תדלוק בשירות עצמי עם כרטיס אשראי.
-
קראתי איפשהו שבעת תדלוק בתחנות דלק עם כרטיס אשראי יש להקיש מיקוד כאמצעי זהירות. והדעות מתחלקות האם צריך להקליד מיקוד כלשהו בארה'ב או את המיקוד הישראלי.
מי יכול לעזור?
-
זה נכון ולכן אי אפשר להשתמש בכרטיס אשראי בשרות עצמי.
פשוט עוצרים עם הרכב ליד המשאבה.
נכנסים פנימה אומרים את מספר המשאבה ובכמה את רוצה למלא.
הם מעבירים את הכרטיס ( ואז לא מבקשים מיקוד )ואת יכולה למלות
אם את לא ממלאה בסכום שאמרת ( אלא בפחות ) החיוב הוא ע”פ מה שמילית בפועל.
לכן אני תמיד אמרתי ב 60 דולר ( שזה יותר ממיכל מלא ) ומיליתי עד למלא וקיבלתי את ההחזר אוטומטית לכרטיס. -
לא יעזור – כי המיקוד לא מקודד כמו שהם יכולים להבין מצד שני אם תעשי “DEBIT” תצטרכי להקיש את הקוד הסודי של הוצאת כסף ואת זה אני מניחה שאת יודעת.
יש תחנות שזה עבד בהן יופי ויש שנאלצתי ללכת לקופאי (ואז זה מבאס כי צריך מראש להגיד כמה כסף תוציאי – לפני שתדלקת…. יש להם עוד מה ללמוד באמריקה)
-
אפשרות נוספת לתדלק ולשלם במזומן לקופאי /ת בחנות.לפי מספר המשאבה.
-
גם אז צריך קודם לתת את הכסף ואז לתדלק (כלומר להניח כמה תצטרכו)
ובכל מקרה – שאלו על כרטיס אשראי

-
לא כל התחנות מקבלות כרטיס אשראי ישראלי במשאבות שלהן. כפי שצוין, כן אפשר לשלם בקופה, מראש, לפי מספר המשאבה.
כאשר אני משלם בכרטיס אשראי במשרד התחנה, נגיד שביקשתי למלא ב-20 דולר ומילאתי רק 15, חוזר למשרד, מבקש קבלה והחזר. כיוון שאני משתמש ב-AMEX או במסטרקארד מקושרים לחשבון דולרי, אין עמלות. אם משתמשים ב”א לא מקושר דולרי, כן יש עמלות.
המלצה נוספת: על הדלק לשלם במזומן, יש הרבה רמאויות בתחנות דלק. כבר מזמן שאני משלם רק במזומן, אלא אם מתדלק ב-COSTCO (צריך להיות חבר) ואז חייב לשלם בכ”א מסוג ויזה בלבד, ע”ש החבר.
ולאחרונה מתקינים בארה”ב – גם במשרדי תחנות הדלק – מכשיר קורא צ’יפים של כרטיסי האשראי, וללא הקוד הסודי אי אפשר לבצע את העסקה.
-
שכחתי לצייןשמדינות כגון: אורגון, ניו ג’רסי, התידלוק העצמי אסור. בתחנות במדינות אלה עיקר הרמאויות בכרטיסי האשראי כי מוסרים את הכרטיס למתדלק ולא תמיד רואים מה הוא עושה איתו. במדינות אלה: רק מזומן.
-
תודה רבה.
אז אם אני פותחת משאבה על סכום מסוים היא נעצרת ברגע שמגיעה לסכום זה?
-
כשמשלמים בכרטיס אשראי על סכום מסוים, וממלאים בפחות , ההפרש לא יורד מהכרטיס ואין צורך לחזור לקופאי כדי לדאוג את זה. (בדקתי זה עובד ).
גם אם יש עמלה של שקל….על איזה 8-9 תדלוקים זה באמת זניח
אם משלמים במזומן מראש ומתדלקים בפחות צריך לחזור לקחת את העודף...לא נורא אבל עדיף בלי נכון.
כל זה נכון למדינות שהייתי בהם בקייץ הזה (קליפורניה נוואדה יוטה ואריזונה .
אני לא נתקלתי בתחנה שלא קיבלה את הכרטיס שהישראלי ) -
גם לי מעולם לא היתה בעיה עם הכרטיס הישראלי שלי, עם הצ’יפ – ואני מכסה הרבה מדינות במערב ובמזרח בשנתיים האחרונות
כן היו מקומות שבמזומן היה זול משמעותית מאשראי ואז ההחלטה לפי העדפות שלכם – לשלם יותר או לשלם באשראי
-
ברוב התחנות שאני נתקלתי פשוט מבקשים לפתוח את המשאבה מספר X
כי הכרטיס אשראי זר ואחרי שממלאים חוזרים ומשלמים עם האשראי. כמעט
ולא זוכר שנדרשתי להגיד מראש בכמה אני ממלה.
-
איך אפשר לדעת מראש כמה מתדלקים?? מה קורה אם אני מגלה שזה לא מספיק?חוזרת שוב לקופאי?
-
אני לא זוכרת אפילו מקרה אחד שבו הייתי צריכה להגיד מראש כמה אני מתדלקת.
פתחו לנו את המשאבה וכשסיימנו לתדלק נכנסנו לחנות לשלם, במזומן או בכרטיס אשראי. -
ריקי - כנראה יש לכם מראה שאפשר לסמך עליכםמבלי להגזים, נסעתי לפחות 200 אלף ק”מ בארה””ב ועוד לא נתקלתי בתחנה אחת מסכנה שפתחו לי משאבה לפני שאני משלם על הדלק.
-
היי ,
אני משתדל כמה שאפשר לשלם במזומן עבור תדלוק ולא כרטיס אשראי .
כרטיס אשראי רק אם אין ברירה למשל אם אין אף מתדלק /קופאי בתחנה..
מה שקורה זה שאני נכנס לחנות ,משלם מראש במזומן את אומדן הכמות שאני רוצה לתדלק ,מתדלק ואם יצא פחות חוזר לחנות ומקבל עודף.
אולי אפשר לפתוח תדלוק בלי לשלם מראש אבל לא יצא לי להיתקל בזה.
אולי כי לא בקשתי.
-
תמיד נדרשנו לשלם לפני שפתחו לנו את המשאבה.
-
בנסיעה עתירת הקילומטרז’ לארה”ב וקנדה עליה דיווחתי כאן ביוני, עצרתי המון בתחנות דלק.
בכולן נפתחו המשאבות רק לאחר ששילמתי לקופאי (תמיד במזומן) לפי הסכום שרציתי לתדלק.
אכן, אם הגזמתי באומדן שלי, ולא הצלחתי לתדלק בסכום שבקשתי, חזרתי לקופאי וקבלתי מיד את ההפרש במזומן.
תמיד כתוב על הצג של המשאבה לפני התחלת התדלוק:
העבר את כרטיס האשראי או שלם בפנים (Pay inside).
לא ניסיתי בכלל לתדלק בכרטיס אשראי אחרי נסיונות הרמאות שחוויתי בעבר.
-
אני נוהג להקיש את המיקוד הישראלי שלי (רק 5 ספרות מה- 7). בדרך כלל זה עבד. כשזה לא עבד, הלכתי לשלם בפנים.
-