ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום סיור בדגש אדריכלי בשיקגו

פורום צפון אמריקה
    9
    33
    12637
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

לאחר טיול שעשינו סובב קולורדו למי שעקב נחתנו בעיר שיקגו לעוד יומיים וחצי של בילוי. עשינו שם בעיקר סיור עם דגש ארכיטקטוני סביב שדרות מישיגן בדאון טאון הנפלא של שיקגו.

הרעיון לשלב את שיקגו נולד כשגילינו שהקונקשין של בריטיש איירוויז בדרך חזרה עובר דרך שיקגו והחלטנו להקדים את הטיסה אליה ביומיים וחצי על חשבון הטיול במערב.

הייתי בעיר שיקגו 7 פעמים לפני כ- 15 שנה בנסיעות עבודה ואני מכיר אותה די טוב אבל אשתי לא הייתה שם והיא גם מעצבת פנים ולכן ארכיטקטורה קרובה לליבה ואין כמו דאון טאון שיקגו לנושא הזה. לכן הסיור שאני יציע פה זה ממש מבניין לבניין. שום מוזיאון לא היה כלול אצלנו בתוכנית למרות ששיקגו משופעת בהם. חלק מהמבנים פשוט יפים, מאחורי חלק יש סיפור וחלק הם פשוט חלק מההיסטוריה של שיקגו.

אני יודע שלא רבים מהפורום היו בשיקגו כי היא לא נמצאת במסלול טיול אז זו הזדמנות להנגיש את העיר הנהדרת הזו ואולי לגרום לאנשים איכשהו לבקר בה.

היום ה- 20 – 14 באוקטובר

נחתנו בשיקגו מדנוור בסביבות 2pm. עמדנו בתור ולקחנו מונית. הנהג נראה לנו ערבי. רוב הדרך לא דיברנו. היו פקקים והנסיעה למלון ארכה כשעה. לקראת הסוף יצא לנו לדבר אז שאלתי אותו מאיפה אתה? מאיפה אתה חושב הוא ענה? ארץ ערבית אני אומר. יותר מדויק הוא דורש ואני אומר לו אולי סוריה?? הוא אומר שלא. הוא ממזרח ירושלים. היגר לארה"ב מזמן. בקיצור פלשתיני. הוא אומר לי שיכול להיות שלום בין העמים אבל אלה המנהיגים שעושים את הבעיות ושהמנהיגים לא שולחים את הילדים שלהם להסתכן אלא רק אחרים. טוב נראה לי שהוא ספציפית כבר הסתדר טוב בארה"ב. מגיעים למלון ואני מוסיף לו עוד דולר לטיפ למען השלום ביננו.

המלון שלנו Travelodge צמוד לשדרות מישיגן ומומלץ מאוד והוא היה זול יחסית למלונות אחרים לאורך השדרה. עלה 130$ ללילה ללא ארוחת בוקר שבמיקום כזה בשיקגו זה מחיר ממש טוב. המלון ממוקם בערך מול מזרקת בקינגהאם שבפארק גרנט והוא בעצם ממוקם בקצה הדרומי ביותר של האזור שאנחנו מעוניינים לתייר בו וזה נוח מאוד.

השעה כבר 4pm ואנחנו יוצאים מהמלון לממש את התוכנית שהכנו לנצל את הזמן עד שקיעת השמש ב- 6pm וזה להתחיל ללכת ברגל עד למגדל SEARS שהחליף את שמו מאז הייתי בעבר בעיר למגדל Willis.

מגדל SEARS מרוחק מעט משדרות מישיגן ויושב קרוב לתעלת המים של העיר. זה הזדמנות בשביל אשתי לחוש קצת את העיר לפני העלייה למגדל. גם אני אף פעם לא הייתי עליו. לעלות ל- SEARS זה חתיכת מבצע כי עושים מסלול בכל מיני מסדרונות ואח"כ עולים במעלית לקומה אחרת משם שוב הולכים במסדרונות עד לדבר האמתי שזה המעלית שמעלה אותך למעלה. פעם המגדל הזה היה הגבוה בעולם אבל לא עוד. בכל זאת הוא הגבוה ביותר באמריקה. הקומה ה- 103 מתוך 110 היא קומת התצפית. המעלית עושה עשר קומות בשלוש שניות. קירות הקומה עשויים מזכוכית כך שהמראה פנורמי ויש גם אזור בט אפשר להתקדם מחוץ לשטח המגדל ולעמוד על זכוכית שמתחתיה אין כלום מלבד הרחוב שלמטה. מסביב לקומה יש שלטים שמסמנים מה אנחנו רואים מולנו. קבלו תצלומים ממגדל SEARS בשעות היום. אם יש תלונות על איכות הצילומים נא הפנו אותם למחלקת מנקי החלונות של עריית שיקגו. כל התמונות סדף זה הן תצפיות מ- Sears.

DSCF1716.JPGDSCF1717.JPGDSCF1720.JPGDSCF1727.JPGDSCF1722.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד
        עודד נערך לאחרונה על ידי

תצפיות לילה ממגדל SEARS ומזרקת בקינגהם

החושך יורד ואנחנו מגלים ששיקגו בלילה לא פחות יפה מביום אז אנחנו נשארים עוד. מגדל SEARS ממוקם טוב לתצפיות על תעלות העיר שיקגו אבל לא רק.

לבסוף אנחנו יורדים למטה והולכים ליעד הבא להיום מזרקת בקינגהאם בפארק גרנט. בדרך אנחנו רואים שלט פה מתחיל Route 66 המפורסם משיקגו ללוס אנג'לס!!! המזרקה הזו ענקית ועובדת בלילה עם תצוגה צבעונית של אורות ומים. ידענו שהמזרקה עובדת עד תאריך מסוים באוקטובר לקראת החורף אבל לא ידענו מתי זה. לצערנו הסתבר שהמזרקה הפסיקה לעבוד לפני כמה ימים אז צפינו וצילמנו קצת את מבני העיר הזוהרים בלילה. מה נותר לנו לעשות אם לא לסיים את היום במסעדה טובה???

המלון שלנו ממוקם ליד רכבת הלופ המפורסמת של שיקגו. הלופ זו רכבת אוטומטית ללא נהג שמסתובבת לה בדאון טאון על עמודים. כל כמה דקות מופיע הרעש שלה אבל אחרי שאנחנו מתרגלים זה פשוט נהפך לחלק מהחיים שם. אי אפשר כבר בלי הרעש.

רכבת הלופ מחלון המלון בלילהנקודת התחלה Route 66שיקגו ממגדל SEARS כיוון צפון להנקוקשיקגו ממגדל SEARSקו הרקיע של שיקגו ממזרקת בקינגהם בלילה
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

Auditorium theatre

היום ה- 21 – 15 באוקטובר

היום מתחיל הסיור הארכיטקטוני שלנו והיעד הראשון קרוב מאוד למלון ה- Auditirium theatre שתוכנן בידי לואיס הנרי סליבן ודנקמר אדלר. התקרה המקושטת אמורה להעניק לו אקוסטיקה מופלאה.

בעשר נפתחת הקופה לקנית כרטיסים לסיור המודרך שמתחיל בעשר וחצי. בחור אפרו אמריקאי הוא המדריך ולכל מקום שהוא הולך הוא מתחיל לדבר ברגע שהוא מגיע בלי לחכות שכולם יגיעו. מיד אני מעיר לו על זה ומבקש שהוא ימתין לכולם. הוא נראה לי נדהם מכך שמישהו העז להעיר לו משהו אבל הוא מתעשת ואומר בסדר. ואכן אולם מופעים נפלא. צפו בעצמכם.

כתובתו של ה- Auditorium theatre היא 50 Congress pkwy east ממש לא רחוק משדרות מישיגן.

Auditorium theatreפסי רכבת הלופ מלמטהAuditorium theatreAuditorium theatreAuditorium theatre
          • עודד
            עודד נערך לאחרונה על ידי

ספריית הרולד וושינגטון ומזרקת Crown fountain

האתר הבא הוא הספרייה של הרולד וושינגטון ברחוב 400 S state st ולא רחוק מהתיאטרון לאתר הזה צריך להיכנס פנימה ולהתרשם מהארכיטקטורה המעניינת. 4 עוברים את ה- Art institute of Chicago ומגיעים למזרקת הכתר Crown Fontain של הפסל חאום פלנסה ממש על שדרות מישיגן. המזרקה מורכבת משני קוביות זכוכית שמתוכן מוקרנים פרצופים של תושבי העיר (יש 1000 מהם) כאשר הם לפעמים לא זזים ואז לפתע הם מזיזים שפתיים או משהו אחר ומשפריצים מים מפיהם. להלן סרטון

מזרקת הכתר משפריצהמזרקת הכתר וברקע מגדל AONמזרקת הכתר בלילהפסלי פרצופים ליד מזרקת הכתרמזרקת הכתר משפריצה בלילה
            • עודד
              עודד נערך לאחרונה על ידי

אניש קפור ואודיטוריום פריצקר

ממשיכים עוד קצת הלאה ובאותו צד של השדרות נמצא הפסל שער הענן של אניש קפור שקרוי בפי התושבים השעועית בגלל צורתו והוא האטרקציה הגדולה של פארק המילניום בו הוא נמצא. העיר נשקפת ממנו ואנשים אוהבים להתקרב אליו ולהשתקף גם. מסתבר שהפרויקט הזה שאמור היה לעלות 2 מיליון דולר עלה 30 מיליון והיו בו הרבה בעיות עד שהוא התייצב למצבו הנוכחי. נכנסים קצת לתוך הפארק לכיוון הימה ושם אודיטוריום ג'יי פריצקר שהוקם ב- 2004. המבנה תוכנן ע"י פרנק גארי המפורסם בשילוב מתכת ומשמש לקונצרטים עם קהל של יותר מעשרת אלפים צופים במושבים ועל הדשא. צדפה אקוסטית נבנתה עבור התזמורת ומערכת סאונד חדישה תלויה מלמעלה.

שער הענן של אניש קפורשער הענן של אניש קפורהאודיטוריום ג'יי פריצקר בפארק המילניוםהאודיטוריום ג'יי פריצקר בפארק המילניוםשער הענן של אניש קפור
              • עודד
                עודד נערך לאחרונה על ידי

מגדלי AON,Aqua,Carbide&Carbon

עוזבים את הפארק צפונה והבניין הבא הוא AON ב- 200 E Randolph st ממש מול הפארק. הוא אינו יפה במיוחד אבל הוא השני בגובהו בעיר. קצת מאחוריו מגדל Aqua בן 83 קומות שפניו מעוצבים בצורת גלים. חוזרים לשדרות מישיגן לבניין Carbide & Carbone ב- 230 Michigan ave שהיום שוכן בו מלון Hard Rock. הבניין תוכנן ע"י בניו של דניאל בורנהיים מתכנן הערים האגדי והוא בצורת בקבוק שמפניה. שחור בתחתיתו, ירוק בצווארו ועם עטיפת זהב בראשו. פנים הבנין עשוי משיש טהור מעוטר בברונזה והוא דוגמא קלסית לעיצוב אר דקו. מצורת השמפניה של הבנין אפשר להתרשם רק ממרחק ולכן רצוי לקחת צפונה בשדרות מישיגן עד לפחות אחרי הגשר ולצפות משם.

מגדל Aquaמגדל AONבנין Carbide & Carbonבנין Carbide & Carbon (השמפניה) מרחוקבנין Carbide & Carbon(השמפניה) מרחוק
                • עודד
                  עודד נערך לאחרונה על ידי

חנות כולבו Marshal Fields

עכשיו אנחנו פונים מזרחה משדרות מישיגן לכיוון חנות הכולבו Marshal Fields ב- 111 N.State st. לא הכולבו עצמו מעניין אותנו למרות שהוא יפה כשלעצמו אלא כיפת הזכוכית שהונצחה בציורו של נורמן רוקוול.

אני מסתכל במפה כדי לראות בדיוק איפה זה ואז עוצר לידי אדם ומציע את עזרתו. למרות שאני לא באמת זקוק לעזרה כי רק הסתכלתי כדי לראות את המיקום המדויק אני אומר לו שאנחנו מחפשים את הכולבו. הוא אומר בדיוק סיימתי יום עבודה והמכונית שלי חונה ליד הכולבו אז בואו איתי. בדרך אנחנו משוחחים והוא אומר שמזמן רצה לבקר בישראל. אני שואל אם יש לו קשר ליהודים והוא אומר שמשפחתו מקורה בגרמניה מזמן מזמן והוא חושב שהיו יהודים במשפחה. אנחנו מבחינים שהוא קטוע יד שמאל. הוא שאל אם נוכל לשלוח לו תמונות מישראל ואמרתי לו שבכיף. הוא נתן לי כרטיס ביקור שלו. צריך לציין שבמהלך יומיים וחצי שלנו בשיקגו 5 פעמים אנשים ניגשו והציעו את עזרתם בהתמצאות למקרה שאבדתי ואף אמרו לי Welcome to our city. שבועיים אחרי שחזרנו לארץ כתבתי לכריסטופר מייל עם כמה תמונות מישראל והודיתי לו על הנכונות לעזור ואמרתי לו כמה זה מחמם את הלב של התייר כשהמקומיים מתנדבים לעזור לו וגם על זה שדאון טאון שיקגו הוא היפה שביקרתי בו בארה"ב. 10 דקות אחרי ששלחתי הגיעה תשובה בה כריסטופר מודיע לי שהוא שולח את המייל שלי לראש העיר שלו כדי שיראה איך תיירים מבסוטים מהעיר. טוב ראש העיר זה רם עמנואל הבן של ישראלים לשעבר. כתבתי לכריסטופר שאני בספק אם ראש העיר ימצא זמן לקרוא את המייל שלי. בינתיים אין תשובה.

בכל אופן אנחנו בתוך הכולבו ומחפשים את תקרת הזכוכית ולא מוצאים. אנחנו שואלים ומסתבר שהיא בקומה 5 ולא בקומה 7 העליונה. גם שם צריך לחפש. בסוף מסתבר שזו לא תקרת זכוכית אלא תקרת מוזאיקה מרהיבה ביותר. צפו ותיהנו.

DSCF1902.JPGDSCF1899.JPGDSCF1904.JPGDSCF1906.JPGDSCF1901.JPG
                  • עודד
                    עודד נערך לאחרונה על ידי

בנין James Thompson,נהר שיקגו ובניני מרינה

. לא רחוק וצפון מערבה נמצא מרכז James R. Thompson ב- 100 W.Randolph st. מרכז פוסט מודרני מבנה זכוכית עוצר נשימה. צריך להיכנס פנימה כדי לראות את הפלא. רק בתמונות אפשר להתרשם. אנחנו עוברים לצד השני של נהר שיקגו על גבי

אחד הגשרים. נהר שיקגו יפה במיוחד. מולנו בצד השני צמד בנייני  Marina  city  ב- 300 N.state st קרוב לנהר. אלא בניינים מעוגלים שבנויים ככוורות כאשר 18 הקומות התחתונות הן חניון פתוח. רואים מבחוץ.

צמד בניני מרינהעל הגשר בנהר שיקגונהר שיקגומרכז James Thompson מבפניםפסלים ליד הגשר
                    • עודד
                      עודד נערך לאחרונה על ידי

מגדל טרמפ,נהר שיקגו ובנין סנטה פה

צמוד לבנייני מרינה וגם ליד הנהר נמצא בנין IBM ב- 330 North Wabash st. בנוי כאובליסק שחור ונבנה לפי תכנון של האדריכל הגרמני הידוע ואן דר רוהה. אבל הוא לא כל כך פוטוגני.

עוד מזרחה ועדיין ליד הנהר Donald Tramp Tower ב- 401 N.Wabash ave. הבנין הוא בעצם מלון. נכנסנו אליו ועלינו לקומה 16 שהיא קומת המסעדה כי היה לנו מידע שיש משם נוף יפה אבל בפועל לא היה משהו מיוחד. ירדנו ללובי וישבנו לנוח מול המעליות. מצעד אנשי העסקים ונשותיהם או אולי לעתים להיפך היה מרשים ביותר. כולם מחויטים ולבושים למשעי.

כבר ירד הלילה ואנחנו הולכים לגשר המפורסם על נהר שיקגו בהמשכם של שדרות מישיגן. מתחתית הגשר אגב יוצאים כל מיני שיוטים כולל שיוט ארכיטקטוני.

אנחנו מתחילים לחזור לכיוון המלון ובדרך עוצרים בבניין Santa Fe שם שוכנת קרן האדריכלות של שיקגו. יש שם מוזיאון קטן חינמי על העיר. מה שמעניין זה דגמים מיניאטורים של העיר שיקגו. במקום זה ניתן גם לקנות כרטיסים לשייט הארכיטקטוני למי שרוצה. אנחנו אגב בעד השיטוט הרגלי. מוצאים איזה מסעדה לסיים את היום.

נהר שיקגונהר שיקגו בלילהמגדל טרמפבנין טרמפ בלילהדגם העיר שיקגו בקרן האדריכלות בנין סנטה פה
                      • עודד
                        עודד נערך לאחרונה על ידי

נהר שיקגו ובנין Mcgrew-Hill

היום ה- 22 – 16 אוקטובר

בבוקר אנחנו קמים ורוצים להזמין כרטיסים לסיור בעקבות אל קאפונה. זה סיור של קרוב לשעתיים באוטובוס עם שני מדריכים שלבושים כמו גנגסטרים ומדברים כמו הגנגסטרים של אז ועובר בכל המקומות שקשורים לברנש הזה. אלא שלשעה שהתאימה לנו היה רק מקום אחד אז נזכרנו שיום קודם לקחנו פרסום מהמלון על עוד סיור בעקבות הפשע בשיקגו מסוף המאה ה-19 עד אל קאפונה. התקשרתי והאיש בצד השני אמר שיש לו מקומות לשעה 12. מצוין ומתאים לנו מאוד. הוא מבקש את השם שלי ומייל לטובת אישור עם הרישום ואומר לי או קיי רק תבוא לנקודת המפגש בזמן ו- You are all set. אני אומר לו מה עם התשלום? כי אני רוצה לשלם בכרטיס אשראי ולא במזומן באוטובוס והוא חוזר ואומר You are all set. אני שוב שואל מה עם התשלום והוא אומר לי בשבילך זה בחינם!!! אני בהלם ושואל למה והוא זורק לי שתי מילים בעברית ואחר כך אנגלית ואומר אתה ישראלי ולישראלים אני נותן בחינם. שוב אני בהלם ואני שואל אתה יהודי? והוא אומר לי שכן ושהוא ממשפחה של ניצולי שואה שחלקה הושמדה בשואה ושהם תומכים בישראל וב- IDF וחשבים שה- IDF הוא מגן היהודים בעולם ואני בטח שירתתי ב- IDF והוא נותן לי את הסיור בחינם. אני עדיין בהלם ושואל אם הוא בטוח והוא אומר שכן. אני מודה לו מאוד ואומר שבכלל לא ציפיתי לזה. פעם ראשונה שיוצא לי משהו מזה שאני ישראלי בחו"ל!!! ותבינו שכרטיס זה 40$ כלומר הוא נתן לי מתנה של 80$.

אנחנו יוצאים להמשך הסיור הארכיטקטוני ומגיעים בהליכה דרך שדרות מישיגן לגשר שעל נהר שיקגו. קרוב לנהר בצד המערבי של השדרות נמצא בנין Wrigley ב- 410 N.Michigan . מרכז אימפריית המסטיקים המעוצב בהשראת הקתדרלה מסביליה. משום מה לא מצאתי שצילמתי אותו. לידו בנין McGraw-Hill ב- 520 N.Michigan שהוא דוגמא לסגנון אר דקו שמשלב קווים ישרים ומודרניים עם אלמנטים קלסיים ועיטורים. צריך לשים לב לפיסול המעטר את הבניין. קשה היה לצלם את זה מקרוב אז זה מה יש. באותה הזדמנות נכניס פה כמה תמונות של אל קאפונה שתפסתי בכל מיני מסעדות.

אל קאפונהבנין Mcgrew-Hillאל קאפונהאל קאפונהנהר שיקגו ובנין טרמפ
                        • עודד
                          עודד נערך לאחרונה על ידי

בנין העיתון שיקגו טריביון

בצד השני של שדרות מישיגן בנין העיתון Chicago Tribune ב- 435 N.Michigan ave. תכנון הבניין הופקד בידי הזוכה בתחרות לעיצוב בניין המשרדים היפה בעולם שערך העיתון ב- 1922. התוצאה היא מגדל גותי שמעוטר בצריחים ובשדונים. בתחתית הבניין משובצות 120 אבנים שגזלו עיתונאי הטריביון בהוראת העורך מרחבי העולם. בין השאר מהטאג' מהאל, מהפרתנון וגם ממגדל דוד. בתמונה שצירפתי מי שיעשה זום לאבן שנמצאת בצד השמאלי למעלה יראה את האבן ממגדל דוד. ליד כל אבן יש שלט קטן שאומר מאיפה היא נלקחה.

DSCF2005.JPGDSCF2014.JPGDSCF2003.JPGDSCF2004.JPGDSCF2015.JPG
                          • עודד
                            עודד נערך לאחרונה על ידי

סיור בעקבות הפשע, מגדל המים הישן, Water tower plac

ממשיכים בשדרות מישיגן צפונה. קרוב למגדל המים הישן של שיקגו נמצאת נקודת המפגש לסיור הפשע שלנו. מבחינתנו הסיור היה מאכזב אבל מה אפשר להתלונן כשהוא ניתן בחינם. היה מדריך שבלע את המילים ודיבר אוטוסטרדה. אשתי לא הבינה כלום ואני פחות מחצי. לא היה פה משחק של גנגסטרים אלא פשוט מעבר בין מקומות שונים בעיר והסבר על מה היה שם. מי שרוצה לראות קצת עצמאית שילך ל- Harry Carays restaurant שם יש מרתף שקשור לאל קאפונה עם איזה כספת שטמונה בקיר ועוד קיר מחבוא כפול. איך קשור?? לא יודע כי לא הבנתי כלום ממה שהמדריך הסביר. לפחות ראינו מהאוטובוס קצת מהחלקים האחרים של שיקגו.

רצינו לאכול צהריים בפיצריה הידועהGino's east שנחשבת לטובה בעיר ונמצאת קרוב לתחנת ההורדה של הסיור אבל לפי התור מסתבר שכל שיקגו אוכלת שם בצהריים אז ויתרנו.

בחזרה לשדרות מישיגן ואנחנו במגדל המים הישן של העיר ב- 806 N.Michigan ave שנראה כמו טירת אבן קטנה וקיטשית בסגנון גותי שתוכננה ב- 1869 ע"י ויליאם בוינגטון והוא מתגמד לעומת גורדי השחקים המקיפים אותו. זה המבנה היחיד ששרד את השריפה הגדולה שהייתה בשיקגו.

קצת הלאה צפונה בשדרות מישיגן 835 בנין ה- Water tower place שהוא מגדל מסחרי ובו חנויות כולבו מפורסמות. בלובי הבנין חנות למכירת כופתאות סיניות זולות וטעימות וכדאי להסתכל על המזרקות הקטנות שעל המדרגות הנעות.

Water tower placeמסעדת Harry Carsay's - קשור לאל קאפונהמגדל המים הישןהמדרגות הנעות עם המזרקות הקטנות ב- Water tower place
                            • עודד
                              עודד נערך לאחרונה על ידי

תצפיות ממגדל הנקוק

עכשיו אנחנו למגדל הנקוק במישיגן 875 שהוא הבניין השלישי בגובהו בעיר (344 מטר) והמאפיינים שלו זה קורות פלדה עצומות מצטלבות שהן עדות לגאוניותו של המהנדס הבנגלדשי פזלור חאן שהמציא שלד פלדה קל יחסית שהצליח לעמוד ברוחות העזות שנושבות באזור. עלינו למצפה שבראש הבניין. אני כנראה אלוף העולם לתיירים בלעלות על מגדל הנקוק כי כשהייתי שם בנסיעות עבודה כול פעם היה איתי מישהו שעוד לא עלה על הנקוק וכך עליתי על המגדל ארבע פעמים ועכשיו עם אשתי פעם חמישית. הנקוק מעולה לתצפיות על קווי החוף של שיקגו.

DSCF2066.JPGDSCF2059.JPGDSCF2068.JPGDSCF2064.JPGDSCF2069.JPG
                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • עודד
                                עודד נערך לאחרונה על ידי

מגדל הנקוק והבנינים של ואן דר רוהה

ירדנו למטה וצילמנו את בניין הנקוק מלמטה.

אנחנו הולכים ברחוב Chestnet לכיוון האגם עד סוף הרחוב שם מתנשאים שני בתי דירות זהים שנחשבים לפסגת יצירתו של לודוויג ואן דר רוהה מאבות המודרניזם באדריכלות ומגדולי האדריכלים של המאה ה- 20. אלא שני בנייני מגורים מזכוכית ופלדה. היום יש עשרות כאלה בשיקגו אז מה המיוחד? ובכן ואן דר רוהה היה מנהלו האחרון של בית הספר לבאוהאוז בגרמניה וגלה לארה"ב ב- 1937 קצת אחרי עליית הנאצים לשלטון והתיישב בשיקגו. הוא טבע את הסיסמא פחות הוא יותר והבניינים הם דוגמא לכך. שתי קוביות זכוכית ופלדה חשופים לעין כל. כשנבנו ב-1951 הן היו הראשונים בעלי קירות זכוכית שזה היה חידוש מהפכני. אז זה מה המיוחד בבניינים.

זהו צריך לחזור למלון לקחת את המזוודות ולנסוע לשדה התעופה. יש לנו כשעה פנויה ואנחנו מחליטים להעביר אותה בנחת בהליכה לאורך כול שדרת מישיגן הנפלאה עד למלון. מין סיור פרידה מהשדרה.

הטיסה ללונדון היא ב- 8.40pm. שמונה שעות טיסה ולאחריה 6 שעות המתנה בהיתרו אותן אנו מנצלים לארוחת צהריים ושיטוט קל בחנויות. קרוב לחצות אנחנו בארץ. תם טיול נהדר בעיקר באזור קולורדו וגם בשיקגו.

השלט של הבנינים של ואן דר רוההבנין הנקוק מלמטהצמד הבנינים של וטן דר רוהה
                                • reuben13
                                  reuben13 נערך לאחרונה על ידי

עודד
                                  like.JPG
                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • נוסע מתמיד
                                    נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

עודד, שוב תודה גדולה!
                                    • yaar3
                                      yaar3 נערך לאחרונה על ידי

תענוג להביט בתמונות, נוסטלגיה עבורי

הבעיה  עם הלכלוך של החלונות קשורה לחברה המנהלת של 

מגדל  Willis 

זה בנין פרטי, 

עירית  שיקגו   לא אשמה. 

ותיקון קטן

הרכבת העלית במרכז העיר נקראת  Chicago "L"

(short for "elevated")

ובקצרה אומרים   רק  L 

הלופ  זה האזור   הגדול ההנמא   בתוך הלולאה, במרכז העיר. 

למעשה הקווים  מגיעים מהעיר  עושים את הסיבוב סביב המרכז, וחוזרים  חזרה  לשכונות. 

להבדיל מהלוך חזור רגיל. 

מוויקפדיה

• yaar3
                                        yaar3 נערך לאחרונה על ידי

לגבי Marina city

תיקון קטן, למען הצדק האדריכלי. 

הבניין בנוי בצורת קלח תירס, (ולא כוורת) 

גידול עיקרי במערב התיכון, ששיקגו היתה המרכז המסחרי של האזור. 

מוויקיפדיה - 

The complex consists of two corncob-shaped, 587-foot (179 m), 65-

story towers

ולגבי  James R. Thompson Center

המקומיים מכירים אותו בתור - 

houses offices of 

Illinois state government. 

אם תזדקקו לעזרה  והכוונה. 

https://en.wikipedia.org/wiki/James_R._Thompson_Center​

• עודד
                                          עודד נערך לאחרונה על ידי

לראובן והנוסע המתמיד

תודה על הפידבק

• עודד
                                            עודד נערך לאחרונה על ידי

ל- Yaar3

תודה על התיקונים וההערות. אני מניח שגרתה בשיקגו תקופה?

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון