הודו לילדים
-
הברקה של הרגע האחרון לצרף נכדים (10,12,14,18) ל 14 הימים האחרונים של מסענו בחופשת החנוכה (8-23/12).
לא זכורים לי (כי לא נתתי דעתי לזה) מקומות שניתן לציינם כ”מתאימים לילדים”.
לכן תיכננתי “לופ” כזה:
איסוף בש.ת. דלהי ונסיעה לאמריצר (2) -בדרך (1) – ביקנר (1) – דשנוק (מקדש העכברושים) – פושקר (2) – (רנאקפור – אודיפור – בונדי) – ג’ייפור (2) – אגרה (2) – דלהי.(4)
הכל לפי זמן ההתקדמות. מה שבסוגריים רק כאופציה.
הכל ברכב עם נהג בלי תחבורה ציבורית
למישהו יש רעיון אחר חוץ מתאילנד?

-
האמפי-גואה
-
היי רוני
שלי השלושה הם שנתיים ותשעה חודשים,שנה וחצי ושלושה חודשים אפשר להצטרף??

-
צעיר אתה. אצלי זה 4/6.
-
רוני,
לילות לבנים עוברים עליך ????

הסטוריה – המוגולים וארמונותיהם , הטבע .
הודו לילדים ?
הייתי שואלת מה מענין אותם:
מנסיון של המון שנים 33 אהבת בעלי חיים לקחה אותנו לספארי בקניה 1984!
כי זה מה שהבת רצתה במקום מסיבת בת מצווה.
הייתי מתרכזת ברג׳אסטן ומוסיפה שמורת טבע באיזור
אנשי הבישנוי ליד אודיפור ללילה יכול להיות מענין .
ראנקפור בדרך .
סוסי ההמווארי . הדפסי צבע על בדים בבלוקים של חיטובי עץ.
והרבה הרבה ארכיטקטורה עם היסטוריה של מלכים – רג׳ה וממלכות .
עכברושים – פיחסה – אפילו לא בתשלום !!
אגרה לילה או אפילו טיול יום די והותר – חוץ מהארמון המקום מגעיל.
ג׳איפור מענין – הארמון , העיר ההומה. הדפסי הבד בכפר מלפני העליה לארמון.
אמריצאר – או קי . מענין לילה אם רוצים מספיק .
מה שלא הגבתי לא הייתי .
️ -
צילה, מה את אומרת, רג’אסטאן מתאים?
ברוב המקומות שציינתי הייתי בסיבוב הקודם.
השאלה אם ילדים בני 10-14 יהנו. הגדול ודאי. הוא משתוקק לזה.
עכברושים – מדהים. במיוחד שהולכים יחפים

לא נדודי שינה – ציפור לילה.
-
טיול בת מצווה לקטנה שלי ב 2006: דלהי, ג'יפור, פושקר(ספארי גמלים) רישיקש ולקינוח גואה.
-
נהנתה? היום בת 23. עדיין זוכרת?
-
מה זה נהנתה? זוכרת הכל עד לרמה של הטוסט גבינה ביס פליז

חזרה עכשיו מחמישה
חודשים בדרום אמריקה וחמישה במזרח(בלי הודו....חחח )
פתח לה את התיאבון....
-
תודה, גולני.
מי עוד?
-
אני מסכימה עם גולני-
זה טיול אם תחלק אותו במידה. עם שהייה פה ושם במלון heritage עם בריכה .
אחפש היכן השתכנתי ואשלח לך .
-
אני כמובן מדבר מהדימיון אבל כבר אתמול רציתי להגיד דרום
קוצ׳ין קרלה איזה היל סטיישן (לא זוכר שמות) עם טיולים יומיים למטעי התה. משהו בסיגנון הזה לי יותר מתאים מאשר חולדות שותות חלב

זה כמובן מאדם שלא מכיר את הודו בכלל
-
היי רוני,
התכנית ברג’סטן נראית סביר והילדים יהנו בטוח.
הצעה: במקום לנסוע מדלהי לאמריצר ולאחר מכן, להדרים, שהילדים יטוסו עם האוזבקים וינחתו באמריצר (תפגשו אותם באמריצר), כך תחסוך הרבה קילומטרים…
הטיסה חזרה תהיה מדלהי לתל אביב דרך טשקנט…
במקדש קארני מאטה (בדשנוק) הם בוודאי יהנו!

-
תודה.
תאי, אני רוצה להחזיר אותם יחד איתנו בסיום המסלול. אבדוק את הרעיון.
דרור, אנחנו מטיילים חודשיים וחצי לפני הילדים בחלק הצפוני של תת היבשת. נראה לי שנשאר באזור, לא שקרלה לא מושכת לחזור אליה.
וצילה – כרגיל.
-
אנחנו היינו עם ילדים בגילאים דומים. פעמיים, כל פעם למשך חודש. פעם רג'סטאן ורישיקש, ופעם שניה רג'סטאן והצפון. סהכ הילדים מאד נהנו אם כי בהחלט היו רגעים של 'עוד פעם מקדש? אני נשאר במלון'.
נראה לי עיקר העניין הוא תיאום ציפיות. הודו זה לא תאילנד. אין אטרקציות מובנות לילדים. ברג'סטאן מדובר בעיקר בתרבות - דת -אנשים.
אצלנו מאד נהנו מרכיבת פילים במקדש בג'אייפור, מהשווקים הצבעוניים, מקורסים שהם עשו (מקרמה...) משבתות בבתי חב"ד ממפגשים עם מטיילים מהארץ והעולם, מלראות ולחוות תרבות שונה בתכלית מהחיים שהם מכירים, והכי חשוב - מהביחד המשפחתי.
-
היי,
כמה מקומות לאורך המסלול שציינת שלדעתי יכולים להיות נחמדים עבור ילדים, חוץ מהדברים הידועים שאתה בטח מכיר:
באמריצר (שלדעתי לגמרי שווה 2 לילות) יש מקדש שבנוי כמו מבוך, יש בו מראות, עליות, ירידות הליכה בתוך מים מגלשות וכו’.. אנחנו ממש אהבנו ולדעתי גם ילדים יאהבו. לא זוכרת את שמו אבל הוא מופיע ב-lonely planet ובטוח יכירו אותו בעיר.. אנחנו נסענו לשם עם ההסעה שלקחנו לטקס בגבול (בדרך הלוך עצרנו שם).
הזכירו כאן חיות- אנחנו בין גייפור לאגרה עצרנו ללילה אחד בשמורת Ranthambore. עשינו טיול אחה”צ (היה אפשר אחה”צ או בבוקר) וראינו 2 טיגריסים. צריך קצת מזל, לא תמיד רואים.. אם באים בצהריים ולא רואים אחה”צ אפשר לנסות שוב למחרת בבוקר אם יש זמן. חוץ מהטיגריסים רואים עוד המון המון חיות- טווסים, איילים, קופים..
אגרה-אנחנו ישנו שם לילה אחד והיה לנו כיף, אפשר לנו לקום מאוד מוקדם בבוקר ולהקדים את ההמונים שמגיעים. גם ה-Agra Fort יפה ומומלץ, לקחנו שם הדרכה קצרה שהייתה ממש מעניינת.
חוץ מזה, בתור ילדה שההורים לקחו לטייל במזרח ובאפריקה מגיל צעיר מאוד מאוד, יכולה להגיד לך שהרבה מהזכרונות הכי טובים שלי.. הם מהבריכה במלון

-
-
-
תודה