עדכון מסלול טיול משפחתי לדר"א (סטפרי ללא מלריה)
-
תודה רבה, צפריר!
בדקתי לגבי צלילה עם הכרישים בגאנס-באיי. (כפי שכתבת , כל האטרקציה נמשכת כ 5 שעות (מתחילים בסביבות 8, מסיימים בסביבות 13:00. ומה שהכי חשוב - לא חייבים "לצלול" עם הכרישים, אלא אפשר לצפות בהם מהספינה ולא להיכנס למים… ( חלק הנשי של המשפחה יסתפק בחלט ב”חוויית כרישים לייט”

האם ניתן לחלק את הימים/אטרקציות כך:
יום 2- נסיעה מFRANSCHHOEK לכיוון הרמוניס , בילוי בהרמוניס, ללא הפלגה. לינה ב . Gansbaa
יום 3- צלילה עם כרישים בגנס ביי. ( מסתיימת בסביבות 13-14), לאחר מכן נסיעה ישירה לנינזנה. ( נסיעה של 4 שעות). האם אפשרי/הגיוני? ( כבר הזמנו מלון בנינזנה ללילה הזה….)
ועוד שאלה- לגבי קייקים- התכוונתי לעשות אותם בפרק ווילדרנס ולא
בציצקמה ואז עדיין נשאר לי “יום פנוי” באזור ציצקמה... האם כדאי לעביר את הלילה לנינזנה במקום ציצקמה?
מה דעתכם?
תודה!
-
דרך הגנים- חלוקת ימיםימים 2 ו-3 כמו שכתבת. זה הדבר הנכון לעשות
אפשר בהחלט להגיע ביום 3 לניזנה (בייחוד עם נוסעים על כביש האגרה.)
הידיעות מנייזנה אינן מעודדות.
האם הנוער שלך הם סרפרים נלהבים?
ג’פריס-באי הוא אחד מהמקומות הכי נחשקים על ידי סרפרים מכל העולם…..
-
צפריר- איזה מהירות תגובה! לא יאומן!!!
הנוער שלי לא "סרפרים נלהבים” ( לצערי או לשמחתי
אבל מה הכוונה שלך “ הידיעות מנייזנה אינן מעודדות” ????? ( הלחצת אותי....)
-
איזבלה
איך כתב דוגלאס אדאמס בספרו ‘מדריך הטרמפיסט לגלקסיה’ ???
DO NOT PANICֱ !!!
בסה”כ רציתי להגיד שהרבה מהירוק איננו (השחור כבר הולך ונעלם) אולם כמה ‘אטרקציות’ כמו למשל ביקור בשמורת הטבע בראש המערבי, לא מתקיים וגם השייט בלגונהת אינו בדיוק ‘נחמד’ אבל….. לא סוף העולם! מתרחקים קצת, הכל ירוק ויפה (הגשמים כבר ‘שטפו את הקיץ’ והעשב החדש שאחר השריפות כבר מבצבץ. הטבע חוזר לעצמו. אפשר לבקר ולהנות מהמראות בראש המזרחי, אפשר לתת ‘קפיצה’ לג’ורג’ ולבקר בפארק ‘הקפות ביער’ (ע”ש הסופרת דלית מתיי) ואפשר ואפשר,,,,
ולמה אני עונה ‘מהר’? אף אחד מכם אפילו לא ראה אותי! אולי אני רק מחשב, או איזו שהיא דמות ערטילאית שאינה בשר ודם? חחח
-
דש לכולם מדרך הגנים . השריפות ניכרות בכל מקום אבל השמורות וילדרנס ורוברג לא נפגעו.
כמו שנאמר השייט מתקיים במתכונת מוגבלת אם בכלל כי כרגע מזג אוויר סוער ביותר.
3 ימים של גשם כבד משבש לנו מאד תוכניות ולא עושה רושם שהגשם הולך לשום מקום.…
הסטטיסטיקה של אנשי הפורום כנראה שלא עובדת עלינו, אני לא אמליץ לאחרים לנסוע באוגוסט.
למרות שרואים שלאזור יופי מהפנט כרגע קר , רטוב ודי מבאס.
-
דרך אגב
היום היינו בטניקווה ( בחיפוש אחר מפלט מהגשם) והיה שווה ביותר. הצלחנו איכשהו לבקר בהפוגות.
אחכ היינו במונקי לנד והוא הרבה יותר ממוסחר. לפארק הצפורים כבר לא הגענו.
פארק הפילים בנייזנה נראה שווה מאד. הזמנו הרבה זמן מראש רכיבה. היות ויש רק שני סיורים ביום חייבים להזמין מראש.
הם הוציאו את הסיור למרות הגשם. כשהתברר לנו שלא נעמוד בסיור בגשם הכבד נתנו לנו החזר. היו הוגנים. גבו סכום סמלי עבור האכלה בה השתתפנו.
-
הי צפריר,
לא פגשתי את “המחשב” עם חוש הומר, כך שאני מאמינה ש"מחשב”- אתה לא!
מה שבטוח- אתה כוכב של אפריקה!

ועל זה- יש לך תודה ענקית ממני ומכלל משתתפי הפורום!
העצות שלך ממש עוזרות ומכוונות והידע והניסיון שלך אכן עצומים!
-
הי איריס!
איזה באסה של מזג האוויר…...
!!!!מה בתחזית? כמה זמן יש לכם עוד באזור הגנים?
האם בתכנון שלך יש נסיעה ל Oudtshoorn ? קראתי באחד הבלוגים כי אם יש מזג האוויר גשום בדרך הגנים, אפשר “לפנות” לאזור Oudtshoorn , כי במרבית המקרים הרבה יותר חם שם…..
( אני לא מתכננת להגיע לשם, אבל “מחזיקה" את האופציה הנ"ל למקרה של גשמים באזור דרך הגנים.....).
איפה אתם תעצרו באזור של ציציקמה? ( לא מצליחה לסגור 3 לילות אחרונים שם).
-
סליחה על החפירות……

ממשיכה להתלבט לגבי שינה לאזור ציצקמה…..( זה מה שנוצר לסגור).
מצאתי 3 אפשרויות לינה באזור:
- באזור כפר storms river (יתרון- קירבה לפרק עצמו ולאטרקציות אתגריות, חסרון- המקום לא נראה לי פסטורלי במיוחד לא נמצא על שפת הים, מוברר ב8 לוג’ים קרובים אחד לשני….)
- לוג'ים על יד Plettenberg Bay ( יתרון- המקום נמצא ממש על שפת הים, נראה פסטורלי מאוד, חסרון- כ50 ק”מ מפארק ציצקמה, מאוד קרוב לנינזה, אנו לנים בנינזה את הלילות הקודמות… אז למה בכלל לעבור משם?
- מצאתי כמה לוג’ם מבודדים ופסטורליים על חוף הים כ 50 ק”מ אחרי פרק ציצקמה eersterivier road לכיוון owster bay . הלוג’ נמצאים על שפת הים, אבל מאוד מבודדים ולא פשוט להגיע עליהם , במיוחד בתקופת הגשמים (אחרי עדכון של איריס, זה יכול להיות מאוד אקטואלי ובעייתי….) וגם אין במקום חיבור לאינטרנט....

האם מישהו מכיר? יודע? יכול להמליץ?
תודה על העזרה!
-
קשה לי להעביר בכתב, מה זה לנסוע 50ק”מ בדרום אפריקה
בארץ הקדושה זה המרחק מתל-אביב לזכרון-יעקב (בערך) ואם אבקש ממישהו לנסוע את המרחק הזה הוא יקטר כי…. עד שהוא ייצא מתל-אביב, ואח”כ הרצליה ולחץ באיזור שפיים-ווינגייט ואחר כך חבצלת-השרון\נעורים….. בקיצור, הבנתם. בדרום אפריקה, 50 ק”מ, זה ‘גרעינים לשבת’ ואכן, קשה לי להסבירת כשתגיעו, אני מקווה שתבינו יותר,,,,
מכל האופציות שהעלית, נראה לי שפלטנברג היא האופציה שהכי מתקבלת על דעתי.
במשך השבועיים האחרונים ‘ליוויתי’ משפחה (שחזרה אתמול ארצה) לאורך דרך הגנים וקייפאטון שרך ווטסאפ. אין לחץ-קייצי על נתיב הגנים. הם כמעט ולא הזמינו מקומות לינה מראש ולא היה באמת צורך. הם מצאו לינה מהיום להיום ואם נתקלו בבעייה, הם בקשו עזרה-מרחוק ועזרתי להם למצוא משהו נחמד ביעד הבא שלהם.
באיזור נייזנה-פלטנברגת יש כל כך הרבה אפשרויות לינה, בייחוד בתקופה זו, שאני בכלל לא הייתי מזמין ומשאיר הכל פתוח ומשחק אותה לפי המצב בשטח.
תמצאו שהמקום שהזמנתם בנייזנה הוא נחמד, תשארו. ‘לא נחמד’ סעו לפלאטנברג.
-
ישנו שני לילות בנייסנה ב knysna river club
לילה בציציקצה ב storm river . מדובר בלודג׳ שנקרא swallows nest. מטופח ונחמד, אבל רוב היחידות מתאימות לעד 4 אנשים. תבדקי אם יש יותר גדולות
מיקום מתאים מאד לציציקמה. את העיירה עצמה עוד לא ראיתי בחסות הגשם הכבד

אני מאלה שאוהבים להזמין מראש ולבדוק בציציות אבל זה באמת רק עניין של גישה.
גם כך יש הפתעות- למשל העובדה שבכל הלודג׳ים לא מחממים טוב את היחידות. לנו קר מאד. מזל שבמיטות יש סדינים חשמליים.
-
בוקר טוב,
גם אני מאלו שתמיד מזמינים מראש (כן, כן...."מרובעים" ו"לא ספונטאנים":))

העובדה שאנחנו 5 , קצת "מגבילה" ואכן לא כל מקום נחמד הנמצא על הדרך יכול להתאים....
אבל אולי הגיע זמן לשנות את ההרגלים.…
. איריס- "מחזיקה לכם אצבעות" ומקווה שמזג האיוור ישתפר במהירות!.
כתבת שפארק פילים בנינזנה היה שווה, מעניין, הוא בכלל לא היה ברשימת האטרקציות שלי באזור…
צפריר- כתבת על פארק קופים באזור גיורג'. על איזה פארק מדובר? (לא נתקלתי בו..)
יום נפלא ושמשי (הכוונה היא בדרום אפריקה, כמובן
. כאן לא היה מפריע לי קצת גשם...) -
פארק הפילים של נייזנה הוא פארק יחסית צעיר, שבו מנסים להחזיר את הפילים ליערות. הפילים בנייזנה נכחדו לפני שנים רבות אפילו שהיו כל הזמן שמועות שפה ושם אכן יד ביער ‘סימני פילים’ (חרפילים). על הפילים ביערות נייזנה, אפשר לקרוא בספריה הנפלאים של דלית מתייה ‘הקפות ביער’ ו’בנה של פילה’ ואחרים
אם כתבתי פעם על קופים באזור זה (פשוט איני זוכר מתי והיכן), כנראה והתכוונתי למקום הזה:
Monkeyland Primate Sanctuary, Plettenberg Bay, South Africa
ואגב, מזג האויר: מאז שחרב בית המקדש,,,,,, המשפחה שחזרה לפני יומיים מנתיב הגנים וקייפאטון, נהנו בכל שהותם שם (פרט ליום אחד) מימים יבשים ובחלק אפילו שמשיים, כך שאי אפשר לדעת. אפשר לעקוב באופן רציף באתר החיזוי הרשמי של דרום אפריקה:
South African Weather Service - Weather - Weather SA
www.weathersa.co.za/warnings/forecast
-
תודה, צפריר!

-
טיפ לרנג'ר בספארי פרטיהי,
אנחנו נמצאים בשמורה פרטית מדיקווה.
(לקחנו 2 לילות, אירוח מדהים, 5 כוכבים +
). עשינו כבר 2 סיורים, ערב ובוקר. ראינו הרבה חיות, חסר לנו רק אריה
.שאלה- האם בסוף האירוח מקובל לתת טיפ לרנג'ר? אם כן- כמה? (האירוח כאן מאוד יקר

) -
הייתי אומר כך:
בדקום אפריקה, על ארוחה במסעדה מקובל להשאיר 10% טיפ
הייתי אומר שעל אותו משקל: הספארי הרכוב עולה למקום הארוח כ20% מהמחיר ששלמתם ללינה והארוחות ודמי הכניסה וגם,,,,,
מכאן שהנהג\מדריך ‘שווה’ כ10% מזה מכאן שרק אם נהניתם משרותיו, אפשר להעניק לו 1% מהערך של כל החבילה שלכם.
אבל שוב, רק אם נהניתם מהשרות שהוא העניק לכם! ולא,,,,, אתם לא חייבים לו דבר.
-
-
תודה צפריר ותודה נטע על המידע השימושי!
עוד שאלה- מחר אנחנו עוזבים את שמורת מדיקווה
( אחרי סיור סאפרי של הבוקר) ונוסעים ליהונסבורג לצורך טיסה לקיפטאון. ( הטיסה ב 20:00). אני מניחה שניצא ממדיקווה בסביבות 11-12 (כך שאין לנו יותר מדי זמן...)איפה ניתן לעשות עצירה קצרה בדרך לאכול וגם לקנות קצת מוצרי מזון?
אנחנו מגיעים לקיפטאון בסביבות 22:00, עד שנקח רכב ועד שנגיע לדירה בקיפטאון יהיה כבר מאוחר....בדירה יש מטבח מאובזר, אבל אין אפשרות לקחת ארוחות....אז צריך לדואג לארוחה לאותו ערב (אני מבינה שלא מקובל להסתובב בלילה בעיר) ולארוחת בוקר יום למחרת (לימים הבאים, בטח נסתדר..)
מה דעתכם?
תודה, איזבלה.
-
תלוי איך תסעו לשדה:
מקומות שאני חושב עליהם בדרך לשדה שבהם אפשר לבלוס יהיו הרטביספורט (העיירה). יש בה כמה מסעדות ואחת אפילו נחמדה מאוד אחרי העיירה שנקראת The Windmill Restaurant (אי אפשר לפספס כי היא נמצאת בתוך טחנת רוח שרואים מהכביש. (אגב, יש לה גם סופרמרקט צמוד שמוכר את כל מוצרי המזון כולל פרי וירק טריים)
מקום אחר יכול להיות בדרך בFOURWAYS שהוא פרוור צפוני של סנדטון.
אם הבטן שלכם מחזיקה מעמד, אז בתוך שדה התעופה (בקומת הביניים ממש תחת האולם שממנו אתם יוצאים) יש אוסף של עשר מסעדות שמגישות אוכל מכל הסוגים בסגנון של ‘שירות מהיר’. הכל טרי וטעים. החל ממאכלי ים ודגים וכלה במזון בשרי או חלבי.
-
שתיית מיים מהברז בקיפטאון.שבת שלום לכולם,
אנחנו כבר בקיפטאון

(צפריר- תודה על ההמלצה, בסוף אכלנו בשדי התעופה ביוהנסברג ואכן האוכל שם היה בסדר גמור)
כמה שאלות נוספות
.האם אפשר להרתיח מיים מהברז? לבישול/שתייה חמה? או שגם לבישול עדיף להשתמש במיים מיניראלים?
עלייה להר השולחן- היום לא עלינו, מחר לפי התחזית אמור להיות יום בהיר ואני מאוד מקווה שמזג יתאים לעלייה להר. מתי עדיף לעשות זאת (בוקר/צהריים)? אני כמובן אבדוק באתר לפני העלייה, האם המידע באתר מתעדכן במהלך היום?
איזה אטרקציה מומלץ לשלב עם העליה להר? (היום טיילנו במרכז העיר ובטיילת המקסימה, כך שמבחינתי סיימנו את ההיכירות הראשונית עם העיר).
את השמורה תקווה הטובה וחוף הפינגוונינים בסימונס טאון אני מתכוונת לעשות ביום האחרון של הביקור (בהתאם למזג ועלייה להר).
תודה ענקית!
איזבלה.