מונגוליה - הגשמת החלום של אמא
-
בהחלט WOW
כל הכבוד על האומץ!
-
רובי היקר,
איזה טיול ענק!!!
שאלה טכנית: האם כול הטיול במונגוליה הוזמן דרך הישראלי שחיי בה?
הייתה לי התלבטות קשה כיצד לטייל בויטנאם, שהיא כמובן הרבה יותר מודרנית ופופולרית ממונגוליה- האם באמצעות סוכנות מארגנת או באופן עצמאי. יש המון מידע על ויטנאם בפורום אסיה ובבלוגים, אבל האם יש מידע , מלבד מה שרויטל כתבה, על מונגוליה?
הדבר העיקרי שמטריד אותי, זו המקלחת… יש מקומות לינה ללא מקלחות?
נילי
-
פששש קיבלתם את הפרס של הקייץ למקוריות.|
ניראה אם התחלת אופנה ( כמו האלפים הצרפתיים )|
יופי של תמונות. -
רובי,
שאפו ענק על תכנון מאתגר וטיול שמעטים זוכים להגשימו.
המרחבים הטבעיים והסוסים , פשוט לקנא.
מחכה להמשך וגם למענה לשאלות של נילי, והמקום כבר קורץ לי לטיול לפני צבא עם הבת האמצעית בשנה הבאה, אבל רק את עניין האוכל צריך לפתור כי היא טבעונית..
תוכל לשתף גם את פרטיו של הבחור שתיאם לכם את כל סידורי הקרקע?
-
תודה על התגובות

שירליייייי- איזה כיף לכתוב כשברקע השיר האדיר הזה שעד הטיול הזכיר לי את אחד האירוויזיונים הכי טובים אם לא הכי הכי ever...
אך כעת יזכיר לי גם את מונגוליה המהממת 
צביקה- מבטיח שקריאות ההתפעלות יתגברו בהמשך

יפה- זה הטיפ המעולה שרויטל כתבה בשנת 2013.
חן- תודה

נילי- את הטיסות הזמנתי עצמאית...כל השאר בוצע על ידי רון. שילמנו שליש מהסכום כמקדמה במהלך אפריל 2017 והיתרה מספר ימים לפני הטיסה. רון מוציא טיולים באותו אופן למדינות רבות באסיה... אין לי ספק שבעתיד אשתמש שוב בשירותיו לאור הנסיון המוצלח מאווווד. כמעט ולא מצאתי מידע על מונגוליה (זאת מדינה עם ממוצע של 150 אלף תיירים בשנה בלבד). עונת התיירות בה קצרה בין יוני-ספטמבר כשהעדיפות ליולי-אוגוסט. מיד לאחר השיחה עם רויטל קניתי את הלונלי פלאנט למונגוליה לטובת הרחבת מידע אודות היעד. כשדיברתי עם רון במהלך יולי 2016...הוא התאים לנו מסלול בהתאם לדרישות והבקשות שלנו (דגש על טיולי טבע והכרת תרבות ושיתאים לגילאי הבנות). ההתמחות של החברה בהתאמת טיול בהתאם לצרכים ולדרישות של המטייל.
לגבי מקלחות- בכל המחנות היו מקלחות ציבוריות- בחלקן היו תאים פרטיים והיה נעים יותר וחלקן היו ממש ציבוריות ואז קצת פחות נעים. בחלקן היה מים חמים ובחלקן לא... בחלקן היה זרם טוב ובחלקן טפטופים (פרטים בהמשך...
)... לציין שידענו מראש על אופי המקלחות בהתאם לכתוב ב"מדריך למטייל במונגוליה" כך שמבחינתנו כל יום עם מקלחת עם תא פרטי/מים חמים/זרם טוב הייתה הפתעה לטובה 
איילת- מקווה שיותר ויותר ישראלים יגלו את המדינה הנפלאה הזאת
רק צריך לבוא בראש אחר ובציפיות נמוכות לגבי התנאים... וכבר הטבע והנופים יעשו את שלהם 
יורם- מתנת גיוס נפלאה
לדעתי אין בעיה לטבעונים להסתדר בה... אבל כדאי לבדוק מול רון באמצעות יצירת הקשר דרך אתר החברה - Mongolian waysרובי
-
יום שבת- 29/7:
התעוררנו לבוקר שמשי
וזאת פעם ראשונה בחיינו שהתעוררנו לקולות צהלות סוסים...
הזריחה כאן בסביבות 05:30 וזאת השעה שהתעוררנו...כיוון שהאור חודר מגג ה-ger. מסתבר שלמונגולים הישנים ב-ger אין צורך בשעון כיוון שבגג יש חורים דרכם חודרות קרני השמש ולפי מיקום השמש ב-ger יודעים מה השעה. זאת הסיבה שתמיד דלת ה-ger פונה לכיוון דרום.
אמנם התעוררתי בשעה 05:30, אך די מהר חזרתי לישון.... אני והבנות ישנו כל כך טוב בלילה עד כדי כך שלא ידענו מה עבר על אשתי במהלך הלילה...
הייתה יותר זמן בשירותים מאשר באוהל...קיווינו שחטפה "רק" קלקול קיבה
ושלא מדובר בוירוס/חיידק כלשהו שעלול להשבית אותה ובהמשך גם אותנו 
אכלנו ארוחת בוקר שהוגשה במחנה ויצאנו לדרך (דקת נסיעה) למקדש הנוסף (השלישי) שנמצא ליד המחנה... טיפסנו במדרגות וראינו את הנוף המרהיב מצד אחד ואת הפסלים המרשימים מצד שני…
בעודנו יורדים חזרה במדרגות עדר עזים גדול חוצה ממש לידנו

-
לקראת השעה 09:30 יצאנו ליום נסיעה נוסף ארוך מאוווווד... תחילת הדרך (שעתיים ראשונות) הייתה חזרה על הדרך של אתמול - דרכי עפר כשמסביב המווון ירוק וסוסים

ההמשך כבר בכביש סלול... לאחר כשעתיים נוספות עצרנו באמצע שום מקום ופתחנו שולחן… וגם כאן סוסים באו לבקר אותנו

-
לאחר כ-3 שעות נסיעה (רובה על כביש סלול) הגענו למסלול העליה ללוע הר הגעש uran togoo.
הטיפוס קצר וקליל - תוך כרבע שעה כבר היינו בפסגה... ואז הלכנו כחצי שעה סביב לוע הר הגעש ונהנינו מרטח נעימה ומנוף מרהיב

-
לאחר עוד כשעתיים נסיעה על כביש סלול (ובסה"כ 9 שעות נסיעה) הגענו למלון שלנו בעיר murun.
היומיים הראשונים היו מתישים מבחינת נהיגה אך לשמחתי הפעם לא אני הנהג...
ידענו מראש על היומיים המתישים הללו והייתה לנו אפשרות לחסוך אותם בטיסה מ-ulaanbaatar ל-murun...אך העדפנו לוותר על טיסה בגלל המוניטין הגרוע של מונגוליאן איירליינס... (יותר מדי התרסקויות...
) הגענו למלון והתמקנו ב-2 חדרים...אני עם הילדה הגדולה ואשתי עם הילדה הקטנה... אכלנו ארוחת ערב טעימה במלון, שהמסעדה שלו נבחרה בטריפאדוויזר לטובה ביותר בעיר murun... נהנינו ממקלחת פרטית חמה ונעימה וצנחנו למיטות...

-
במילה אחת – מדהים,
אתה ויובל דואגים לפתוח בפנינו עולמות חדשים, קסומים, מושא לטיולים עתידיים.
בהחלט מעמידים בפנינו התלבטויות קשות – מה יהיה היעד ל – 2018??
לאחר שכבר סיכמנו על האיים האזוריים האם יש מקום לחשיבה חדשה?
מחכה להמשך
דורון
-
רובי,
תמונות הסוסים מרהיבות.
אלה סוסי פרא שחופשיים לגמרי?
-
מונגוליה ????
(לכמה זמן נעדרתי מכאן ?..)
אתה לא מפסיק להפתיע!
נדחפת פה לשורה האחורית... סיפור שלך אין סיכוי שאחמיץ !
כל הכבוד על החלום המקורי שלה וידוע הרי שחלומות נועדו כדי להגשים !
-
רובי יקירי ערב טוב!!!
איזה סיפור משובח ומרהיב!!!
ככל שאני רואה את המקדש אני רואה את הדמיון לזה שבטיבט. מעניין מאדֱֱֱ
המקדש עם המדרגות הרבות שעליתם אליו נראה באמת וואוו.
מהם הגבהים מבחינה טופוגרפית במקומות שטיילתם?
אהבתי את הגאר שלנתם בו. הוא מיוחד לתיירים או שגם בני המשפחה לנים בו?
רחל לבון
-
תודה על התגובות

דורון- אצלי גם האיים האזוריים על הכוונת בעקבות יובל...ההתלבטות שלך בכל מקרה תוביל אותך בסופו של דבר ליעד נהדר

יורם- עד כה צירפתי תמונות של הסוסים המבויתים... את סוסי הפרא נפגוש לקראת סוף הטיול ומבחינתי המפגש עמם היה אחד משיאי הטיול

עדי- שמח לראות שהגעת

רחל- טופוגרפית מונגוליה אינה גבוהה (פרט למערב המדינה ולשם לא הגענו). הגובה המירבי שהגענו אליו היה בסביבות 1500 מטר.
במהלך ההדרכה שקיבלנו בהמשך באחד המקדשים ניכר שלטיבט השפעה עצומה מבחינה דתית על מונגוליה ומעריצים בה את הדלאי למה.
המחנה הראשון בו ישנו מיועד לתיירים ובקצהו מתגוררת המשפחה ב-ger דומה... ובכלל האוהלים המונגוליים דומים מאוד האחד לשני הן מבחינה חיצונית והן מבחינה פנימית.
רובי
-
יום א'- 30/7:
התעוררנו לבוקר שמשי

אכלנו ארוחת בוקר טעימה שהוגשה במלון ויצאנו לדרך
כחצי שעה נסיעה על דרך עפר יפיפיה כשפתאום ראיתי מולי אופנוע והתמונה עם הנוף מסביב הזכירה לי את הסרט "דרום אמריקה על אופנוע"(למרות שאנחנו במרכז אסיה כרגע
) ... והגענו לאחד האתרים העתיקים במונגוליה - עמודי קברים שנבנו לפני כ-3000 שנה...מדובר בעמודים מגולפים עם צורות שונות כשהמוטיבים הבולטים הינם שמש, ירח, צביים... עמוד אחד היה בולט בצבעו כיוון שנעשה מסלע השונה משאר העמודים. עמוד נוסף מיוחד ויחיד היה בעל גילוף פני אדם...
הנוף מסביב היה מדברי

-
משם חזרנו לכיוון הדרך הסלולה ונסענו כשעתיים לשבט איילי הצפון - שבט המורכב מכ-300 משפחות שגרות בהרים ומגדלות איילי צפון. בעונת הקיץ השבט יורד לעמק ומתפרנס מתיירות. התארחנו באוהל של אחת ממשפחות השבט - אוהל tipi.
ג'ימי הסביר לנו על אורח החיים של המשפחה...והיה מעניין מאוד
לאחר מכן הצטלמנו עם בני המשפחה, קנינו קצת מזכרות והצטלמנו עם האיילים...האמת שהיה יותר נחמד לראות את החיות בטבע ולא את החיות המסכנות הללו קשורות לעץ

-
המשכנו בנסיעה של כחצי נסיעה לפארק הלאומי אגם khuvsgul. ברגע שנכנסים לשטח הפארק כבר אין כבישים והדרכים הינן דרכי עפר בלבד. הפארק מרהיב ביופיו עם המוווון ירוק ואגם ענק!!!! הצבעים שהשתקפו באגם היו מרהיבים בין כחול לטורקיז ותכלת

נסענו כשעה בשטח הפארק עד שהגענו למחנה האוהלים שלנו ל-2 הלילות הקרובים. במלנה יש אוהלים מסוג tipi ואוהלים מסוג ger. אנחנו קיבלנו ger

המחנה נמצא ממש צמוד לאגם

לציין כי הפארק מאוווד מתוייר (בעיקר תיירות פנים) אך העובדה שהמחנה שלנו נמצא באזור מבודד יחסית לשאר המחנות שראינו בדרך הוסיפה תחושת שלווה ורוגע למקום

-
אכלנו ארוחת צהריים טעימה שהוגשה במחנה

-
נחנו קצת ב-ger ולאחר מכן יצאנו לסיבוב קטן ליד האגם....
בעודנו יושבים ונהנים והבנות משכשכות רגלים הגיע ענן חולף שהוריד גשם שוטף....
זה היה מחזה הזוי שמש חזקה עם ענן בודד (ממש כמו בסרט מצוייר
) שהוריד גשם שוטף!!! היינו ללא ג'ימי שכנראה מרחוק ראה שאנחנו תקועים ליד האגם בגשם ורץ אלינו עם מטריות ענקיות... 

-
הגשם נרגע וחזרנו למנוחה ב-ger... אך מרחוק כבר ראינו עננים כבדים שמתקרבים אלינו ואכן לאחר כשעה הייתה סופה חזקה של רעמים ברקים וגשם זלעפות במשך שעה!!!!

ה-ger שלנו בנוי כל כך טוב שמלבד טפטופים קלים שחדרו, עמד איתן ויציב 
לאחר שהגשם נגמר השמיים חזרו להיות בהירים ושמשיים כאילו לא היה כלום...

המקלחות היום ציבוריות עם תא פרטי ויש מים חמים... אך הזרם סביר בלבד.
בשעה 19:00 אכלנו ארוחת ערב טעימה שהוגשה במחנה.
בשעה 21:00 ראינו הופעה של שירים וריקודים מונגוליים- המופע היה נהדר וחלק מהשירים הכרנו מההופעה שהייתה בתיאטרון ב-ulaanbaatar. בסוף ההופעה הצטלמנו עם הנגנים והזמרים ואף לבנות ניתנה ההזדמנות לנגן בכלי מונגולי מסורתי והן כל כך שמחו

שמחים ונלהבים חזרנו ל-ger והדליקו לנו את ההסקה עם העצים והיה חם מאוווד ב-ger... אך באמצע הלילה כשהאש כבתה היה קפוא!!!

עוד יום נהדר הסתיים לו במונגוליה היפה