דרום ספרד
-
שלום לכולם
אני מעוניין בהמלצה למסלול טיול של 10 ימים בתחילת אוקטובר, יציאה מג’יברלטר עם רכב אני מאמין וחזרה מ-מלגה.. יש המלצות? (מטייל לבד..)
תודה רבה
ניר
-
זה סיפור הטיול שלנו
אולי תצליח לקבל כמה רעיונות -
בחרת אזור מקסים!
חזרנו משם לפני חודשיים בערך. 10 ימים מאפשרים לטעום מהמיטב של האזור.
עוד לא יצא לי להעלות לאתר את הבלוג. מקווה שיצא לי להעלות בקרוב.
מציע לך מסלול לדוגמה של 10 ימים מלאים. ציינת שאתה נוחת בגיברלטר וממריא ממלגה.
יום 1 – גיברלטר
יום 2 – עצירה בקדיז וחרז בדרך ללינה בסביליה.
ימים 3-4 – להקדיש לעיר הבירה של המחוז, סביליה. הקדשנו יום שלם והרגשנו שלא מיצינו.
יום 5 – קרודובה
יום 6-7 – גרנדה. חוץ מהאלהמברה, שלה יש להקדיש חצי יום, מומלץ לטייל גם בשדרות של העיר החדשה, ברובע אלבאיזין וגם גיחה לעיר המערות ששוכנת 50 דקות מהעיר, Guadix. מדהים איך במאה ה-21 אנשים גרים במערות כאלה.
יום 8 – בדרך למלגה אפשר לעצור בעיר נרחה. מלגה לא מעניינת במיוחד. אפשר לבלות בה חצי יום פלוס מינוס.
יום 9 – להתחיל בכפר הלבן מיחאס ולהצפין לכיוון שמורת El Torcal.
יום 10 – אזור הכפרים הלבנים. להתחיל ברונדה, שהיא המרכזית מבין הכפרים הלבנים, וגם המרשימה מביניהם. אווירה די שונה ממיחאס.
מרונדה המשכנו אל כפר הדרדסים, שראיתי אזכור אחד בלבד בפורום עליו, והתברר כאחד ההצלחות של הטיול מבחינת הילדים, Juzcar. בערך 40 דקות מרונדה. חמוד ביותר.
גם הבלוג של רחל, ספרד ופורטוגל 16 ימים בחודש נובמבר | למטייל , עזר לי מאוד בתכנון הטיול בנוסף לשרשור של ריקי.
תהנה.
-
הי תודה על התגובה, אני יוצא מג’יברלטר לאחר שבוע עבודה אז כבר לא אטייל שם (מיציתי את המקום מזמן)

עוד דבר שאשמח לדעת זה בהקשר של שכירת הרכב, האם שכרתם רכב? יש המלצה עם מי ומאיפה? האם יש איזשהו קושי להתנהל עם רכב צמוד בכל התקופה הזו בדגש על הערים?
תודה
ניר
-
אנחנו עשינו טיול מעגלי מתגלגל ממלגה. את הרכב השכרנו דרך אוויס, ועלות ההשכרה לשבוע לדגם מסוג VW TOURAN היו זולות יחסית למדינות מערב אירופה האחרות - 240 אירו לשבעה ימי השכרה. לא יודע איך זה מתהנל ומי מומלץ לשכור בגיברלטר. בדר"כ אנחנו מעדיפים לשכור מהחברות הבינלאומיות והמוכרות.
במעמד ההשכרה שודרגנו לאוטומטי. בדיעבד, זה עזר לנו מאוד, מכיוון שהכבישים באיסור הכפרים הלבנים היו מאתגרים מעט, ובמיוחד בערים. בסביליה-קורדובה-גרנדה, המרכזים העתיקים בנויים בסמטאות, במיוחד בגרנדה, ובתימרונים שהצריכו השתחלויות, התיבה האוטומטית הצילה אותנו. למי שיש קצת נסיון בנהיגה והרבה סבלנות, יסתדר בקלות יתרה, אבל עם רכב ידני יהיה יותר מאתגר.
בגיברלטר ובכבישים המהירים כמובן שמסתדרים עם ידני. אני בהחלט ממליץ לשלם קצת יותר ולהזמין רכב עם גיר אוטומטי.
בין הערים הגדולות אפשר להסתדר עם רכבות, אבל בשביל להגיע לפניני אנדלוסיה, חייבים להשכיר רכב.
-
תודה לעונים
שאלה נוספת – מה נראה לכם עדיף בדרך לסביליה (יוצא מג’יברלטר ברכב) לעשות לילה בטריפה או בקאדיז? יש המלצות?