עיכוב טיסה עם air germania
-
שלום לכולם,
הטיסה שלנו מתעכבת מחר. במקום להמריא באחת בצהריים הטיסה תתעכב וההמראה תהיה בשבע בערב. מה שאומר שננחת בעשר וחצי. שכרנו שם רכב וממשרד ההשכרה יסגר באחת עשרה וחצי – מה שאומר שאם הטיסה תתעכב (והיא עלולה להתעכב כי המטוס נוחת כאן רק בשש) אנחנו עלולים להפסיד את הרכב. תכננו לנסוע משם ישר לצימר בהולנד.
האם נראה לכם שבהשכרת הרכב יחכו לנו או שפשוט יסגרו ויילכו?
-
קודם כל – אם נודע לכם על שינוי מועד הטיסה רק לאחרונה, ובכל מקרה במהלך השבוע שלפני הטיסה, ייתכן שאתם זכאים לפיצוי כספי ע״פ החוק האירופי.
הדלפק של חברת השכרת הרכב בטח לא יישאר פתוח רק לכבודכם. במידה והטיסה נוחתת באיחור קטן שווה לכם לתכנן מראש שאחד ייצא בזריזות לאסוף את הרכב בעוד האחר(ים) יישאר(ו) לאסוף את המזוודות.
תכינו את עצמכם למצב ריאלי שבו הטיסה נוחתת באיחור נוסף, לא תוכלו לאסוף את הרכב ותאלצו לבלות את הלילה הראשון במלון ליד השדה.
-
תרגיל מוכר של חברה זו.
לנו הודיעו יותר מ-14 יום לפני הטיסה כדי לחמוק מפיצוי,
ובגלל הודעתם בטלנו את הנסיעה בכלל.
האם הודיעו לכם ברגע האחרון?
-
הודיעו לנו בסוף השבוע האחרון
-
אז לדעתכם אפשר יהיה להזמין מלון משדה התעופה – או שנתקע שם כל הלילה?
-
תראי כאן
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1322484/start-0/הוא כותב שחברת ההשכרה כן מחכה. לא רשום איזו חברה אבל אולי תשלחי להם מייל או תתקשרי בבוקר לפני הטיסה ותצייני שיתכן שתאחרו ותשאלי אם יש אפשרות (אפילו כנגד תשלום ) שיחכו לכם
-
היי ,הייתי מתקשר לחברת ההשכרה ומבקש שיחכו לי.
-
לרוב חברות ההשכרה יש “זמן חסד” של איחור אפשרי.
אבל- מה שצריך לעשות
- לוודא כי חברת ההשכרה קיבלה את הפרטים של הטיסה (היו אמורים לשאול אותך בעת ההשכרה מספר הטיסה ושעת הנחיתה)
- לבדוק מה שעת הסגירה של משרדי חברת ההשכרה
- לבדוק מה המדיניות לגבי שעה נוספת בתשלום- לרוב החברות יש אופציה כזו בעת הגעה בלילה.
- אבל בנתונים האלו בכל מקרה אני סבורה שיש להזמין לילה ראשון בשדה התעופה. לא ממליצה בשעה 23.00 להתחיל נסיעה משדה התעופה (קלן?) למרכז הולנד ,בכבישים לא מוכרים ותאורה לא חדה.
- מעבר לכך אם מדובר בצימר- אלו אנשים פרטיים, לא מגיעים אליהם ב01.30 בלילה- אפילו אם הם אמרו “אין בעיה”. אם מדובר במלון-שיש בו 24 שעות דלפק פתוח, זה סיפור אחר.
-
מכיוון שלשואלת זה כבר לא רלוונטי, עונה כאן לטובת קוראים אחרים.
שינוי השעות של חברת גרמניה היה ידוע כבר זמן רב לקוראי הפורום. השינוי הזה הפך לי קצת את התוכניות – הוזמן לילה ראשון בשדה התעופה, השכרת הרכב שונתה לבוקר למחרת, וכמובן שינויים בכל שאר הלינות. חברת גרמניה טרחו להודיע לי באופן רשמי רק סמוך מאוד למועד הטיסה.
בנוסף – בטיסה שלנו היה עיכוב נוסף של שעה וחצי (!) כך שנחתנו בדיסלדורף רק בחצות, הרבה אחרי שסוגרים את תחנות ההשכרה.
-
איך יודעים באיזו שעה הטיסה??
אנחנו אמורים לנסוע לדיסלדורף בראשון הבא, וכשהופיע השרשור בפורום לגבי שינויי השעות- עשיתי כאילו אני מזמינה את הטיסה מחדש- ועדיין הופיעה השעה 12:10 כמו בהזמנה המקורית- מכאן הסקתי שאת שעת הטיסה שלנו לא שינו.
היום ניסיתי לבדוק סטטוס טיסה- נותן רק למחר ומחרתיים- בטיסה של מחר (בדיוק שבוע קודם)- שעת ההמראה 18:40 בערב.??...אם מזמינים כרטיסי טיסה למחר השעה שמופיעה 12:10...לא ברור לי העניין
אני אגב לא קיבלתי שום הודעה מחברת התעופה
-
אצלנו זה קרה לקבוצת הספורט שלנו והם נחתו בדיסלדורף סמוך לחצות. למזלם הגענו לפניהם לאזור, ובעלי נסע במיוחד לשדה כדי לשדל את נציגי חברת ההשכרה לחכות ואכן חיכו. היה גם חשש שאם הטיסה תתעכב יותר- יצטרכו לנחות בקלן כי השדה נסגר.
אני רואה עכשיו שזה לא מקרה חד פעמי של שינוי שעת טיסה, אלא נוהג נפוץ וזה מרגיז, למרות שגרמניה עידכנו על כך שבועות מראש במייל. בנוסף כאמור היה לקבוצה עיכוב בהמראה שגרם לכל ההמולה...
-
נסי אולי להיכנס להזמנה שלך באתר החברה -
השינוי בשעות הטיסה היה ידוע לי לפני מספר חודשים,
עד היום לא קיבלתי הודעה על כך

כאשר התקשרתי לחברת התעופה נמסר לי שהם מידעים את כולם.
יש לי טיסה עוד שבוע וחצי...אני מחכה

בדיסלדורף חברות ההשכרה פתוחות עד השעה 23:30, מאוד גבולי.
ניתן בתאום מראש לבצע לקיחה מאוחרת בתוספת מחיר.
עמיחי, בהחלט מזל שלקחתם לינה במקום.
אני מקווה שלנו לא יהיה איחור כזה כי אנחנו מתוכננים לנסוע ישירות לדירה.
-
אני קיבלתי מהם הודעה על שינוי בשעות הטיסה רק בשבוע שעבר
כלומר, שבוע לפני הטיסה שלנו
זה מאד לא מתחשב.
בזכות ההודעות בפורום , ידעתי על השינוי מראש ויכולנו להתכונן בהתאם.
-
תודה על התגובות.
לגבי הטיסה שלי- נפתרה לי התעלומה...אני בדקתי סטטוס טיסה לאחר חצות- משמע הייתי צריכה לבדוק לגבי טיסה באותו יום, ולא למחרת. בבדיקה נוספת- הטיסה ביום ראשון נשארה במועדה כלומר 12:10...כנראה שינו את זמני הטיסה רק בשני וחמישי.
-
לא מתחשב? מתוכנן מראש ושיטתי!מפתים את כולם עם מחיר נמוך ושעות נוחות, ואחר כך מזיזים את שעת היציאה כך שגורמים לכולם לבעיות והוצאות נוספות, שהופכות את המחיר האטרקטיבי ליקר.
מעניין אם יש רשות כלשהי שאליה אפשר לפנות, כשהם עושים את זה באופן שיטתי.
כמובן שמודיעים רק ברגע האחרון, או לא מודיעים בכלל, כדי שלא יבוטלו כרטיסים.
-
הבעיה שחברת ההשכרה עלולה להתנער מההזמנהאם מאחרים מעל פרק זמן מסויים החברה יכולה למסור את הרכב למישהו אחר, הם לא מתחייבים לשמור אותו.
כך שאם לנים בשדה ובאים למחרת יכול להיות שהרכב לא יחכה, החיוב בבנק יחכה גם יחכה.