פורטר - כן או לא
-
אני מתכוון לעשות באמצע אוקטובר את סובב האנאפורנה, וההתלבטות אם לקחת פורטר או לא?
לא מדובר בשיקולים כספיים!!! אלא בסיפוק באיך שלעשות את הטרק…
נסיון בטרקים יש לי בעיקר מניו זילנד, שמבחינת נשיאת הציוד בתרמיל הטרקים שם יותר קשים, והפעם האחרונה שעשיתי טרקים היתה לפני שנה.
הפחד העיקרי שלי זה השהייה הממושכת בגובה! ורק בגלל זה אני מתלבט?
האם לקחת פורטר או לא?
אם מישהו כבר שאל את זה, ופספסתי(כי קצת חיפשתי בעפתי אנאפורנה, אז אני מתנצל).
תודה!
-
אם אין לך בעיית כושר ואתה מורגל בסחיבת תרמיל אז אני באופן אישי לא הייתי לוקח פורטר.
לגובה יש משמעות שולית לניסיוני.
ההתאמה על המותן והחיכוך כמו גם יתר ההתאמות כמו כתפיים וכ”ו והמשקל עצמו הם שעושים את ההבדל. הגובה פחות רלוונטי
-
אתה רוצה להרחיב מה זה “בסיפוק באיך שלעשות את הטרק”? כי לי לא כל כך ברור למה סחיבה של ציוד רב על הגב נותנת יותר סיפוק בביצוע הטרק. זה רק מוסיף קושי.בסופו של דבר, זו החלטה שלך לפי היכרותך עם יכולותיך. אני עשיתי טרק אחד קצר בנפאל של 3 ימים בלי עלייה לגבהים מאוד גבוהים, ולשם כך לא נדרשתי להרבה ציוד אז סחבתי הכל בעצמי. כשיצאתי לטרק ארוך ובגבהים עם עוד 2 שותפים, החלטנו לקחת פורטר כדי להקל במשקל. אבל אומר את זה מראש: נתנו לפורטר ממש מעט משקל, 8-10 קילו לשלושתנו ביחד. מעבר לזה כל אחד מאיתנו סחב תיק קטן עם בקבוק מים גדול, מעיל, מצלמה, צעיף, כובע, קצת נשנושים וכו’. אם אתה מחליט לסחוב לבד, קח מינימום של המינימום – הרי אין צורך בהבאת אוכל, מים אפשר לקנות/לטהר לאורך הטרק, ויש גסטהאוסים בדרך.
לגבי מחלת גבהים – לקרוא חומר אמין על הנושא, להיות קשובים לכל תסמין שמופיע ולהתנהג בהתאם בלי להיות חכמים/גיבורים או לחשוב ש”זה תיכף עובר”, ולתכנן את הטרק בצורה חכמה כדי להפחית סיכונים. מודעות היא הדרך הכי טובה להתמודד עם מחלת גבהים.
-
חיובי. פינוק בכיף
-
הי,
אם שיקול כספי הוא לא הנושא, לא רואה שום סיבה למה לא לקחת פורטר.
קודם כל, ממש לא ניתן להשוות לניו זילנד, גם כי אתה מדבר על שבועיים פלוס מול 3-4 ימים וגם על משקל קבוע לעומת משקל יורד בניו-זילנד. (בניו זילנד האוכל עליך ועם כל ארוחה המשקל יורד).
הסיפוק מגיע מהנופים של הטרק, לא המשקל, ובכל מקרה גם אם אתה בכושר טוב גם עם פורטר יש מאמץ לא מבוטל. וכמו שציינו פה, בנפאל נכנס גם עניין הגובה שבהחלט משפיע.
-
תודה! לכולם על התגובות המהירות
הכוונה בסיפוק שאני עושה משהו בעצמי! ולא מנצל מישהו אחר, רק בגלל שיש לי את המזל לבוא ממקום טוב יותר מבחינה כלכלית.
לעשות טרק בצורה הזאת, אולי אני אפסיד את החוויה של חלק מהנופים בגלל עייפות, ותהיה עייפות!!! אבל אני ארוויח משהו אחר, שעשיתי משהו מבלי שיעזרו לי, ובסיום התחושה והסיפוק יהיו טובים יותר.
אני יודע! עכשיו זה מאוד קל לכתוב את זה … וכשמגיעים ומתחילים חושבים אחרת…
אני יודע טוב את ההבדל מבחינת ימי הטרק, בין ניו זילנד, לאנאפורנה.
ההבדל בטרקים של 2 המדינות, שבניו זילנד אתה מתחיל עם משקל גבוה, והמשקל הכבד של היום הראשון והשני, שובר את הכתפיים והגב ומשפיע גם על שאר הימים.
באנאפורנה מתחילים מההתחלה עם משקל נמוך יחסית.
ותבתי שהפחד שלי הוא השהות הממושכת בגובה, וזה מאוד ישפיע על קבלת ההחלטות., אני מאוד מודע להשפעות של הגובה על הגוף.
זה שאני משלם הרבה כסף על ביטוח בריאות, זה לא אומר שצריך גם לנסות באיזו מהירות האנשים בביטוח יבואו לחלץ אותי…

זאת הסיבה שאני רוצה לקבל המלצות ממי שעשה את הטרק הזה.
-
כמובן אני יודע שגם לתת לפורטר לסחוב משקל של 5 קילו, זה יהיה עולם אחר בשבילי מבחינת הנוחות.
-
והסמיילי בשורת ההודעה מס’ 6, זה בטעות.
אז לא לכעוס...
-
טרול
אני היחיד שכתב ללא פורטר והלכתי בפחות מ-4 שנים 4 טרקים בנפאל (לפעמים היה גם פורטר אבל הוא סחב לאשתי) עם תרמיל גדול ועוד טרק אחד האחרון עם תרמיל של 17-14 קג לפני 3 שבועות בלדאק.
כל הטרקים היו בהימאליה (2 באוורסט)
אתה טועה לגבי “ניצול המקומיים” כי למעשה אתה תורם תעסוקה כשאתה לוקח פורטר ומחזק את הכלכלה המקומית.
אני מצביע נגד שכירת פורטר אם אתה יכול לסחוב למרות ההכרה בכך שאני מונע תעסוקה ממקומי.
פורטר הוא בן אדם! קודם כל שהולך איתך כל הטיול ויש לזה מספר משמעויות שבעיני הערך הכולל שלהן אינו חיובי
אם אתה לוקח פורטר, דאג גם לביטוח עבורו (קח מסוכנות וודא שיש ביטוח)
לגבי תחושת הסיפוק יש משהו בדברייך, לפחות בעיני אבל זה מאוד אישי
-
כמו שאמרתי – אנחנו נתנו לפורטר משקל שנחשב נמוך, וגם מזה הורדנו במהלך הטרק. הוא כל הזמן צחק שהוא מרוויח עלינו. שילמנו יפה, היתה תקשורת טובה וידידותית מאוד בינינו (ומכיוון שהקצב שלנו ושלו היו שונים גם אמרנו אחרי יום שמבחינתנו הוא מוזמן ללכת איך שנוח ומתאים לו ואפילו רק לפגוש אותנו בלילה, כך שהוא עצר אצל חברים, תפס שנת צהריים באיזה יער וכו’ לפי ראות עיניו), וגם הוספנו בסיום טיפ נאה.בסופו של דבר, זו פרנסה לתושבי האזור. בדיוק כמו ללון בגסטהאוס ולשלם על ארוחותיך. אם תתייחס לפורטר כאל בן אדם, תיתן לו משקל הוגן, תנאים, שכר ראוי ויחס הולם, זה לא ניצול בעיניי.
ושוב: אפשר לסחוב לבד אם אתה בכושר טוב ואורז מעט וחסכוני. לא צריך לסחוב הרבה לטרק כזה בין כה וכה לטעמי. לי אישית לא כיף ללכת עם משקל על הגב, בלי קשר למחלת גבהים, ואני לא רואה בזה שום הישג אישי להגיד שסחבתי לבד (גם לא יצאתי לטרק בגלל “הישג" של "כיבוש" פסגות או הרים או בשביל אתגר אישי, יצאתי בשביל הנוף, התרבות והחוויה), ולכן העדפתי לחלק את המשקל עם סבל כשיצאתי לטרק ארוך יותר.
-
כנראה רק כשאני אגיע לקטמנדו אני אחליט.
תודה לכולם על התשובות!
-
אני רק אוסיףשאצלי זאת בכלל לא הייתה שאלה – הגעתי לנפאל בעודי מתאושש אחרי שקרעתי גיד בטרק באלפים [אגב, זה קרה כי לקחתי על עצמי תרמיל כבד מדי למשך יותר מדי ימים – גם כן נקודה למחשבה]. בכל מקרה, ההליכה לצד הפורטר והשיחות איתו בגסטהאוסים נתנו לי נקודת מבט על החיים בנפאל שלא הייתי מקבל אחרת [ותרמה לכך, כמובן, העובדה שהלכתי את הטרק לבד]. בזכות זאת הכרתי חבר חדש, ועד היום, יותר משבע שנים מאוחר יותר, אנחנו בקשר קבוע. כדאי לקחת בחשבון גם את העניין הזה.
-
עוד עניין – זה אחד הטראקים הפופולריים בנפאל למיטב ידיעתי, ולכל אורכו אתה נתקל במטיילים נוספים – בודדים וקבוצות. גם במהלך ההליכה ובהפסקות תוך כדי, וכמובן בכפרים בהם ישנים בלילה.
לכן מבחינת שיקולים שלוקחים, החלטות והתלבטויות אתה לא לבד וניתן להתייעץ עם אחרים (בנוסף, באחד הכפרים לפני העלייה המשמעותית לגובה יש הרצאות על מחלת גבהים וכדומה).
-
היי ,
נכון מה שכתבו כמעט לא ניתן ללכת לאיבוד באנאפורנה טרק נהדר, אבל כיף מאוד לעשות אותו ללא תרמיל כבד אני טיילתי עם “פאוץ’” והיה נהדר למה להיסחב ? זה לא מסע כומתה, ואתה מימלא לא לבד הפורטר שלנו (אני ושותפה לקחנו אחד משותף עם התיק הגדול שלי) בכלל הלך הרבה לפנינו ולא ראינו אותו הוא חיכה לנו בכל כפר לראות אם אנחנו רוצות להשאר אם לא אז המשיך ללכת ואנחנו הלכנו יחד או הנפרד ועם עוד מטיילים. לקראת הסוף מאחר שאנחנו רצינו להמשיך עוד ועוד
הוא כבר רצה לחזור לפוקרה אז נתנו לו את התיק הגדול שישים בסוכנות סויסה והמשכנו עוד שלושה ימים עם תיקים קטנים והכל היה בסדר. בקיצור – פורטר- מומלץ! תהנה מאוד 
-
חחחחחחחח - ללכת לאיבוד, לא קצת ניסחפנו…
השאלה לא היתה, לעשות את הטרק או לא.
אלא, לקחת פורטר או לא?
תודה! על ההתייחסות ועל התשובות.