ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שילוב ביקור במחנה ריכוז בגרמניה

פורום טיולי משפחות
    12
    17
    3521
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • טרמינלית
      טרמינלית נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

לאלו מכם ששבו מגרמניה או מתכננים לטייל בה  .

האם שילבתם/ הייתם משלבים ביקור במחנה ריכוז כחלק מחופשה עם ילדים בגילאים 9  ו 13 ? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא בדיוק מחנה ריכוז, אבל סמוך למקום הלינה שלנו בגרמניה היה אתר שבו שכן בית הספר לקצינים של הנאצים. התלבטתי אם להגיע לשם, אבל אז ראיתי שממילא הכניסה מוגבלת לגיל 13 ומעלה. 

זה כנראה אישי ולכל אחד תהיה תשובה אחרת. ההרגשה שלי היא שגילאי 9 ו 13 אלו גילאים צעירים מידי. גם לי כאדם בוגר הנושא הזה קשה מאוד. 

בני נוער בני 17 עוברים הכנה ארוכה מאוד במסגרת בית הספר לפני יציאה למחנות.

• חיים47
          חיים47 נערך לאחרונה על ידי

מחזק את כל מה שעמיחי כתב. הילדים צעירים מאד, ובתיכון תהיה להם הזדמנות לבקר ואז זה יהיה אחרי הכנה מתאימה. מנסיון בביקור בדכאו בגרמניה, הביקור קשה, על אחת כמה וכמה לילדים.

• טרמינלית

תודה על תגובותיכם, 

אין ספק שהביקור באתרים אלה הוא מורכב ודורש הכנה ותיווך, איכשהו אני מרגישה שביקור בגרמניה ללא התייחסות כלשהי במהלכו לתופעת הנאציזם, והיקפה יהיה ביקור שטחי עבורי. השאלה הגדולה היא מה יפיקו מכך ילדיי והאם תחושת החובה המוסרית שלי  איננה מתנגשת עם חובת ההגנה עליהם. כל עוד אפשר…

כנראה שאוסיף להתחבט בעניין זה עד הטיול.

תודה

• זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם עמיחי ועם חיים. או שהילדים צעירים או שהם לקראת פולין או אחריה. אני חושבת שכדאי לקחת בחשבון הכל ולהיות עם יד על הדופק לגבי הסיטואציה, לא להחליט מראש. טיילתי ביולי האחרון לאורך הדרך האלפינית הגרמנית וגם במינכן עם נערות בגיל 16-17. היתה לי רשימה ארוכה של אתרים הקשורים לנושא, ממרכזי התיעוד שבמינכן ובקן הנשרים מדרום לזלצבורג ועד לדכאו. בסופו של דבר לא נכנסנו לכלום כי לא התאים בסיטואציה, אבל יצא פה ושם לדבר, גם כשעקפנו את קן הנשרים (פשוט סיפרתי מה שאני יודעת) וגם כשהיינו במוזיאון הצפלין באגם קונסטנץ וראינו את כל הסמלים הנאציים על ספינות האוויר מהתקופה.

לפני שנה הייתי בטיול של אמא-בת (עם אחת בלבד) בהולנד, ואחרי ביקור בבית אנה פרנק הבת אמרה שהיא רוצה עוד מוזיאון העוסק בתקופה. רשמתי לעצמי ניצחון קטן ולמחרת נסענו למוזיאון המחתרת המתאר מאוד יפה את התקופה הזאת בהולנד דרך עיניהם של שלושה בני נוער שונים. המסקנה שלי היא שכל דבר – בעיתוי הנכון ואי אפשר ללחוץ בקטע הזה. בטיולים של אחד על אחד זה הכי מוצלח לדעתי.

• a n y
                a n y נערך לאחרונה על ידי

בנוסף למה שכתבו עמיחי וחיים –

האם את בקרת במחנה ריכוז? אם כן – החוויה שלך בשילוב היכרותך העמוקה עם ילדיך את בודאי יכולה לשפוט האם הם בוגרים דיים…

אם לא דובר על כך בביתכם עד כה – כדאי להתחיל בביקור בלוחמי הגטאות, ביד לילד. גם יד ושם כבד מאד לגילאים האלו (וגם למבוגרים יותר).

את ההסטוריה אפשר ללמוד בבית. לא הכרחי בחופשה המשפחתית.

הכרות ראשונה עם העבר של גרמניה בזמן חופשה בגרמניה? לא מומלץ… (לדעתי)

• Tal1968
                  Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

אני השתתפתי השנה במסע לפולין כהורה מלווה עם בני 18. 

אומנם בפולין מדובר במחנות השמדה ולא ריכוז אבל מדובר בחוויה עוצמתית וקשה מאוד להכלה. גם לבני ה 17-18 שעברו הכנה לאורך כל השנה היה מאוד קשה. כל כך קשה שלעתים חשבתי שחלקם עדין צעירים מדי למסע כזה.

מסכימה לגמרי עם עמיחי, לדעתי האישית מדובר בגיל צעיר מדי לחשיפה כזו. בוודאי ילד בן 9. בשנה שעברה היינו בצ’כיה ורצינו להכנס למחנה טרזינשטט ובגלל בן ה 11 שלנו ויתרנו. 

האם תהיו בברלין ? אני חושבת שהמוזיאון שנמצא מתחת לאנדרטה הגדולה יכול להתאים. 

טל

• טרמינלית

תודה על תשובותיכם  המנומקות שפרטו היטב על מיתרי הורותי.

• יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

מאד תלוי בילדים.

אבל אני בגישה שניתן להנגיש את השואה לילדים בגילאים שונים-תלוי בילד עצמו (וההורה). לא חייבים לעשות מסלול מחנות השמדה. אפשר “על הדרך” , אפשר אתרים יותר “רכים” לעיכול, אפשר לשלב עם פעילות אחרת שזה לא יהיה היעד המרכזי לאותו יום טיול.

לדעתי-מאד קשה להתעלם מההיסטוריה , כשמטיילים בגרמניה-אוסטריה-וגם מדינות אחרות אירופאיות. 

תלוי איפה אתם מטיילים בגרמניה?

• ריקיriki
                        ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

אני רואה חשיבות בשילוב אתרים שעוסקים בשואה אך מרגישה שמחנה ריכוז הוא קצת “יותר מדי”.

בטיול הקרוב לגרמניה מתכננת לשלב את מטה האס.אס בדורטמונד עם ילדים בני 10.5-15.5

• טרמינלית

תודה , ייתכן כי הרעיון לשלב אתר כמו מוזיאון או אתר אחר שיהיה קל יותר לעיכול - זה הפתרון. 

בגדול עוד לא רכשנו כרטיסים , אבל היעדים בראש הרשימה הם :

אזור הרי ההרץ ועמק הריין

צפון גרמניה והרי ההרץ

מינכן והיער הבווארי

• dubyco
                            dubyco נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עושים מסלול דומה בשבוע הבא,

אני מתכנן ביקור במחנה ברגן בלזן (תודה ליונית על הפוסט מלפני כמה שנים)

אישתי קצת נרתעה בגלל הילדים, אבל מבדיקה שעשעינו אין הרבה מה שנשאר אבל לי היה חשוב לשלב, וכמובן זה חלק מכל אחד.

כמובן תלוי במשפחה ובילדים וכו…

• שגיתרון
                              שגיתרון נערך לאחרונה על ידי

כשהילדים היו קטנים יותר דילגנו על דכאו בטיול לאוסטריה כי חששנו שאכן לא מתאים. הקיץ שילבנו את זקסנהאוזן בטיול לצפון גרמניה עם ילדים בגילאים 12-18. הקטן פחות שיתף פעולה והתקשה להתחבר. עבור הגדולים יותר הביקור היה מאוד חשוב ואני שמחה שעשינו את העצירה הזאת.

• יונית
                                יונית נערך לאחרונה על ידי

אז כשיהיה מסלול מתוכנן--אפשר לסייע לך באיתור מקומות רלוונטים לאורך המסלול, מותאמים גם לגיל.

• טרמינלית

מעולה, אשוב להיוועץ בנושא זה לאחר בניית המסלול ושוב תודה לכל מי שהתייחס בכובד ראש לסוגיה זו. 

• shani ben ari
                                    shani ben ari נערך לאחרונה על ידי

שילבנו ביקור בברגן בלזן בביקור בצפון גרמניה. הילדים היו יחסית צעירים- 13,10,8,3. בדקנו לגבי המחנה מראש וראינו שעשוי להתאים. בעיניי זה לא קשור לביקור עתידי של הילדים בפולין, יש חוויה משפחתית מרגשת ומשמעותית בביקור יחד. עבורנו הביקור היה מרגש וכואב מה גם ששנה קודם לכן ביקרנו במקום המסתור של אנה פרנק ובברגן בלזן נמצאת מצבה לזכרה. במקום היו בכלל באופן יחסי הרבה מצבות עם כיתוב בעברית. בפנים יש מוזיאון הנצחה עם תמונות, חלקן קשות, הילדים בחרו אם להתבונן או לא כל אחד לפי תחושותיו.

• Salvador26
                                      Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם שני שזה לא קשור לנסיעה לפולין ובטח זה עניין אישי.

היינו בדחאו עם שני בנים בני 11.

היתה חוויה לכולנו. התכוננו ודברנו על זה כמובן לפני הנסיעה. לי היה חשוב מאוד להגיע לשם דווקא כמשפחה ולעבד חוויות ביחד. הילדים שלנו הרבה יותר מוכנים לחוויה זו משחושבים. החינוך שלהם בנושא שואה מתחיל בגילאים צעירים כך שזה לא נופל עלייהם פתאום.

דרך אגב בדחאו החלק הכי קשה היה דווקא המוזיאון. 

לא הצטערתי לרגע שהלכנו לבקר בדחאו

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון