מזג אויר - מומחי אירופה ואוסטריה בפרט
-
היי
כתבתי הודעה זו גם בפורום אירופה אבל בשל הזמן הקצר אשמח לתגובה גם בפורום זה.
אנחנו טסים לאוסטריה עוד 3 ימים ונראה כי מזג האויר מעט גשום
אשמח לקבל חוות דעת לגבי ביגוד ועד כמה מזג אויר כזה יפריע לטיול כן או לא ?
נראה כי הטמפרטורות ינועו בין 4-14 מעלות , 4 בלילה , 14 בצהריים
מבחינת גשם מעבר לטפטוף בלילה (מה שלא מפריע לנו כמובן)
במהלך היום יהיו 2-3 מ”מ של גשם לסירוגין
מה ההמלצות מבחינת ביגוד (רלוונטי בכלל קצר ??)
הטפטופים (light rain) יפריעו לטיול בשטח הפתוח ?
האם הטפטוף הנ”ל יצריך כניסה לאתרים סגורים ?
מחכה לעזרתכם
תודה
ויום טוב
תומר
-
כדאי להתיעץ גם בפורום ציוד.
התחזית באוסטריה משתנה כל הזמן וכל אתר נותן מידע אחר.
לפי התחזית כמות הגשם כמעט זניחה.
מה אופי הטיול? הולכים הרבה ברגל? עולים לגבהים? לקרחונים?
אם מתכננים ללכת ברגל צריך ציוד מנדף זיעה כולל חולצה קצרה כי הגוף מתחמם.
מכנסים קצרים לא צריך.
-
לגבי ציוד- אם אתם מטיילים באתרים הרגילים (ואני מניח שביום גשום וקר לא תעלו לפסגות ) סווטשירט ו\או מעיל מספיקים.
בהחלט לארוז קצר (לפחות חולצות, ולדעתי גם זוג מכנסיים).
טיילנו לפני 3 שבועות ויום כמו שאתה מתאר (עם 14 מעלות וגשם) השתנה למחרת ל-22 (שמשי בחלקו, חולצה קצרה) ואח”כ 25-28 שבשמש מרגיש אף יותר…
לגבי כניסה לאתרים סגורים – מאוד תלוי בתחזית ובגשם בפועל. במקרים רבים גשם\טפטוף בבוקר נפסק במחצית השנייה של היום, ובכל מקרה תלוי בעוצמה ובקור.
מניח שיש לכם “בנק” אתרים לימים גשומים או אפורים יותר. אם אתם באיזור זלצבורגלנד:
– תרמה אמאדה (או כל בריכה מקורה אחרת)
– זלצבורג (מוזיאונים)
– מכרה מלח
– נקיקים (אם רק מטפטף)
– מפלי גולינג (כנ”ל)
– מצודת הוהנוורפן
אגב, אתר מומלץ למז”א (יש גם אפליקציה) שברוב המקרים דייק הוא bergfex/wetter.
רק שים לב : לפעמים יש עיר, עמק והר שנקראים באותו שם אז יש לבחור את המקום הרלוונטי (אין די מז”א בעיירה כדין מז”א ברכס שמעליה...)
-
טיול קלאסי של עיירות האלשטאט , מפלי גולינג , מצודת וורפן , הדברים היחידים שמטרידים אותי זה תצפית 5 האצבעות ומעבר גרוסגלוקנר
-
בהנחה שבכל מקרה ביום גשום או מעונן וקר מאוד לא תעלה לתצפית או תעשה את דרך הגרוסגלוקנר, אין מה להיות מוטרד.
בתצפית 5 האצבעות לא היינו, ולגרוסגלוקנר בחרנו את היום עם התחזית הכי שמשית. רוב הזמן היינו עם בגדים קצרים (כשעצרנו, בשמש היה ממש חם למרות הגובה) וכאשר עברנו לצידו השני של הרכס לכיוון הקרחון כבר התענן והתחיל לטפטף. גם אז, חולצה ארוכה עשתה את העבודה.
אני לא יודע לכמה זמן אתם נוסעים אבל קשה לי להאמין שיהיה לכם רק רצף של קור וגשם. וגם אם כן – את שני האתרים הנ״ל פשוט תשאירו לפעם הבאה...
-
חזרנו שבוע שעבר מאוסטריה [איזור זלצבורג].
בחלק מהימים ירד גשם והטמפרטורה ירדה בהתאם.
אבל לא היה קר בשביל ביגוד ארוך.
אפילו כשעלינו לגרוסגלוקנר [יפה מאד, אבל אין כמעט שלג] לא היה לנו קר.
כמו”כ גם כשעלינו לדכשטיין [לא לתצפית 5 האצבעות, אלא מכיון ראמסו, למדרגות לשום מקום, ולגשר התלוי]. היה נעים ולא קר.
מדי פעם ירד גשם, לפעמים הוא ירד כשהיינו באוטו, ואם הוא ירד כשהיינו באמצע מסלול, עצרנו יחד עם כולם במקום בטוח, והמשכנו כשהוא פסק.
התחלתי לספר על מסעי בהודעה אחרת..
תחת הכותרת: והפעם אוסטריה – יומן מסע וטיפים: http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1324801/start-0/