איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והנאה
-
איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והוהנה “הולדת ונוס” – יצירה מפעימה שהיה לי קשה להתנתק ממנה…
ונוס היא המונה-ליזה של האופיצי – יש כל הזמן התגודדות סביבה, אבל לעומת חברתה יצירת כפיו של לאונרדו דה וינצ’י, ונוס של בוטיצ’לי היא גדולה הרבה יותר, עסיסית טבעית ויפהפייה אמיתית!
-
איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והלאחר שסיימנו לסקור את ונוס וחזרנו שוב לאביב לראות אם פיספסנו משהו, המשכנו להתקדם המסדרונות וחדרי גלריה אופיצי.
הביקור היה מתומצת כי יש אסיפת עובדים בקרוב, אבל בדרך הספקנו לראות כמה יצירות מקסימות ומיוחדות, וגם את ונטה וקיו נשקף מאחד החלונות.

לסיום הביקור במוזיאון, בילינו דקות ארוכות בחנות המוזיאון ורכשנו ספרים, מחברות, קופסאות תרופות (
) מגנטים ועוד ועוד.כבר אמרתי שנטע חברה כלבבי וכל שהות עמה בחנות – הרי זה מבורך!
-
איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והסיום היום:
יצאנו מאושרות מגלריה אופיצי וסקרנו קצת את הפסלים בפיאצה דלה סיניוריה.
אח”כ פקדנו כמה חנויות והגענו לחנות התיקים שהתחבבה עלינו יותר מכל – מרינה גלאנטי. בחנות זו התבצעו בהמשך ביקורינו בפירנצה כמה וכמה רכישות נאות, והמוכרות כבר הכירו אותנו היטב

סיימנו את היום הפורה והאמנותי במסעדה חמודה מאד, סמוכה לדירה שלנו.
היה טעים ונעים!
פירנצה עובדת על כל החושים – גם טעימה וגם יפהפייה !

-
שירלוש,
הגעתי ועוקבת אחרי כתיבתך. נחמד להיזכר בתמונות.
כשאצא מתישהו לשבתון, אני יודעת מה אעשה…
אורנה
-
שירלוש,
במוזיאון האופיצ’י, שהיה במרחק נגיעה מהמלון שלנו בו, הפעם לא היינו ,בשל התור של יותר מק”מ שהשתרך אליו.

כפי שכתבתי באשכול שלי ,מידי יום ראשון ,בראשית החודש, המוזיאונים של המדינה לחינמונים, ואז צריך להמתין שעות, כדי להיכנס אליו .
אנשים עמדו כנראה משעות הבוקר המוקדמות כדי להיכנס אליו.אבל אני זוכרת אותו כמרשים ביותר מן הטיול הקודם.
ממשיכה לעקוב בעניין. יש לי עוד הרבה מה להשלים בפירנצה.

נילי
-
שירלי,
עוקבת בהנאה רבה אחרי התיאורים והסיפורים.
איזה כיף ללמוד איטלקית בשבתון ולהנות מכל הדברים מסביב.
רעיון מבריק וביצוע משובח!
תודה על השיתוף.
סמדר
-
הי שירלי,
כמובן מצטרפת ללימוד איטלקית!!!
אני זורכת איך התלהבתי מהתמונות כשפירסמת אותם בפייסבוק.
איזה כיף, ללמוד איטלקית ועוד בפירנציה!!!
ממשיכה לעקוב בהנאה גדולה!
-
שירלי, אפילו שעשיתי בדיוק את מה שעשית, והגשמתי חלום של לימוד איטלקית, אני מלאת קנאה לקרוא את התיאור שלך! כל כך שמח וכיפי!
ממש הייתי רוצה לנסוע שוב (ממילא, כבר הכל נשכח...), והפעם לעיר קטנה יותר מרומא, שם למדתי. נראה לי שהחוויה בעיר קטנה יותר, נעימה עוד יותר.
-
איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והנאהערב טוב,
אורנה’לה – יופי שהצטרפת. תתחילי לתכנן שבתון!

נילי יקרה – לנו היה מזל עם התור באופיצי (כנראה בגלל אסיפת ההסברה של העובדים). בכל אופן – מומלץ להזמין מקום מראש ואז נמנעים מהמתנה הארוכה. ואני רק יכולה להוסיף ולומר, שגם לי יש עוד השלמות בפירנצה – אפילו שהייתי שם שבועיים…

סמדרולה – איזה כיף שהצטרפת

מרינה יקרה – נהדר שהגעת גם את לביקור! מתי אוסטריה…?

תמי יקירתי – חיכיתי לך. זוכרת כמה עצות ומידע נתת לי לפני הנסיעה שלי! את יודעת כמה זה כיף ללמוד איטלקית באיטליה. ואני די מסכימה שבעיר כמו פירנצה, שהיא קטנה יותר (אם כי מאד מתויירת) החוויה כנראה נעימה יותר. בסיום השהות בפירנצה, נסעתי לרומא לשלושה ימים והרגשתי שהיא סואנת לי מדי…

הנה רמז למה שעשינו ביום הבא:
-
איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והנאהיום חמישי 27.10.16 – לימודים בשוק הלכה למעשה ותצפית נפלאה על העיר
בוקר טוב ובונג’ורנו!
את הבוקר פתחנו בשיעור אינטנסיבי עם לואיג’י

מי יודע מה כתוב כאן:
Louigi e insegnante di italiano
לואיג’י לימד אותנו שמות תואר, צבעים, איברי גוף ומאכלים וגם משפטים כתבנו.
הוא אף הטיל עלינו לכתוב חיבור על מישהו קרוב אלינו ולתאר אותו
הלימודים נעשים מורכבים יותר…!
אך לואיג’י שלנו לא יקשה עלינו יותר מדי, לא ולא!
הוא הודיע לנו כי לאחר הפסקת הקפה המקודשת, אנו יוצאים ביחד לשוק לשיעור מעשי באיטלקית!
איזה כיף! ואכן לאחר הקפה ומאפה שלנו, יצאנו לשוק המקורה Mercato Centrale עם לואיג’י יקירנו והוא לימד אותנו לעשות קניות באיטלקית, מה נחשב איכותי ואיפה כדאי לקנות…
הוא גם המליץ על המסעדות השוות בשוק – בקומת הכניסה, אלו שפתוחות רק בצהריים ואכן כמובן סעדנו באחת מהן בתום הסיור המודרך.
היה מולטו ספלנדידו!!

-
בשוק המרכזי – Mercato Centrale
לאחר הסיור עם לואיג’י יצאנו לשוק החיצוני לסיור תיקים קצר – אך בינתיים לא קנינו, רק תיכננו מה אולי נקנה. איזה כיף להסתובב עם נטע!

אחר כך, חזרנו לשוק ואכלנו שם באחת המסעדות שלואיג’י המליץ לנו עליה – היה מעולה! גם זול…!

ולקינוח – עלינו לאכול קנולי למעלה ושם הכרנו את רחלה החמודה בעלת העיניים הכי יפות - מוכרת קינוחים טעימים! רחלה היא יהודיה, ומאד התלהבה לפגוש אותנו הישראליות. ישר נעשינו חברות בפייסבוק והצטלמנו למזכרת! היא אף הביעה רצון לסייר איתנו בפירנצה באחד הימים ולהראות לנו מקומות מיוחדים – אך זה לא יצא לפועל. בכל אופן, ראינו אותה שוב מספר פעמים ובכל פעם החלפנו חיבוק ונשיקה

-
איך ללמוד איטלקית בפירנצה במולטו שמחה והנאההמורה אלסיו החתיך
לאחר הפסקת הצהריים, יש לנו כזכור שיעור נוסף עם פרנצ’סקה.
אך, לפעמים יש שיעורים שונים שמציע ביה”ס לינגוואויוה ואנחנו נשלחות אליהם במקום. קיבלנו תוכנית שבועית בתחילת הקורס ובה מציעים גם סיורים ושיעורים שונים אחה”צ.
ראינו שמופיע בדף שיעור : סמינר על המוזיקה האיטלקית.
השיעור מוצע לתלמידים מכל רמות הלימוד.
הגענו נטע ואני לחדר הכיתה, ומה ראינו…?
שאת השיעור עומד להעביר אחד המורים החתיכים ביותר אם לא “ה” של לינגוואויוה. כבר מהיום הראשו שמנו עין עליו…
מאד התרגשנו, כמו טינאייג’ריות

ישר תפסנו מקום והוצאנו מחברות כדי לרשום מה שאפשר.
אלסיו היה מקסים!

הוא לימד אותנו באיטלקית בלבד, כמעט ללא הסברים באנגלית (או עברית, כמו לואיג’י
), והבנתי כמעט הכל!הוא הכין מצגת מושקעת על המוזיקה האיטלקית ועל השירים הפופולרים, ונחשו מי הצטיינה בשיעור כשהגיעו לפרק האירוויזיון…?

במהלך השיעור שמענו שירים יפים באיטלקית ולמדנו מושגים חשובים כמו : Musica leggera – מוזיקת פופ או מוזיקה קלה באיטלקית.
וכמובן הסביר לנו אלסיו, שהנושא החביב במוזיקה האיטלקית הוא – Amore

היה שיעור נפלא ונהנינו ביותר!!!
- הפוסט מקדש לרוביייי שקיבל תמונה און ליין של מצעד השירים הפופולרים וראה מי במקום השביעי! (ראו הודעה מס’ 4)
-
שירלי, גם ללמוד איטלקית בפירנצה וגם מורה חתיך – זה כבר מוגזם!! תשאירי קצת לאחרים

עוררת בי געגועים לפירנצה היפה…
ממשיכה לעקוב,
אורנה
-
פרנצ’סקה, לואיג’י, אלסיו, קלרה ואיזבל, אני מרגישה שאני חיה את הטיול שלך מחדש בזכות הסיפור המרוכז כאן, ממש מטיילת איתך בפירנצה יד ביד.
-
אורנה – יופי שאת כאן! אני זוכרת היטב את טיול פירנצה שלכם ואת מקום הלינה המיוחד!

מיקוש - איך שאת שמה לב לפרטים הקטנים ולשמות הנפשות הפועלות…

המשך

לאחר השיעור הנפלא עם המורה אלסיו החתיך, יצאנו שמחות וטובות לב ומפזמות שירים איטלקים.

מאחר והיום יש מזג אוויר נפלא ושמיים בהירים, החלטנו שהיום הוא היום לעלות לתצפית המפורסמת על פירנצה שנמצאת בפיאצה מיכלאנג׳לו!
ישנן כמה דרכים להגיע למקום התצפית – אפשר לעלות ברגל ואפשר לנסוע במכונית או באוטובוס.
נחשו במה בחרנו…?

נסענו בקו 13 היוצא סמוך לתחנת הרכבת (הקרובה לבית הספר שלנו).
לפני הנסיעה באוטובוס יש להצטייד בכרטיסי נסיעה, אותם קונים בחניות טבק (כך הנחה אותנו יעקובו ביום הראשון). אגב – כרטיסי האוטובוס של פירנצה מעוצבים מקסים, כיאות לעיר המהממת – ועליהם מופיע פרח האירוס הסגול – סימלה של העיר פירנצה.
נסענו באוטובוס במעלה ההר (סאבטקסט: מזל שלא עלינו ברגל. שיעשו זאת טיילים צעירים ונמרצים!).
כבר מהאוטובוס, הנוף היה מקסים. ראינו גם את פונטה וקיו מרחוק ובדרך יש הרבה עצים שהחלו שלכת. המראה יפהפה וזה הבונוס של הנסיעה באוטובוס שמאפשרת נקודת מבט שונה – וגם לא מתעייפים בדרך
.אך לפני שהגענו לרחבת התצפית, עלינו – על פי המלצת פרנצ’סקה, לכנסיית סן מיניאטו אל מונטה.
כנסיית סן מיניאטו אל מונטה – San Miniato al Monte
בזיליקת סן מיניאטו נבנתה במאה ה-11 (1018), והיא אחת הכנסיות הרומנסקיות היפות ביותר בטוסקנה, וגם העתיקה ביותר שעדיין עומדת על תילה.
הכנסייה ניצבת על פסגת גבעה מעל לגדה הדרומית של נהר הארנו, ומציעה נוף מרהיב על העיר כולה (יותר גבוה מפיאצה מיכלאנג’לו).
ולמה פרנצ’סקה המליצה לנו ללכת דווקא לשם?
כי כל יום בשעה 18:30 יש טקס של הנזירים הגרגוריאנים הפעילים בכנסיה, כולל שירת מקהלה.אז שאנחנו נפספס…?!?
הגענו לפני הזמן וזה הותיר לנו מספיק זמן לצלם ולהצטלם, וגם לבקר בחנות המנזר שמוכרת עוגיות טעימות ביותר וגם שוקולד אותו מיצרים הנזירים.
-
כמה מילים על כנסיית סן מיניאטו אל מונטה :
החזית החיצונית המקסימה מעוצבת בדוגמא מורכבת של שיש ירוק, לבן ושחור המשלבת בתוכה גם פסיפס מנצנץ.
האולם הפנימי יוצא הדופן כולל דוכן מקהלה מורם מהקרקע שנבנה מעל הקריפטה, ורצפות שיש מורכבות המעוטרות בסמלי גלגל המזלות.מיצירות האמנות במקום ניתן למנות את חדר התפילה של קרדינל פורטוגל, קופסת מזבח מקסימה ב"קפלת הצליבה" (Cappella del Crocefisso)
של מיכלוצו, ואת דוכן השיש הרומנסקי באגף הכמורה המעוטר בסמלים כמעט פגניים.הכנסייה מאד מיוחדת ואני מאד ממליצה לבקר שם!
והנה הגיעה השעה והנזירים הגרגוריאנים הופיעו בתהלוכה.
אנחנו הצטרפנו לטקס עם נוצרים מאמינים ועם כמה תיירים.
היינו צריכים לשמור על שקט מוחלט, וכמובן חל איסור לצלם. למרות זאת, סאבטקסט התנהגה לא יפה וצילמה שתי תמונות בחשאי.

והנה תמונות מכנסיית סן מיניאטו אל מונטה (מונטה = הר):
-
ועוד כמה תמונות מהכנסיה:
-
התצפית מפיאצה מיכלאנג׳לו – Piazzale Michelangelo
לאחר שסיימנו להאזין לשירת הנזירים הגרגוריאנים – ירדנו לפיאצה מיכלאנג’לו (אם אני לא טועה, לא נשארנו עד הסוף – גם כי קצת התחלנו להשתעמם והבנו את הפרינציפ, אבל בעיקר כדי לא להפסיד את השקיעה!).
הכנסייה נמצאת על גבעה מעל הפיאצה – שגם היא על גבעה הצופה על העיר.
כדי להגיע למקום התצפית, ירדנו בשביל בין מטעי הכנסייה – טיול רגלי קצר של כמה דקות.
המראה מרהיב!!
ממרפסת התצפית נשקף נוף המרכז ההיסטורי של פירנצה וכל אתריה המרכזיים.
במרכז הכיכר, על בימה מוגבהת מוצב העתק של פסל דוד של מיכלאנג’לו . זה ההעתק השני של הפסל בעיר – העתק נוסף נמצא בפיאצה דלה סיניוריה.
הצטרפנו למאות האנשים שבאו לצפות במחזה הקסום של שקיעה מעל פירנצה.
היתה אווירה מחשמלת באוויר – האנשים כמו מתכוננים למופע, יושבים על מדרגות מרפסת התצפית ומחכים עם חיוך לרגע המיוחד הזה…
-
סיום היום:
חזרנו למטה אל העיר באוטובוס – היה קצת קר להמתין, אבל לא נורא…
הגענו לאיזור של הדירה שלנו ושוב מצאנו מסעדה מדליקה, עם אווירה שמחה ואוכל טעים. הפעם הייתי מספיק מתוחכמת וצילמתי את דלת המסעדה כדי לזכור את שמה!
שתינו יין (שעולה כמו מים) והרמנו כוסית לסיום היום המעולה הזה! (וגם חטפנו התקפת צחוק

)Buonanotte!

זה היה יום מושלם!
-
קצת באיחור… איזה כייף שמצאת זמן לסכם,
לא להאמין שכבר עברה שנה.