סים מקומי בגרמניה - סיוט!
-
לטובת כל מי שמתכוון להשתמש בסים מקומי בטיול בגרמניה.
חזרנו לפני יומיים מטיול בגרמניה. לקראת הטיול רכשתי חבילה של גולן לשימוש בחו”ל. כמו כן הזמנתי מראש 4 סימים של חברת לברה אל כתובת הצימר הראשון שלנו.
מסתבר שב 1.7 נכנס לתוקף חוק חדש בגרמניה שמחייב הזדהות אם רוצים סים. כל הנושא די חדש ויש הרבה קשיים בנושא. אנסה לפרט כאן.
אחרי שביצעתי שיוך של הסים שקיבלתי בדואר לחשבון שלי בלברה, נדרשתי לבצע זיהוי. את הזיהוי אפשר לבצע בשיחת וידאו עם נציג. יש 2 דרכים – דרך הדפדפן וגם דרך האפליקציה של החברה.
הבעיה העיקרית – זמני ההמתנה לא הגיוניים. ניסיתי להמתין בתור לנציג לפחות 3 פעמים. כל פעם מעל חצי שעה – ואי אפשר היה לקבל נציג. מיותר לציין שכל זה בערב בזמן ההתארגנות בצימר.
כבר החלטנו לוותר על הסימים שקיבלתי. רציתי לקנות סים בסופר. אז התברר לי על החוק החדש ועל כך שכל סים פרה-פייד דורש זיהוי, וכולם משתמשים באותה חברה – כך שזמני ההמתנה הם אותם זמנים לא הגיוניים.
בחרנו בדרך אחרת – ניגשנו לחנות של O2, כדי שיבצעו זיהוי במקום. המוכר הסביר שלו אסור לבצע זיהוי, ושלח אותנו אל סניף הדואר. הסביר ששם אפשר לבצע זיהוי.
אז הגענו לדואר… היה שם שלט מעודד שאמר שאפשר לבצע זיהוי במקום לכל החברות. המתנו בתור. כאשר הגענו לפקידה – היא טענה שהיא לא יודעת איך מבצעים. התעקשתי וביקשתי שתתקשר לממונים. היא התקשרה – ובטלפון הסבירו לה שאי אפשר לבצע זיהוי לתיירים. מייאש.
בהמשך הטיול הגענו גם לחנות של Vodafone. המוכרת בחנות טענה שהיא דווקא כן יכולה לבצע זיהוי בשבילנו – אבל למרבה הצער לא נשארו להם כרטיסי סים. אני מנחש שכל התיירים סבלו מהבעיה הזו והכרטיסים של Vodafone
נחטפו כי רק שם אפשר להזדהות במקום.
למרות התכנון שלנו שלכל אחד מאיתנו יהיה סים, כולל הילדים – נאלצנו לוותר, נשארנו רק עם הסים של גולן שהבאנו איתנו.
אפשר לקוות שבגלל שהחוק רק נכנס לתוקפו – יש בלגאן של התחלה, והדברים יסתדרו בהמשך אבל לכל מי שנוסע בקרוב – חשוב מאוד לדעת.
אפשרות אחרת – להזמין סים ממדינה אירופאית אחרת (למשל צרפת). ממילא החל ביוני הנדידה של כל סים מכל מדינה היא חופשית ברחבי האיחוד.
-
היי
ההזדהות באמצעות דרכון זה ברוב מדינות האיחוד.
שנית למה להזמין מראש. בשדה או באחד מהסוכנויות וודפון וכו”ל נכנסים ,קונים,מזדהיים ,ונסיעה טובה.
תודה!
-
הי עמיחי,
בהנחה שהולכים על ההתחלה לוודהפון, ויש להם כרטיסי סים, אתה זוכר במקרה את העלויות?
תודה!
יעל.
-
הסים של לברה הוא בחינם כולל משלוח בחינם כך שמבחינתי לא היה שום סיכון ושום עלות במשלוח של הסימים. רציתי מאוד את התוכנית של לברה כי זו התוכנית המשתלמת ביותר. אם ההזדהות הייתה עובדת זה גם היה הכי נוח (סימים מחכים לי בצימר).
לפי ידיעתי כרגע רק בגרמניה נדרש זיהוי בקניה של סים פרה-פייד.
-
התוכנית של וודפון מפורסמת כאן.
התוכנית היא ל4 שבועות ועלותה 10 אירו, אבל סכום הרכישה המינימלי הוא 15 אירו (לכרטיס) – ולכן באופן אפקטיבי לתיירים העלות היא 15 אירו לסים.
-
גם בספרד נדרשתי להזדהות בדרכון בקניית סים פריפייד, אמרו שזה החוק, וגם חזרו על כך שהוא לשימושי בלבד ושבסיום השימוש אקפיד לגזור אותו לפני הזריקה לפח. ואגב, כבר לפני 3-4 שנים דרשו ממני להזדהות בגרמניה בשביל סים פריפייד. שמעתי על זה גם בעוד ארצות באסיה.מבחינתי לא היתה בעיה עם זה בגרמניה. הגעתי למשרד הראשון שראיתי של חברה סלולארית, הראיתי דרכון, מילאתי פרטים וזהו. לקח משהו כמו רבע שעה או פחות. כנ”ל בספרד.