ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות - מידת דחיית המים של מעיל סקי

פורום סקי וסנובורד
    8
    15
    2575
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dino88
      dino88 נערך לאחרונה על ידי

לכל המבינים …

אני רוצה לקנות מעיל סקי ברשת. יש לי התלבטות בין כמה דגמים, חלקם של 10,000 mmH2O וחלקם של 5,000 mmH2O.

אין ספק שה- 10,000 עדיף … אבל השאלה אם אפשר להסתפק גם ב- 5,000 בהנחה שגולשים באתרים “סטנדרטיים” באירופה, לא עושים אופפיסט וכו’.

הסיבה לשאלה היא פשוטה … הדגמים של ה- 5,000 גם יותר יפים בעיני (מבחינת עיצוב) וגם עולים כמעט חצי (מול הדגמים שביניהם אני מתלבט).

תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • BanditXX
        BanditXX נערך לאחרונה על ידי

אולי יש משמעות לגבי מכנסיים, אם אתה עושה סנובורד ויושב הרבה על השלג, אחרת לך עם מה שטוב לך. 

בשורה התחתונה בשלג חורפי כל דבר יגן נגד חדירת מים, ובסופת שלגים אביבית אתה תהיה ספוג מים או זעה לא משנה מה שתעשה. 

רק אל תספר לחברים שלך שקנית את המעיל הזול יותר. 

• dino88

תודה

• מ. פולני
            מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

5000 מספיק למרבית הימים באירופה
            • ffrank
              ffrank נערך לאחרונה על ידי

הבחירה היא (כמו בכל דבר אחר) בהתאם למה אתה הולך לעשות: בשביל שבוע סקי באלפים באמצע חורף ובמסלולים מוכנים –  5000 יותר ממספיק. תשים לב רק על המידה שבגדים לא יהו קצרים או צמודים. ושכן יהו צבעוניים ויפים Smile

• dino88

תודה על התגובות.

אני לא רואה את עצמי עושה משהו מעבר למסלולים הסטנדרטיים בשנים הקרובות ככה שנראה לי שה- 5000 יספיק.

אם יש למישהו תובנות אחרות אשמח לשמוע.

• big skier
                  big skier נערך לאחרונה על ידי

היי, ההמלצה שלי: לרכוש בחו״ל, גם מבחר ענק וגם מחירים סבבה, וכמובן, ניתן לבחור מידע יותר מדויק.

שנה שעברה החלטתי לחדש מעיל ומכנסיים, הגעתי למינכן ובערב כבר היה לי הכל ובמחירי חלום. בנוסף, איכות המוצרים – 20.000/20.000, ממברנה gore-tex.

עיצוב וצבע מה שרציתי.

• ffrank

נכון שבמינכן יש כמה חנויות ונתן לקנות תביגוד הסקי הרצוי. אבל יש גם 2 בעיות באופציה – צריך לדעת בדיוק מה אתה רוצה לקנות וצריך לבזבז יום גלישה. נו והמחירים הם בהתאם לאיכות ויצרן. יש הבדלים מאוד משמאותים בין היצרנים. נראה לי מעיל +ומיכנס גורטקס 20000 של יצרנים ידועים “שוקלים” לפחות 400 יורו . מותגים איכותיים עוברים את 600. לא כולם מוכנים להשקיע סכומים כאלו בביגוד סקי ובצדק. למעשה כבר 5000 מספיק בתנאים רגילים לחורף באלפים גם במקרה של שלג קל. ברור שלא מתאים לגשם או לשלגים כבדים. אבל מי גולש במזג אוויר כזה?!?!

• רונימי
                      רונימי נערך לאחרונה על ידי

אשתי קנתה לי דווקא בארץ (בחולון, אזור התעשיה)מעיל, אמנם לא קולקציה אחרונה... ובסוף העונה

אבל 10000 נושם מאוד גלשתי אתו הן בחרמון (בגשם) והן באירופה (בשלג). 

בתור אחד שמזיע והרבה, המסקנה שלי שפחות חשוב החדירות ויותר חשוב הנידוף, ואגב ממליץ מאוד על פתחי אוורור עם רוכסנים בבית השחי!!!  

כמו’’כ אני באופן אישי ממליץ להמנע מצבע שחור, קולט שמש ודוהה דיי מהר.

אם אתה מתכנן לנסוע לבנסקו, חברים שלי השיגו במחיר מעולה דברים מדהימים.

• מסלול כחול
                        מסלול כחול נערך לאחרונה על ידי

מאחר ובדרך כלל לא קונים מעיל סקי לשנתיים שלוש

מניסיוני גלשתי עם המעיל האחרון לפני שקניתי חדש 12 שנה. יצא לי לגלוש בהרבה סוגי מזג אויר כולל גשם וגשם מעורב עם שלג וכולי….קניתי כבר אז מעיל של רמת אטימות 20000 (300 יורו)אזונראה כמו חדש גם היום.לכן כאשר החלטתי לקנות חדש (מפינוק ) ולא מבלאי מצאתי מעיל דומה של 20000 שנה שעברה בחול ב150 יורו(750 שח)לא התלבטתי לרגע.אז אם ההתלבטות היא אפילו מעיל של5000 ב300 שח מול 20000 ב750 שח.כל אחד יעשה את החשבון שלו.

• sgebay
                          sgebay נערך לאחרונה על ידי

יש דברים יותר חשובים בבחירת מעיל סקי

כמו שכתבו פה אחרים גם מעיל פשוט דוחה שלג.  הרבה יותר חשוב שהמעיל מנדף זעה טוב - אם הזעה שלך לא תתנדף היא תקפא עליך ויהיה לך קר.  אז תקפיד על מידת נידוף גבוהה ועוד יותר תקפיד שהשכבה שצמודה לגוף תהיה באיכות גבוהה מאוד כדי שתמיד תישאר יבש.

דגשים במעיל: שהרוכסן נפתח ונסגר בקלות, גם כשאתה לובש כפפות. שיש כיסים פנימים וחיצוניים עם גישה נוחה (אם הטלפון יהיה בכיס פנימי קר לו פחות והסוללה מחזיקה יותר), רצוי גם כיס על שרוול שמאל עבור הסקי פס.

המהדרין ירצו גם כובע גדול שמכסה את הקסדה ו powder skirt אבל זה כבר לוקסוס וחשוב בעיקר לגולשי פאודר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • dino88

תודה לכולם.

המעיל שראיתי גם מידת האטימות וגם מידת הנידוף שלו היא 5000.

יש בו את כל הכיסים (פנימיים וחיצוניים).

ההבדל במחיר בינו לבין מעיל אחר עם אטימות ונידוף גבוהות יותר לא כל כך גבוהה … פשוט המעיל של ה 5000 יותר יפה בעיני ולכן ההתלבטות אם ללכת על היופי או על האופי.

• ffrank

מה שאלה? במקרה הזה יופי קובע! Smile)) תהנה – זה הכל. אפשר הרבה לספר על מעילים ומכנסיים לוותיקים פה בטוח יש הרבה ניסיון והמלצות. אך מה שחשוב תבחר מעיל יפה ונוח עלך ולפי דרישות שהגדרת לא צריך להסתבך בדגמים עם “הכל כלול”. ממש חבל על הזמן וכסף.

• מסלול כחול
                                מסלול כחול נערך לאחרונה על ידי

לטווח הרחוק תמיד האופי!!!!!!!!!!!!
                                • ffrank

פילוסופיה! למעשה רחוק זה – העונת הסקי הקרובה Smile))

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון