עזרה צפון איטליה
-
שלום לכולם,
אשמח לעזרה, טיול זוגי אמצע מרץ, נחיתה במילאנו וחזרה מונציה.
לילה אחרון רוצים ללון ולטייל בוונציה, פרט לכך הכל פתוח.
אוהבים ערים, עיירות, אוכל טוב, מסלולי הליכה לא קשים מידי.
יש לנו 7 ימי טיול מלאים ומתלבטים מה לעשות.
קראתי פה המלצה לטיול עירוני בגלל מזג האוויר (לא זוכרת אם זה באותה תקופה אבל המליצו על בולוניה והסביבה).אבל יש לנו די הרבה זמן ומרגישה שאולי זה יהיה פספוס רק בערים.
נשמח לרעיונות

תודה לעונים
-
אנחנו גם נוסעים באותה תקופה, אכן המליצו לנו על טיול עירוני.
http://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-20/msg-444 5843/srch-#msg_4445843metayelet-i נתנה שם הרבה המלצות.
-
אני מצרפת לך את מסלול הטיול שעשינו באזור האגמים בצפון איטליה. טיילנו בסוף מאי, כך שמזג האוויר היה די מושלם. לא יודעת אם זה יהיה רלבנטי גם לכם.
-
-
תודה רבה על התגובות.
ג’וני, אם יש לכם מסלול אשמח אם תשתף.
מיכל ו-nmz , מסלולים מקסימים, אני לא בטוחה כמה מתאים לתקופה שאנחנו נוסעים, אבל...זו סיבה מעולה לנסוע שוב.מישהו היה בבולוניה ויכול לספר קצת איך העיר וכמה זמן להקדיש לה?
-
בעיני לילה אחד זה מעט מדי לוונציה. במיוחד שאמצע מרץ יהיה הזמן אולי הטוב ביותר, לאחר העומס של הקרנבל ולפני זה של הפסחא. יהיה לכם בקושי 24 שעות וזה מעט. ברור שאפשר אבל כפי שקורה תמיד בטיולים כל כך מהירים, יצא לכם לראות רק את האתרים המתוירים ביותר ולא יהיה זמן לתעות בלי מטרה בעיר, שזה בעיני כיף גדול ומצריך את הזמן שלו. אגמים לפני הפסחא? אני לא בטוחה מה פתוח אם בכלל.
בולוניה היא עיר גדולה אבל המרכז שלה די קומפקטי. יש בו אחידות גדולה מבחינה ארכיטקטונית, כמעט הכל הוא ארמונות רנסנסיים (או משוחזרים) בצבעי אדום, ורוד, אפרסק, כתום. עשרות קילומטרים של קשתות גבוהות שפעם רכבו תחתיהן סוסים כך שהן מגנות מגשם ומשלג במידת הצורך. זו עיר אינטלקטואלית, עם אוניברסיטה עתיקה מאוד ועם לא מעט מוזיאונים מעניינים: אנטומיה, ימי ביניים, מוזיקה, ליד הספריה העירונית יש תיאטרון אנטומי שלפני כמה מאות שנים נעשו בו ניתוחי גופות בצפיית קהל. הוא נהרס לגמרי בהפצצות במלחמה ושוחזר. החצר של המקום מאוד מרשימה, מלאה סמלי מעמד של משפחות עשירים, שבזמנו רק אלה היו יכולות לשלוח בנים שלהן ללמוד.
גם היום העיר מלאה סטודנטים והרחוב הראשי של האוניברסיטה מרהיב. (בערבים יש נוכחות משטרתית כי יש קצת פעילות רעשנית, אולי סמים, אבל עברתי שם ולא היתה לי בעיה).
אוצרות אמנות: גם במוזיאונים (אמנות עתיקה,עכשווית), גם בכנסיות, אבל זה לא כמו ברומא או בוונציה שהאוצרות לא נגמרים או שהכנסיות בעצמן מונומנטים ארכיטקטוניים. כמעט שלא – בכל אחת מהן משהו אחד מרשים ולא יותר בדרך כלל – ובכל זאת כמכלול בעיני זה מאוד מרשים.
יש גם דגש על אוכל: אמיליה-רומניה אזור עשיר (בערך כמו לומברדיה, שניהם העשירים ביותר במדינה) ועושים שם גבינת פרמיג’נו וחומץ בלסמי, גם מייצרים פרושוטו. יש חברה שלוקחת לסיורים במקומות האלה, אבל זה די יקר, מה שקראתי כן זה שזו חוויה אמיתית. אולי שווה לנסות:
בעיר שוק מקורה אחד. ולא רחוק משם, ברובע המרכזי, מוציאים סחורה החוצה במין קבוצת רחובות קטנטנים של שתי וערב. פסטה ממולאה הולכת שם חזק, גם מורטדלה. יש Eataly, מעדניות. לאוכלי בשר זה מקום טוב אבל אפשר גם להסתדר כצמחונית די בקלות, יש גם מסעדות עם אוכל אופיינים לאזורים אחרים של איטליה.
זו עיר עם אווירה מאוד טובה, בערבים יוצאים החוצה, חלק מהמרכז סגור בכלל לרכב פרטי, כולו סגור בסופי השבוע וזו חגיגה כי הולכים על הכביש. פיאצה מג’ורה היא המרכזית והנפלאה אבל יש עוד כמה, חלק מהמקומות גם מקיימים תרבות אפריטיבו, כלומר לפני ארוחת הערב מוציאים שולחנות עם מנות קטנות, את משלמת על שתיה והצלחת של המזון כלולה במחיר. זה במיוחד חזק בטורינו אבל גם קיים בבולוניה, בעיקר קרוב לאיפה שהסטודנטים לומדים.
אני אוהבת להיכנס לכמה שיותר ארמונות, כפי שאמרתי יש בכמה מהם מוזיאונים ולפעמים פותחים אחרים אם נערכת איזו תערוכה מיוחדת או יש אירוע תרבותי כזה או אחר שלכבודו מחליטים לפתוח. יש גם סינמטק חשוב. קניות אני חושבת שאולי יש מרכזים מחוץ למרכז העתיק אבל אף פעם לא חקרתי אותם, בעיר עצמה יש רחוב אחד עם חנויות מותגים, השאר נראה לי חנויות עצמאיות, המבחר נראה לי מפתה אבל אין לי תרבות שופינג כך שאני לא ממש יודעת לגבי מחירים, אני זוכרת שראיתי כלי בית יפים אבל איך תסחבי צלחות או כוסות במזוודה חזרה, חבל על המקום ועל המשקל. התצוגות, בכל מקרה, תאווה לעיניים.
העיר נגישה לעוד כמה ערים בסביבה: מודנה, פארמה, פרארה, ראוונה, גם פירנצה, ורונה. מנטובה. כל אחת מהן עם אופי שלה, עם מראה משלה. עדיף שלא להסתמך על רכב ולהתנייד בתחבורה ציבורית, כך תוכלו ללון ממש במרכז העיר ולא להסתבך עם קנסות. כל כך קל להתנייד ברכבות באזור, ולא יקר. (חוץ מאשר אם נוסעים לפירנצה או לוורונה ברכבת המהירה, שאז זה כן יקר אם לא מזמינים מראש, יש מספיק מה לעשות באזור בולוניה בלי ההוצאה הזאת).
מדרום לבולוניה ישנם ההרים האפנינים. הם מלאים מסלולי הליכה שמשווקים גם למי שרוצים מסלולים קלים. לא רק זה, לאחרונה יש פרויקט שקושר את כל הפארקים הלאומיים והאזוריים יחד במסלול הליכה אחד של מאות קילומטרים, בן כמה עשרות חלקים נפרדים ובעיני הוא מאוד מפתה. השאלה היא אם מרץ הוא זמן מתאים לדבר כזה, לדעתי לא. ההרים עלולים להיות מושלגים. כתבתי במקום אחר על הפארק העירוני הנפלא Villa Ghigi, ביום יפה אפשר לקחת מונית (אם לא רוצים ללכת עד שם, זה מרחק חצי שעה ממרכז העיר) עד שוליו התחתונים אבל משם אין מנוס מטיפוס של כרבע שעה. זה אמנם באספלט אבל זה טיפוס. יש פנורמה לא נורמלית על כל האזור וזה מרחב גדול, אפשר לגלות את צפונותיו בכמה שעות. אני עושה לי מנהג קבוע לבוא לשם בכל ביקור בעיר. אבל באתר של משרד התיירות יש עוד רעיונות:
http://www.bolognawelcome.com/en/home/discover/itineraries/g reen
בכלל זה אתר טוב לנסות להתרשם ממה שיש כי קורים דברים חדשים כל הזמן. הפארק העירוני גם כן מקום טוב להליכה נעימה, לא הפארק הכי יפה שראית בחייך אבל יפה דיו.
בעיני השאלה כמה זמן להקדיש קצת מפספסת את החוויה. באופן כללי לגבי איטליה. כי חלק מהעניין הוא לא לחפש מה לעשות אלא לנסות להיות חלק מהמקום עצמו כשאת מגיעה אליו. וזה קל לעשות בעיר כמו בולוניה כי בניגוד לרומא, פירנצה או ונציה, זו לא עיר שחיה על תיירות המונים והמרכז עדיין מאוד מקומי, לא רק מלונות ותיירים. אז זה לבוא ולראות, להרגיש, לחוות, להיכנס לכנסיה כזו או אחרת, מוזיאון כזה או אחר, אתר כזה או אחר, לקחת זמן במסעדה בצהריים, אולי בערב ואולי גם וגם. להתכוונן לקצב שלהם, שהוא יותר איטי בהרבה מכל מה שקיים בישראל. ואז במידת הצורך להכין רשימה של מקומות אחרים לראות ולנסוע. זה נורא קל.
-
תודה רבה על התשובה המאד מפורטת, קראתי גם את מה שענית בקישור שג’וני צירף. אפשר להרגיש את האהבה הגדולה שלך לאיטליה

בעצם מה שאני מבינה מכל מה שקראתי זה שבגלל העונה כדאי להתמקד בטיול עירוני יותר, אין צורך ברכב ולהתבסס כל תחבורה ציבורית.
מבחינת חלוקת הזמן, האם את בעצם ממלימה לי על 5 לילות ראשונים בבולוניה ועוד 2 לילות בונציה?
האם לא כדאי ללון במקומות “עם התקדמות המסלול”?אם נגיע לונציה בבוקר, נישן שם לילה אחד ויש לנו את כל היום למחרת… איפה היית ממליצה לילה נוסף, בין בולוניה לונציה?
ושוב תודה רבה על התשובה, מאד מאד עוזר.
-
נראה לי שכן, אני לא אוהבת לזוז בין מקומות. במיוחד לא כשקר. יכול להיות שיהיה במיוחד חמים עם 13-15 מעלות את יודעת מה, אולי אפילו 20. אבל יכול להיות שלא, יכול להיות גם 5-7 מעלות.
השאלה מאיפה את באה ולאן מתקדמת.
את רוצה אולי ללון קצת לפני כן במילנו? בברגמו? אין לי ניסיון לינה וביקור באף אחת מהן. את יודעת מה, אולי אפשר לעצור במנטובה קצת, לחוות אותה, אולי לנסוע ממנה לקרמונה נגיד, יש עוד, הכפר בורגטו מאוד פופולרי בפורום הזה. ורק אז להתקדם לבולוניה. מנטובה פשוט נפלאה. יכול להיות שאת יכולה ללון לילה או שניים בכל מקום נניח ממילנו עד ונציה, דרך בולוניה. אפשר.אז אפשר משהו כמו 3-3-1 נניח. השאלה עם רכב היא לאן אפשר להיכנס איתו, וכיוצא מזה, איפה אפשר ללון איתו. יכול להיות שאפשר לסדר עם מלון בולונייזי או מנטובני כניסה וחניה (בתשלום) ואז סיור עם הרכב בכפרים יותר קטנים (הומלץ לי Castelvetro di Modena, Brisighella, Dozza אבל לא כל אלה באותו כיוון נסיעה). אפשר, אם מזג האוויר ישתף פעולה. אז לשיקולך. אני אוהבת שאחרים מסיעים אותי ולשכוח מכל שאלות ההתניידות האלה. אני באה לתחנת רכבת בבולוניה, הולכת למלון וזהו. כשאני רוצה לצאת ממנה אני לוקחת רכבת, אולי אוטובוס למקום קטן. במיוחד בחודש קר אני בכלל לא רוצה לחשוב על זה. בשבילי זו מעמסה ולא יתרון.
אפשר גם בטח לינה של לילה-שניים בכל מקום במהלך המסלול ולהתקדם ככה. אני לא אוהבת דרך טיול כזאת אבל אפשר. ואיזו לינה עירונית או כפרית, האם פתוח לינה כפרית במרץ, לאיזו עיר אפשר להיכנס עם רכב ואיך. נניח שאת חונה ליד המלון, אז בפעם הבאה שאת יוצאת מהעיר ועוברת דרך אזור אסור לנסיעה, את נקנסת, לא נקנסת? אלה דברים שצריך לברר מראש ועד כמה לרכב יש בכלל יתרון.
מה שכן, אם את מתקדמת ברכבת ממילנו עד בולוניה ואחר כך מבולוניה עד ונציה, חשוב לקנות את הכרטיס מוקדם, למשל באתר trainline.eu, כדי להשיג מחיר זול לרכבות המהירות האלה. אפשר לנסות כבר 120 יום לפני ולראות עם איזו חברה יש מסלול, טרנאיטליה, איטלו או שתיהן, נדמה לי ששתיהן עושות את המסלולים הספציפיים. האתר הזה יתן לך את כל האפשרויות.
אם זה מצב הדברים בוונציה, אולי זה בסדר, כמעט יומיים מלאים לטיול. את מדברת עם מישהי שגם 8 ימים בשני ביקורים לא הספיקו לה. מצדי לחזור בספטמבר לשבועיים שלמים רק בוונציה. חשוב במרץ לקחת בגדים חמים, היא פרוצה לרוחות.
-
ואולי אפשר, אם את בבולוניה נניח ויש יום יפה, לקחת מונית כמה דקות עד שדה התעופה, בטח יש שם אפשרות לשכור רכב, לשכור ליום אחד, לעשות טיול יפה באזורים כפריים ולחזור עם החשיכה, להחזיר את הרכב ולהיכנס לעיר במונית או באוטובוס.
-
metayelet-i תודה רבה!!!!
-
למטיילת.....קראתי עכשיו בהנאה גדולה כל מה שכתבת על אמיליה רומניה באשכול הנוכחי.לא למותר לציין ,ההיפך,כי הטיול שלנו לאיטליה היה מעולה והרבה בזכות שלל העצות הטובות והחכמות שנתת לי.
אורי רגב