טיסה עם ארופלוט 17/9-17/10 - איך החברה + קונקשן ?
-
אהלן חברים אני מתכנן לטוס לדלהי ב17/9 עם אירופלוט – איך החברה מבחינת איחורים וכדו’?
בנוסף, קונקשן של שעתיים במוסקבה זה מספיק זמן? או שיש חשש לפספוס של הטיסה השנייה? (בחזור יש קונקשן של שעה וחמישים)
(יש אפשרות לקונקשנים ארוכים יותר השאלה אם צריך)
-
בסך הכל החברה סבבה ויחסית יוצאת בזמן.
באפריל האחרון הטיסה חזרה מהונג קונג איחרה בשעה בערך בגלל מזג אויר כך שנשאר לי שעה להגיע לטיסת ההמשך.
הצלחתי להגיע למרות ההתנהלות של צוות נמל התעופה ובאופן מפתיע, גם המזוודות.
כך ששעתיים קונקשן אפשר לעשות בניחותא
-
תודה רבה!
-
לאירופלוט צי מטוסים חדיש מאד שנחשב לאחד הצעירים בעולם.
זה אומר חויית טיסה טובה ומתקדמת.
לגבי הקונקשן – ודא שזה אותו שדה תעופה. יש 3 כאלה סביב מוסקבה. אם כן, שעתיים זה טוב.
-
בארבעת החודשים שאני בהודו שמעתי ודיברתי עם שמונה אנשים שאיבדו מזוודות.הבעיה היא שהם לא מיתייחסים ברצינות לתלונות.וגם מספר אנשים שנחתו בישראל איבדו מיזוודות ויש מספר תביעות נגדם בישראל.
-
גם לנו אבדה מזוודה בקונקשן במוסקבה בדרך להאנוי (היא טיילה בעולם והגיעה אחרי שבוע). זה דווקא היה קונקשן ארוך של 13 שעות.
מבחינת הטיסה היה ממש בסדר – מטוסים טובים, שירות מצויין ועמידה בזמנים.
-
המטוסים טובים השירות של החברה פחות טוב, אבל שדה התעופה שרמטייבו גדול, לא ידידותי לתייר . שירות לקוי ,עובדים רבים אינם דוברי אנגלית, וחוסר במידע. מעבירים טיסות משער לשער בלי לעדכן . למרות זאת בד”כ הטיסות עוברות בשלום , האוכל הכשר של החברה שמקורו מחב”ד במוסקבה טעים.
-
טסתי איתם ליפן שנה שעברה עם קונקשין קצר. מטוסים טובים מאוד, לא היו לנו בעיות עם התיקים. שים לב למימדים של התרמיל שלך, לי בטיסה חזור דיילות הקרקע בדלפק שלפו מטר ובדקו את הרוחב, גובה ועומק של התרמיל וזה בגלל שהיה לי מחובר מקל מעץ עם חותמות מהטיפוס להר פוג'י שבלט.
שדה התעופה כמו שציינו לפניי לא מצטיין במיוחד. גם בהלוך וגם בחזור היה תור מטורף בבידוק דרכונים ובבידוק מזוודות שאחריו אז שים לב.
השילוט של השערים מאוד מטעה, מחליפים שערים מבלי להודיע אז תהיה צמוד ללוח האלקטרוני.
בטיסה הלוך ליפן החליפו לי את השער ולקח זמן להבין שהשער החדש היה בחצי קומה למטה ושם עולים לאוטובוס שלוקח למטוס.
-
שנה שעברה טסנו איתם לתאילנד היה סבבה
השנה טסנו לויאטנם. קצת לפני המועד שנוי את הזמנים והקונקשן היה קצר מידי. הוסכנת לא הצליחה לתפוס (לדבריה אין להם נציגות מסודרת בארץ) אותם ושלחה אותי לנתבג לדלפק שלהם יום לפני הטיסה להסדיר את הטיסה. החליפו לי לחברה אחרת על חשבונם כמובן.
בחזור היה גם קונקשן קצת (בעקבות שנוי לוחות זמנים) 55 דקות במוסקבה- אבל אותו הטרמינל. הזדרזנו והצלחנו אפילו תוך כחצי שעה להגיע למטוס אבל המזוודות של כל הנוסעים בקונקשין לא הגיעו- רק אחרי יומיים- קצת צפוי בדיעבד
-
בקונקשן צריך לעבור בידוק דרכונים?
-
לא זכור לי שהיה לי קונקשיין איפשהו ללא בידוק דרכונים והעברת חפצים במכונת שיקוף. בפעמיים שהייתי בטרמינל במוסקווה היה שם כאוס. דחסו אנשים בין הבדיקת דרכונים למכונות שיקוף ויש נורא מעט מכונות שיקוף והחלל הוא לא גדול בכלל.
-
אנחנו טסנו איתם לניו יורק לפני שבוע וחציהיה בסדר גמור. מושבים נוחים; מערכת בידור טובה [בטיסה לניו יורק. בזאת למוסקווה לא הייתה]; ואוכל מצוין שהפתיע אותנו לטובה. השירות לא אדיב במיוחד – סוג של וינטז’ פוסט-סובייטי – אבל לא נורא. גם הקישור במוסקווה היה נוח והשדה שם מאוד נעים וידידותי. לא אהסס לטוס איתם גם בעתיד.
-
הגעתי בשלום ליעד, ויאטנם. אין בעיה מיוחדת בלהתמצא בשדה במוסקבה, יש אכן תור בבידוק הביטחוני (לא מחתימים דרכון אלא בודקים תאימות בין כרטיס העליה למטוס והדרכון), דווקא אח"כ בשיקוף הלך יחסית מהר. יחד עם זאת ממליץ לעשות קונקשיין של שעתיים לפחות. בנושא הטיסה עצמה, סה"כ בסדר. השרות מתואר יפה על ידי קודמי... אבל אני קצת חולק על דעתו בנושא מערכת הבידור עם מסך מגע מייגע.... והאוכל סתמי. לי אגב שתי האנקדוטות האחרות לא קריטיות...
-
יש בזה משהוהתכנים במערכת הבידוק אחלה. הטכנולוגיה – אכן לא משהו. אבל חודש לפני כן טסתי עם בריטיש איירווייז, שהמסך שלהם באמת קטסטרופלי, אז כאן זה עוד איכשהו סביר.
לגבי האוכל אני איתן בדעתי שהוא היה אחלה [ושוב – בטח בהשוואה לאנגלים]. מצד שני, בחרנו באפשרות ה-Asian Vegetarian החביבה עלינו, אז אולי זה שיחק תפקיד.
-
רק לציין שלא אמורה להיות בעיה עם הקונקשנים הקצרים.
הם מאוד מסודרים שם בשדה.
יש להם נוהל מסודר של מה הקונקשן הקצר ביותר המותר בהתחשב בטרמינלים של שתי הטיסות (בגלל המרחק בין הטרמינלים).
ותמיד יש דיילת (או יותר) שנמצאת באזור הבידוק דרכונים והבדיקה הבטחונית על מנת לקדם לתחילת התור את כל הנוסעים שהקונקשן שלהם עומד לצאת.
יחד עם זאת, לא הייתי ממליץ על הקונקשנים הקצרים מאוד בהלוך, בגלל המזוודות. בחזור, כבר פחות קריטי אם המזוודה תגיע אליך יום-יומיים מאוחר יותר עם שליח עד הבית.