זלצבורג בסוף אוגוסט
-
לקראת טיול קצרצר שנתארגן לו פתאומית…
יש לי כמה שאלות לחברי הפורום הכ”כ נכבד והמועיל הזה, שעם או בלי תוכנית נקודות, מועילים ומייעלים, כל נסיעה של כל אחד מאיתנו.
יישר כחכם!!
ואם בענין נקודות...דוקא מצאתי כרטיס בנקודות אל על [95 דולר לכרטיס ועוד 1300 נקודות, וטיסת חזור תהיה במחלקת עסקים].
וכעת לגוף השאלות:
דרך הגרוסגלוקנר – האם מומלץ לעשותה הלוך חזור, או שיש ענין להנות מהדרך שחוזרת דרך רכבת המכוניות?
האם יש בזה רווח מבחינת זמן?
האם מישהו יודע לומר לי כמה זמן בערך לוקח חזור [שבד”כ בלי עצירות מיוחדות] בכל אחת מהדרכים? [בגוגל מפות משום מה הוא לא מציע את רכבת המכוניות].
ב. האם ישנו מכרה מלח, שניתן לבקר בו בלילה?
ג. כפי הידוע לי, באיזור זה, ישנם 2 מערות קרח רציניות – האחת, בעליה מהלשטאט לדכשטיין לתצפית 5 האצבעות [בתחנה הראשונה] והשניה, ליד וורפן.
חוץ מזה יש מערונת [האם אכן זו ההגדרה] בעליה לדכשטיין מכיון שלדמינג-ראמסו.
האם יש עוד מערת קרח בסביבה הזו?
ד. נאמר לי ע”י חבר, שיש באיזור פלאכו [שם אמור להיות מקום הלינה שבחרנו], הרבה ערוצים וקניונים, ומפלים מרשימים ביותר שלא מופיעים באף ספר בעברית, האם מישהו מכם יוכל לכוון אותי, לחלק מהמקומות הכ”כ סודיים האלו?
ה. קנינו כרטיס זלצבורגלנד, וראיתי שישנה אפשרות לעלות ברכבל לדכשטיין בחינם רק מכיון גוסאו, האם מי מכם יודע לספר לי, מה יש על ההר באיזור הזה? 5 אצבעות – לא שם, גשר תלוי ומדרגות – לא שם. מערת קרח – גם לא שם. אז מה כן?
שוב תודה רבה רבה לכולכם!
-
א. החזרה דרך רכבת המכוניות לא בהכרח מקצרת מבחינת זמן את הנסיעה זה רק חוויה אחרת של נסיעה ואם זה עושה לך את זה אז תדאג לתזמן את ההגעה בסמוך לזמן שהרכבת יוצאת כי היא יוצאת רק אחת לשעה. אנחנו את דרך הגרוסגלוקנר עשינו הלוך חזור ודווקא נהנינו ולא הרגשנו שזה מיותר.
ב. לפי זכרוני מכרה המלח בהליין סיור אחרון הוא לקראת 1800 מציע לך להיכנס לאתר ולבדוק שעות סיור אחרונות.
ג. מערות הקרח שציינת הם המערות המוכרות הקיימות באיזור. המערה בוורפן יותר מרשימה אך קשה יותר לטיפוס . אם אתם בחרתם לעלות לתצפית 5 האצבעות אז ממליץ לבקר במערת הקרח שם. בשלדמינג רמסאו יש רכבל המטפס לפיסגה עם תצפית מקסימה לרכס הרי דאכשטיין ורכסים אחרים במה שמכנים מדרגות לשומקום לא זוכר אם היתה שם גם מערה קטנה שלא נכנסנו אליה אבל ברור שהיא אינה תחליף למערות שציינת היא פסגה שתזכה לראות בה שלג גם בספטמבר כך שמומלץ לעלות על הרכבל שם.
ד. אין כבר אתרים סודיים בחבל זלצבורג הרוב גלוי וידוע יש ערוצים שידועים יותר ויש כאלו שפחות.
ה. למחזיקי הכרטיס יש עליה חינם ברכבל בגוסאו שממנו נשקף נוף מקסים על אגם גוסאו והעמק ניתן ממנו לצאת למספר מסלולי הליכה אבל אין שם מערות קרח או מלח אם זה מה שאתה מחפש בפסגות הרים באוסטריה.
-
בקשר לה – אם אתה מתכוון לרכבל שצמוד לאגם גוסאו אז יש שם למעלה מסלולי טיול ובקתות בהרים. הרכבל נמצא צמוד לאגם גוסאו והעליה בו יחסית מהירה, אמור לעלות ולרדת כל רבע שעה.
-
האם להגדרה מקומות סודיים ולא מוכרים….
מתאים קניון וימבך Wimbachklamm בגרמניה?
מי מכיר ויודע כמה זה שווה?
קצת מידע על המסלול עצמו וכו’.
ב. לעלות מראמסו לכיון דכשטיין – זה רק רכבל, או נסיעה במעבר הרים ורק אח”כ רכבל?
-
ווימבאך קלאם מקסים!!!! קניון יפיפה אך קצר של כמה מאות מטרים בלבד.
זה כחצי שעה מקוניגזי אז אם אתה מתכנן לשוט שם ( חוויה מומלצת כשלעצמה) מאד מאד ממליצה לשלב עם ביקור בווימבאך.
אין עמדה מאויישת בכניסה אלא מכונה אוטומטית דרכה קונים אסימון שמסובב קרוסלה בכניסה אז תבואו עם כסף קטן (המכונה לא מקבלת כרטיסי אשראי בינלאומיים).
ואם תיכננת לעלות אחרי השיט לתצפית מהר יינר תדע שהרכבל סגור לשיפוצים עד שנה הבאה.
-
ועוד כמה התיחסויות:
1. לא יודעת על איזה נקיקים סודיים מדבר החבר שלך. אני אהבתי חוץ מווימבאך את לאמרקלאם שנמצא על הכביש בין אבטנאו לגוזאו. נקיקים נוספים מלבד ליכטנשטיין המפורסם (שסגור השנה בגלל מפולת סלעים) ונמצאים באזור קפרון הם זיגמונד-תון וקיצלוך אבל הם לא ממש "סודיים".
2. אם אתה מתכנן ביקור בבריכות של באד הופגשטיין אז רכבת המכוניות חוסכת לך כיוון נסיעה אחד לקצה העמק שבו הם נמצאים. אבל כאמור זה מחייב תכנון זמנים טוב. אנחנו ויתרנו והגענו לשם ביום אחר ושילבנו לפני כן ביקור בגשר התלוי המרשים שנמצא שם (שכלול בכרטיס זלצבורגלנד)
-
לא יודעת אם עונה להגדרה “סודי”, אבל על נקיק קיצלוך שיושב על הכביש הראשי בין זלצבורג לאינסברוק לא שמעתי במהלך תכנון הטיול שלנו לאיזור, וזאת למרות שהתכנון שלי היה שקדני מאוד.
לפי התוכנית המקורית הגענו לנקיק ליכטנשטיין הידוע, ונתקלנו בשער נעול - הסתבר שבאותו היום היתה מפולת סלעים בנקיק ותייר אחד נפגע, כך שהנקיק נסגר לכמה שבועות. עובד המקום שישב בקופה המליץ לנו על נקיק קיצלוך שנמצא במרחק כ-20 דקות נסיעה משם, והוא היה נפלא בעינינו. מרהיב ביופיו ומהנה למרות כ-400 מדרגותיו.
-
קיצלוך לא כ”כ סודי, ואכן, נמצא בתוכניות שלנו.
אבל מה זה המפל הזה, זה שם?
בכל מקרה ,תודה רבה לכולם על הנסיון למצוא עבורינו מקומות חדשים.
מחכה לנו הרבה עבודה בשבוע הבא...
-
למה צריך נקיקים “סודיים”?
בסופו של דבר רובם דומים אחד לשני.
כאשר יש לך טיול ראשוני באזור-לא בטוחה שכדאי להתחיל לחפש את ה”סודיים” (אגב ממש לא סודיים, רק שלרוב משמשים מטיילים בטיול שני-שלישי באזור אחרי האתרים היותר מרשימים).
כנס ללשכת התיירות במקום המגורים ותבקש רשימה של אתרי הטבע הסמוכים-הם ישמחו לתת לך.
-
כן, המפל משם.
נקיק קיצלוך הוא נקיק פתוח ברובו (ובכך שונה מליכטנשטיין למיטב הבנתי, כי כאמור לא היינו בו), ולכן פחות מתאים לימים גשומים. אותנו תפס גשם רק בחלקו האחרון ולכן השלמנו אותו בריצה...