דרום הודו - כמה זמן?
-
שלום למומחי הדרום
התחלתי לחשוב בגדול על:
1.גואה ~ שבוע
- קוצ’ין / אלפי ~ שבוע
- מונאר / קודיקנאל ~ שבועיים
- צ’נאי לאנדמן שבוע-שבועיים
סביר?
שיפורים?, שינויים? ירידה לפרטים?
הרעיון הוא שילוב של חופים והיל סטיישנס (טיולים יומיים וטרק מונאר-קודיאקנאל).
יש טרקים מומלצים אחרים בדרום שכדאי לשלב?
פחות מתעניין במקדשים, ארמונות, גני חיות וכ’ו
-
הי דרור,
מציעה לך לחפש תאריכי פסטיבלים בדרום ולשבץ אותם למסלול שתבחר.
וכן לא לוותר כל כך מהר על ביקור במקדשים שהם חלק בלתי נפרד מהדרום ותושביה, ולהגיע בעיקר בזמני התפילה .
-
תודה על המשוב צביה
שוטטתי לי כמנהגי קצת ביו-טיוב ומצאתי את זה עם מיודענו הדרמטי מהסרטון על לדאק ומעט צילומים ממונאר ותעלות קראלה.
דווקא הסרטונים מאנדמן לא העיפו אותי בינתיים………….
מישהו כתב כאן השבוע שאלו החופים היפים בעולם אז שווה להמשיך ולחקור
-
היי דרור,
נראה לי יותר מדי חופים…

המקדשים בדרום הודו (בטאמיל נאדו), לא דומים לשום מקדש שאתה מכיר.
בקרלה, המון טבע ונוף (תעלות המים בקרלה ושמורת פריאר).
בתכנית טיול של חודש וחצי (?), אפשר לשלב גם את סרי לנקה בקלות.
-
תודה תאי
אין בעיה. נגיד שאני מוריד את גואה אז סרי לנקה תעשה הבדל?.
לגבי מקדשים אני ממש לא מכיר אבל כנראה שזה לא מקרה
כי כנראה שזה לא משך אותי עד היום. מה יכול לשנות את זה אני לא יודע. האמת שאני הכי סקרן לגבי קוצ׳ין מונאר וקודייאקנאל והחופים נשמעים לי מקום מנוחה לפני ואחרי?
יש עוד טרקים שווים בדרום?
או איזור עם הרבה טיולים חד יומיים ובסיס נחמד לחזור אליו בערב?
-
אמנם סרי לנקה היא אי עם הרבה חופים, אבל יש בה המון מה לראות גם במרכז האי, כך שאתם יכולים לשלב גם ים וגם אתרים יפים ושמורות טבע יפהפיות.
לא אנסה לשכנע אותך לגבי המקדשים, ההפסד כולו שלך …

לגבי הטרקים בדרום, הם לא דומים לטרקים בנפאל וגם לא של אל בלאדאק, אבל אוכל להציע לך...
-
עוד לא קניתי כרטיסים אמנם
אבל אשמח לשמוע רעיונות לטרקים נוספים בדרום. מבין שזה לא דומה לנפאל או לדאק.
אם יש מישהו שרוצה לספר למה איי אנדמן כל כך מיוחדים זה גם מעניין כי זה לא טריוויאלי להגיע לחופים היפים (ואולי זה חלק גדול מהסוד?)
-
- קשה להגיע לאנדמן וזה מדלל הגעה של כמויות תיירים ונודניקים (אם כי הבנתי לאחרונה שתיירות הפנים ההודית גברה והם נשארים לישון בהאבאלוק)
- ההודים השכילו לבנות את הריזורטים בתוככי הג׳ונגל ולהשאיר את קו החוף נקי – אם תשב בסירה שנמצאת חמישים מטר לתוך הים ותסתכל על החוף – לא תראה מסעדות, מלונות, או כל דבר ידי אדם. אני לא מכיר עוד מקום כזה בעולם
- האווירה והיחס – זה לא הניכור התיירותי התאילנדי
- אוכל פשוט יוצא מהכלל במסעדות ובכלל – ואפשר גם ללכת לשוק הדגים אחהצ לבחור דג טרי ולהביא לריזורט שלך ולבקש שיכינו לך אותו
- זה עדיין הודו – סע עם האופניים לשוק ויש לך גם סמוסות
- החוף פשוט מדהים
-
עופר תודה!
-
כמה סנט מכיוון אחר
:ראשית לגבי טרקים – בדרום הודו אין טרקים של ממש, ובוודאי לא כמו בהימלאיה, אלא אם אתה מחשיב כטרק הליכה של כמה ימים ביערות של הרי דרום הודו. מזג האויר כמובן שונה ללא כל נופים מושלגים וגם ההליכה קלה בהרבה ללא קטעים של עליות וירדות קשות כמו שיש בהימלאיה. אני הייתי מתייחס למסלולים בדרום הודו כמסלולים יומיים קלים ונחמדים – אבל בוודאי שלא טרקים!
לגבי אנדמאן וסרי לנקה כבר כתבו אחרים, אבל אני כן הייתי מוסיף וממליץ להכניס מספר ימים באזור מייסור שנמצאת כשעתיים מבאנגלור. ביקור בארמון המהראג’ה של מייסור הוא חוויה בפני עצמה, ובמיוחד כשהארמון מואר ביום א’ בערב או בחגים אחרים. ולא – ארמון זה אינו דומה כלל לארמונות של ראג’סטן!. בנוסף יש במייסור שוק צבעוני שנפלא לצלמים ויש עוד הרבה אטרקציות מעניינות (ולאו דווקא מקדשים). הייתי בהחלט גם ממליץ בחום על ביקור בהאמפי (נופים ואווירה)
-
תודה רן
אני מבין ששום דבר לא דומה להימלאיה ובטח לא דרום הודו שם אין רכסים כאלו.
הנופים של גבעות התה של מונאר מאוד יפים לי וגם הפסגות (הנמוכות) מתחת לעננים של קודיקאנאל ומכיוון שה״ראש״ של לשכור ביית לשבוע או יותר בקודיקנאל ולצאת לטיולים יומיים מתאים לי בדימיון אז בהחלט חשבתי על טיול כזה של הרבה טיולים יומיים בסביבה מקסימה.
מה שאני קולט בין השורות אפילו אם זו לא הייתה הכוונה זה שהטיול הזה הוא כנראה קל בהרבה מטרק בהימלאיה ושכנראה אוכל לצאת לדרום הודו בעתיד היותר רחוק כשהרגליים יהפכו יותר כבדות.
התאים לי שאפשר לללכת לים בחורף שלנו
אבל נראה איך ומתי אפשר יהיה לייצר חלון בזמן לטיול כזה