עדכון מסלול טיול משפחתי לדר"א (סטפרי ללא מלריה)
-
אפשר להרתיח מהברז. עד לפני כמה שנים גם שתינו מהברז בלי בעיות.
על ההר עולים כשמזג האויר טוב! כי אולי הוא טוב עכשיו ועוד שעה הוא ישתנה לרעה (או הפוך)
הרכבל עובד, תעלו! תרצו לעלות בערב שוב, או להשאר למעלה הרבה שעות, תשארו!
אפשר לשדך גם עליה לכוון הר ‘סיגנאל-היל’ (בדיוק בחצות היום יורים משם בתותח), או לרדת קצת לרובע המלאי ‘בו-קאפ’ (הרובע הצבעוני) או ללכת בכלל לגני קירסטנבוש. זה קצת בצד היותר דרומי.

-
קיפטאוןואאו צפריר! תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת!
(אפילו הילדים שלי התלהבו ממהירות התגובה, הפירוט וההשקעה
).הדירה שלנו נמצאת באזור בו קאפ, כך ש"חקרנו " כבר היום את האזור ( והתלהבנו ממנו...) . האם יש דברים נוספים/מיוחדים באזור שאתה יכול להמליץ? (הדירה נמצאת ברחוב Loader 88)
אפרסם בהמשך את הפרטים המדויקים של הדירה,, כי היא מומלצת ביותר ומאוד מתאימה למשפחות).
הגנים הבוטנים נמצאים ב" רשימת האטרציות" שהייתי רוצה לבקר באזור קיפטאון, אז יכול להיות שאשלב אותו עם הר השולחן.
ומה עם אזור קמפס ביי? אפשר לשלב גם אותו באותו יום? או שזה יהיה עמוס מדי? אנחנו לא אוהבים "לעשות וי" במקומות, אלא מטלים ב"קצב איטי" יחסי ונהנים מהמקומות השונים..
) -
קאמפס-באיי זה ‘סתם’ חוף ים. אמנם יפה, אבל מכוון שהים עכשיו הוא בערך 6-7 מעלות, אין לכם יותר מידי מה לעשות שם. אולי ‘לחלוף’ ולצלם.
לעומת זאת, האט-באי, הוא גם ‘דגול’ מבחינת הגודל הפיסי, גם פסטוראלי, גם יש בו נמל (נמלון) נחמד עם דייגים וגם אפשר לטייל למרגלות ההר כך שלשם הייתי מכוון יותר.
וליבי עליכם. בבאו-קאפ, יש את המסגד היחידי בכל דרום אפריקה שבו מותר לקרוא למאמינים לתפילה בעזרת רמקולים. (בכל שאר המסגדים במדינה זה אסור ויש אינטרקום שמחבר בין המסגד לבתי המאמינים כך שזה נעשה בשקט) אז אני מקווה שהמואזין לא צועק לכם מדי,,,,,,
אגב, רוב תושבי הרובע הזה, הם בכלל אינדונזים שהובאו לאפריקה על ידי ההולנדים מהמושבה שלהם שם, והם שישמשו בכל מיני עבודות שחורות באיזור הקיפ. לא הייתה להם אפשרות כספית ‘לחזור הבייתה’ אז הם נשארו.
מבאו-קאפ, המרחק לאצטדיון לא כל כך גדול. גם לא למצודת קייפטאון….. רבע שעה הליכה.
-
תבלינים בבו-קאפ קייפטאוןממליץ על חנות התבלינים המדהימה בכיכר בבו-קאפ צד ימין של התמונה. אפשר להשיג תבלינים איכותיים מהמזרח במחירים מצחיקים.

-
אנחנו שלבנו את הר השולחן ( ניסינו פעמיים ובסוף לא עלינו בגלל רוחות) עם גני קירסטנבוש. בעיני מאד יפים ומומלצים. גם המסעדה שם מאד נחמדה לארוחות קלות.
גם קמפס ביי לא רחוק. רק חלפנו ברכב לא היה מזג אויר מתאים.
מאד ממליצה על הפלגה מהאוט ביי לאי דיוקר. כלבי הים שעל האי מרגשים. הפלגות כמדומני רק בשעות הבוקר אז כדאי להתחיל עם זה את היום.
דש לכולם מסאן סיטי. הגענו לכאן ליומיים מלאים למסיבת סיום של הטיול ואחכ מתחילים במסע הביתה. בהחלט מרשים!!
-
שמחה שנהניתם. עקבתי אחרי השרשור הארוך ונעזרתי רבות בתשובות המועילות שקיבלת לתכנון הטיול שלנו בחודש הבא.
ברוכים השבים
-
ערב טוב ותודה לכולם על העצות וההמלצות הטובות! (זה מאוד עוזר
). בסוף, היום עלינו להר השולחן (היינו שם כמעט 3 שעות, הנופים מרהיבים ביופיהים ),
הטיפ שקיבלתי כאן באחר- לחנות את הרכב אחרי הרכבל ולא לפניו, היה מעולה!!
לאחר מכן נסענו לגנים הבוטנים ( גם שם בילינו כשלוש שעות . מקום מקסים ומומלץ לעשות שם פיקניק)
רצינו לנסוע להואט ביי לפי ההמלצה של צפריר, ממש התלהבתי מהרעיון... אבל התחיל כבר להחשיך והחלטנו לנסוע לכיוון הבית ובדרך לעצור בחוף של קאמפ ביי.
הגענו בדיוק לשקיעה ושילוב בין חוף האוקיאנוס מצד אחד והרים מצד השני היה מיוחד מאוד.
איריס- איזה " קינוח" כייפי עשיתם לעצמכם!
. (אני בטוחה שאתם נהנים במלון של "העיר האבודה"!)מרונה- אני שמחה שהתלבטויות שלי ואת העצות המצוינות של המומחים עוזרים גם לך.
זאת הזדמנות נוספת להגיד תודה ענקית לכל אלו שמגיבים, מייעצים ועוזרים לנו לארגן את הטיול החלומי

).שבוע נפלא לכולם.
-
עדכון מסלולשוב פונה לעזרתכם/הצעתכם
(איזה מזל שיש פורום
...)לפי התכנון הראשוני מחר אנחנו אמורים לעזוב את קיפטאון ולנסוע לדרך היין, סיור בדרך היין (עם לינה לפרנסהוק).
למחרת נוסעים לכיוון הרמוניס,ביקור שם, צפייה בליוויטנים ולינה בגנסבאי.
יום לאחר מכן יציאה לצלילה עם כרישים בגנסבאי + נסיעה לנינזנה (2 לילות בנינזנה)
לאחר מכן - 3 לילות בפלטנברג ביי ומשם נסיעה לפורט אליזבט.
בינתיים רק אחד מהמשפחה עדיין מתלהב מהרעיון של צלילות עם הכרישים , כך שיש סיכוי גבוה שברוב קולות, נחליט לוותר על האטרקציה הזאת
).אם אכן לא נעשה אותה, איזה אטרקציות ניתן לעשות ביום זה?
(בתכנון לאזור נינזנה וציצקמה- פרק ווילדרנס, הליכה עם אריות בזורגפונטן, פרק ציפורים/קופים, מרכז צ'טוט, שמורת רובר, אטרקציות בציצקמה (אומגות + מסלול הליכה בשמורה).
מה עוד אפשר להוסיף? יש לנו עוד 7 ימים בדרך הגנים וזה לא מעט...( צרות של עשירים
).תודה!
-
יש את שמורת נייטשר וואלי ( לא היינו)
יש את פארק הפילים בנייזנה ( לא לוותר על האכלה). אפשר גם לרכב ללא אוכף אבל מגבילים ל 12 איש פעמיים ביום( 7 ו 4 אחהצ) ודי יקר.
אם אדו בתכנון אז אולי מיותר.
באזור ציציקמה יש גם שייט בקנו ולולי ( מזרוני ים) .יציאה מהשמורה עצמה ליד תחילת מסלול הגשרים התלויים.
אפשר לעשות באזור סטטרם ריבר טיול טרקטורונים.
אצלנו כמובן כמעט הכל התפספס בגלל מזג אוויר מחורבן.
אם יש עודף ימים אולי תעשו גיחה לאודסהורן.
-
תודה רבה, איריס!
האם עדיתן אומגות בציצקמה? יש אחת מעל המפלים והשנייה- מעל היערות. מה עדיף, לדעתך?
האם הייתם בשמורה רובר? קראיתי בהרבה בלוגים שהמסלולים שם למיטבי לכת בלבד...
-
בשמורת רוברג, יש מסלולי הליכה מחצי שעה ועד כמה שעות.
אז אתם יכולים לבחור….. חוץ מזה, חשבתי שטפסתם להר השולחן ברגל וגם לראש כיף-הסערות ושאתם כבר בכשר שיא……
אין כאן לדעתי משתתפים שעשו את שני סוגי הקאנופי באזור סטורמס-ריבר, אז תבחרו מה שנראה לכם יותר
מי שיענה, יענה מתוך הנסיון שלו בלבד. זו תהייה דעה סובייקטיבית ועל מקום אחד בלבד וללא השוואה לשני.
-
היינו ב"שיא הכושר" לפני שהגענו לדרום אפריקה... עם כמות האוכל כאן קצת " איבדנו אותו בדרך.. ועוד נתיב היין לפננו...

.לפי התחזית מחר מחכה לנו יום גשום באזור הרמוניס
. מה אפשר לעשות באזור אם אכן יהיה גשם? תודה!
-
לשיר?
בגשם?
הייתי נשאר עוד יום באזור הייקבים (במדה ולא צריך לשיר גם שם) או להמשיך למוסל-באיי (בתקווה שגם ג’יין קאלי לא יופיע בדיוק באותו היום)
-
לא עשינו אומגה כי היה יום סוער ביותר אבל הבנתי שזו מעל המפלים על כביש N2 יותר זולה ולא מצריכה הזמנה מראש ( ומאד נחמדה!!)
ברוברג עשינו מסלול בנוני של 5 קמ, ואנחנו ממש לא בכושר שיא. אם יום יפה לא צריכה להיות בעיה. אנחנו עשינו חצי שני של המסלול בגשם שוטף וזה כבר היה קשה כי הסלעים מחליקים. היה אפילו די מסוכן…
לא הייתי יוצאת למסלול אם הייתי יודעת שצפוי גשם. התחלנו במזג אוויר בהיר והוא הופיע פתאום ( הקדים בכמה שעות טובות)
-
אזהרה הנוגע ללינה בניזנההי לכולם,
לכל אלו שחושבים/מתכננים את הלינה בניזנה, אני מאוד ממליצה לבדוק מראש האם הדירה/הלוג' ששכרתם שם לא נמצאת באזור השריפה.
אנחנו הגענו לדירה ששכרנו בניזנה בסביבות 7 בערב. כבר בדרך ראינו את נזקי השריפה.
הדירה שלנו הייתה ממוקמת באזור שבו הנזק מהשריפה היה עצום. הכל שרוף, שחור, ביתים מסביב שרופים, עזובים והרוסים.
ממש, אבל ממש מראות קשים!!
לא הסכמנו להיות בסביבה כזאת ( שכרנו את הדירה ל2 לילות).
בעלת הבית גילתה הבנה ואף החזירה לנו את הפקדון שהופקד במועד ההזמנה.
היא המליצה לנו לנסוע לפלטנברג ביי וללון שם.
מה עושה משפחה ישראלית עם 3 ילדים באמצע עיר חשוכה בדרום אפריקה???
נכון מאוד!!! - שולחת הודעה לצפריר ותוך כמה דקות מקבלת ממנו המלצה ללינה באזור!!

לסיפור יש סוף טוב-מצאנו דירה בפלטנברג ביי ל2 לילות ( ואפילו דירה נחמדה...), אבל אני ממליצה בחום "לחסוך מעצמכם את החוויה הזאת" (
) ולבדוק את הנושא מראש. צפריר- שוב תודה ענקית מכל המשפחה!!
טוב שיש אנשים כמוך..
-
את צודקת
מראות השריפה באזר נייזנה אכן קשים
אבל לא כל נייזנה שרופה. אנחנו שהינו ב KNYSNA RIVER CLUB
המקום לא נפגע כלל , נמצא לחוף האגם ומאד ציורי. גם הסביבה הקרובה לא נפגעה.
כמובן שוידאנו מראש שלא נפגע ומצטרפת להמלצה לבדוק מראש!
-
שאלה דחופה- האם אפשר להשאיר מזוודות ברכב כשמטיילים בשמורה רוברגבוקר טוב,
התלבטות- היום אנחנו עוזבים את הדירה בפלטנברג ביי ועוברים לאזור ציצקמה.
רצינו לעשות שמורת רוברג לפני שעוזבים את האזור ( השמורה נמצאת במרחק של 5 דקות מהדירה שלנו בפלטנברג ביי).
האם אפשר/בטיחותי להשאיר את כל המזוודות ברכב בזמן הטיול ברוברג? האם יש שם חנייה מסודרת? המזוודות נכנסות בקלות לבגאז'של הרכב, אבל הוא לא "מוסתר", אפשר לראות אותו מהחלונות של הרכב.…
תודה!
-
שאלה דחופה- האם אפשר להשאיר מזוודות ברכב כשמטיילים בשמורה רוברגלהכנס בפאתי העיר לאיזו חנות של הודי שמוכר בדים. לקנות 2 מטר-רץ של בד שחור (או צבע הריפוד של הרכב) הכי זול שיש ולהשליך אותו על המזוודות בזמן שתחנו היכן שהוא. תשדלו לחנות בחנייה גדולה של מרכז קניות וכיו”ב.
ואם אתם ליד השמורה. 5 דקות הליכה, אז תשאירו את הרכב, (אפילו עמוס) בחצר הדירה שאתם מפנים.
-
אתם בטח אחרי..אנחנו חנינו בשמורה עם ציוד. היה בסדר
הבאנו מהבית שמיכה דקה כהה ששמשה אותנו כל הטיול לכסוי הציוד
-
שמורה רוברג- לכל המתלבטיםהי לכלום
צפריר ואיריס- תודה על ההצעות הטובות ( אני בטוחה שהם יעזרו גם לאחרים.., בסוף אנחנו השארנו את המזוודות בדירה השכורה ולקחנו אותן אחרי שסיימנו את הטיול בשמורה
).לכל המתלבטים לגבי מסלול בשמורה רוברג-
(גם אנחנו התלהטנו האם אנחנו "מספיק בכושר בשביל לעשות אותה, אחרי שקראנו את ההתייחסויות השונות לגבי המסלול השני...
). אל תתלבטו!!!
מדובר במסלול מדהים!!! (אין לי מילה אחרת).
לדעתי, התנאי היחידי וההכרחי להצלחת המסלול זה מזג אוויר מתאים.
תבדקן מה התזית של מזג האוויר ( לא רק לתחילת המסלול, אלא לכל היום ואם אין גשם באותו יום- אין כל בעיה לעשות את המסלול.
אנחנו המשפחה הממצועה, לא בכושר שיא, עם 3 ילדים מפונקים וקוטרים ,כמו כל הילדים
. עשינו את המסלול ב 3 שעות ומאוד מאוד נהננו!!
.הנופים פשוט אדירים!!!
המלצה נוספת- תצאו למסלול יחסית מוקדם ( אנחנו יצאנו ב11 וסיימנו ב14+).
חשוב לעשות את המסלול בכיוון הנכון (חשבתי עם המטיילים שעשו את המסלול בכיוון "ההפוך" וזה באמת מאוד קשה
).הנקודה היחידה שבה אפשר לעשות את " הטעות הגורלית" זה לפני השלט הנמצא אחרי מטרים ספורים מתחילת המסלול.
בשלט כתוב:
" The point witsant (ישר)
ו" fountain shack
The island
Island's beacha (ימינה).
בנקודה הזאת, תמשיכו ישר!!!! ואתם במסלול הנכון!
חשוב לקחת מספיק מיים ונעלים טובות (חלק מהמסלול עובר בדיונות חול).
אני חוזרת- המסלול מדהים והנופים (עצומים מגוונים מאוד) שיווים את המאמץ (הלא גדול).
תהנו!!!