קרואטיה סלובניה איטליה עוד שבוע -שאלות
-
היי חברים,
1. אלו מכם שכרגע שם או כאלו שהיו בספטמבר, מה מזג האוויר הצפוי ועם איזה ביגוד מומלץ להצטייד?
- זוג בני 30 כמה כסף מומלץ לקחת לשבועיים ל״בזבוזים״?
- מנ המדיניות לגבי תשלום בויזה? מומלץ?
- איפה מומלץ להמיר אירו לקונה? (נוחתים בזגראב וממשיכים ישר לבלד)
- נשמח להסבר /טיפים לגבי מעברי גבול עם רכב
תןדה

-
היי,
- מזג האוויר – הכל מהכל. סביר להניח שלא יהיה קר יותר מדי (אלא אם עולים לפסגות הרים), אבל גשם בהחלט צפוי. מעיל גשם טוב ומטריה לכל אחד זה הכרח.
- כמה כסף לביזבוזים – לא חושב שמישהו יכול לענות על שאלה כזו.. מאוד אינדיווידואלי ותלוי בכם. כדאי לכם להקציב מראש סכום מסוים לביזבוזים, וכמובן להשתדל לעמוד בו (וכמובן לא להצליח..
) - כרטיסי אשראי – בערים הגדולות מקבלים בד”כ, בעיירות פחות. כדאי להצטייד במזומן ולברר במיוחד במקומות הלינה האם מקבלים אשראי או לא.
- המרת כספים – אני עושה בד”כ מראש בארץ. לא חושב שההבדל בשערים מצדיק התרוצצות וחיפוש אחרי המקום עם השער הטוב ביותר.
- מעברי גבול עם הרכב – קל ופשוט. מגיעים למעבר, יש מחסום עם שוטרים שלוקחים את הדרכונים לבדיקה ושולחים אתכם לדרככם. יכול כמובן להיות עומס של מכוניות.
תהנו.
-
לא יודע לגבי סלובניה וקרואטיה, אבל באיטליה לא נתקלנו בשום מקום שדרש מזומן בטיולים שלנו. אולי רק תשלום על חניה במטבעות מדי פעם.
לא צריך להכין הרבה מזומן.
בזבוזים זה מאוד אישי.
את קרואטיה אני לא מכיר אבל סלובניה ואיטליה לא זולות. לדעתי חבל לחפש מציאות בטיול של שבועים בשלוש מדינות. לא מצאתי בטיול האחרון באיטליה שום דבר ששוה לקנות, שאי אפשר להשיג בארץ או באינטרנט. אבל גם לא חיפשתי יותר מדי.
-
צהריים טובים.
בנוסף להמלצות המלומדות לעיל,טיפ
קטן ויעיל לדעתי.
כדי לא לחזור עם שלל מטבעות מהטיול,ממליץ ביציאה הסופית מהמדינה ששהיתם,במיוחד סלובניה או קרואטיה,בתידלוק או הארוחה האחרונים לפני היציאה,לשלם בכל הכסף שנותר,ולהשלים בויזה,או באירו
מתורגם,לערך המקומי.
בהצלחה וטיול כייפי ומהנה,שבת שלום חיים.