ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלת ביטוח קצת דחופה

פורום צפון אמריקה
    7
    9
    2707
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • המכשפה
      המכשפה נערך לאחרונה על ידי

אני בדיוק בשלבים של בדיקת ביטוח נסיעות כי הזמנו כרטיסים לנובמבר…

וראינו שיש רפורמה שמתחילה ביום א’

לפי מה שקראתי חייבת לקנות ביטוח ביטול נסיעה עד 7 ימים מרכישת כרטיסי הטיסה (שזה גם יום א’).

האם עדיף לבטח עוד היום / מחר? או ביום ראשון עם הרפורמה החדשה?

לא מצליחה לפענח מה עדיף…

תודה

יעל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד נערך לאחרונה על ידי

אם הבנתי את מדברת על ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה כלשהי ולא ביחד עם הביטוח הרפואי.

במקרה כזה לא נראה לי שרפורמה תשנה משהו – הביטוח של ביטול נסיעה שמוצעת היום היא במקרה של ביטול נסיעה כתוצאה ממקרה רפואי ולא מכל סיבה שהיא וכרגע היא כלולה בביטוחים המוצעים בעוד שמיום א זו תהיה תוספת שנצטרך להוסיף עליה פרמיה

• המכשפה

כן ולא - גם וגם

תודה על התשובה

למעשה אני מדברת על גם וגם

ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה שהיא

וביטוח נסיעות.

אם לפי הרפורמה נצטרך להוסיף יותר לא כדאי לי להזמין כבר מחר את ביטוח הנסיעות הרגיל?

(את ביטוח הביטול אני חייבת להזמין עד יום א כי אז כירטסתי)

• ronitzaw
            ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

לדעתי את מערבבת בין שני דברים. 

למיטב ידיעתי והבנתי הרפורמה בביטוח נסיעות שאת מדברת עליה רלוונטית לביטול נסיעה בגלל אישפוז/מוות של המבוטח או קרוב משפחתו. השינוי בעקבות הרפורמה הוא שעכשו הכיסוי הזה ימכר כהרחבה לפוליסה (כמו הרחבה להריון או לספורט אתגרי) ולא חלק מהרובד הבסיסי של הביטוח כמו שהיה עד היום ברוב החברות. המבוטח יוכל להחליט אם הוא רוכש אותו או לא. 

לגבי עלויות – מציעה להתייעץ עם סוכן ביטוח או לפנות למוקדים הטלפוניים של כמה חברות ביטוח כדי לקבל מושג האם הביטוח הנוכחי שכולל כבר את סעיף ביטול הנסיעה הוא יקר או זול מרכישה פוסט-רפורמה של הביטוח הבסיסי + הרחבה לביטול נסיעה.

ביטוח ביטול מכל סיבה כלשהו, שאותו לדבריך יש לרכוש שבעה ימים ממועד רכישת הכרטיסים, אינו קשור בביטול בגלל מצב רפואי אלא בביטול שלך מכל סיבה שהיא. למיטב ידיעתי הרפורמה לא חלה עליו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • ריקי 5
              ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

רוצה להוסיף עוד משהו בנוגע לשני הביטוחים
              ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה מחזיר רק 80% מהעלות. 
              ביטוח ביטול נסיעה מסיבות רפואיות (עם כל התנאים וההחרגות) מחזיר 100%. 

כך שגם אם עושים את הראשון זה לא מבטל את הצורך בשני. 
              אם תעשי ביטוח נסיעות היום ביטוח הביטול יכלל בפוליסה ללא תוספת מחיר עבורו. כל ההערכות סוברות שהביטוח החל מהחודש הבא יהיה יקר יותר, אבל את ביטוח הנסיעות אפשר לבטל ולעשות חדש במקרה שאחר כך יהיה יותר זול

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מצד שני

אם אני מבין נכון – אחרי הרפורמה פרק הקיצור/ביטול יהיה אופציונאלי.

למרות שכמובן שהכיסוי של ביטוח ביטוח שונה בפרק הביטול בביטוח הרגיל (אינו כולל קיצור), הרי שעדיין חלק גדול מהכיסוי דומה.

ולכן אם תעשו עכשיו ביטוח ביטול, יתכן שתוכלו לוותר על פרק הקיצור/ביטול בפוליסה הרגילה ולכן חלק מעלויות הביטוח הנוכלי יתקזזו.

אבל אני אשאל שאלה אחרת – למה לעשות עכשיו ביטוח ביטול? כלומר מה הסיכוי שתבטלו ומה דמי הביטול? הרי כרטיסי הטיסה שקניתם היו מאד זולים. אז ברמה הבסיסית אין לכם מוטיבציה לבטל Smile. אפילו אם דמי הביטול הם 250 דולר לכרטיס (50% במקרה שלכם) זה אומר שאם תבטלו הנזק יהיה 1000 דולר, שמתוכם הביטוח יחזיר 800.

כלומר מה הסיכוי שאכן תבטלו, וכמה עולה הביטוח בהשוואה ל-800 דולר האלה?

בעיניי ביטוח הביטול מעניין כשמדובר על טיסה עוד המון זמן (למשל 10 חודשים קדימה) כשכל העולם יכול להשתנות 5 פעמים. ובייחוד כשמתחייבים מראש על סכום מאד גדול. במקרה שלכם מדובר על עוד הרבה פחות זמן (נובמבר?) והתחייבות על סכום קטן בהרבה. כלומר גם הסיכוי וגם הסיכון (בכסף) קטנים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • דודו מרמת גן
                  דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

לעניות דעתי, את התשובות הכי מהימנות עליך לקבל מסוכן ביטוח שזהו מקצועו ולא מאנשים פרטיים כאן בפורום שעם כל הכבוד רובם אינם סוכנים ודעתם היא אך ורק לפי מה שמותאם לכל אחד ואחד מהם.

כל תשובה שאינה מבעל מקצוע מהתחום תהיה חוסר אחריות מנותן התשובה, שכן בקרות מקרה ביטוחי שלא יהיה מכוסה , למי תבואו בטענות? למי שייעץ לכם בפורום?

אגב, למיטב ידיעתי ביטוח ביטול טיסה אינו קשור כלל לביטוח רפואי ולפוליסות הרגילות שהרפורמה תכלול אותן..

• יערי
                    יערי נערך לאחרונה על ידי

אלו 2 ביטוחים שונים במהותם 

אם את חושבת לבטל את הנסיעה לכי בראש ובראשונה על ביטוח הביטול ואח"כ חכי לרפורמה

אם הנסיעה היא" בטוחה” לכי על ביטוח הנסיעות והכבודה 

תמיד, אם הפוליסה אחרי הרפורמה תהיה טובה או זולה יותר תוכלי לבטל את הישנה ולעשות חדשה

• המכשפה

תודה לכל העונים

אלו אכן ביטוחים נפרדים.

פשוט לא ידעתי אם הרפורמה משפיעה על שניהם.

צודק אנשים טובים שהסיכוי שנבטל מעצמנו קטן, אז ויתרתי על ביטוח הביטול.

לגבי הרפורמה מאחר שלא הזמנתי עדיין ביטוח מניחה שיש לי עד מחר בבוקר שאז הרפורמה תיכנס לתוקף ובמילא לא ישאלו אותי.

תודה

יעל

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון