ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון חופשת סקי ראשונה

פורום סקי וסנובורד
    9
    16
    5319
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roni_3335561
      Roni_3335561 נערך לאחרונה על ידי

חברות וחברים יקרים,

מתכנן לצאת (זוג) בסוף ינואר לחופשת סקי לראשונה בחיי. הנחיתה היא במילנו. אני מעוניין לבנות את החופשה בעצמי. כלומר מלון, השכרת ציוד, רכישת סקיפס והצטרפות לקבוצת לימוד. אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון לאיזה איזור כדאי לי להגיע עם מלונות סבירים ומינימום תיזוז עם הציוד למסלולים. מלונות מומלצים, מקומות להשכרת ציוד ולימוד. 

תודה מראש. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ffrank
        ffrank נערך לאחרונה על ידי

ברוך הבא! אני מבין שבמקום לחפש בפורום ובקישורים /מסודרים יפה בדף הראשון/ היית רוצה לקבל תשובה קצרה ומרוכזת. אבל סורי – אין. הנושא מאוד אינדיווידואלי ומורכב. לא אמרתי מסובך מדי – אך כן מורכב. לכן לפעם ראשונה הייתי מאוד ממליץ על נסיעה מאורגנת דרך חברות שמתמחות בזה. ברור שיותר יקר ואולי לקחת בולגריה – בנסקו. זה יחסוך לך גם כסף גם הרבה כאב ראש Smile ואחרי פעם ראשונה תוכל לחזור להרכבה עצמית עם עיניים פתוחות. אם תרצה בכלל Smile IMHO

בהצלחה! 

• jisaacs
          jisaacs נערך לאחרונה על ידי

האם זה באמת כה מסובך ?

אמ……

פחות משחושבים ובתנאי ששולטים באנגלית.

ימים

-----

עדיף שתגיע ביום ראשון

אתר

----

אם מחליטים להיות קצת הרפתקנים ולא באמת מחשבים כל שקל אז.

למתחילים, לא באמת משנה איזה אתר – בחר איזה אתר שאתה מתרשם מהתמונות שלו.

ובתנאי שאינו רחוק מאיפה שאתה נוחת והבנת איך מגיעים אליו

לוודא בגוגל earth איפה המקום שבו מתחילים שיעורי הלימוד

העברות

---------

רכב שכר זה נחמד ומתאים לעצמאי (במיוחד עו”ד בני 40+...)

מונית לשני הכיוונים זה נוח, פותר את נקודת לוודא שאין בעיית חניה

שטל זה זול אם בחרת במקום פופלרי

מלון

----

מיקום – עדיף שיהיה קרוב למעליות או לנקודת המפגש של בתי ספר לסקי

הכי חשוב – חצי פנסיון, זה לא בופה (מלבד בקלאבמד) אלא ארוחת ערב בת 5-6 מנות שלוקחת שעתיים (לא בדרך כלל פןפלרי עם ילדים…. )

לארוחה ארוכה – מגיעים עם ספרי קריאה….

מוצאים דרך אתרי הזמנות, תבין אם חצי פנסיון או לא.

בית ספר לסקי

----------------

אפשר למצוא באינטרנט, ואם השקל רווי אצלך – עדיף לקנות קורס לשניכם לבד לשבוע.

ציוד

-----

בחנות מול המלון – פשוט למתחילים (המלון כבר יכוון אותכם)

סקי פס

---------

באיטליה – בדרך כלל קונים במלון, תגידו שאתם מתחילים ותיקחו את הכי פשוט.

זו התורה, היא באמת לא מסובכת, ורק נראית ככה

יונתן (בהמשך לשיחה בטלפון…..

נ.ב. – התמונות בגיל הרלבנטי מלפני בערך 12-13 שנה שהיינו חדשדשים… והצוות היו ילדים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • sgebay
            sgebay נערך לאחרונה על ידי

אני מבין שמעולם לא גלשתם.  צריך להתכונן לזה. בשלושת הימים הראשונים אתה תהיה עייף מאוד והשאיפה תהיה כמה שפחות מאמץ על מה שלא קשור לסקי כך שארגון עצמי הופך את העניינים ליותר מורכב.

להלן מספר המלצות בהתחשב בעובדה שאתם נוחים במילאנו

אם יש כסף – קלאב מד בצ’רביניה. הכל כלול כולל הדרכה והאתר טוב למתחילים.

אם אין – La Thuile.  בין שעתיים וחצי לשלוש שעות משדה התעופה.  באיזור שנקרא Planibel יש גם מלון וגם דירות וזה ממש קרוב למעליות.  יש איזור הדרכה למתחילים ממש מול המלון ולאחר יום יומיים תעלו למעלה עם הגונדולה וגם שם מסלולים מאוד טובים למתחילים.

הכי חשוב זה לקחת הדרכה וכמה שיותר  – בסקי קל מאוד לרכוש הרגלים רעים (הישענות אחורה, שימוש בכתפיים וכן’).  הדרכה תקדם אתכם מהר ותמנע את זה

• chanipoz
              chanipoz נערך לאחרונה על ידי

אני גם בדרך לחופשת סקי בפעם הראשונה. התכנון שלי זה ואל טורנס.

מעניין אותי למה אתם אומרים שזה כל כך מורכב?

אני התרשמתי שזה די פשוט.

הנסיון שלי הוא יומיים גלישה בקנדה.

• ffrank

אני אנסה להסביר  אין פה סודות וותיקים 🙂 בעולם המודרני להזמין טיסה, מלון , העברות או רכב ממש לא מסובך. הופ ואני על הר ומתחיל “לגלוש”. ד”א זה מה שגם אני עסיתי בזמנו. Smile אבל עם ניסיון מתחיל להבין כמה זמן וכוח מבוזבז על פעולות לא מוקרות ולא תורמות לגלישה – בגדים, ציוד, מדריך, מלון, אוכל, מסלולים וכו’ וכו’. 

אולי אם המטרה היא לעסות שבוע פאן בשלג -האמת לא צריך חעסות מזה עיניין – נו מקסימום פחות יום גלישה, נו ציוד וביגוד לא כל כך מתאימים… שטויות תכלס. אבל פה בפורום רוב האנשים הם חולי סקי, חשוב להם לנצל את כל יום גלישה עד הסוף ובבחינת ניצול כוח, זמן וכסף למתחילים חייב להמליץ על סקי מאורגן ובאתר יותר זול מוואל טורן. (ברוב המקרים למתחילים מספיק לשבוע מסלול 1 או 2 וממש חבל לזרוק 300 יורו על סקי פס ).  נסיעה מאורגנת משחררת מכל הדאגות מסביב ומאפשרת להתרכז במה שבאמת חשוב – לימודי סקי . כבר אחרי מספר פעמים (2-3 תלוי בך) המצב משתנה ואפשר להתחיל קצת לגלוש וגם להתעסק בהתארגנות. בקיצור שוב –זאת ההמלצה חמה והבחירה היא כולה שלך.

וואו הרבה מילים... מקווה שהיתיי ברור ואשמך לענות על שאלות ספציפיות Smile

הכל IMHO כרגיל

נ.ב. “יש הבדל גדול מאוד בין “לנסוע לסקי”  ו”לגלוש בסקי”. ההבנה מגיעה אחרי כ- 5 שנים נסיונות” Smile)))

• old yod
                  old yod נערך לאחרונה על ידי

רוצה להתייחס רק ל”ואל טורנס אתר יקר”:

למי שמוכן להסתפק בדירה פשוטה, אפשר להזמין דרך האתר של ואל טורנס דירה ל 4 ב 420 יורו לשבוע בינואר וסקי פס בהנחה של 20-30% תלוי בתאריך (אני קניתי מה 16/1 ב 230 לשלושת העמקים, ואל טורנס עלה 190 יורו. שבוע לפני היה יותר זול).
                  בקיצור, סגרנו עצמאית דירה ל 3 פלוס טיסות, העברות, ציוד וסקי פס שלושת העמקים בפחות מ 800 יורו. אם היינו ארבעה והיינו מסתפקים בסקי פס לואל טורנס היה עולה 720.
                  כמובן שזה לא למי שרוצה מלון עם ארוחות וכו’.

• ffrank

צודק לגמרה לגבי וואל טורן. אפשר להתארגן בסכומים האלה. אבל אי אפשר להתחרות עם 700 יורו לשבוע בבנסקו כולל הכל וגם ציוד, גם הדרכה גם מלון מפואר… החיסרון  היא גודל האתר שלמתחילים בכלל לא בעיה אך להפך  🙂

• Roni_3335561
                      Roni_3335561 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לקישור להצעה במחיר כזה 

• ffrank

אני לא סוכן ולא מפרסם בפורום 🙂 וגם לא ממש עוקב אחרי המחירים אבל זכור ל- 700-800 בהתאם לרמת המלון. בטוח שתוכל לחפש לבד בחברות נסיעה גדולות: איסטא, סקי דיל, פינגווין וכו’ 

• chanipoz
                          chanipoz נערך לאחרונה על ידי

תודה על התגובה המפורטת…

חשבתי שיש חורים שחורים שאני לא מודעת אליהם…

האמת, אני כבר שנה וחצי עוקבת אחרי הפורום וקוראת את כל ההודעות. אפשר לומר שרכשתי ידע עצום..

נראה לי הייתרון בואל טורנס למתחילים הוא שזה סקי אין סקי אאוט ואז אין את הקטע שצריך להסתבך עם סקי בס או רכב.

עוד ייתרון: יש 3 מעליות חינם למתחילים + 2 מעליות בתשלום מועט. (2-4 יורו לפעם) המידע הזה הוא ממורה סקי שמלמד שם. לא מנסיון כי לא הייתי שם.

• yohanand
                            yohanand נערך לאחרונה על ידי

700 יורו כולל הכל בבנסקו?

נכנסתי לאתר של סקידיל. המחיר ההתחלתי שאינו כולל ציוד ושיעורי סקי, 749 יורו.

אני חושב לקחת את בני השני לפעם הראשונה שלו. 

עם טיסות ב-150 יורו למילאנו,ניתן לתפור דיל לא פחות אטרקטיבי.

• Maki869
                              Maki869 נערך לאחרונה על ידי

מי שטס עם סקידיל משם יורו.. הרי צריך לממן את השם המפוצץ!

• Timber wolf
                                Timber wolf נערך לאחרונה על ידי

אני ממליץ ללכת על אחד מהאתרים הזולים כמו בנסקו או אחרים בסגנון 

בגלל שאתה יכול ב700 יורו לקבל חבילה כוללת הכל עם מלון טוב עם ספא ובריכות וגקוזי וגם שהמלון קרוב למעליות 

עוד משהוא שאני רואה לו חשיבות גדולה זה הדרכה באתרים האלה אפשר לעשות הדרכה פרטית במחיר מאד מאד זול אני סגרתי ב 300 יורו הדרכה ל6 ימים שעתיים ביום 

במערב אירופה ב 300 יורו אתה מקבל יומיים הדרכה פרטית של שעתיים 

אני ממליץ ללכת על דיל לאתרים האלו בגלל שההבדל מחירים לא גדול בכלל וזה מאד כיף שמישהו מסדר לך הכל 

אני יודע שלבולגריה יש חברה שקוראים לה bg tours והיא מוציעה דילים מעולים בדרך כלל יותר טובים מהחברות הגדולות 

בקשר לסקי אין אוט זה מאד מאד טריקי בגלל שבימים הראשונים אתה לא יודע לגלוש ואז יותר קשה להיתנייד וגם על מלונות סקי אין אוט משלמים יותר ולחופשה ראשונה זה מיותר 

עוד יתרון שאני רואה באתרים האלה זה שהם קטנים ומאד קל להגיע ‘’לבית הספר’’ לסקי ובכלל להתנייד באתר 

לסיכום אני חושב שלא כדאי ‘’לבזבז’’ אתר טוב והרבה כסף על דברים שבחופשה ראשונה לא ינוצלו בטוח לפי מה שאני זוכר לא גולשים כמעט הל מסלולים בחופשה הראשונה ובגלל זה חבל ללכת לאתר טוב ויקר 

• ffrank

נו באמת! סתם פתחתי איסטא ובבקשה מלון 4+ עם כל הפינוקים וגם ציוד, סקי פס העברות… ומה שהכי חשוב – שעורי סקי. הכל ל 3 אנשים – 2267 יורו. לא שחיפשתי. בטוח שיש גם יותר יקר גם יותר זול. איפה אפשר לקבל הדרכות במחירים כאלה?? פה בפורום הרבה אנשים יודעים להרכיב את החופשת סקי ב- 800-900 יורו. זה לא קשה. אבל אי אפשר להכניס לטיול כזה מלון ברמה גבוהה והדרכה. אין סיכוי. מי שיכול לקחת על עצמו את תפקיד המדריך וללמד – יכול לחסוך הרבה, מי שלא… 

ל- ChaniKish – זה בדיוק מה כדי לבדוק באתרים של בתי הספר לסקי וול טורן – מחירי הדרכה. ולהוסיף לתקציב. 🙂 

• ffrank

“בקשר לסקי אין אוט זה מאד מאד טריקי בגלל שבימים הראשונים אתה לא יודע לגלוש ואז יותר קשה להיתנייד “ 

Timber wolf - Smile) צודק לגמרה הזכרת לי ימים יותר טובים 🙂 

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון