בחירת מקום לינה בבודפשט
-
באיזה חלק של העיר כדאי ללון?
המלצה למלון מסוים תתקבל בברכה (אני בדרך כלל מעדיף מלונות 4 כוכבים).
-
עדיף להתאכסן בפשט.
-
אנחנו לנו ממש ליד לוואצי אוצה (רחוב קטן שיוצא מהוואצי אוצה), המיקום היה נהדר. כמעט ולא השתמשנו בתחב״צ (אם כי אנחנו הולכים הרבה יחסית בטיולים שלנו.. אבל בכל מקרה המיקום גם איפשר את זה). המלון שהיינו בו- פרימה פאשן- היה נהדר, נעים, נקי ויפה, ממוקם מעולה. ממליצה

-
חוץ מ4* מה רצוי לטיול הספציפי..למתי בסוף הוחלט?
יש שוני לטייל בקייץ,חורף..ימי פסטיבלים..
אישית,לא מבינה למה ללון בוואצי,אבל כל אחד רשאי לבחור במיקום המועדף שלו,ויש כל כך הרבה אפשרויות בבודפשט. באמת..
לסוף טיול,לילה אחרון ע’ השדה אני אתפשר על חדר קטן,בסיסי מאוד..
לטיול עירוני אם יש אפשרות,אעדיף חדר מרווח ונוח. לא חייבת לובי מלון,כן רצוי דלפק קבלה אם יש שאלות..למרות שמסתדרים נהדר..
באופן אישי,ארוחת בוקר..בארץ, לא אוכלת כמעט..במלונות בארץ כן והאמת? נחמד עם כלול ובדרך כלל אוכלים יותר מידי. בודפשט אינה יקרה,מלאההההה בבתי קפה,מקומות קטנים וחמודים,דוכנים. מאוד מפתה לטעום משהו נוסף,לפעמים חדש..במיוחד אם עולה גרושים..אחרי ארוחת בוקר של מלון,,המשימה לא קלה.
אם ארוחת בוקר כלולה במחיר ומחירים סבירים,חצי נחמה..תשאירו מקום בבטן ..אם צריך לשלם על ארוחת בוקר 20-30 יורו...מיותר לחלוטין..ולא רק בגלל כסף.
העיר לא גדולה(לא בדיוק קטנה) אפשר ללכת ברגל..הכול ? לא בטוחה..
אולי כבר לא בכושר ואולי לא מבינה למה חייבים למדוד הכל ברגל. אפשר לשלב.
להגיע תוך דקות למקום מיוחד ואותו לגלות ברגל..
תחבורה ציבורית מעולה,כרטיס יומי/72 שעות/שבועי כולל כל כלי תחבורה אפילו שייט(שייט,חוץ מסופשים) קל ונוח אפילו אם יש צורך לעבור תחנה אחת,לתת מנוחה לרגלים.
היינו ב:
Mercure Budapest Buda בסוף אפריל
Medosz Hotel דצמבר
Residence Baron ינואר
Senator Apartments Budapest ספטמבר.
אגב,במתחם ברחוב קירלי,נמצאים באותם הבניינים 7 סיזנס,סיטי,ועוד..כולם באותם 3 מבנים גדולים,כל חברה מתחזקת מכלול דירות מלון שלה. כמעט לכולן דלפק 24/7,לחלק שרות ניקיון יומי,ארוחת בוקר..חדרים נוחים יפים,מרווחים,עם מרפסות,מיזוג ועוד..לקחנו סנטור כי היה זול משמעותית,היינו צריכים מרפסת(קיבלנו 2)
כל מקום לינה נבחר לפי צרכים של אותו הטיול..ומאז יש עוד אפשרויות כמובן..
לפעם הבאה,נראה לי אלך על אי מרגרט או גלרט..
אם רוצים נוף לנהר,כדאי לקחת מלון שיש לו חדרים לנהר ולהזמין במפורש חדר כזה..
-
אמה צודקת לגבי, למה ללון בוואצי?
וואצי אוצה זה מדרחוב פעמיים לנתי שם.פעם ביולי במלון נחמד מאוד בשם promenade ופעם באוקטובר במלון מרקיור סיטי סנטר, ההבדלים בין שיא העונה למחוץ לעונה מאוד משמעותיים.
כשהחנויות במדרחוב נסגרות לקראת השעה 20:00 המדרחוב הופך להיות די שומם בעיקר מחוץ לעונה.
פעמיים נוספות לנתי ברח' קירלי ב sanator apartments וגיליתי שהמקום שוקק חיים גם בלילה.
אז כמו שאמה אמרה זה מבנה של כמה בנייני דירות של חברות שונות,ודירות בגדלים שונים, המיקום פצצה, קרוב לרובע היהודי, לווצה אוצה, לנהר, לחיי לילה וכיכר דק שהתחבורה בה נוחה.
הדירות ללא ארוחת בוקר אבל איך שיוצאים מהבניינים יש מסעדה נהדרת בשם “חומוס בר",יש במתחם שוק אוכל ביום חמישי, בתי קפה ומסעדות מסביב במחירים זולים.הסופר ממול פתוח 24 שעות ושוחט במחירים, יש סופר בתחילת הרחוב על הכיכר במחירים זולים.
-
השכלתי, תודה לכולם!
-
צודקת!
בינואר וואצי הייתה שוממת רוב שעות היום.בצהריים ערב היה עצוב לראות את המלצרים עומדים בחוץ ומנסים להכניס אנשים למסעדה.
עוד אפשרות,ללא דלפק קבלה אומנם(נראה לי) קרוב מאוד לבאזילקה יש מספר דירות מנוהלות ע’ אותו משרד.הדירות מקסימות והיו תגובות מעולות מגולשי הפורום(חברים) לנו לא הייתה דירה עם מרפסת,לכן נפסלה.מסביב שפע בתי קפה.
הבן היה במלון מומנטס,מאוד רומנטי לדעתו ומאוד נעים,צוות מעולה. מיקום סופר..משם חזרו עם טבעת

בכלל בודפשט נראית כבית קפה אחד גדול..

וזה מבלי לדבר על השווקים הטעימים..איך הבת שלי הסבירה למוכרת מה היא רוצה?
This and that and more like that

-
אפרופו, קל להסתדר בבודפשט באנגלית?
-
מאוד.לא הייתה בעיה בכלל.
אולי עדיף לפעם הראשונה מקום עם דלפק קבלה ,לשאלות בירורים..
הפורום מלא בטיפים,לינקים.חלק ממקומות אפשר להזמין מראש,אם רוצים.
יש המון אתרים על בודפשט,,תחבורה,מקומות בילוי אפשר להתארגן מראש..
מצרפת מפת סימנים שהכנתי לי,ועדכנתי מחופשה לחופשה..
IBD ידע לענות כמעט און ליין על כל החידושים בעיר..
-
תודה
-
אני מציע לשים לב לכך שהיו גם לא מעט תלונות על רעש במתחם הזה של סנטור, 7 העונות ושאר הדירות שם.
אני באופן אישי בהחלט נהניתי לבקר שם בחצרות אבל קצת פחות אהבתי את האזור עצמו כאזור ללינה.
בעיני – נקודת המוקד היא פרנץ דק טר, ואנחנו העדפנו דווקא לינה שם או לכיוון ואצי אוצה והנהר או לכיוון הבזיליקה.
-
שוקי בוקר טוב,
ממליצה על קריאת הבלוג של הגולשת ׳לי׳ בודפשט בכפית (אפשר גם לגגל, לא חייבים חיפוש דרך האתר). יש שם לא מעט המלצות בנושא לינה וכן שפע התייחסויות נוספות לבודפשט (אטרציות מומלצות, מסעדות מומלצות וכו׳).
לא מזמן הסתובב באתר גם שרשור על מקומות לינה מומלצים מהזמן האחרון – שווה להריץ חיפוש ולאתר גם אותו, היו שם למיטב זכרוני 5-6 המלצות למלונות.
תהנה/ו

-
מה שהיה לי חשוב בשירשור הקודם של שוקי זה למקד אותו איפה ללון וזה בקרבת כיכר פרנץ דק.
רח' קיראלי, הנהר, וואצי כולם נחשבים מרכז.
מרבית הדילים והמלונות שנמכרים לאלו שלא מכירים את בודפשט נמצאים באזור לא נעים ליד תחנת הרכבת.שם להתמקד לא הייתי ממליצה.
-
אם לשים יד על הלב…
אני תמיד ממליצה להתאים לינה לצרכים ורצונות..
מי שמעדיף בילויים ופאבים קרובים ישמח ללון באזור קוזדו אודוואר-בהמשך מתחם ברחוב קירלי,בצד ימין נדמה לי..
מתחם דירות מלון המדובר של סיזנס/סנטור ושות’-פחות רועש..יש מסעדה אחת גדולה היא לא במיוחד רועשת..אבל..לנו היו שכנים לבניין ושכנים מבניין שכן שהיו מאוד רועשים.בגדר מאוד.פשוט ישבו במרפסות בניין מול בניין וצרכו ניהלו שיחות..האמת שלא הייתי מודעת,לא שמתי לב שיש טלפון בדירה בכניסה ופשוט להרים אותו לדווח על הרעש.ערב אחרי,לאחר שממש נמאס להיות נימוסיים,ירדתי לדלפק.הצוות הרים טלפון לבד והסביר מה לעשות.הטלפון מחובר לחברת אחזקה משותפת של המתחם וחברת השמירה שלן..מייד נהייה שקט בין הבניינים.
הצוות הסביר גם את פעילות המתחם,,הדיירים הרעשנים לא היו כלל דיירים של סנטור,כי הדירות שייכות לחברות בתפזורת,,לא בניין שלם בשלמותו..או כל הקומות שלו.חוץ מפעם הזאת היה בסדר גמור.
במתחם של קוזדו אודוואר,הבניינים לרוב פונים לחצר הפנימית,שמלאה בפאבים,מסעדות ודוכנים בבודק.נעים לבקר אבל לא ללון.
בכללי הרחוב קירלי בחלק הראשוני שלו,מכיכר דאק טר ..דוכני אוכל שונים,מסעדות,כמה סופרים..אחד עד 22.00 אחד 24/7 נעים..
מה שהפריע לי אישית זה הקבצנים שישבו מסביב בכניסה לרחוב,לרחוב מקביל לכיוון באזיליקה,לכיוון תחבורה ציבורית.הם לא נתפלו לעוברי אורל בכלל.לא הפריעו..אבל מחזה לא נעים..היו גם נשים מבוגרות מאוד
שתיים.מכל הבחינות אחרות המתחם נוח מאוד.שמאלה לרובע יהודי,ימינה לתחבורה ציבורית ולבאזיליקה.
יש מתחם יחסית חדש מלפני שנה,מקביל,,שייך ל7 סיזנס,רחוב מאוד נעים פנימי,,כמה מסעדות וחנויות מעצבים..עם ממשיכים מפסג’ לכיוון כיכר דאק טר ממש פניה קטנה ראשונה ימינה.
כיכר דאק טר עצמה-אין מה לאהוב..בהמשך לפעמים יש דוכנים..צומת תחבורה נוח מאוד,מאוד המוני,פונקציונלי,לא מעבר לזה.מלון ריץ ההכי יקר נמצא בפינה ירוקה שלו..מול תחנת אוטובוס 16 לבודה-קל לזכור
לא הייתי לנה ממש על הצומת.
אם הייתה פנויה הדירה במלון מדוז,הייתי מזמינה ללא ספק אותה.אבל..כמו שציינתי..הצרכים היו-מרפסת חובה(למעשנים) 2 חדרי שינה,רצוי מאוד שרותים כפולים,מטבחון מאובזר,מחיר נוח כי אימא שילמה על החופשה..סנטור/7 סיזנס ושות’ התאימו בול!
אחותי לנה בדירות Central Passage Budapest Apartments ומאוד מאוד נהנתה..לא רןעש בניין קיצוני,לכייון אנדרשי מצידו השני.
בתמונות,יש בדיוק את הפסג’ מבנים,מרפסות..
בילוי נעים בעיר,מה שתבחר יהיה בטח מעולה,כי העיר מאוד כיפית!