ביטוח
-
אנחנו מתכוונים לנסוע בקיץ הבאה להרי הרוקי בקנדה.
אנחנו מתכוונים לקנות עכשיו כרטיסים ולהזמין מלונות ורכב.
שאלתי היא האם אתם מכירים ביטוח שאפשר לעשות כך שאם לא יתאפשר לא לנסוע מסיבה כל שהיא נוכל לקבל את כספנו בחזרה?
תודה על כל עזרה
-
אז ככה :
1. רכב קשה יהיה להזמין עכשיו ( בד”כ אין מחירים כל כך הרבה זמן מראש ) ובכל מקרה ברוב מוחלט של המקרים אפשר לבטל את הזמנת הרכב בלי קנס ( או עם קנס מזערי 20-30 דולר ).
ואם את נתקלת במישהו שהתנאים שלו הם ללא ביטול, דלגי הלאה.
2. לגבי הכרטיסים.
הכרטיסים בחברות הסדירות שטסות לאיזור הם ברי ביטול עם קנס לא מבוטל של 150-250 דולר לכרטיס.
זה הרבה אבל זה לא שכל הכרטיס ( שעולה 1300-1400 דולר ) הולך לאיבוד במקרה של ביטול.
תחת זה העלויות של הביטוח והעובדה שהוא מחזיר 80 אחוז הופכות אותו לדעתי ללא כדאי.
3. לגבי מלונות/צימרים תזמינו רק מה שבר ביטול, לא צריכה להיות עם זה בעיה מיוחדת -
לפניקס יש ביטוח ריסק כזה. מכסה ביטול מכל סיבה. לא זוכרת איך קוראים לו. עלות בערך 8% מערך העסקה ומכסים 80% מגובה העסקה. במקביל אפשר כבר לעשות ביטוח הסיעות לחו”ל שיכסה ביטול במקרים רפואיים וכד.
-
נכון שכרטיסים בחברות סדירות ניתנים לביטול תמורת דמי ביטול אך אלא גם כרטיסים יותר יקרים בגלל שהם כאלה. אם רוכשים כרטיס שהוא non changeable and non refundable אז גם המחיר שלו משמעותית יותר זול.
רכשנו כרטיסים כאלה כשנה מראש וגם עם ביטוח זה יצא יותר זול מטיסה סדירה.
-
לגבי חברות התעופההכרטיסים הזולים בחברות כמו אייר פראנס, KLM, הם בד”כ ללא אפשרות ביטול ו/או שינוי. לא טסתם, הלך הכל, אלא אם יש ביטוח מתאים.
כאשר הזמנתי כרטיסים בחברות אלה, בפעם האחרונה, עשיתי זאת באתר אקספקיה שם יש אפשרות לשלם תוספת על ביטוח למקרה של ביטול הכרטיס ע”י הנוסע.
-
אז זה תלוי בכרטיסים.
אני קניתי כרטיסים רגילים של חברות סדירות (בריטיש ויונייטד ) במחירים הכי זולים שהם הציעו והם היו ברי ביטול בסכומים של 150-250 דולר.
שזה פחות או יותר העלות של הביטוח ( 8% )
אם הכרטיס אינו בר פדיון, אז הכדאיות של הביטוח שונה לגמרי -
יש, מצורף לינקהאם כדאי? תלוי בנתונים הספציפיים שלכם.
קח בחשבון שהביטוח יחזיר 80% מהנזק שנגרם לכם אחרי שדאגתם לצימצומו, נניח אם קנית כרטיס טיסה ב 1000$ עם דמי ביטול של 100$ ולא ביטלת, ככל שאני מבין תקבל מהביטוח 80$ ולא 800.
לגבי השכרת רכב ולינה.
לי נראה שה”ביטוח” הכי נוח הוא הזמנה שניתנת לביטול/שינוי ללא קנסות.
-
לא אמרתי בריטיש ויונייטד. כתבתי אייר פראנס ו-KLM -
שימו לב “שקניית הביטוח” צריכה להיות תוך שבוע מקניית הכרטיס