ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול כוכב מילאנו-עזרה

פורום אירופה
    5
    11
    3235
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • prongs222
      prongs222 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל רציתי לציין שעברתי על בלוגים ושרשורים קודמים, ובאמת הרבה מדברים על צפון איטליה אבל לא מצאתי בדיוק את מה שאני שואל ולכן פתחתי הודעה חדשה:)

השאלה היא כזאת-האם אפשר לטוס למילאנו וממנה לצאת לגיחות באזור. מדובר על ראשון עד חמישי (אין עדיין שעות טיסה) והשאלה האם אפשר להספיק גם את העיר מילאנו (שאותה הבנתי שאפשר למצות ביום-יומיים לפי תחומי עניין שלי-קצת מוזיאונים וקניות כי כל מיני אלמנטים נוצריים לא באים בחשבון עקב דתיות יתר Wink ) וגם קצת לחוות את האגמים ונופים של צפון איטליה. 

יש לציין עוד שהייתי בעבר בלונדון ובברלין לטיולים עירוניים. בשניהם נהניתי, בלונדון קצת יותר כי העיר מאוד מגוונת ומעניינת. אבל גם רצינו לעשות משהו יותר עם נוף ושכירת רכב אבל לא ברמה של צימרים בהרי האלפים או משהו כזה אלא כן לקבוע את הבסיס בעיר גדולה.

תודה רבה מראש!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלין וסער
        אלין וסער נערך לאחרונה על ידי

האם אפשר – מובן שאפשר. השאלה צריכה להיות האם כדאי.. blush

אני הייתי ממליץ לחלק לשניים: לילה אחד (בהתחלה או בסוף, מן הסתם) במילאנו, ואת שאר הלילות ליד אחד האגמים, ומשם לצאת לטיולים יומיים. במילאנו עצמה ממש אין צורך ברכב.

• משה א
          משה א נערך לאחרונה על ידי

ברמה העקרונית, שימוש בעיר גדולה כבסיס לטיולים מחוץ לה הוא לא רעיון טוב, במיוחד אם הכוונה לעשות את זה ברכב שכור. תמיד יש את הקושי להיכנס ולצאת, למצוא חניה, אזורים שלמים שסגורים לתנועה מלבד למקומיים (שבאיטליה במיוחד זה יכול להיגמר בקנסות קשים) וכן הלאה. גם אם הגיחות מתוכננות בתחבורה ציבורית זה לא נוח במיוחד, וגם האפשרויות של הטיול בסביבה מוגבלות בהרבה. העצה שקיבלת להפריד בין החלק העירוני לחלק ה”כפרי” של הטיול היא טובה מאד. לך עליה.

• prongs222

כיוון שלהישאר בעיר זה עקרוני בשבילי בגלל כל מיני סיבות, בכל זאת אין לזה שום כדאיות? ממה שהבנתי, יש כמה אגמים שמרחק הנסיעה שלהם ממילאנו זה בסביבות שעה וחצי שעתיים, האם אי אפשר בכלל לטייל באזור רגלית או לעשות אטרקציה אחת ולחזור?

ובאותו נושא, אולי יש ערים אחרות באירופה שסמוך להם אפשר לעשות משהו יותר בטבע? שוב, אני לא מדבר על הטיולים המסורתיים של היער השחור או אגם גארדה עם כל הפעילויות סביב אלא יותר בכיוון של טעימה מהטבע. שמעתי שיש בסביבות פראג מקום שנקרא קרלובי וארי, אבל לא הבנתי אם זה כזה שווה ונוף יפה מאוד ברמה של כמו צפון איטליה או שזה סתם פנינה ולא מעבר לזה

• metayelet-i
              metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

בוודאי שזה כדאי, אין שום סיבה שלא. קרא על העיר ובטח תוכל לעשות כל מיני דברים שאי אפשר אם מבקרים בה רק חצי יום.

אגם מאג’ורה, קח רכבת לסטרזה ואם תרצה להמשיך בשייט על האגם, הם נותנים לך הוראות איך לעשות זאת:

http://www.stresa.com/transports

כנ”ל אגם קומו, איך להגיע ומה לעשות, הכל באתר:

http://www.lakecomo.it/en/getting_there/by_train

לא רחוק ממילנו נמצאת גנואה שהיא עיר גדולה שיושבת על הים. ממנה יש רכבות, מעבורות ואוטובוסים לכל רחבי הריביירה שזה לא רק ים אלא גבעות והרים מעל, עם מאות מסלולי הליכה. זה טבע נפלא ממש. למשל פארק פורטופינו, נגיש בקלות מגנואה:

http://www.portofinocoast.it/en/parco-naturale-di-portofino. aspx

אתה יודע שיש עוד נופים ראויים חוץ מזה של צפון איטליה, כן? זה לא איזה סטנדרט שלא קיים בשום מקום אחר. פשוט לא נוח ללון בעיר עם מכונית כי היא צפופה והחניה יקרה. אבל אין שום סיבה לעשות זאת כשהתחבורה הציבורית טובה כל כך.

עוד מגנואה, למשל, אתה יכול לקחת רכבת לעיירה יפה על הים שנקראת Finale Ligure, ממנה הליכה ארוכה לכפר שנמצא בעומק הגבעות ונקרא Finalborgo, הוא פנינה בפני עצמו. וממנו אפשר להתחיל לעלות עוד עד למקום שכבר לא רואים את הים ומפסיקים להריח רוזמרין והיער מתחיל להיראות אלפיני, עם עצי ענק. אתה הולך כמה שמתחשק לך וחוזר. זה יום ארוך אבל אם יפה ואתה בכושר, זה חלום. שום צורך במכונית כדי להגיע לשם.

• prongs222

תודה על התשובה המפורטת! 

רק לגבי הרכב, חשבתי לא רק מבחינת התניידות אלא שזה מוסיף פן יותר מעניין לטיול ששוכרים רכב, רק השאלה האם כמו שאומרים שבתוך העיר זה סיוט להסתובב. חשבתי שלא צריך להחזיק אותו במשך כל הטיול, אלא מקסימום יום או יומיים לצאת ולחזור למלון.

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

מנסה להבין למה חשוב לך ללון במילאנו (כשרות? מניין לתפילה? )

אם יש לך 5 ימים ראשון -חמישי- ואתה רוצה לשהות במילאנו יום-יומיים (תראה קודם מה יש לעיר להציע, ועד כמה מתאים לך!) 

אז בלה בעיר עצמה את היומיים (ראשונים או אחרונים) עם מלון בעיר וללא רכב.

ואז לשכור רכב ולנסוע לטייל ב(כל יום אגם אחר) ולחזור ללינה במילאנו .

מחייב לינה עם חניה במלון (לרוב פחות במרכז העיר ולרוב בתשלום נוסף)

ומחייב כניסה ויציאה מהעיר כל יום (פקוק כמו תל אביב בערך).

אם היעד “פתוח” ויש שיקולים של כשרות(?) אופציה יכולה להיות-

טיסה לג’נבה

לינה באקס לה באן (יש קהילה)

טיול באלפים הצרפתיים

(תלוי במועד הטיול שלכם)

אבל אני בונה תילים של השערות לגבי הצורך בשירותי דת-ואם זו אינה הסוגיה המשמעותית -כדאי שתשתף בשיקולים ותוכל לקבל עיצות רלוונטיות לך.

• prongs222

כן, מצטער שלא הייתי ברור יותר. השיקולים הם כשרות וגם מניינים, כי עם כשרות עוד יש כאלה שמסתדרים לקנות מוצרים ולהכין באופן עצמאי אבל גם חשוב לי שיהיה בית כנסת בסביבה. העליתי את הרעיון של מילאנו כי ידוע לי שזה קרוב למקומות עם נופים וטבע וגם שמעתי מכמה חברים שיש שם תשתית טובה של מסעדות כשרות ומניינים ולכן חשבתי שזה הרעיון הכי טוב, אבל אני פתוח לעוד מקומות שנותנות את המענה לדברים הללו. קראתי קצת על שטרסבורג שיש שם קהילה גדולה וכו’, אבל הבנתי שאין מסעדות כשרות וזה קצת פחות נחמד לקנות אוכל מוכן. אבל שוב, אני מתייעץ כדי לראות איפה צריך להתפשר ומה יותר עדיף.

רק שיש כמובן את העקרונות שהם כשרות ומניינים וכמובן ראשון עד חמישי

• יונית

והעיתוי ? שבוע הבא? אחרי סוכות?

• prongs222

לגבי העיתוי, בהתחלה חשבתי שזה בתחילת ספטמבר אבל בגלל כל מיני אילוצים זה נדחה. הרעיון הראשון שהיה לי בראש זה סביבות מרץ-אפריל. אני יודע שזה עוד המון זמן קדימה אבל אני אוהב לתכנן מראש הרבה זמן (ללונדון הזמנתי חצי שנה מראש) גם כי להזמין טיסה יהיה זול יותר ויש יותר זמן לשבת עם המפות שזה סתם כיף.

• יונית

יש הרבה משמעות לעיתוי!

מרץ- חודש פחות טוב

אפריל- פסח בתחילתו, אני מעריכה שמדובר על אחרי פסח?

מציעה שתתחיל במיפוי ערים שיש בהן שירותי קהילה מאסיביים- תפילות ,הסעדה,אולי אפילו מלון כשר.

מיקום שדה תעופה סמוך.

מיקום הקהילה בתוך העיר (כי אם היא בשוליים של העיר יותר בעייתי לטייל) 

מיקום לינה באזור הקהילה היהודית

ואז---- אם יש יעדים “ירוקים” בקרבת מקום?

האם הם רלוונטים לחודש אפריל? אולי ליוני? (עדיף כמובן בהיבט טבע באירופה).

ככה תוכל לעשות שיקול דעת רחב לפני קבלת החלטה.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון