10 ימים בצפון יון - בקשה לאישור /שינוי מסלול- יעוץ
-
אנחנו 3מבוגרים וילד בן 4 טסים בעוד שבועיים ליוון
להלן המסלול שתכננו
- נחיתה בערב באתונה. לינה בעיר (בדיעבד היינו צריכים לקחת טיסת המשך. נראה אם נצליח לשנות)
- לקיחת הרכב ונסיעה לכיוון חצי האי פליון. לינה יומיים בוולוס
- ביקור בחצי האי ככל שהזמן יעמד לרשותנו (מבחינת שעות אור בעיקר)
- נסיעה למטאורה ומשם ליונינה. לינה4 לילות ביונינה
- .מצובו ,מערת הנטיפים
- כפרי זגוריה והקניון
- מדרום ליונינה וגם קצת מנוחה
- נסיעה דרך קסטוריה לאגמים ומשם דרך אדסה לסלוניקי (אפשרות ללון בדרך) או לותר על האגמים ןלנסע מקקסטוריה לסלוניקי ? 3 לילות בסלוניקי
- סלוניקי
- סלוניקי
- חזרה לארץ (טיסה מסלוניקי לאתונה והביתה)
נראה סביר? אשמח לשמע הערות והארות
-
מתייחסת לחלק של הטיול בו טיילתי באוגוסט 2016.
לפי התכנית שלכם לא הבנתי בדיוק מה משך הטיול שלכם.11 ימים? האם לכפרי הזגוריה הקדשתם יום אחד? כולל נהיגה מיונינה?
- הנסיעה מוולוס אל תוך חצי האי פליון היא בכבישים פתלתלים שחלקם אף משובשים, ואורכת זמן מציעה להתמקם באגיוס איואניס. אלא אם כן מחליטים לראות רק את האיזור הצפוני ו/או המערבי של חצי האי. שזו גם אפשרות.
- הדרך מוולוס למטאורה עוברת חלקה בכבישים מהירים ובחלקה עוברת בכבישים פלתלים . כמובן שהיא אורכת זמן. כשנהגתי שם היו פקקים ,עבודות בכביש וכד, לפי התכנון אתם רק עוברים במטאורה. מדוע לא להשאר לפחות ללינת לילה אחד במטאורה? האם התכנון להמשיך מיד ליונינה? נהיגה מאוד ארוכה. (אתם עם ילד צעיר ואין בכל הדרכים תחנות דלק מוסדרות ,כמו בישראל, עם חנויות נוחות.) גם למבוגרים זה יום עמוס מדי.
- גם לגבי כפרי הזגוריה לעשות טיול כוכב מיונינה לא נשמע לי סביר. עדיף לבחור לינה באחד הכפרים ,להנות מהאוירה והנופים ולא לנהוג כל יום אל כפרי הזגוריה ומשם חזרה ליונינה בערב .שוב איזור כפרי הזגוריה הררי ,עם כבישים לא מהירים.
- ובסוף אתם נוהגים את כל הדרך לסלוניקי?! נשמע לי תכנון שדורש מחשבה נוספת.
- תפסת מרובה לא תפסת.. מציעה שתקראו בלוגים באתר , לפי מילות חיפוש של אתרים שתרצו לראות ולפי זה תכננו מחדש את סדר הימים והלינות.אם יש לכם כבר טיסות , אולי תתמקדו הפעם באיזור פליון וסלוניקי עם גיחה למטאורה. בהצלחה!
-
תודה על הערות . מאחר ויש לנו 4 לילות ביונינה אוכל לשנות חלק מהתכניות. ראיתי שהמרחק לכפרים הוא סביר ובמטאורה חשבתי להיות בדרך מוולוס. נשקול לינה . בגלל שאנחנו עם ילד לקחנו לינה בעיר ליד האגם ולא באחד הכפרים.
לגבי חצי האי פליון נתמקד באזור הקרוב לוולוס.
התכנון לשוב ליוון לחלק הדרומי ואז נשלב שוב את חצי האי
-
עוד לא הייתי, אני טסה מחרתיים. אבל לדעתי אפשר להוריד יום אחד מסלוניקי לטובת פילון או זאגוריה, לפי מה שהבנתי יום אחד מספיק לסלוניקי.
-
10 ימים בצפון יון - בקשה לאישור /שינוי מסלול- יעוץ"ביקור בחצי האי ככל שהזמן יעמד לרשותנו "
שאלה באיזה שעה אתם נוהגים לצאת לטיול.
יום אחד לחצי האי פיליון זה מעט. הנהיגה מתישה אלא אם כן תספתפקו בטיול לאורך החוף המערבי (לא הייתי)
אני מבינה שאתם רוצים לחסוך מעבר לינות אבל לדעתי הרבה יותר הגיוני לנסוע למטאורה וממנה רק עד מצובו . לילה אחד.
האם לקחתם בחשבון את משך הנסיעה מיואנינה לזגוריה (הלוך ושוב).
בכל מקרה טיול יום אחד בזגוריה זה לא הרבה. להערכתי בעיקר בנסיעה, אבל אם כך החלטתם מציעה לכם לא לוותר על תצפית Oxia שקרובה למונודנדרי ולטיול קצרצר (אם מזג האויר יאפשר זאת) ליד הנהר בדרך לפפינגו. היציאה למסלול היא מתוך מגרש החניה שמעבר לגשר פפיגו, בצד ימין. בקצה הרחוק מהגשר יש מסלול חביב. (הלוך ושוב)
-
תודה על ההצעה למסלול יום. ניישם אותה. לפי מה שראיתי המרחק מיואנינה לכפרי זגוריה אינו גדול כלכך. לצערנו אנחנו כבר לא עושים טרקים אלא הליכות נעימות ומה שהצעת נראה לי.
אנחנו 3 נהגים
מנסיון אנחנו מעדיפים לנסע יום אחד יותר קמ ולהתמקם במקום אחד לכמה ימים שבו אפשר לעשות טיולי כוכב.
לגבי סלוניקי אכן מתלבטים אם לעצור לילה בדרך מיואנינה או להגיע לסלוניקי ולצאת לטיול לאזור אדסה משם
-
שלום מציעה ללון לפחות 2 לילות באריסטי ולטייל בכפרי זגוריה .תהנו יוון יפה...
-
כתבת שאתם לוקחים רכב באתונה וחוזרים מסלוניקי בטיסה-תיקחו בחשבון שעלות החזר הרכב בעיר אחרת מאוד גבוהה
אנחנו טסנו לאתונה ואחרי יום המשכנו בטיסה לסלוניקי
זה מקצר את הדרך אבל עדיין יש דרך לא קצרה עד יואנינה
אני לא רואה סיבה להעביר בסלוניקי יותר מלילה אחד. עיר נחמדה מאוד אבל קטנה ואפשר למצות אותה ביום אחד
-
הרכב שנשכור הוא מחברה ללא דמי החזר. התכנון היה להמשיך בטיסה לסלוניקי אך מאחר וזו טיסת לילה מאוחרת ואנחנו עם ילד בחרנו להשאר באתונה ולקחת הרכב שם. לגבי סלוניקי נוותר על לילה לטובת קסטוריה