מחפש המלצה לטיול בחנוכה (דצמבר) עם ילדה בת 1.5
-
שלום,
מחפש המלצה לחופשת משפחה ללא רכב בחנוכה הקרוב (השנה זה יוצא באמצע דצמבר).
אנחנו זוג + ילדה שבדצמבר תהיה בת שנה וחמישה חודשים.
- אני מחפש משהו לא רחוק מאוד (כמו ארה״ב או תאילנד).
- עדיפות מאוד גבוהה לטיסות ישירות (ובשעות נוחות
)
תודה
-
אני ממליץ לטוס לעיר גדולה באירופה -
אני מחפש ״אירופה״ באתרי טיסות והוא לא מוצא לי מקום כזה!
בטוח שיש כזה מקום??

-
איך בדיוק ימליצו לך על משהו יותר מ”עיר באירופה”? לא אמרת מה אתם מחפשים, מה תחומי העניין שלכם, איפה בכלל הייתם באירופה עד היום, האם אתם מחפשים עיר אחת או טיול מתגלגל, לכמה זמן הנסיעה, או שום פרט אחר שיכוון את העונים. -
אוקי – אם זה מה שחסר:
- תחומי עניין: לטייל בחו״ל, לספוג אוירה שונה ולהסתובב ברחובות ובפארקים
- איפה בכלל היינו באירופה: היינו ברומא, אמסטרדם, וינה וציריך – לכן – לא מעוניינים שוב לשם
- מה אנחנו מחפשים: עיר אחת – אם זה לא הובן מ״ילדה בת 1.5״ – אנחנו מחפשים נוחות. לכן גם אנחנו מחפשים משהו ללא רכב.
- לכמה זמן: חשבתי זה מובן ב- ״חנוכה הקרוב״. כמובן שזה תלוי ביעד. אני לא חושב שיש לנו מה לעשות ב.. פראג למשל למשך 8 ימים; מצד שני, לונדון ביומיים גם לא מתאים.
לגבי תקציב – קשה לי לענות על זה. אני מניח שטיסות עד $1000 לכולנו אבל זה לא deal breaker.
הבעיה הגדולה שאני רואה את זה – חורף. קר… ויותר נורא – גשום.
לכן, אלא אם אני טועה – כל האיים הקרובים (יון, קפריסין וכו׳) לא רלוונטים.
לכן גם לא רשמתי אירופה כי אולי דרומה זה אופציה? (זנזיבר?) – לא מכיר ויודע אם כדאי.
-
אתה מכיר GIGO? קיבלת תשובה לפי המידע שנתתואני חושב שהתשובה ענתה ב 100% לקריטריונים שנקבת בהם.
בהתאם לנתונים הנוספים
בגלל קור ובגלל שיש אתכם פעוטה אני לא הייתי בוחר יעדים קרים כמו סקנדינביה.
בגלל גשם קר אני הייתי בוחר יעד שיש בו הרבה אטרקציות מקורות, בטח לא יעדי קיץ.
אתה נשאר עם הרבה יותר מ 10 ערים שיכולות להתאים, כולל היעד שנקבת בשמו, לונדון.
לזנזיבר אני לא חושב שתמצא טיסה ישירה, להסתובב באירופה בדצמבר בפארקים ועוד עם פעוטה – רק אם מזג האוויר יאיר פנים במיוחד.
-
הייתי חושבת על ברצלונה. הייתי שם בדצמבר ולא היה נורא קר. כן יכול לרדת גשם...אבל גם יש הרבה מה לראות בברצלונה בתוך מבנים.
לזנזיבר יש טיסות ישירות ( ארקיע) לא זולות בכלל אבל שווה לבדוק חבילות של טיסה ומלון. נראה לי שכדאי גם לברר על חיסונים ( לא יודעת מה והאם צריך).
-
לא, זה לא מובן. כבר היה מי ששאל על טיול ג’יפים או טרקים עם פעוטות, ו”חנוכה” זה יכול להיות אחד הסופ”ש בחג, או כמו אצל חברה, כבר מדביקים סופי שבוע וכמה ימי חופש שנשארו ועושים מזה שבועיים.בשביל לקבל תשובות לעניין צריך לתת מידע, לא לקוות שננחש.
זנזיבר אומנם נעים בדצמבר, אך אישית אני לא בעד לקחת פעוטה שטרם סיימה חיסוני חובה למדינה אפריקאית, בלי שירותי בריאות נאותים ועם צורך בחיסונים, ומחלות ללא חיסון המועברות בעקיצת יתוש – וכל זה בשביל טיול בלבד שהיה ניתן לעשות בארץ אחרת.
מה לעשות, קל”ב ובטיסה ישירה ולא באפריקה, זה אירופה, וגם במדינות הפחות קרות יש סיכוי טוב לגשם בדצמבר, ולימים קרירים עד קרים. זה חלק מהעניין של לנסוע מחוץ לעונה.
-
אילת

בכל עיר אירופאית קר מאוד בדצמבר.
-
אולי הילדה שלכם מיוחדת, אבל כשהבנים שלי היו בני שנה וחצי היה בלתי אפשרי לשבת איתם במסעדה או בית קפה, היה בלתי נסבל להכנס איתם לחנות, הם סירבו לשבת יותר מעשר דקות בעגלה והקפידו ללכת בדיוק לכיוון ההפוך ממה שהיה נדרש. בקיצור, מנסיוני, טיול עירוני ממש לא מתאים לגיל הקשה הזה.
-
זה לא שאין ילדים בני שנה וחצי בכל יעד עליו תרצו לטוס.
והם מטיילים עם ההורים בחוץ,הולכים לגנים,מבקרים/לוקחים אותם לכל מיני פעלויות,עצים נוצצים בדצבר וגם ינואר פברואר..גדלתי כך ,לפני שנות דור..
וראיתי לא מעט ילדים בדצמבר בכל יעדים בהם טיילנו.
אז כן קר,ולא תמיד אפשר לטייל כל היום בחוץ..גם אין צורך.
כן הייתי בוחרת דווקא בעיר ,לא חייבת להיות גדולה וענקית..למרות שגם בענקית אפשר לבחור לאן לטייל ולהסתפק ברינג מסויים.
כן הייתי בוחרת בעיר,כי יש מקומות סגורים שאפשר להיכנס,להתחמם..
אז מה כן?עיר עם טיסה ישירה לא ארוכה..חנויות לא יקרות להשלים לבוש לפי הצורך.מלונות דירה נוחים מרווחים עם מטבחון ולא רק חדר מלון 18-25 מטר..
בודפשט,יכולה להיות נהדרת,וורשה בכלל ערי פולין,בוקרשט תתאים עם שילוב של כמה ימים בברשוב,,ללא רכב..כל פנסיון יוכל לשלוח רכב להביא אותכם...
לבדוק טיסות וויז אייר,רינאייר,לוט
מלונות דירה
פעלויות של חורף..למרות גיל הילדה אולי בכל זאת..בבודפשט יש קניון עם כל מיני מתקנים לילדים..כנ”ל בבוקרשט..
כמובן שלונדון יכולה להתאים גם,רק תהייה יקרה יותר כמעו בהכול..
ברלין זולה יותר עם אפשרויות לינה קלות יותר.
-
בדצמבר אין מה לעשות באילת.
הים – לא רלוונטי
הבריכה – לא רלוונטית
יש טיילת אחת שמסיימים אותה אחרי שעה.
מעבר לזה שהיא יקרה יחסית לחלופות או למה שמקבלים.
-
א. הילדה שלנו מאוד מיוחדת!

ב. תודה על התשובה – ניקח אותה לתשומת לב ונחשוב שנית…
-
אני מסכים שיש ילדים בכל מקום בעולם.
אבל, הם דיירי המקום. הם גם לבושים בהתאם וגם מורגלים למזג אויר ולקור .
היו פה בפורום שירשורים על אנשים שסבלו בטיול שעשו – בגלל הקור.
חוצמזה – תודה על הרעיונות לערים. אבדוק לעומק.
-
- חשבתי שרשמתי מספיק נתונים. מתברר שלא. במקום לרשום הודעה לא מועילה – היה אפשר לרשום שחסרים נתונים.
- אם מישהו חושב שטיול ג׳יפים מתאים למשפחה עם תינוקת, בדצמבר – הוא מוזמן לרשום פה את הצעתו – אני לא בהכרח אקח אותה אבל אשמח לדעת ולשמוע. אולי תעלה פה הצעה שלא חשבתי עליה – זו המטרה של פורום לדעתי – שיח. אנשים מציעים רעיונות וחולקים רשמים…
- לגבי זנזיבר – קיבלתי וזה ירד מהפרק. תודה.
-
נמרוד
אתה צודק,שלפעמים מקבלים הרגשה לא נוחה מחלק מהתשובות אבל
הרוב הגדול באמת בעדכם ,והארות/הערות שמקבלים בפורום לפעמים פותחות את העיניים על משהו שהיה לנו מאוד ברור.
אנחנו באופן אישי התחלנו לטייל עם הילדים בחו’ל רק מגילאים הרבה יותר גדולים אז אין לי תובנות ספציפיות אבל:
בדצמבר אכן קר בארופה וזה חלק מהקסם.
אפילו אני-חובבת שופינג כמו הרבה אחרים-בטיולי החורף מתקשה לעשות קניות כי מבאס להתעסק עם כל השכבות שלובשים...ז’א-בחוץ קר ולבושים בשכבות רבות ובפנים מאווווד חם. תינוקת בת שנה וחצי תהיה עטופה בחוץ ואז כל פעם שנכנסים להתחיל להתעסק בביגוד שלה נראה לי מתיש.
זה בעצם טיול לגמרי בשבילכם ובכלל לא בשביל הקטנטונת,אז אולי תשקלו
תועלת.
לגבי אילת-אוהו,יש הרבה מה לעשות בחורף:המצפה התת ימי המקסים,
חי-בר יוטבתה,תמנע,עיר המלכים ,מועדון ילדים שמאוד מתאים גם לגילאים כ’כ צעירים ועוד.
בהצלחה ותהנו-הכי חשוב