5 ימים באיטליה
-
הי. אני ובעלי מעולם לא היינו בחו”ל ואנחנו מעוניינים לטוס לאיטליה בתחילת אוקטובר.
הייתי רוצה לטייל כמה שיותר שם. כלומר, לא להיתקע רק במילאנו או רומא אלא ממש לעשות טיול עם כמה שיותר מקומות: ורונה, ונציה, פירנצה, רומא, מילאנו… לשלב נוף אורבני וגם כפרי, מוזאונים וגם שווקים.
- האם אפשרי לעשות זאת ב5 ימים? (אנחנו זוג חרוץ).
- אם כן, באיזו עיר כדאי ללון? (הכוונה ללינה קבועה שאליה אפשר לחזור מידי ערב אחרי יום של טיולים- ציר מרכזי ממנו ניתן לצאת לכל המקומות).
- מומלץ להתנייד עם תחבורה ציבורית גם אם אני מעוניינת להגיע לאגמים?
- 4. בית חב”ד שאפשר להגיע אליו – זה יוצא בסוכות. (באה מבית מסורתי)
-
סיגי שלום,
מזל טוב לרגל הנסיעה הראשונה שלכם לחו”ל – ועם זאת – הנחיתה לקרקע המציאות.
קודם כל – כמה שאלות להבהרה
- האם הוזמנו טיסות? לאיזה שדה תעופה?
- יש לכם 5 ימים. האם זה נטו? ברוטו? מתי הטיסות נוחתות?
בדרךך כלל – כשיש חמישה ימים – זה בכלל לא אומר שיש 5 ימי טיול.. לוקח זמן להגיע מ/ל השדה, לשכור רכב, הטיסות לא תמיד יוצאות בשעות שהכי נוחות לכם וכו’. לכן שיקולי הטיסות הם משמעותיים – בטח שבטיול קצר.
שנית – איטליה היא אחת המדינות המגוונות בתבל. אפשר לטייל בה גם חודשיים מבלי לחזור על עצמיכם. שימו לב למרחקים – בין רומא לנוציה זה 5 שעות נסיעה. ולכן, 5 ימים זה זמן קצר ביותר ותצטרכו להתמקד בחבל ארץ אחד באיטליה וגם זה – בזריזות!
לכן לשאלתלכם – האם ניתן את כל מה שרשמת – התשובה היא בהחלט לא
לכן, כדי שנוכל לעזור יותר – חפשו איזור אחד שמתאים לכם ביותר ונוכל לכוון את הטיול.
למשל
- טוסקנה – פירנצה ועוד
- צפון מזרח – ונציה, ורונה, דולומיטים (גבולי מאוד לעונה של הנסיעה), אגם גארדה
- צפון מערב – אגם מג’ורה, אגם קומו, מילאנו
- רומא והסביבה
- וכמובן יש חבלי ארץ נוספים
-
לא.
כבר נאמר תפסת מרובה לא תפסת.
5 ימים רומא בלבד.
-
הי. תודה על התגובה המפורטת.
לא הוזמנו עוד טיסות, אין לי מושג לאיזה שדה תעופה. אין לי מושג לאן אני רוצה להגיע קודם.
אבל מה שכן, האם יש מקום באיטליה שמומלץ לעונה של תחילת אוקטובר ובה אני אוכל להנות מנוף כפרי וגם אורבני? אולי לחלק את הטיול לחצי? (חצי כפר וחצי עיר)
מצד אחד מאוד באלי לטייל במוזיאונים, מסעדות, פארק שעשועים.. ומצד שני אני גם רוצה לחוות נופים חדשים שאין בישראל.
יש הצעות?
-
היי,
מבין לחלוטין את הרצון לחוות כמה שיותר, במיוחד שמדובר בטיול ראשון, אבל שוב – ממליץ לך בחום לקבל את העצות הטובות שניתנו מעלי, ולא להתפזר יותר מדי. חמישה ימים זה זמן קצר יחסית לטיול, אבל עם תכנון נכון – אפשר לנצל אותו לטיול מושלם.
העצה שלי – לבחור בין שלוש אפשרויות (כפי שכבר הוצע בתגובות הקודמות):
- רומא – עיר יפהפיה, שיש המון בה לראות בה. 5 ימים בתחילת אוקטובר זה זמן מצויין לביקור בעיר גם מבחינת מזג האוויר. במקרה זה הנחיתה וההמראה ברומא כמובן.
- מילאנו ואזור האגמים המערביים (מאג׳ורה וקומו) – במקרה זה מומלץ להקדיש יום-יומיים למילאנו (לישון בה לילה אחד) ואת שאר הטיול לאזור האגמים. נחיתה והמראה במילאנו.
- ונציה ואגם גארדה – כנ״ל, יום-יומיים בונציה והשאר סביב אגם גארדה, נחיתה והמראה בונציה (יש טיסות אל על לשם).
אפשר גם שילוב כלשהו של אפשרויות 2 ו 3, למשל נחיתה במילאנו והמראה מונציה, או להפך. אבל שוב – 5 ימים זה זמן קצר יחסית, ואיטליה ארץ גדולה – חבל מאוד לבלות חלק גדול מהטיול בכבישים. ביחרו את האזור שהכי מעניין אתכם והתמקדו בו.
ודבר אחרון – קחו בחשבון את נושא מזג האוויר: בצפון איטליה (מילאנו, אגמים) כבר די קר באוקטובר, כך שאם אתם ממש סובלים מקור, עדיף ללכת על רומא.
בהצלחה.
-
בנוסף להצעות הממוקדות שקיבלת - איזור טוסקנה מתאים מאוד למה שאת מחפשת.
זמן נסיעה קצר מרומא
שילוב בין עיר (פירנצה) לכפרים עתיקים, נוף יפה, מוזיאונים (בעיקר בפירנצה) ועוד
-
מבחינת מזג אוויר מתאים דרום איטליה.
אנחנו בסוכות נוסעים לפוליה 6 ימים ויום אחרון ברומא, אבל זה אחרי 3 טיולים שהיינו כבר באיטליה.
טיול ראשון בחול, לא הייתי שוכר רכב, הייתי נשאר ברומא ומקסימום יוצא יום לאורבייטו או טיבולי, מה שיותר מעניין אתכם.
-
עשיתי את צפון איטליה באוקטובר. נחיתה במילאנו וטיול לכיוון ונציה, כולל חצי יום בוורונה.
בונציה יש בית חבד מסודר כולל מסעדה כשרה, אם אתם עומדים להיות שם בחג וגם בית מלון כשר.
טיול כוכב פחות מומלץ, עדיף לחלק את הלינות – חלק על אגם גארדה וחלק בונציה/איזור ונציה
-
יואו תודה לכולם על כל התגובות והעזרה!!!! החלטנו בסוף על רומא-טוסקנה-פירנצה. נטוס לרומא ונחזור מרומא.
מישהו יודע\ת איפה יש בית חב”ד בקרבת מקום?
-
הקהילה היהודית ברומא היא קהילה עתיקה מאד ופעילה. האם עקרוני לך דווקא בית חב”ד?
באיזור הגטו היהודי מעניין ומרגש לבקר בגלל ההיסטוריה של המקום ושל הקהילה, ויש בו מסעדות כשרות רבות וגם בית כנסת פעיל ומוזיאון.
יש גם בית חב”ד ברומא, באיזור פיאצה בולוניה. לא ניסיתי.
-
מזכיר שחמישה ימים זה זמן קצר.. ולא מתאים גם לטוסקנה וגם לרומא – אלא לאחד מהם… כלומר
- טיול ברומא (ואולי גיחה קצרה לפירנצה ליום אחד)
או
- טיול בטוסקנה (פירנצה, סן ג’מיניאנו, לוצ’ה, פיזה וכו’..) – ללא רומא – או לכל היותר יום אחד ברומא (בעיני – לא כדאי)