תכנון ירח דבש בקוסטה ריקה
-
שלום
אני ובן זוגי מתכננים טיול לקוסטה ריקה בחודשים מרץ - אפריל ל- 27 ימים (כולל יום הגעה ויום עזיבה).
אשמח אם תוכלו לעזור לי בתכנון הטיול כדי שנספיק כמה שיותר.
אנחנו שוכרים רכב, אם יש המלצות על חברות וטיפים כמובן שאשמח!!
חילקתי את הטיול בצורה הבאה:
1. מגיעים ב3.3 וישנים באלחאולה. בבוקר הר געש פואז, מפלי לה פאז, סיור קפה (נספיק?).
בערב מגיעים ללה פורטונה.
2. 3 ימים בלה פורטונה.
3. 3 ימים במונטה ורדה.
4. יומיים בתמרינדו.
5. יומיים במונטוזומה.
6. 3 ימים במנואל אנטוניו.
7. יום אחד בדומיניקל.
8. יומיים באוביטה (סופרת בנוסף עוד יום שהולך על נסיעה והגעה לטורטוגרו).
9. יומיים בטורטוגרו.
10. יום אחד בקאוויטה.
11. 4 ימים בפורטו וייחו.
12. יום הטיסה בסן חוזה.
האם חלוקת הימים נראת בסדר? או שכדאי לשנות משהו?
תוכלו בבקשה להמליץ לי מה הכי כדאי לעשות בכל מקום וכמה זמן בערך כל טיול לוקח? שלא נפספס כלום
האם זה ריאלי להגיע מאוביטה ישר לטורטוגרו? או שצריך לעשות עצירה?
איך מגיעים לטורטוגרו? צריך להזמין מראש שייט? כמה זמן יקח לנו להגיע?
כל תשובה תתקבל בברכה! -
כדאי לדעת שהדרכים מאד משובשות והנסיעה מאד איטיתואני מדברת על גיפ. לפיכך קחו זאת חשבון.לא פעם מצאנו עצמינו ביער אחרי רדת החשכה.לא נעים.
-
היי, תודה רבה!
את זוכרת להגיד לי בערך כמה זמן נסיעה ממקום למקום?
-
למה הפיצול דומיניקל- אוביטה? אחד לכל יום. אתם גולשים? אם אתם רוצים לנסות כל חוף גלישה זה משהו אחד... סתם בשביל חוף זה כמעט אותה רצועה ויותר תיזוז של מעברים. אם זו עונה טובה לשייו ליויתנים ואתם בעניין' תבחרו את הישוב לפי היצע המפעילים..
מאוביטה לטורטוגרו זה קצת סיכון. יחסית הרבה שעות נסיעה ואיפה שהוא בצהריים אין יותר סירות לטורטוגרו. הייתי ממונטזומה יורד לדומיניקל/אוביטה עולה למנואל אנטוניו וגם משם יוצא ממש על הבוקר להגיע בזמן לסירה.
גם פיצול קאויטה - פוארטו וייחו מיותר לדעתי ללילה אחד. אתם עם רכב- תעשו מזה טיול יום ולא תתזזו בין לינות.
סיור קפה ביום פואס ולה פאז גם לחוץ מדי. זה משהו שנקבע עם שעה. תגיעו מאוחר לפואס, שבדכ מומלץ להגיע בבוקר ( ולבדוק שפתוח שם בכלל).
-
אז בדקתי. ביוני היתה עוד התפרצות והוא סגור כרגע עד הודעה חדשה. תתעדכנו לפני יציאתכם ותכינו חלופה ( סיור קפה?)
-
אוקיי המון תודה אני אשנה את חלוקת הימים והסדר כמו שהמלצת.
לגבי טורטוגרו, כדאי להזמין סירה מראש או פשוט להגיע? אם נצא ממנואל אנטוניו, מתי בערך לדעתך נצטרך לצאת כדי להגיע בזמן לסירות?
לגבי דומיניקאל ואוביטה, אנחנו נוסעים לשם בשביל הפארק הימי באיינה.
אתה ממליץ ללכת לשם? זה שווה את הזמן? או שעדיף להספיק להגיע למקום אחר?
אנחנו לא גולשים, אנחנו מאוד אוהבים טיולים בטבע וכמה שיותר חיות ואטרקציות

-
שעות ארוכות...
-
תמיד אפשר למצוא מקומות לינה. תזרמו, אל תהיו בלחץ. מקסימום לא תגיעו לאחד היעדים. האנשים שם חיים בקצב אחר. אנשים טובים שאוהבים את החיים.
-
הסירה האחרונה מלה פאבונה לטורטוגרו ממה שאני רואה עכשיו זה 16:30. ממנואל אנטוניו הייתי מחשב לפחות 6 שעות נסיעה. זה כ3-3.5 ל סן חוזה ואז עם כל התנועה בשקט עוד שעתיים-3 לקאריארי ומשם יש עוד נסיעה... בדכ לא הייתי מכוון לסירה אחרונה, אבל לא נראה לי שתהיה לכם ברירה.
הפארק הימי הוא יותר באוויטה אז הייתי נשאר בה ולא בדומיניקל. יש סיכוי טוב לראות ליויתנים מהחוף אם באתם בעונה.
-
סיור קפה, שוקולד וסוכר כדאי לעשות במונטה ורדה יש שם חווה משפחתית שמרכזת הכל במקום אחד
כדאי לתאם מראש עם דנילו, אחד המדריכים המומלצים לאזור מונטה ורדה, גם לסיור יום וגם לסיור לילה
לגבי הכבישים, אמנם לא היינו בכל המקומות שאתם מתכננים, אבל אני חייב לציין שרוב הכבישים הפתיעו לטובה, אמנם רובם רק מסלול אחד לכל כיוון, אבל רובם סלולים, רק בעלייה למונטה ורדה הצטרכנו להעביר ל-4x4 וגם מזה יכולנו להמנע אם היו נוסעים לפי גוגל ולא לפי gps
היות ויש לכם יותר מחצי שנה לפני הטיול הייתי ממליץ לכם כן להזמין מלונות מראש, לא רואה שום טעם להתעסק עם זה באמצע טיול, במיוחד שאתם נוסעים בעונה שנחשבת די עמוסה
בטורטוגרו תצטרכו לתאם עם מלון מראש, היות ותצטרכו להשאיר את הרכב יומיים היכן שהוא
אנחנו שכרנו רכב ישירות מדולר קוסטה ריקה כולל ביטוח מלא, קבלנו רכב חדש לגמרי
-
ממש ממש תודה לכולם זה לא מובן מאליו!
התכנון הוא לסגור את כל המלונות כבר מהארץ לכן היה לי מאוד חשוב לדעת כמה זמן הגעה זה מכל מקום לכל יעד, במיוחד בטורטוגרו.
אם יש עוד המלצות על מדריכים טובים אני יותר מאשמח לשמוע!!
שאלה נוספת, למישהו יצא לעשות צניחה חופשית שם? אני מחפשת ובינתיים ללא הצלחה.
-
בגשרים התלויים בארנל, לקחנו מדריך של השמורה, בדיעבד אולי בגלל השעה המאוחרת המדריך היה די מיותר.
בגלל החום בקוסטה ריקה, בעלי חיים ניתן לראות בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או הצהריים המאוחרות לקראת 16:00, בשעה 18:00 כבר חשוך
Arenal Volcano National Park
הלכנו עצמאית ללא מדריך, השבילים מסומנים, מקבלים מפה במגרש החנייה
סיור מומלץ לראות צפרדעים צבעוניות:
Night Tour at Arenal Oasis Eco Lodge
במנואל אנטוניו אין צורך לקחת מדריך בשמורה
במנואל אנטוניו ישנו במלון Hotel Costa Verde
המלון ממוקם כ-5 דקות נסיעה מהכניסה לשמורה בכל אחר צהריים היה לנו מופע טוקאנים בטבע