הולנד אחרי היער השחור....האם תירשם אכזבה?
-
לטעמי שאלת את ה- השאלה בה’ הידיעה.
אנחנו נסענו לשם הקיץ אחרי טיולים באוסטריה, גרמניה ( אלפים בוואריים) ושוויץ. בחרנו ביעד עם ידיעה ברורה שיש כאן משהו אחר ושונה ולכן הגענו עם ציפיות מותאמות.
אנחנו עם 3 ילדים קטנים יותר. היום בני 3,7,9, ולכן בחרנו הפעם ביעד הזה היות ואת הקטנה כבר קשה לשאת על הגב, ומצד שני היא עוד לא ממש מתאימה להליכות בטבע. מכאן הבחירה התאימה לנו הקיץ.
אבל- חייבת לציין שלנו, ההורים, היה טיול שפחות ענה על ה”אהבות” שלנו. חייבת לציין שבארץ אנחנו די דבוקים לבית ולא מרבים בטיולים, אבל בחו”ל אנחנו מאוהבים בטבע והמסלולים (לא קשים במיוחד) הם חלק עיקרי מהטיול, כמובן בשילוב של אטרקציות כדי לרענן ולגוון.
אני הרגשתי, שכל מקום שהגענו אליו בהולנד, יכול היה להיות כאטרקציה למחצית השניה של יום טיול, ולא כהתחלה של יום טיול.
ודרך אגב – ניסתי לשלב 2 מסלולי טבע. האחד היה מסלול קבקבי העץ- התחלנו אותו במלוא המוטיבציה ומהר מאוד סיימנו אותו...(עד עכשיו אנחנו חושבים שעשינו טעות במסלול חחח) והשני- מסלול רגליים יחפות שהיה חוויית בוץ! לכולם. למי שאוהב את זה, אני ממליצה. אשלח המלצה בפורום.
ולסיכום- זה אחר, זה שונה וגם זה כיף. אבל בקיץ הבא כנראה נחזור להרים
(ושאלה יהיו הצרות שלנו...)בהצלחה!!!
-
הי
אנחנו היינו בהולנד לפני שנתיים.
מבחינת הילדים שלי זה היה ה טיול... ואם היו יכולים היו עושים אותו שוב.
הולנד מלכה באטרקציות לילדים. אנחנו ישנו בכפר נופש עם מתחם בריכות מקורה.מסעדות.סופרמרקט.פינת ליטוף ועוד מתקנים לילדים.
למרות שהיינו יוצאים כל בוקר מוקדם מהפארק בערב תמיד הילדים היו רצים לפארק מים שהיה פתוח עד שעה 22.
האפטלינג.עולם המים והנופים פשוט חוויה
אצלנו הולנד לקחה את היער השחור בהרבה.
ממליצה בחום.לא תתאכזבו. אם תרצי אוכל לשלוח לך מסלול מפורט.
תהנו
-
תודה רבה על כל התגובות המפורטות. מעריכה מאוד את עזרתכם.
רשמתם פה כמה רעיונות מעניינים. אתעמק כמובן גם בבלוגים לפני שנקבל החלטה

האם לדעתכם הוספת כמה ימים שיוקדשו לאטרקציות בבלגיה יכולים “להוסיף גוון” לאופי הטיול (כלומר להעשירו)?
lizac – אשמח כמובן לפירוט המסלול. תודה.
-
הי סיון
בשמחה

שלחי לי את המייל שלך
-
אשמח גם לקבל פירוט מסלול.
שולחת כתובת מייל בפרטי.
תודה!
-
“אשמח לשמוע ממה ילדיכם הכי התלהבו בטיול. מה האטרקציות שהכי דיברו אליהם”
אפטלינג – כמובן
דולפינריום
העיר אוטרכט משולבת בשופינג
מסעדת עמי ותמי, לא בגלל האוכל
באמסטרדם – מוזיאון נמו ומדאם טוסו
מאוד נהנינו בפארק נופש – הן הרגישו חופשיות ואנחנו הרגשנו בטוחים. “ניצלנו” את מה שהפארק מציע.
היינו גם שבוע בחווה עם חיות וטרמפולינה – קפצו וליטפו כל בוקר וכל ערב.
עשינו הרבה שופינג, הבנות אוהבות מאוד.
הנופים בהולנד מדברים אלינו מאוד. אנחנו אוהבים נוף ירוק עם חיות יותר מאשר הר מושלג או אגם כחול.
-
אגב, למי שנהנה בכפרי הנופש, ומוכן לשלם תמורתם, לרשתות סנטר פארקס ולנדל יש כפרי נופש דומים בעוד הרבה מקומות במערב אירופה – בעיקר גרמניה, צרפת, בלגיה ואנגליה.
-
אנחנו היינו עם ילדים בוגרים בהולנד והם נהנו מאד מהטיול. תכננו טיול שמתאים יותר לבוגרים, מה שמכתיב יעדים אחרים מאשר טיול עם ילדים קטנים. כשרצינו לבחור פארק שעשועים - בחרנו את וואליבי ולא את אפטלינג. כשבחרנו מוזיאון פתוח - בחרנו באנקהויזן וארכיאון ולא בארנהיים. באמסטרדאם נכנסנו לדאנג'ן וויתרנו על מוזיאון נימו. ביקרנו בטירת מיודן, במוזיאון הרכבות ומוזיאון תיבות הנגינה באוטרכט, במוזיאון הטבע בליידן.
-
ממה הילדים הכי נהנו?!?!-מהכל!!!
הולנד הייתה הטיסה הראשונה שלנו בהרכב משפחתי ולכן גם המסלול היה די בנאלי....לא ידענו לקראת מה הולכים ואיך זה הולך בהרכב כזה.…
הולנד שונה. רגועה מאוד. שטחים נרחבים של מים וצבע ירוק... תחושה של שלווה ואיזה כיף לאותם אנשים שחיים שם...ביום ראשון לוקחים את הסירה ושטים בתעלות ליד הבית...אחר. שונה ממה שאנחנו רגילים.
כמובן שההי לייט היה אפטלינג. אבל למעשה הם נהנו מהכל מהביקור באנה פרנק. מהישיבה על המדרכה בככר דאם וצפיה במופעי הרחוב ושוטטות ברחובות אמסטרדם.
העיליתי כאן בפורום את סיפור הטיול. לצערי אני לא יודעת לצרף קישור. אם תרצי צרי קשר במייל.
בהצלחה