מסלול טיול ל-15 ימים בשווייץ
-
שלום לכולם,
אני מתכנן טיול של כ-15 ימים בשווייץ בחודש הבא.
המטרות שלי בטיול – כמה שיותר נופים כפריים וטבע, אני פחות בקטע של טיול אתגרי (למרות שלא אתנגד להגיע לפסגות של הר או שניים).
בטיול אתבסס על תחבורה ציבורית בלבד. אשמח לשלב כמה שיותר רכבות פנורמיות בין המסלולים.
על אף אורכו של הטיול למדינה קטנה כמו שווייץ, אין לי כוונה לסמן וי על כל יעד, אלא ליהנות מהטיול עצמו, גם אם לא הגעתי לכל המקומות ה”נחשבים”, אך כן חשוב לי לטעום גם מהאזורים האיטלקיים והגרמניים של שווייץ, כפי שמתבטא במסלול שהכנתי.
להלן מסלול התחלתי שהכנתי, אשמח לכל עצה לשיפורו.
יום 1
נחיתה אחה"צ בציריך ונסיעה ל-Luzern
התארגנות וטיול ערב בעיר
לינה: Luzern
יום 2
Luzern והאזור
יום 3
Titlis > Engelberg
יום 4
נסיעה ל-Grindelwald דרך Interlaken באמצעות רכבת פנורמית GoldenPass
טיול בעיירה
לינה: Grindelwald
יום 5
Interlaken > Wengen > Lauterbrunnen > Mürren > Gimmelwald > Jungfraujochלינה: Grindelwald
יום 6
Interlaken > Wengen > Lauterbrunnen > Mürren > Gimmelwald > Jungfraujochלינה: Grindelwald
יום 7
יום 8
הייתי רוצה לשלב את Bern באחד מהימים בשהותי ב-Grindelwald, כדאי?
יום 9
נסיעה ל-Lugano
טיול באזור וב-Morcote
לינה: Lugano
יום 10
Locarno > Bellinzona
לינה: Lugano
יום 11
נסיעה ל-Zermatt
טיול בעיירה
לינה: Zermatt
יום 12
Zermatt והאזור
לינה: Zermatt
יום 13
נסיעה ל-Stein am Rhein (האם אפשר/כדאי לעשות זאת באמצעות נסיעה ב-Glacier Express?)
טיול בעיירה
לינה: Stein am Rhein
יום 14
Schaffhausen ומפלי הריין
לינה: Stein am Rheinיום 15
נסיעה לציריך
טיול בעיר
ערב - נסיעה לשדה התעופה וטיסה חזרה
תודה!
-
לגבי שטיין אם-ריין – זו עיירה קטנה עם מרכז קטן. אין צורך לבלות שם יום שלם. מספיק שעתיים.
איני יודעת לגבי תחבורה ציבורית – אנחנו עשינו זאת ברכב פרטי. שילבנו את מפלי הריין (דרך מבצר לאופן, מהצד השוייצרי) יחד עם שטיין אם-ריין. לדעתי אם אתה יום שלם באיזור שם, תוכל לשלב גם את שפהאוזן (לא היינו), וכך להוסיף לך עוד יום טיול.
-
אין לי מושג לגבי תחבורה ציבורית.
התכנית נראית בסדר בגדול. קצת קשה לייעץ בלי להכיר אותך אבל אכתוב את דעתי.
לגבי הימים עצמם, 1 עד 3 נראה בסדר.
4 אין לי הרבה מה להגיד כי אין לי מושג כמה זמן זה לוקח בתחב"צ.
5 עד 8, תפרט יותר מה כוונתך לעשות. אמנם מבחינת הימים, זה בסדר גמור (אפשר אפילו יותר, השאלה איך תנצל).
לגבי ברן, שוב אם 5 עד 8 מנוצלים טוב לא הייתי טורח. אחרת - ואם אתה אוהב ערים - לך על זה. אני הייתי מוותר.
ימים 9, 10 אני לא מכיר.
13, 14 מבחינתי ארוווך מדי. זה לא שאתה לא יכול להינות, גם תלוי מה הסגנון שלך, מה אתה אוהב. מבחינתי את הריין ואת שתי העיירות עושים בפחות מיום. בכלל ימים 13, 14 לעומת שאר הטיול זה, איך לאמר בעדינות, ירידה ברמה...
אולי תאריך את השהות בצרמט על חשבון זה.
וקח בחשבון שאני לא יודע להעריך את עניין התחב"צ ולכן אולי חלק מהערות שלי לא רלוונטיות.
-
תודה רבה, יש לך המלצה ליום טיול נוסף באזור? אולי להרחיב את ציריך ליומיים, למרות שאני פחות בקטע של ערים גדולות?
-
יום 4- מה התכנון בגרינדלוואלד?
ימים 5-8 מה התכנון? כתבת בכולם יונגפראו
ולא הייתי נותנת לציריך עוד יום. אם נשאר יום פנוי-העבר אותו לאלפים.
-
היי,
עדיין אין תכנון מפורט לגרינדלוולד, קראתי קצת על המקום והתחברתי.
יש לך המלצות?
לגבי ימים 5-8, כנ”ל, הרעיון הוא לבקר בכל אותם מקומות (
Interlaken > Wengen > Lauterbrunnen > Mürren > Gimmelwald > Jungfraujoch), רק שעדיין לא החלטתי איך לחלק אותם בין הימים. -
תודה על תגובתך.
כפי שכתבתי, אני חובב טבע, נופים בדגש על אזורים כפריים. אוהב לצלם, להכיר את המקומות מקרוב ולעומק.
לגבי ימים 5-8, אני מתכנן טיולי טבע, עיירות וערים. אשמח לייעוץ כיצד לחלק את היעדים (
Interlaken > Wengen > Lauterbrunnen > Mürren > Gimmelwald > Jungfraujoch), האם בארבעה ימים אספיק לבקר בכולם ולמצות אותם? כדי לצמצם את הרשימה?בעניין ימים 13-14, אני רוצה להכיר את האזור הקרוב לגרמניה של שווייץ, בדומה לאזור הקרוב לאיטליה. שתי מדינות שלא הייתי בהן, ודרך שווייץ ארצה לחוש אותן. יש לך הצעה אחרת לימים 13-14? כדאי לשלב את בזל? למרות שערים גדולות פחות מדברות אליי, ועדיין, הבנתי שבזל מיוחדת.
בעניין תחבורה ציבורית, ארכוש את הכרטיס שמקנה נסיעות חופשיות במשך 15 ימים, ולכן מהבחינה הזאת אני לא צופה בעיות מיוחדות.
-
אני חושב שאם זה עם תחב”צ אז כן צריך 2 ימים לביקורים באזורים האלו.
אם ניקח לדוגמא את ימים 13, 14. אתה יוצא בצהרי 13 לכיוון שטיין אם ריין, עושה סיבוב, טועם משהו וכבר ערב.. ואז יום 14 קם באיזי, נוסע למפלים ואז עוד כמה שעות בשפהאוזן ושוב כבר ערב. עם רכב זה שונה..
לא הייתי בימים 9,10 אבל אני מניח שגם לשם צריך מינימום יומיים כדי לא להיות לחוץ בזמנים.
בגדול אם המטרה שלך בטיול לכסות כמה אזורים, ואתה נמנע מערים, אז התוכנית נראית טובה.
אפשר להציע לך הצעות אחרות וכל אחד וטעמו האישי ומה שהוא מחפש טיול אבל זה תלוי בך מה אתה רוצה.
אני אישית אוהב יותר את ימים 5-8 ו-11,12 אבל זה בסדר גם לגוון קצת בין הימים ולספוג כמה סוגים של אווירה.
לגבי תוכנית לימים 5-8, כדאי לך לקרוא קצת על סיפורי טיול של אנשים באזור ולבנות תוכנית על פי זה. אם יהיו לך שאלות ספציפיות אח”כ נשמח לענות.
רשמת:
Interlaken > Wengen > Lauterbrunnen > Mürren > Gimmelwald > Jungfraujochאינטרלאקן – יחסית למקומות האחרים באזור, זה מקום יותר עיר ופחות עיירה/כפר. יש שם חנויות, אוטובוסים, מלונות. כמו כל האזור זה מקום נעים ויפה אבל לא משתווה למקומות האחרים. אם אתה צריך לעבור שם, תעבור אבל אל תתעכב שם יותר מדי.
וונגן ומיורן, שני כפרים בהרים שמגיעים אליהם עם רכבל, אסור למכוניות להיכנס לשם. הנוף מהפנט ויש הרבה טיולים רגליים באזורים שלהם.
גימלוולד, עוד כפר מתחת למיורן, אותו רעיון.
לאוטרברונן, עוד כפר יפהפה באזור.
יונגפרויך, השאלה פה למה התכוונת כי עקרונית זה שם של אזור, אבל יש גם את הפסגה עצמה אליה אפשר להגיע עם רכבת. (תחנת רכבת הכי גבוהה באירופה).
בכל מקרה כל המקומות האלה נמצאים באותו אזור במרחקים לא גדולים אחד מהשני, אז תתמקם איפשהו ותתחיל לחרוש את האזור. הוא מדהים. חפש בגוגל את המקומות האלה ותראה תמונות אתה כבר תבין.
-
אני נוטה לבטל את הביקור בצרמט (ימים 11-12), מאחר ורוב האטרקציה שם מבוססת על הר אחד, ומספיק שיהיה מזג אוויר מעונן בכדי שיהפוך את הביקור למיותר. חושב להוסיף לילה נוסף בגרינדלוולד ולילה נוסף באזור אחר. מה אהבת בימים 11-12? יש משהו בצרמט שלא אראה בימים 5-8?
לגבי ימים 5-8, כאמור, אני בוחן את האפשרות להוסיף יום, ובעצם לבסס את רוב הטיול באזור זה. בעניין יונגפראו, הכוונה היא לפסגת ההר.
לגבי אינטרלאקן, הבנתי שרכבת פנורמית מחברת בין לוצרן לאינטרלאקן, כך שאם ארצה ואם לא אעבור באזור, כמובן עם כל הציוד עליי, כך שלא אוכל ממש ליהנות במקום ביום הנסיעה לגרינדלוולד.
כאחד שלא מתחבר לערים גדולות, כדאי לבקר על הביקור בציריך לטובת הרחבת הטיול של ימים 13-14?
אשמח לכל המלצה נוספת.
תודה
-
לדעתי אל תוותר על ברן. סיור בה של מספר שעות (מועט) תצפית על הנהר, הדובים והעיר עצמה משמעותיים ויפים יותר בעיני מציריך