ובטח לא בימים ספורים. מה עוד שהבת שלי זוממת על קניות ואני זורמת איתה.
אני מקבלת המון עצות ורעיונות וגם טיפים למיניהם.
אני מכינה רשימה של מקומות שאנו רוצות לבקר בהם, חשוב לי ללמוד את מפת העיר וגם את התחבורה הציבורית.
חשבתי להצטרף לאחד מסיורי “המיטב” וכמובן לחזור אח”כ באופן עצמאי למקומות שנרצה לראות יותר לעומק.
ואולי גם גן החיות, שייט ועוד…
שוב, אנחנו לא מתיימרות להספיק לראות את כל ברלין.
גם אנחנו אוהבים לחזור לאותו יעד פעם נוספת ואפילו יותר
רבקהלה, אני יודעת שנצטרך גם להשתמש בתחבורה ציבורית ולא רק ברגל.
-
מצרפת לך את הפוסט שלי על ברלין. היינו לפני חודשיים. גם בפעם הראשונה וגם ל- 4 לילות. היה מעולה ועם הספק לא מועט בכלל

אמנם טיול בזוג, אבל אין שום בעיה לעשות את המסלולים גם בהרכב אחר, ומניחה שתוכלי להוציא משם רעיונות שיתאימו גם לכן. בין השאר יש בפוסט גם קישור למפת התחבורה, לסוגי הכרטיסים ומחירם, כך שתוכלי לתכנן מבעוד מועד.
המלון היה נפלא..אחד הטובים שהיינו בהם, ובמחיר מצויין. מולו מספר קווי תחבורה ציבורית נוחה ביותר (עילית, ואוטובוסים), סביבה שקטה והרגשה בטוחה ונעימה.יתרון נוסף היה שהרכבת העילית מגיעה משדה התעופה ישירות למלון, כך שלא היינו צריכים לקחת שאטל או להיסחב עם המזוודות בעיר.
משום מה רבים מהישראלים נוהרים לאלכסנדרפלאץ...אחרי שהייתי שם לא ברור לי למה. האזור די מזכיר את התחנה המרכזית. אמנם קרוב לתחבורה, אבל כמוהו יש עוד אזורים אחרים בברלין שלידם תחבורה ציבורית. העיר מרושתת בצורה מאוד נוחה, ואין לכן מה לחשוש מהמטרו.
תהנו !
-
סיון ,
הפוסט נפלא, מאד מפורט והתמונות ממחישות נהדר את הטיול שלכם.
אני מניחה שאעזר בו.
תודה רבה
ענת
-
סיון ואוו איזה תמונות !!!
תענוג ממש!
ענת
אני בול כמו סיוון בנוגע לאלכסנדרפלאץ…..
סיגל

-
הי ענת,

אנחנו לקחנו טיול אופניים עם fat tire tours.
זו אפשרות סיור פנורמי קליל יותר.
-
חבל לפסול. המטרו הרבה יותר פשוט לניווט מאוטובוסים. מאוד קל להתמצא בו.
-
היי ברנדי, תודה על ההמלצה. טוב לראות אותך כאן.
ו keves 160, לא פוסלת מטרו ולא שוללת שום אמצעי תחבורה.
נשתמש במה שיתאים לנו להתניידות ממקום למקום.
ולגבי אלכסנדרפלאץ, אני לא מתיימרת לומר שזה המיקום האידאלי כיוון שטרם היינו שם.
אבל בהרכב שלנו ולאור המלצה ממישהו שמכיר אותנו אישית, נראה לי שזה מתאים. במיוחד לאור העובדה שנקדיש גם זמן לקניות וכל הרשתות המבוקשות נמצאות במרחק אפסי.
כמובן שאהיה חכמה יותר לאחר הנסיעה ובטח אחזור עם תובנות כאלה או אחרות.
-
לא לא לא
ממש לא הייתי ממליץ על מלון פארק באלכסנדר פלאץ. ראית איפה שמו את המקלחת? באמצע הסלון. זה לא בכל החדרים אבל אם מקבלים חדר כזה, לי זה מפריע. מעבר לכל האזור של אלכסנדרפלאץ, אחרי שכתבת שאת חוששת מהמטרו אני לא בטוח שהטיפוסים שמסתובבים
באלכסנדרפלאץ בלילה יהיו יותר נעימים.
וחוץ מזה תהנו בברלין

ת׳געגעתי
-
ג’מוס – רק לידיעה, זו אופנה חדשה באירופה. כשפגשנו לראשונה מקלחת כזו בוינה זה היה יוצא דופן… מאז כמעט בכל מלון אנחנו פוגשים אותה…
רבקה
-
חוסכים מקום על חשבון התיירים. אופנה קצת דפוקה הייתי אומר.אם אני שר באמבטיה ואשתי רואה טלביזיה , זה מפריע

לא יודע אבל במלונות שאני ישן בהם לא נתקלתי בדברים האלו. בטיול האחרון במלון נהדר בסנרמו איטליה קיבלנו חדר זוגי עם שני חדרי מקלחת/שרותים. זה בהחלט היה שוס
.אפרופו מקלחת בחדר – בתמונה המצורפת – מי מזהה את דלת הכניסה לחדר האמבטיה?הדלת שרואים בברור היא הכניסה הראשית לחדר.