ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון של יום טיול עירוני בפירנצה

פורום טיולי משפחות
    6
    10
    2892
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שיר שמח
      שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו נוסעים עוד שבוע לאיטליה, זוג פלוס שני בנים בגילאים 12, 16.
      בתוכנית – שני לילות בפירנצה (מגיעים לפירנצה בנסיעה מרומא) ומשם ממשיכים לאגם גארדה (שם נלון 6 לילות).

המטרה לבלות (לפחות) יום שלם בפירנצה. יש אפשרות לבלות עוד קצת בפירנצה גם ביום של הנסיעה לגארדה אם נרצה.

ביום ההגעה מרומא אני מאמינה שנגיע בערב מאד עייפים ולא נספיק כמעט כלום בפירנצה.

אשמח להמלצות איך לתכננן את היום בפירנצה – לאן כן ללכת ועל איזה מוזאונים (“גדולים וחשובים”) לוותר.

הילדים יחסית מתעניינים וסבלניים, ויש לנו ניסיון טוב איתם בטיולים עירוניים, אך כמובן שאני לא רוצה להעמיס יותר מדי ולא להפוך את היום הזה ליום מוזאונים מעיק.

אני אישית מאד מעוניינת לבקר במוזאון גלילאו, למרות שהוא בדרך כלל לא מופיע ב”רשימת האטרקציות העיקריות” של פירנצה.

ועוד שאלה – מכיוון שהכוונה לישון במלון ממש בתוך פירנצה – באיזה אזורים בפירנצה כדאי ונעים להסתובב בשעות הערב המאוחרות (כשהמוזאונים ושאר האטרקציות כבר סגורים)?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשי הצפון
        אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

שלום, ממליצה לך מאד לדבר עם ליאור אביב:

http://www.florenceasyouwish.com/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8%D7 %99%D7%9D%20%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%A0%D7%A6%D7%94.html

יש לכם מעט מאד זמן בעיר מדהימה, והוא יוכל לעזור לכם למצות את הטיול בה בצורה מיטבית ומהנה, מניסיון!

לעניין מוזיאון גלילאו, אכן מדובר במוזיאון מרשים אך לא בבחירה הראשונה לביקור בעיר.

תבלו!

אורנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שיר שמח

תודה רבה. אנחנו מעדיפים לטייל באופן עצמאי ללא מדריך צמוד, אבל הסתכלתי בקישור שצרפת ומצאתי שם הרבה חומר מעניין וטיפים טובים לתכנון הטיול.

• זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

מכירה את פירנצה בלילה רק מהצנטרום של הפיילה כי שם היינו (בדירה ברחוב המסתעף מהקורסו, קרוב לדואומו). פירנצה די מתה בערבים. אולי בקיץ יותר מקומות פתוחים, אבל מניסיוני בסוף מרץ רק הקורסו, רחוב נוסף שמקביל לו וכיכר הרפובליקה פעילים בערב. מה בטוח ומה פחות? אני לא מומחית. תקראו את חוות הדעת על המקומות האופציונליים שאתם מוצאים ותתרשמו מההתייחסות למיקום.

כמובן הולכים לגלריה של האקדמיה.

אם המשפחה ממושמעת ויש נכונות להתחיל בוקר אחד מוקדם, אני ממליצה על הסיור לכיפה של הדואומו. זה סיור נפלא. עושים אותו באופן עצמאי.הבעיה היא שבהמשך היום יש תור ענק.

משרד כרטיסים שבו אפשר לקנות כרטיסים מראש למוזיאונים להמשך של אותו יום נמצא בכנסיית אורסנמיקלה, ברחוב הראשי שמקשר בין הדואומו לפיאצה סניורה. לא ניסיתי לקנות כרטיס לסיור של הדואומו אבל לאקדמיה כן.

אני חושבת שאם הסבלנות של הילדים בסימן שאלה לא הכרחי ללכת לאופיצי. יש עוד הרבה אפשרויות שנותנות את הטעם המיוחד של העיר. לדעתי בזיליקה סנטה קרוצ’ה נהדרת. קבורים שם כל הגדולים בתוך הכנסייה והפסלים שנבנו לכבודם ומוצבים על הקברים נהדרים.

במוזיאון גלילאו לא הייתי אבל אם הנושא מתאים לכם תנסו. למה לא?

מפיאצה מכאלאנג’לו יש תצפית יפה על העיר ועל הגשרים בנהר. אתם יכולים ללכת לשם לפנות ערב, כל עוד יש אור. גם כיוון השמש נח יותר לעיניים מאשר בבוקר. אפשר לטפס על הילדים עד לסן מיניאטו אל מונטה. לא נכנסתי פנימה. אולי חבל. אני מציעה כי זו קצת הליכה ולדעתי הליכה ותנועה זה טוב לילדים. המרכז של פירנצה בסה”כ קטן.

יש שווקים נחמדים. בית הכנסת של פירנצה מרשים למדי (ראיתי רק מבחוץ). יום אחד נגמר צ’יקצ’ק, וקחו בחשבון שמוזיאון גדול כמו האופיצי שואב זמן. אבל אם עדיין יש לבטים, תקראו על כל המוזיאונים והמונומנטים שמעניינים אתכם, ערכו סינון ותשוחחו עם הילדים על הבחירות. זה מה שאני עושה. מלבד הערך שבשיתוף זה נותן לי אינדיקציה למה יש פתיחות ובמה אין כלל עניין.

כתבתי על עוד כמה פינות בעיר מנקודת מבט אביבית Smile

פירנצה

• שיר שמח

זיוה תודה רבה, עזרת מאד, וקראתי גם את מה שכתבת בבלוג שבקישור, בהחלט עושה חשק, למרות שאנחנו נהיה בשיא החום של אוגוסט ולא באביב.

ככל שאני בודקת אני מבינה שכנראה כדאי לנו לוותר על אופיצי ועל האקדמיה. 
              אני מנסה לבנות מסלול שעובר ברחובות פירנצה בסדר הגיוני ולהנות מהאומנות שנמצאת ברחובות עצמם, במבנים ובפסלים, תוך שילוב של כנסיות מעניינות ומוזאונים קטנים ומענינים יחסית במינון מתאים.

שלד של המסלול:

הדומו ובית הטבילה

(אופציונלי: מוזאון לאורנדו דה-וינצ’י)

(אופציונלי: פלאצ'ו מדיצ'י ריקרדי – זיוה, עשית לי חשק)

כיכר הרפובליקה

אורסנמיקלה

(אופציונלי: ויה דל קורסו, מוזיאון ברגלו)

פיאצה דלה סניורה 
              (אופציונלי: פאלצ’ו ווקיו)

השדרה של אופיצ’י (בלי להכנס למוזאון)
              מוזאון גלילאו (אם הגענו עד הנה בשעות שעדיין פתוח)
              פונטה-ווקיו

בצד השני של הנהר, אם ישאר זמן וכח: 

כנסיית סנטה פליצ’יטה (כנסיה קטנה עליה קראתי באתר של ליאור אביב לפי הקישור של אנשי הצפון)

פאלצו פיטי ו/או גני בובולי (כנראה לא נספיק)

אם יהיה עוד אור וכוח, ואם לא הספקנו ערב קודם אז נטפס לתצפית של פיאצלה מיכאלנג’לו (אני מקווה שנספיק להגיע לתצפית הזאת ערב קודם).

התוכנית נראית מאד עמוסה, אבל בעצם המסלול בגדול הוא רק המקומות המודגשים, כאשר מכל הדברים האחרים נשלב אולי אחד או שניים. אני מעדיפה לשמור על גמישות ולהחליט במקום לפי הכוחות והסבלנות של כולם, אבל היה חשוב לי לסדר את כל האפשרויות בסדר גאוגרפי הגיוני.

שאלות:

1. הדומו ובית הטבילה – אני מבינה שחלק חינמי וחלק עולה (הרבה) כסף. באיזה חלקים של הדומו ושל בית הטבילה כדאי לבקר ואיזה סוג כרטיסים לקנות.
              1. האם זה נכון שיש חניה בפיאצלה מיכאלנג’לו? אם כן אז חשבתי שביום ההגעה נגיע בשעות הערב קודם כל לשם לתצפית, ומשם נסע למלון (שם נאפסן את הרכב בחניון עד לסיום כל הביקור בפירנצה)

2. כמובן שאשמח לקבל עוד הערות והארות.

המון תודה.

• זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

פיאצלה מכאלאנג’לו היא בעצם חניה אחת גדולה. אל תצפי לכיכר יפה, למרות השם. מגיעים לשם בשביל התצפית. מה שכן, ממש מתחת לפיאצלה יש גן ורדים חביב. נדמה לי שהוא חינמי. משוטטים קצת ומרוויחים עוד שעה קלה של הסנפת הנוף של פירנצה. זה יכול להיות גם תחליף לגני בובולי.

התכנית לא עמוסה כלל מפני שמרחקי ההליכה קצרצרים.

הכניסה לדואומו היא חינמית. הטיפוס לכיפה בתשלום.

מתביישת להגיד אבל לא נכנסתי לבית הטבילה. בכל אופן הוא בתשלום. כדאי לכתוב baptistry reviews ולראות אם יש התייחסויות לתורים בקיץ.

כדאי מאוד ללכת קצת לאורך הקורסו גם אם אתם לא מאנשי השופינג. זה רחוב יפה ותוסס עם חנויות מיוחדות, ובכל פינה יש משהו היסטורי. אם יש זמן – כניסה לברג’לו זה רעיון מצוין. הוא מרשים מאוד. יש המון פסלים. גם החצר בקומת הקרקע נהדרת וכל כך טיפוסית. אני באמת לא יודעת מדוע לא נכנס לשורה הראשונה של המוזיאונים החשובים. ההליכה לאורך הקורסו לא ארוכה. לפי מה שזכור לי קנה המידה בפירנצה שונה מאוד מאשר ברומא. פירנצה ממש קומפקטית.

אבל אם אתם רוצים להשאיר כוחות למוזיאון גלילאו אז אני לא יודעת מה להגיד. אולי בכל זאת, למרות שכל כך אהבתי, אפשר לוותר על מדיצ’י ריקרדי. בכל זאת יש סדרי עדיפויות. הייתי אומרת לעשות סיבוב קצר מהדואומו צפונה לכיוון שוק סן לורנצו וקתדרלת סן לורנצו (מבחוץ) והקפלות. אולי דווקא להיכנס. יש שם פסלים של מכאל אנג’לו על קבריהם של משפחת מדיצ’י. לא הייתי אבל זה מונומנט חשוב, והוא ליד השוק. מה שאני אומרת זה באמת לנסות להרוויח דברים אפיניים ובעלי ערך במסלול שבו הולכים. מה שלא ראיתם לא נורא. אין לזה סוף. גם לי יש חוסרים גדולים עדיין אחרי ביקור של שבוע ועוד ביקור קצר חוזר. אחרי הסיבוב הזה לחלק שמצפון לדואומו תגשו לדואומו ולהמשך הסיור שתכננת.

• תמי
                  תמי נערך לאחרונה על ידי

זיווה, איך את זוכרת כל פרט מהטיול שלך בפירנצה, שהיה לדעתי לפני הטיול שלי, ואצלי כבר הדברים מתעמעמים ומתבלבלים עם ערים אחרות. 

בכל אופן, אם אתם עוד יכולים להזמין כרטיסים מראש לאקדמיה, לדעתי לא כדאי לוותר על הביקור והצפיה בפסלים של מיכאלאנג’לו ובעיקר בדוד. זה לא דורש הרבה זמן, וזו חוויה שנחרתת בזכרון. 

• שירלי 4
                    שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

הי שיר,

השנה זכיתי להיות בפירנצה שבועיים רצופים, במסגרת קורס איטלקית אותו לקחתי.

לכן יכולתי לבקר באתרים רבים – גם אלה הידועים והמתויירים וגם אלה הפחות “מפורסמים”.

מכל מה שחוויתי אני מאד ממליצה לך (כמו תמי) לא לוותר על אחד מהמוזיאונים הידועים שהם הקלסיקות של פירנצה – האופיצי והאקדמיה. ואם לבחור מבין השניים – האקדמיה עם פסל דוד (המקורי) הוא מאסט לדעתי – וגם מימדיו קטנים יותר ולכן אפשר לצמצם את הביקור בו לשעה – שעה וחצי.

כדאי מאד לעלות לפיאצה מיכאלאנג’לו לקראת השקיעה – אנשים רבים מתאספים שם והחוויה מאד מיוחדת. אם יהיה לכם זמן, בקרו בכנסייה מעל הפיאצה – זו שזיווה הזכירה – סן מיניאטו אל מונטה. בשעה 18:30 יש מקהלה של נזירים גרגוריאנים והמחזה היה מרשים ביותר.

את הסיבוב הקלסי של הסיור מכיכר הדאומו ועד לאופיצי – בוודאי שתעשו. בדרך תחלפו על כיכר הרפובליקה ובשוק קטן וכמובן בכיכר סניורה שהיא מקסימה. יש שם פסלים רבים, כולל העתק של דוד – אבל אין כמו המקורי! וכמובן תצפית וגם הליכה לכיוון פונטה וקיו.

גם אני ממליצה על פלאצ'ו מדיצ'י ריקרדי – מאד אהבתי! 

המלצה נוספת – השוק המרכז – מרקטו סנטראלה שהוא מקסים! הוא בהחלט גם מקום בילוי לשעות הערב, בקומה השנייה בה יש מסעדות, דוכני אוכל ומוזיקה. כיף שם! עד השעה 3 בצהריים אפשר לאכול בשוק במסעדות ובדוכנים בקומת הכניסה – שם אולי יותר עממי, אבל טעים ביותר!

אגב, פירנצה מאד תוססת ביום וגם בלילה – יש הרבה מקומות בילוי, בתי קפה, מסעדות ופאבים. אני הייתי באוקטובר – נובמבר והיה מאד תוסס, מלא תיירים והיתה תחושת ביטחון מוחלטת בכל מקום! בחודשי הקיץ מן הסתם הכל עוד יותר שוקק חיים.

כיף לכם שתהיו בפירנצה המקסימה.

תהנו!

שירלי

צירפתי תמונה של האנשים הממתינים לשקיעה בפיאצה מיכאלאנג’לו….

• שיר שמח

זיוה, תמי, שירלי – המון המון תודה. בהחלט אשקול כן להכנס לאקדמיה (בתקווה שיש אפשרות לדלג על התורים).
                      ואת מוזאון גלילאו אשאיר רק כאופציה, בכל זאת פירנצה מפורסמת יותר בגלל דברים אחרים.
                      ובכלל אני מתכוונת לעבור שוב ביסודיות על כל מה שכתבתן ולעדכן את התוכנית ואת ההעדפות.

תודה רבה!

• מיכל א
                        מיכל א נערך לאחרונה על ידי

עם ילדים הייתי נכנסת לפלאצו וקיו. קצת יותר מרשים ופחות משעמם להם.

האקדמיה מפוצץ בתיירים. אם מה שרוצים לראות הוא פסל דוד, אפשר לראות העתק מעולה שלו בכיכר הצמודה לפלאצו וקיו ולוותר על התורים.

פונטה וקיו מאד מרשים לילדים. נחמד לעבור בו ואחר כך להשקיף עליו מהחלונות של פלאצו וקיו.

כדאי לטפס על מגדל השעון. יש ממנו תצפית נפלאה של העיר.

החניה בפיאצלה מיקלאנג'לו היא די קטנה. רוב השעות היום קשה למצוא שם חניה. אנחנו חנינו בחניה מוסדרת מחוץ לעיר העתיקה.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון