הפרשי מחירים במלונות..פער עצום
-
שנים כבר שאני מזמינה בבוקינג מלונות..כבר מקבלת הנחה של GINUS
כבר הזמנתי לטיול שלנו בספטמבר..בשיקאגו...ובוגאס לחודש...אמממה…
נכנסתי השבוע לאתר HOTELS ובחלק מהמלונות...ראיתי פער של 200 דולר...(בבוקינג המחיר לא כוללל מיסים לכל לילה 24 או 30 דולר) באתר HOTELS / זה כבר כלל את המיסים...מישהו התנסה באתר הזה..ייתכן כזה פער..אני מתלבטת אם להזמין כי הורגלתי כבר בבוקינג…
תודה למשיבים
-
הי,
נתקעתי באותה התופעה ואחרי שהזמנתי את כל הטיול בבוקינג, עשיתי הזמנה מקבילה גם בהוטלס.קום. נרשמתי שמות שונים כדי לא לבלבל את המלון.
לפני כשבוע התקשרתי לכל המלונות ובדקתי כי הזמנה אכן קיימת והמחיר כפי שהובטח באתר. בהוטלס.קום גם את צוברת לילות וכל לילה 10 הוא חינם.
מבחינת בוקינג –זה הי אתר אולטימטיבי שלי גם להזמנות פרטיוץ וגם להזמנות בעבודה. הוא גם לטעמי יותר נח למשתמש, אבל המחירים של הוטלס יותר נמוכים.
נבדוק עוד מעט איך זה עובד.
-
כנראה תלוי איפה.
אני עשיתי השוואות גם עם הוטלס וגם עם EXPEDIA וגם ישירות עם המלון.
ההפרשים היו זניחים, ולא בהכרח לטובת מישהו מסוים -
בטיול האחרון שלנו ביטלתי הזמנה בבוקינג לטובת הזמנה זולה יותר בהוטלס שגם תנאי התשלום שלה היו יותר נוחים. לא היתה שום בעיה, הגעתי למלון, ההזמנה כובדה וגם הרווחתי לילה עתידי חינם, מדובר היה בשני חדרים לשישה לילות כך שצברתי 12 לילות והמבצע שלהם הוא על 10 לילות. בקיצור, גם אני בעלת נסיון חיובי בבוקינג והגעתי לדרגת ג'ניוס אבל אני לא חושבת שצריך להתקבע דווקא עליו. אני תמיד בודקת באתרי הזמנות נוספים וכמובן שבאתר המלון עצמו.
-
אם את רוצה דרך BOOKING אז יש להם מדינות PRICE MATCHתציגי ל BOOKING את ההצעה של HOTES והם צריכים להשוות את המחיר.
שני האתרים אמינים, בחלק הזה אני לא רואה בעיה.
לי ב HOTELS פרטי החדר קצת פחות ברורים, במיוחד חדרים ליותר מזוג ולכן מעדיף את BOOKING.
מטעמים אידיאולוגים אני מעדיף להזמין באתר הזול יותר ולא להשתמש ב PRICE MATCH באתר היקר.
-
ראשית...נכון לא צריך להיתקבע על דבר מסויים..וזה איפשר לי אתמול והיום כבר להרויח בגדול...מלון בשיקאגו היה הפרש של כמעט 135 דולר…
ןבוגאס..שזה בית שני שלי...המלון הקבוע שאני שוהה בו לא היה מוכן לתת לי לילה אחד נוסף...הוטלס היה הפרש כולל מיסים ….לא תאמינו 210 דולר…
וגם צברתי כבר 13 לילות...ויש לי עוד למה לצפות במלונות בדנוור...וטוסון..שכרגע הם קצת יותר יקרים…...עוד קצת מתנות לנכדים בוגאס לא יזיק….
-
בעבר עבדתי די הרבה עם בוקינג אבל עברתי להוטלס. קום.
נמאס לי לחשב בבוקינג כל הזמן את המיסים בעצמי.
עשיתי גם השוואות וגיליתי שההפרשים בין בוקינג להוטלס. קום אלו בדיוק המיסים.
אגב, בוקינג נקנסו לאחרונה בשל תלונה של הרשות להגנת הצרכן.
זאת בטענה שהצגת המחירים שלהם גרמה להם להיראות זולים יותר מאחרים –
בזמן שהם בפועל לא כאלו.
-
פניתי לבוקינג להשוואת מחיר, לא קבלתי כל תגובה לבקשתי ולא ראיתי טעם להתעקש על זה מולם ולבזבז את זמני, פשוט בטלתי והזמנתי באתר הזול יותר.
-
עד השנה גם אני היתי בבוקינג, השנה ראיתי את ההבדלים ועברתי להוטלס.
לא היתה בעיה בכלל והינו בהרבה מלונות. פרט למקום אחד בו היה בבוקינג משהו שנראה לי יותר טוב (וזו היתה בסופו של דבר הנפילה היחידה בטיול הזה!)
בקיצור – אין מה לחשוש מהוטלס (לפחות מההתנסות שלנו)
היה גם מקום אחד שבו הזמנתי לשני לילות ואחרי שעשינו צ’ק אין החלטנו לקצר ללילה אחד – קיבלנו אישור מהוטלס והשינוי התבצע ללא בעיה.
הממשק קצת שונה אבל אפשר להתרגל.
דרך אגב – אחרי שכבר הכל היה מוזמן התחלתי לקבל מהם מבצעים במייל ושיניתי כמה וכמה מההזמנות וחסכתי עוד המון כסף!
ביטול והזמנה מחדש יותר בעייתיים בהוטלס, בבוקינג לא היתה בעיה של הזמנה כםולה באותו מקום על אותו תאריך. מתרגלים גם לזה.
-
היי שלחתי לבוקינג את המחיר שקיבלתי בהוטלס...אך רק לאחר התשלום במלון...אתה מקבל החזר...זה לא רק בהצגת המחירים..
-
אני חושב שהחוק צריך לאסור price matchולכן מתוך עיקרון אני לא נכנס למסלול הזה ומעדיף לרכוש ישירות ממי שנתן את העסקה הטובה יותר.
התנאים ידועים לך, תחליטי מה את מעדיפה.
-
נתקלתי בשירשור הזה , ונכנסתי להוטלס…
זה נכון מאד ברוב המקרים אבל למשל במיאמי או בווגאס שיש דמי שירות נופש הם לא כלולים במחיר (העמלות והמיסים) וכתוב למטה קטן שצריך להוסיף את זה בעת השהייה...- לקחת בחשבון ולבדוק טוב טוב !
-
סיקרנתם גם אותי, מכיון שאני תמיד בודקת בכמה אתרים את המלונות שאני מזמינה וכמעט אף פעם לא נתקלתי במחיר זול יותר בהוטלס.קום (למעט פעם אחת שהם נתנו 10%הנחה על מלון שהזמנתי ישירות, והמלון השווה את המחיר).
הפעם דווקא מצאתי מלון אחד במחיר יותר זול דווקא באורביץאז נכנסתי עכשו לבדוק את כל המלונות שהזמנתי לשתי הנסיעות הקרובות שלנו (ניו אינגלנד באוקטובר, אלזס בצרפת בדצמבר) וכל המלונות שהיו גם בבוקינג וגם בהוטלס קום היו באותו מחיר או במחיר יותר זול בבוקינג (עקב הנחת ג’יניוס).
אז כנראה שזה לא עובדה סוחפת שכל המחירים בהוטלס.קום יותר זולים וכמו שאמרתי – לבדוק היטב בכל האתרים האפשריים.
-
ברור שזו לא עובדה סוחפת... בטיול האחרון שלי היו לי שתי הזמנות מבוקינג, שתיים מהוטלס ואחת מאתר המלון עצמו....פשוט צריך לשמור על פתיחות.
-
הנה חדשה טרייה מ – YNET על קנס לבוקינג עקב אי-הכללת מע”מ בסכומי העסקאות המשווקים על ידם:
הכתבה מ- YNET על אודות הקנס לאתר בוקינג
שימו לב שגם לעסקאות במט”ח, הם מציינים בצד באותיות קטנות שלא נכללים מסים בשיעורים מסוימים כאלו ואחרים.
כך שגם אם הקנס מתייחס לעסקאות על מלונות בישראל, עדיין מהות “המסים הנעלמים באותיות הקטנות” קיימת גם בעסקאות למקומות תיור ונופש מחוץ לישראל.
שכל אדם יעשה לעצמו את החשבון שלו.
אני רק מביאה לידיעה.
-
בוקינג נקנס בארץ ע"י הרשות להגנת הצרכן - טרי טרי -
אבל זה בגלל שבישראל החוק מחייב לציין מחיר כולל מע”מ
בכל העולם אין חוק כזה. בארצות הברית כל המחירים מוצגים ללא מס, והמס מתווסף בקופה. -
יכול להיות בגלל סיבוכיות החוק, בישראל תיירים לא משלמים מע"מ במלוןישראלים כן משלמים, למעט באילת.
ואז יש שאלה, איזה מחיר להציג, לתייר או לישראלי.
בעבר כשהזמנתי ב Booking לינה בארץ קיבלתי הודעה גדולה, ממש לא אותיות קטנות, שאם אני אזרח ישראלי אני אצטרך להוסיף מע”מ. לא יודע מה גודל ההודעה היום.
בכל אופן חוק הוא חוק ו BOOKING יצטרכו למצוא פתרון טכני שיענה על הבעיה.
לו רק רשויות האכיפה היו כל כך זריזות ואסרטיביות מול הפרות חוק של גופי תיירות ישראלים...
-
בישראל תיירים לא משלמים מע"מ במלוןלא יודעת אם זה היה גם לפני פסק הדין, אבל לדעתי האישית זה מספיק ברור
הרי אנשים מכל העולם מזמינים ורק הישראלים משלמים מע”מ על הלינהלדעתי האישית , זה overdoing ויכול לפגוע בסוף בכולנו

-
הערה חשובה לגבי כל אתרי ההזמנותנכון שהוטלס מציע מחיר שבו במסים כלולים, אבל תשימו לב: לגבי בתי מלון שגובים RESORT FEES, עמלות אלה לא כלולות במחיר כי משלמים אותם במלון עצמו, הנה דוגמה (שלא תהיו מופתעים):