ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ביש מזל - קרע בדף הדרכון - ואנחנו ביוון

פורום אירופה
    15
    34
    19305
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • keves160
      keves160 נערך לאחרונה על ידי

אף פעם לא הבנתי מה הפואנטה של הכיסוי לדרכון. הרי במקומות רבים רוצים ממילא שתסירו אותו (כל הפואנטה בדרכון הוא לראות אותו כולל העטיפה שלו), וכל ההתעסקות הזו גם מיותרת וגם עלולה באמת לפגוע בדפים אם אכן יש פה דיווחים על קרעים על ימין ועל שמאל.

הרי מה בעצם עושה הכיסוי? דואג שלא יהיה כתם על עטיפת הדרכון? הוא לא מגן על כלום חוץ מזה, וההסרות-הלבשות הנשנות והחוזרות שלו גורמות יותר נזק משהוא מועיל למשהו. מיותר בתכלית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • wizo1234
        wizo1234 נערך לאחרונה על ידי

קרע בדף הדרכון ( וגם דרכון ביומטרי ) - תורם את ה 2 סנט שלי .

יש לי ( נכון יותר – היה לי עד הבוקר ) דרכון  “עבה”  ,  מה שנקרא דרכון עיסקי ( למרות שאין לי שום עסקים מזה שנים רבות ) בן  64 עמודים ( דרכון כפול ) משנת 2009  , דהיינו  בן מעל  7.5 שנים עם הרבה , ממש הרבה חותמות ( בכדי לסבר את האוזן  –  “בליתי” בשנת 2016 , למשל , ב חו”ל  מעל 190 לילות , בעוד אשר בארץ קצת מעל 170 לילות  - תוך מעבר ב הרבה שדות תעופה , עשרות רבות של בתי מלון וגם שכירת רכב ) .

באחת הנסיעות שלי , כבר לפני מספר שנים , בשדה התעופה של בייג’ינג , כאשר היה לי קונקשיין בן מספר שעות  ביקשתי להתחבר ל WiFi  של שדה התעופה . הם ביקשו ממני את הדרכון בכדי להנפיק סיסמא / קוד  התחברות . לשם כך העבירו את הדרכון שלי דרך קורא אופטי / מסוף / קורא בר קוד . מכיוון שהדרכון שלי עבה ( כפול  64 עמודים ) והמסוף  צר ( מתאים לדרכונים סטנדרטיים ) הם היו צריכים ל “דחוס” בכוח את הדרכון  דרך ה קורא האופטי . וכך נגרם קרע קטן ב דף הדרכון ( הדף עם הפרטים / התמונה בחיבור שלו עם הכריכה של הדרכון – ממש כפי שציינו מגיבים אחרים כאן ) .

מאז כבר עברו כאמור מספר שנים . לא עשיתי דבר עם הדרכון ( וגם  לא ייחסתי חשיבות מרובה לכך ) . עברתי מאז בהרבה שדות תעופה – ולא התעוררה בעייה .

בנסיעה האחרונה שלי באמצע חודש יוני השנה ( 2017 )  ב נתב”ג  ב צ’ק אין לטיסה – הפקידה  “נעמדה על רגליה  האחוריות” כאשר ראתה את הדרכון , ורק לאחר התייעצות עם הממונה עליה  “אישרה” לי לבצע צ’ק אין , תוך אזהרה כי לאחר החזרה לארץ אצטרך להחליף דרכון . בביקורת הדרכונים ב נתב”ג  השוטרת / בקרית  הגבולות היתה עוד יותר נוקשה  –  עזבה את העמדה שלה עם הדרכון שלי ( השתרך תור די ארוך אחרי )  הלכה  ככל הנראה להתייעץ עם גורם בכיר יותר . לקח זמן  , וכאשר  חזרה  הודיעה לי כי לא אוכל יותר להשתמש בדרכון לנסיעה הבאה וצריך להחליפו . היא גם  “איימה” עלי , כי עלולים לעשות לי בעיות בשדות תעופה אחרים בגין הדרכון . 

ובכן , בנסיעה זו – די ארוכה  כ 50 יום – עברתי דרך שדות תעופה רבים , ביניהם גדולים ועמוסים יותר מ נתב”ג  :  בנגקוק  – מספר פעמים , סינגפור , אדיס אבבה , מלבורן , סידני – מספר  פעמים כולל כמובן קריאה אלקטרונית של ה ויזה , וכן  מספר פעמים של שכירת רכב , וכמובן מבחר  בתי מלון . בכל אותם פעמים  –  איש לא העיר לי על הדרכון ! 

כאשר חזרתי ארצה ( בתחילת אוגוסט ) ב ביקורת הדרכונים  ה בקר / שוטר  קיבל אותי עם ההודעה כי לא אוכל יותר להשתמש בדרכון ( ועלי להחליפו )  תוך שהוא מודיע לי ( אפילו לפני שהביט היטב בדרכון עצמו ) כי אני נמצא ברשימה  “השחורה”  של  דרכונים  לא תקינים . לא עזרה לי הטענה כי אני חוזר עכשיו מ מעבר ב שדות תעופה רבים וגדולים – ואיש לא העיר לי שם . הוא הודיע לי  חד משמעית כי הדרכון שלי לא שמיש יותר / פסול . 

כמובן שלא היתה לי ברירה , ומכיוון ש אני מתכנן נסיעה קרובה ,  התחלתי ב בירורים להוצאת דרכון חדש . עכשיו  אוגוסט – לפי המדיה / אמצעי התקשורת  עומס שיא ב משרד הפנים  בנושא הנפקת דרכון חדש ( ניתן להנפיק רק ביומטרי)

הזמנתי תור טלפונית , דרך אתר אינטרנט , למשרד הפנים ב תל אביב. קיבלתי תור ל סוף ספטמבר (   בלשכה אחרת היה תור רק ל אמצע אוקטובר ) . התור משמעו – מגיעים אל משרד הפנים ביום המיועד  ואז מתחיל תהליך נוסף ( מספר שבועות  )  עד אשר מקבלים את הדרכון , כלומר במצטבר  כ חודשיים המתנה .  

מכיוון  ש פרק זמן זה שיבש לי את התוכניות לטיול הבא , החלטתי  לגשת  פיזית אל  לשכת משרד הפנים  הקרובה ( רמת גן ) . ניגשתי לשם כבר למחרת חזרתי ארצה . להפתעתי – ה תור היה נסבל , לא יותר ארוך מאשר בפעמים קודמות . הפקיד קיבל אותי , ביצע את הפרוצדורה של הנפקת דרכון חדש / ביומטרי . ביקשתי ל 10 שנים  , שוב דרכון כפול . ועשה ג’סטה – למרות שראה את הפגם בדרכון ( הסברתי לו גם את הסיבה ) הוא – הפקיד – חייב אותי  רק על דרכון חדש  ( ולא  חיוב על השחתת דרכון  , חיוב גבוה יותר ) . שאלתי אותו כמה זמן יארך עד אשר אקבל את הדרכון ( הדרכון מגיע הביתה בדואר רשום ) , ענה כי בדרך כלל התהליך אורך כ 3 שבועות ( אשר במהלכן מקבלים  ס.מ.ס  מן הדואר  על מועד צפוי להגעה )  אך עקב העומס בקייץ  הוא מעריך  כי יכול  לארוך  כ ארבעה שבועות . 

ומה קרה בפועל  ?  

היום  24  באוגוסט  (  16  ימים  לאחר שהייתי בלשכת משרד הפנים ) 

הדרכון  הגיע  אלי  הביתה .  

ובכן  ,  לא  כצעקתה ! 

מקווה  כי  הודעתי  זו תהיה לעזר . 

בברכה , אלי . 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ari0252
          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

לאלי - מה החכמה לנסוע שנים עם דרכון לא תקין?

יצאת מזה במזל

• ח.ג
            ח.ג נערך לאחרונה על ידי

שנים כנראה לא התיחסו לקרע בדרכון

יש סיבה לפסול דרכון בגלל קרע קטן,ולא במקום שמעורר חשד לזיוף?

אם זה לא בגלל הלחץ לעבור לביומטרי יכולה להיות סיבה אחרת?

העשרת קופת המדינה?

שהרי במשרד הפנים יודעים בדיוק כמונו שאיכות הנייר היא לא משהו.

כשהזהירו אותי מזמן שיש לשמור על שלמות הדרכון חשבתי לתומי שאסור לתלוש דפים.

להתייחס לקרע זניח?

• Soft Cell
              Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

ואם יקרע הדרכון הביומטרי אז לא יגידו לך כלום ?

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אין קשר בין הקפדה על שלמות דרכון לבין מדיניות הביומטרי או העשרת קופת המדינה.

דרכונים, מעצם טיבעם כמסמכים בינ”ל, מיוצרים לפי מפרט שנקבע באמנות בינ”ל. כמו כן הקפדה על שלמות ותקינות של הדרכון זה נוהל שקיים ברוב העולם. גם כותב הפוסט המקורי נמצא כעת ביוון וחושש מפסילה של הדרכון ע”י הפקיד היווני.

פורומים של מטיילים בכל העולם מלאים בדיונים דומים לגבי שלמות הדרכון והסיכוי לעבור בשלום נסיעה עם דרכון פגוע במידה כזו או אחרת. אין כאן תופעה ייחודית לישראל.

• may east
                  may east נערך לאחרונה על ידי

חזרנו - עדכון

טוב, הנה העדכון. אנחנו בארץ Smile

היום המלא האחרון שלנו היה אמור להיות באיזי. לקום ב 9, לאכול ארוחת בוקר ולנסוע בכיף מפליון לאתונה. מרחק של 4.5 שעות עפי גוגל מפס.

בגלל סיפור הדרכון, קמנו ב 5 בבוקר מתוך כוונה לצאת ב 6 לדרך.

השירות הקונסולרי באתונה פתוח עד 12:30 .

אממה… לא לקחתי בחשבון ש: בלילה ובבוקר ירד מבול לא נורמלי, שהזריחה רק ברבע לשבע. 

לנסוע במבול, ו..בחושך במסלול ההררי בפליון – לא הייתי מוכן.

אז מזל שנשארה לנו השמשיה מהחוף והשתמשנו בה כמטריה להכניס הציוד לרכב, ויצאנו לדרך ברבע לשבע עם אור ראשון.

מבול אמרנו….אמרו לנו שזה יוצא דופן באוגוסט… הבעיה ששבוע לפני זה , היה יוצא דופן נוסף Smile

קיצר, נסיעה של שעה בהרים, דמדומים , מבול, גם ערפל, **לבד** אין שום רכב בסביבה. ההמשך בכבישי האגרה היה מהיר. התנועה דלילה כל הזמן עד הכניסה לאתונה. לא מובן.. זה ליווה אותה כל הטיול ממש תנועה דלילה לחלוטין.

הגענו ב 11 לשגרירות מצאתי חניה ממש ליד. המשפחה נשארה שם. לא לקחתי סלולרי איתי.

אה… מזל שביונינה מצאתי בפוקס מקום להצטלם לתמונות פספורט (הכנתי גם 5X5 כפי שכתוב באתר השגרירות וגם 3.5X2.5 שיהיה. לקח שעתיים למצוא מקום, וגם זה במזל תודות לכמה בחורות חמודות שנתנו הנחיות. (מול כיכר השעון… 🙂  )

התהליך בשגרירות לוקח תכלס כמה דקות, אבל היו כמה בעיות במחשב אז זה לקחת כמעט שעה פלוס 35 יורו לקבל תעודת מעבר (זה דף.. לא תעודה)

הדרכון הישן בוטל, נחתך בפינות, וחותמות CANCELLED על כל הדפים למעט זה עם התמונה ואלו עם הויזות !! חשוב לשים לב.

הדכרון בתוך נרתיק פלסטיק כזה,אז לא ראו שהוא חתוך

בצ’ק אין, הבחורה בכלל לא ראתה את החתך, ואפילו לא ראתה שמבוטל !

בביקורת הדרכונים, הייתי חייב להצהיר על הביטול, כי הפקיד מדפדף הרי בכדי לשים חותמת ואז ראה את הביטול. הצגתי לו את התעודת מעבר… נראה שזו פעם ראשונה שלו.. לאחר דקה החתים והמשכנו ארצה

בארץ, כמובן אי אפשר ללכת למכונות. תור ענק לדלפקים, מהרבה ישראלים שמתעקשים לעמוד בתור למרות הנציגות שמפנות למכונות הביומטריות גם למי ש *אין* ביומטרי !!!
                  הפקיד קצת מתרגז, כי צריך לתקתק הפרטים במקום לסרוק…

ואז מסתבר שהפרטים שהוזנו באתונה, לא התעדכנו במחשב בארץ עדיין בביקורת הגבולות…

לאחר כמה שיחות עם הממונים, אני מוכנס אחר כבוד לארץ המובטחת.

מסקנה , 

רף החרדה היה נמוך, כי ידעתי שאני בסדר.

רף החרדה עלה בגלל הנסיעה בגשם ובדמדומים בהרי פליון

עלות – 35 יורו לתעודת מעבר

עלות של 300 יורו באאוטלט באתונה ליד השדה, בגלל הזמן שהפתנה (הגענו מוקדם)

“אמרתי לך” – המשפט שקיבלתי מאשתי לאחר הצ’ק אין

הזמנתי תור לדרכון חדש – לעוד 3 שבועות.

צריך לשכנע אותם שעשו לי בעיות, אחרת יכולים לחייב אותי מחיר כפול בגלל “השחתה”

לילה טוב ישראל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

עוד חוויה

העיקר שהגעתם בשלום.

נכנסתי למתח כשקראתי שנסעתם בגשם שוטף בעקלתונים בחצי האי פיליון.

מכירה את ההרגשה של להיות לבד בכבישים שם. היא כשלעצמה לא נעימה אפילו עם ענן נמוך במשך 5 דק’, ספק ערפל או  גשם קל.

• לִי
                      לִי נערך לאחרונה על ידי

ברוכים השבים

העיקר שהסתדר בסוף.. למרות הטירטור

תודה ששיתפת.

• ari0252
                        ari0252 נערך לאחרונה על ידי

ברוכים הבאים….

• ריקי 5
                          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

ראשית שמחה שהסתיים בטוב
                          בעקבות הפוסט הזה בדקתי ומצאתי קרע גם בדרכון של בעלי. קבלתי בחיפה תור לאחרי יומיים כי רשמתי שזה עבור דרכון שהושחת (עכשו צריך רק להתפלל שיגיע בזמן שהם אומרים אחרת יצטרך לנסוע לנתב”ג). 
                          ולידיעתך – לא צריך לשכנע בכלום. העלות זהה לעלות של דרכון רגיל – 245 שח (התפלאתי שכך המחשב חייב והתקשרתי למוקדנית שענתה לי שעכשו אין הבדל בין חדש לכזה אחרי השחתה או אובדן). 

• אמה
                            אמה נערך לאחרונה על ידי

ריקי,אני מצאתי בדרכון של בעלי קרע פיצפון בתחתית העמוד הראשון,בפינה..

לא יודעת האם קרה בטיסה אחרונה..העמוד עם התמונה תמיד היה קצת ארוך יותר.כך הודבק במקור..הוציאו את הדרכון מתוך הנרתיק( שנים הוא שם ורק לאחרונה דרשו בביקורת גבולות בחו”ל  להוציא)

תור לחדרה יש רק לנובמבר,הטיסה באוקטובר..לא יודעת האם זה נקרא “בעיה” או לא..אין כל כך את מי לשאול..

לחפש ברחי הארץ סניף זמין יותר,אנסה..frown

• ריקי 5
                              ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אם זה פצפון לא הייתי טורחת , בטח במצב שיש סכנה שלא יגיע עד הנסיעה. אצלנו זה היה שליש רוחב של החיבור - משמעותי

• חיים47
                                חיים47 נערך לאחרונה על ידי

אמה היה לי קרע קטן בתחתית הדף עם התמונה. טסתי כך כמה פעמים ללא שום בעייה. לא חושב שיש לך סיבה לדאגה, סעו ותהנו.

• 1
                                • 2
                                • 2 / 2
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון