שהייה באמריקה ל6 חודשים
-
שלום ,
קוראים לי נדב (20) ויש לי חבר בשם גיא (18.5).
לגיא יש ויזת תייר שתוקפה עד 2025.
גיא שהה באמריקה (ניו אורלנס) אצל חבר שלו אוסטין במשך חודשיים והוא רוצה לטוס שוב לאוסטין בעתיד אבל הפעם לתקופה של 6 חודשים.השאלה שלי היא איך מתחילים תהליך כזה?
הבנתי שמקבלים אישור בכניסה לאמריקה שאומר לך כמה זמן אתה יכול להישאר שם ברציפות.
אז מה עושים ?
מזמינים כרטיס ל6 חודשים ואז הם מקצרים את הטיסה, או מזמינים כרטיסים לחודשיים ומנסים להוציא אישור שהייה ?תודה
-
למה הוא רוצה לסוע לששה חודשים ? לטייל ?
עקרונית, הוא יכול לסוע לארה”ב עם הויזה שלו שבתוקף עד לשנת 2025.
בכניסה לארה”ב פקיד ההגירה עורך תחקור של כל אדם שמגיע לארה”ב. התחקור הוא לגבי מטרת הביקור. אם לחברת ויזה B2 לתייר, אז מטרת ההגעה שלו לארה”ב צריכה להיות טיול או ביקור משפחתי או ביקור חברים או שילוב של הדברים הנ”ל.
אם פקיד ההגירה משתכנע שמטרת הביקור היא אכן כזאת ולא למטרת עבודה, אז בד”כ הוא מאפשר שהות של ששה חודשים.
אבל, פקיד ההגירה גם יכול לאפשר תקופה קצרה מששה חודשים או אפילו למנוע כניסה של אדם לתחומי ארה”ב ולגרשו, הכל לפי שיקול דעתו הלעדי קמעה.
פקיד ההגירה יכול לתחקר לגבי הכסף שעומד לרשות האדם לצורך הביקור, לגבי המקומות בהם ישהה/יטייל בארה”ב, יכול לדרוש סיסמאות ולחטט במחשב או בסלולרי של הנכנס וכיו”ב, להשתכנע שהמטרה היא לא לעבוד שם.
אז אם החבר של מתכוון לסוע לארה”ב למטרה שאינה עבודה, שירכוש כרטיסי טיסה לתקופה בה הוא מתכוון לשהות ושתהיה אפשרות לשנות את מועד החזרה ארצה במקרה שחלילה פקיד ההגירה יאפשר לו שהות קצרה יותר.
-
עדיף לך במקרה כזה לקנות כרטיס חזור שניתן לשנות אותו.
בעיקרון אם יש לך ויזה אז ברירת המחדל היא שהיה לשישה חודשים.
כשתבוא לפקיד ההגירה הוא ישאל אותך כמה זמן אתה רוצה לשהות בארהב. בגלל שאתה שוהה זמן רב כנראה שהוא ירצה יותר הוכחות כמו כרטיסי טיסה של טיסות פנימיות, הזמנת מלונות, אטרקציות וכו. בדרך כלל כשהם רואים את התכנון שלך הם לא עושים יותר מידי בעיות.