המלצות לטיול קליל בדולומיטים ל-3 לילות
-
שלום,
אנחנו זוג בשנות ה-30 המתכנן לשהות בתחילת ספטמבר באגם גארדה והדולומיטים.
מתכננים לשהות כ-3 לילות , כנראה ב- Selva di Val Gardena יחד עם רכב שכור.
האמת, ככל שאני קורא יותר כך קשה לי להסגר על מסלולים (וגם ככה לא משהו בתכנון מסלולים), אבל ידוע לנו מה בערך אנו רוצים לראות: פסגת המרמולדה+מוזיאון מה”ע 1 בשביל ההיסטוריה, לפחות מעבר ואגם אחד יפים בשביל הנפש, מגלשת הרים כלשהי או אטרקציה אחרת בשביל הכיף, וכמובן לאכול טוב ולא יקר.
ההעדפה היא גם לא לנסוע יותר מדי (שעתיים לכיוון יעד אחד זה קצת יותר מדי לדעתי).
מבחינת זמנים: יוצאים מאזור אגם גארדה בבוקר לאחר צ’ק אאוט, וחוזרים חזרה לשדה תעופה-ורונה ביום הרביעי ע”מ להגיע לטיסה ב- 23:40.
האם העיירה במיקום טוב יחסית?
מצטער על אורך ההודעה ונשמח לעצה כיצד לתכנן ומה כדאי לעשות/לראות/לאכול.
המון תודה!
-
היי,
העיירה במקום מצוין, בלב עמק גארדנה, שהוא אחד האזורים היפים ביותר בדולומיטים, וקרוב יחסית לעמק פאסה, שגם הוא יפהפה. באמת שלא חסרים מקומות יפים לטייל בהם בשני העמקים האלה, כולל שפע של טיולי טבע, אגמים ומפלים – צריך רק לבחור, וההצעה שלי היא פשוט להיכנס ללשכת המידע לתיירים בעיירה שבה אתה נמצא ולבקש המלצות, בהתאם לטעם האישי.
ההמלצות האישיות שלי:
עיירות: קורטינה ד’אמפצו, אורטיזיי, קאנזיי
אגמים: בראייס, קארצה, סוראגה
מעברים: סלה, פורדוי
מוזמן לקרוא את הסיכום המלא של הטיול שלנו לדולומיטים בשנה שעברה בבלוג שלי.
-
תודה רבה!
-
כדאי להתחיל ממדידת זמני נסיעה בעזרת גוגל כי עמק גרדנה מאוד יפה, אבל לא אידיאלי כבסיס לטיול לקורטינה או אגם בראיס. תלוי כמובן כמה שעות ליום אתם מוכנים לנהוג.
כדאי להתחיל מהאתר של עמק גרדנה ותמצאו בו מספיק מידע לשלושה ימים וגם הרבה יותר מזה.
גם אני ממליץ על מעברי ההרים הקרובים סלה ופורדוי ועל הרכבלים שבעמק גרדנה.
-
ההמלצה שלי (סדר הימים לא משנה)
יום 1: סיבוב נופים. נסיעה למרמולדה, אפשר להוסיף גם את קניון serrai di sottoguda הקרוב, וחזרה במעקף דרך הכביש שעובר בעיירה arabba.
יום 2: טיולים בואל גרדנה. העיירות סלבה, סנטה כריסטינה ובראש ובראשונה אורטיזיי. אפשר לטייל גם בעיירות וגם במסלולי טבע.
יום 3: עליה ל-Alpe-di-siusi.
רק יום אחד הוא נסיעה ארוכה. השניים האחרים קרובים.