העלאת ציוד וקרמים לארה"ב עם קונקשן
-
היי ראשית תודה על העזרה.
שאלה לגבי טיסה לניו יורק עם קונקשן באירופה
יש לי מספר כדורים וקרמים שאני צריך לקחת עמי , גודל נגרמים הוא בבקבוק מקורי עד 50ml אך לבטח לא ייכנס לשקית השקופה.
האם שקית אחת עם כדורים בסגנון אקמול ודומיו , וקרמים קטנים ( לדוגמא 5-10 מייל) לא תהווה בעיה?
אני לא יכול לקחת סיכון שיזרקו את זה, האם יש מישהו שיודע במדויק מה אפשר?
שאלה נוספת לגבי אוכל , האם באירופה יזרקו את האוכל כגון חטיפים סוכריות , בקבוק מים ?
או שאפשר להמשיך עם זה לארהב
אשמח גם להסבר על הקונקשן , כיורדים מהמטוס באירופה צריכיפ לעבוד בידוק בכלל ? ביקורת דרכונים או שישר מגיעים לגייט ולדיוטיפרי ההמשך
תודה
-
מותר להעלות לטיסה מיכלי נוזלים של עד 100 מ”ל וסה”כ 1 ליטר. הם חייבים להיכנס לשקית זיפר שקופה בגודל של עד 20X20. השקית חייבת להיסגר ולכן אי אפשר להכניס לתוכה מיכלים שאולי עומדים בתנאי של עד 100 מ”ל, אבל גדולים מידי בשביל השקית.
אין בעיה להעלות תרופות בכמויות קטנות.
לגבי אוכל – אין מניעה להעלות אוכל לטיסה לארה”ב מלבד מים. אפשר למלא מים בבקבוק ריק ליד הגייט.
לפני הנחיתה בארה”ב צריך לוודא שלא נשארו פירות, ירקות, מוצרי חלב וגבינות, נקניקים – את אלו אסור להכניס לארה”ב. אם תופסים הקנס גבוה מאוד.
כשיורדים מהמטוס באירופה, הולכים לכיוון passengers in transit ולא עוברים ביקורת דרכונים.
-
שלום חברים ,
ברשותכם , מצטרף לשירשור .
מה זו השקית זיפר ?
היכן משיגים ? האם חייבים להצטייד בשקית טרם הטיסה ?
מה לגבי פירות יבשים – האם מותר להכניס לארה”ב ?
אנא האירו את עיני .
תודה ויום מקסים !
ראובן
-
כדורים כמו אקמול – אין הגבלה (כמובן שבכמות מסחרית זה יעורר תהיות אחרות).
חטיפים וסוכריות אין בעיה להכניס לכל המדינות.
מים – אפשר לצאת מישראל עם מים. בשדה באירופה מרוקנים לפני הביטחון ואז ממלאים אחרי. אין ביקורת דרכונים כי נמצאים בטרנזיט. כן עוברים בביטחון.
שקית זיפלוק – צריך להכין מראש. בהיתרו אפשר לקחת (יש כאלה זמינים בתור לביטחון)
-
שקית זיפלוק זו שקית ניילון שקופה לסגירה רב פעמית. יש כאלה בסופר של חברת ניקול או באיקאה, כאן יש כל מיני גדלים.
-
שקיות זיפ לוק :
בחלק מהשדות מחלקים חינם ליד הביקורת הבטחונית
בחלק – מוכרים שם (רצוי עם מטבע מקומי)
בחלק – לא ולא
מבחינת בטחון בטיסה
אין בעיה עם אוכל, אין בעיה עם תרופות מוצקות .
תרופות בנוזלים – גם אין בעיה ובכל כמות (סבירה) גם אם עובר את ה-100ml. אבל אני מודה שאף פעם לא ראיתי איך זה עובד.
קרמים, ג’לים וכדומה – בשדות שונים ראיתי שלטים שונים. לא יודע לענות בוודאות. היו מקרים למשל שנתנו לי להעביר מעדן חלב (יותר מ 100ml) והיו שלא. הפסקתי לנסות

אגב, גם אוכל לתינוקות אפשר
לגבי שתייה – אחרי שעוברים את בדיקות הבטחון מגיעים למתחם הדיוטי פרי ששם לרוב יש קולרים ומזנונים.
בכל מקרה אני מציע להעיף מבט באתר האמריקאי שבגדול מהווה דוגמא לכל העולם
https://www.tsa.gov/travel/security-screening/whatcanibring/
מבחינת הכניסה לארה”ב
אין הגבלה לנוזלים. אין בעיה עם תרופות בכמות סבירה (מלבד סמים). אם יש לכם תרופות נרקוטיות הייתי לוקח איתי מרשם. ובכל מקרה קחו כמות סבירה ולא כמות מסחרית. לא יודע לגבי מריחואנה רפואית וכדומה.
יש הגבלה על תוצרת חקלאית מסוימת. צמחים וכדומה אסור.
מזון – שווה להתעמק באתר של המכס האמריקאי, אבל בגדול אין בעיה עם מזון יבש. גם גבינות ככל הידוע לי אפשר. אסור צמחים (פירות וירקות) ויש הגבלות על בשר / דגים וכדומה.
אגב, ברוב מדינות העולם יש הגבלות דומות, ההבדלהוא שהאמריקאים גם אוכפים אותן, ולא נדיר שפותחים תיקים גם לתיירים שעוברים בירוק.
בכל מקרה – מקבלים טופס הצהרה, ואפשר גם לשאול את הפקיד במכס. אם תצהירו הצהרת אמת, לכל היותר יגידו לכם לזרוק את הפריטים. להבדיל ממצד של הצהרת שקר שיכול להיות מלווה בענישה.
אגב, האמצעי הכי פשוט בענישה הוא פשוט גירוש.
-
אני זוכרת שבהית’רו לפני שנתיים נתנו שקיות זיפלוק, לא יודעת אם כיום.
בזמנו עיינתי בקישור שהובא כאן בפורום ואם זוכרת נכון, מריחואנה רפואית אסורה.
-
תודה לכולם