ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הודעת חיוב על כבישי אגרה בצפון ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    7
    12
    2875
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shmulikk
      shmulikk נערך לאחרונה על ידי

הי לכולם.

לפני כחודש וחצי שכרנו רכב בניו יורק ונסענו לטיול באזור צפון מזרח ארה”ב.

לפני כשבוע קיבלתי מכתב בדואר ובו מודיעים לי להפתעתי כי הפעלתי את מכשיר כבישי האגרה המותקן ברכב ולכן עלי לשלם עבור מעבר בכבישי אגרה סך של כ-170 דולר.

הענין נשמע לי מאד מוזר כי במהלך הנסיעות בכבישי אגרה שילמתי בכל פעם במזומן.

מעיון ברשימת התחנות הרשומה במכתב גיליתי כי לא הייתי כלל באף מקום שמופיע שם. כמובן שפניתי לחברת ההשכרה וצירפתי קבלות על מלונות ששהיתי בהם באותם תאריכים במקומות אחרים (מה שלא מבטיח לי תשובה חיובית, כיון שעדיין יכולים לטעון שנסעתי בכביש האמור וחזרתי למלון...).

האם מישהוא נתקל במקרה כזה ויכול לתת רעיונות וטיפים להתנהלות מול חברת ההשכרה?

תודה מראש לעונים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • all taken
        all taken נערך לאחרונה על ידי

ממש מוזר – פרטי הרכב זהים?

אנחנו הינו עכשיו 3 וחצי שבועות במזרח ארה”ב, כן השתמשנו באיזיפאס והחשבון שקיבלנו יצא 29$ (כולל השכרת המכשיר, אם זכור לי נכון המספר) ככה שהמספרים ממש לא מסתדרים… 

• shmulikk

החיוב מחושב לפי תעריף שבועי של השכרת המכשיר (כ-108 דולר) ועוד תעריף ליומיים (כ-22 דולר ליום) כך שהסה”כ הסתכם לכ-170 דולר.

לגבי המספר – אני מנסה לחפש את הסכם ההשכרה על מנת להשוות למספר הרכב ששכרנו, עדיין לא מצאתי.

• splaw
            splaw נערך לאחרונה על ידי

מאיזו חברה שכרתם הרכב?

שנדע ממי להיזהר...

• ריקי 5
              ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אין לך צילום של הרכב?

אנחנו תמיד מצלמים את הרכב בזמן הלקיחה וגם בזמן ההחזרה, כולל המספר

• goldmand
                goldmand נערך לאחרונה על ידי

מקרה דומה

רכב הרץ שנשכר בבוסטון לפני כמה שנים.

שלמתי במזומן וגם המכשיר על שמשת הרכב “שילם”.

לא בדקתי נכונות המקומות.

פניות במיילים להרץ הראשי והרץ ישראל לא הועילו.

פוסט עוקצני (אבל מנומס) באתר הרץ העולמי בפייסבוק וזיכו אותי…..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • reuben13
                  reuben13 נערך לאחרונה על ידי

לפי הכתוב, אני מבין כך:

סביר להניח שמדובר ברכב של דולר או טריפטי שבו מותקן EZ-PASS בקופסונת מאחורי המראה הקדמית.

למה אני מניח זאת ? כי לפי גובה התשלום לשבוע, 108 דולר, נראה לי שחברות דולר וטריפטי גובות מחיר כזה בהשכרות בניו יורק, כאשר התשלום לחברת ההשכרה כולל גם את תשלום האגרות (להבדיל מחברות השכרה אחרות שגובות דמי שימוש על המכשיר ויש לשלם את האגרות בנפרד).

אם רוצים להשתמש במכשיר, פותחים את הקופסה ואז צריך לשלם על כל התקופה של ההשכרה.

הבעיה: גם אם לא פתחתם את הקופסה (והתראתי על כך בהודעות אחרות בפורום) המכשיר עשוי לקלוט את האותות של משדרי ה-EZ-PASS בכבישי האגרה.

אז יוצא שגם משלמים במזומן והמכשיר גם משלם תשלום כפול וחברת ההשכרה תחייב אתכם על שימוש במכשיר.

הדרך היחידה – לדעתי – להוכיח ששילמתם את האגרות במזומן, זה אם היה לכם קבלות על תשלומי האגרות.

יתכן מאוד שהפקיד בבוטקה שגובה את התשלום במזומן ראה שהמכשיר שילם את האגרה והעדיף לשלשל את התשלום לכיסו. אני אומר כך לפי ניסיוני האישי, כאשר פעם שכרתי רכב מהרץ, לא פתחתי את הקופסה, רציתי לשלם במזומן והפקיד התריע בפני שהמכשיר ברכב שילם את האגרה.

אני מצרטף להמלצה לפנות בפייסבוק לחברה הנוגעת עם כל הפרטים.

גם לי יש השכרה קרובה עם דולר בפילדלפיה. בדקתי מראש את המחיר של ה-EZ-PASS בתחנה בשדה ב-PHL ויוצא משהו כמו 10 דולר + ליום, כולל האגרות. לפי החשבון שלי אני אשתמש במכשיר די הרבה בכבישי האגרה ובגשרים, אז הגעתי למסקנה שזה ישתלם לי. כל אחד צריך לעשות את החשבון מראש. אם לא רוצה להשתמש במכשיר של חברת ההשכרה ושכבר מותקן ברכב, עדיף שיפרק אותו, יעטוף אותו היטב וישים אותו עמוק באיזה מזוודה, למנוע ממנו לקלוט את האותות של משדרי ה-EZ-PASS.

• reuben13
                    reuben13 נערך לאחרונה על ידי

עכשיו שבדקתי את התעריפים של דולר וטריפטי, יותר ברור

107 דולר לשבוע (זה כולל את האגרות) + 21.49 דולר לכל יום נוסף.

אז אין לי ספק שמדובר בדולר או טריפטי ויכול להיות אחד משני הדברים הבאים:

או חתמתם על השימוש במכשיר בעת עריכת החוזה במגרשי החברה

או שלמרות שלא פתחתם את “הקופסונת” שבו ה-EZ-PASS המכשיר קלט/שידר אותות וזה נחשב לשימוש במכשיר וכפי שציינתי, לא מחייבים על בסיס שימוש יומי אלא על כל תקופת ההשכרה.

הזהרתי את הגולשים בהודעה שפתחתי בתאריך 24/7: שרשור

• shmulikk

תודה לכל המגיבים.

אכן מדובר בחברת ההשכרה “דולר”. הרכב הושכר מסוכנות “אוטו יורופ” בישראל, איתה יש לי נסיונות קודמים מאד טובים (בעיקר בתחום המחיר).

הענין הוא שבתחנת ההשכרה הפקידה הציעה לי לשלם מראש עבור מעבר חופשי בכביש האגרה ואני סירבתי, כמובן, בגלל המחיר הגבוה. היא לא הזכירה בשום מקום שיש ברכב מכשיר כזה, ולתומי חשבתי שרק אם אסכים לשלם היא תיתן לי את המכשיר הקורא….

ההשערה של חלקכם שהמכשיר “קלט” את האותות למרות שלא פתחתי אותו לא מסתדרת עם העובדה שבפירוט החיוב מופיעות תחנות שלא עברנו דרכן בכלל ואפילו לא היינו קרובים אליהן, כך שכל העסק מאד מוזר ומריח לא טוב.

אני עדיין ממתין לתגובת הסוכנות המקומית אליה שלחתי את העתקי הקבלות על הלינות במקומות אחרים. מקווה ששיקבלו את זה ולא יגיבו בנוסח האמריקאי הסטנדרטי: מצטערים, אבל אין מה לעשות”….

• all taken
                        all taken נערך לאחרונה על ידי

וואו איזה הבדל.... בבאדג'ט המכשיר עלה 20$ לכל ההשכרה!

ומאחר וכבר שילמתי את החשבון אני בטוחה בזה!

איזו גזלה…

בררתי איתם את הדבר לפני ההשכרה ואמרו שיהיה 20+מה שיהיה מהדיווח של EZPASS

• dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

קבוצת הרץ ומכשיר EZ Pass

אני לא ממש מתפלא, היות ויש לי נסיון רע עם הרץ באיזורים אחרים של ארה”ב בהם חויבתי על ביטוחים שלא רציתי לקחת ושלא ידעתי כי חתמתי עליהם.

אני מעדיף היום לשכור מהחברות האחרות ולא מקבוצת הרץ.

בכלל, אני כבר השלמתי עם העובדה שכנראה ואין מנוס משכירת מכשיר EZ Pass במזרח ארה”ב כי בחלק הולך וגדל מהכבישים כבר אי אפשר לשלם במזומן.  מצד שני, תשלום מראש הכולל את האגרות ממש לא נראה לי, כי ברור שחלק גדול מהזמן לא נוסעים על כבישי אגרה.

• shmulikk

עדכון קצר: לאחר שפניתי לסוכנות ממנה שכרתי את הרכב – הם פנו לחברת “דולר”, ולהפתעתי חזרו אלי עם תשובה שקיבלתי זיכוי על מלוא החיוב השגוי…

טוב לדעת שלפעמים יש הפתעות לחיוב...

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון