סקוטלנד - אוגוסט 2017
-
22.8
מתעוררים לבוקר גשום בסקאי, מחליטים לנסוע לכיוון פורטרי ולראות איך יתפתח מזג האויר.
בדרך עוברים בנופים משגעים של הרים, נחלים ומפלים. מגיעים לפורטרי הנחמדה לעצירת התרעננות ומטיילים קצת ברחוב הראשי ובמזח.
רואים שמזג האויר משתפר אז אנחנו נוסעים ל-Ferry Glen – גבעות ירוקות שכאילו נראות מהאגדות. הילדים נהנים מאד לטפס ולרדת עליהן למרות תוואי השטח הבוצי והרבה “מוקשים” של כבשים ופרות.
היה מקום מאד מהנה – בילינו שם כמה שעות וחזרנו לדירה לקראת ערב.

-
23.8
היום נוסעים לנסט פוינט למגדלור של סמי הכבאי (ככה תיארנו את זה לילדים). ההליכה למגדלור יחסית קלה, הילדים התאכזבו שאי אפשר לעלות למגדלור אבל הנופים מפצים על זה.
בדרך חזרה מתחיל לרדת עלינו גשם שוטף (מזל שלקחנו בתיק מעילי גשם, ההלוך היה שמשי וללא שום רמז לבאות)
לאחר מכן הילדים ביקשו חוף ים אז נסענו ל-Coral Beach, מדובר בחוף בצפון סקאי, לא רחוק מ-Dunvegan. ההגעה אליו מהחניון הייתה כרוכה במסלול לא קצר ובוצי אבל בסוף המסלול מתגלה חוף פשוט יפייפה.
-
איזה כיף להיזכר בנופי סקאיי.
יואב, נדמה לי שחשוב להתעכב על המיקום של מקום הלינה שלכם – שלדעתי הוא לא אידיאלי בלשון המעטה לטיול כוכב בסקאיי. לטעמי אם הייתם לנים בפורטרי הייתם מספיקים לעשות יותר בכל יום.
מה אתה אומר? -
24.8
היום הכי גשום צפוי לנו היום..בגלל שזה הלילה האחרון שלנו באי ועד עכשיו היינו בצפון האי (אנחנו גרים בדרום) החלטנו הפעם להשאר קרוב לבית ושואלים את הילדים מה ירצו לעשות – שניהם עונים שהם רוצים לחפש אוצרות בים ואנחנו נוסעים ל-Dunscaith Casle, מדובר בשאריות טירה על חוף הים בדרום סקאי. המסלול לא פופולארי ואנחנו ממש לבד שם, המסלול כרגיל בוצי ומלא “מוקשים” (כבר התרגלנו), מגיעים לטירה ומבינים שהגשר לטירה נהרס ואי אפשר להכנס אליה (אפשר בטיפוס דרך הים אבל זה לא בשביל הילדים). בכל זאת אנחנו יורדים לחוף והילדים נהנים משלל האוצרות (צדפים) שהם אוספים על החוף. בדרך פגשנו משפחה שאמרה לנו שאם אנחנו באיזור אנחנו חייבים לעצור בבית קפה שנמצא ליד שיש שם מאפים טעימים ונוף הכי יפה בדרום סקאי שממנו רואים (ביום טוב) את האיים Eigg וRum מצד אחד ואת הרי ה-Cuillins בצד השני. כאחד שאוהב מאד מאפים כמובן שנסענו לשם, בית הקפה נמצא ב-Tarskavaig ומנהלות אותו 2 דודות מאד נחמדות (כשאחת מהן הייתה אף בחיפה כעצירה בקרוז). הן מתנצלות על כך שאין היום ראות טובה אבל המאפים והשוקו החם מפצים על כך. אנחנו מסיימים את היום מוקדם על מנת לחזור לדירה ולארוז לקראת המעבורת המוקדמת שיש לנו למחרת בדרכינו לאי MULL

-
בהחלט אלון, דיברנו על כך גם בזמן שהיינו שם.
היינו ממוקמים בדרום האי כאשר רוב האטרקציות (מלבד Fairy Pools שלבסוף לא עשינו) נמצאות בצפון האי.
עדיף היה לישון במרכז האי, הסקנו את המסקנות לטיול הבא שלנו שם

-
25.8
יום היציאה למאל התחיל שוב במזג אוויר גשום, נסענו במעבורת עד ל-Mallaig ומשם הייתה לנו נסיעה עד ל-Lochaline כדי לקחת מעבורת ל-Fishnish (צחקנו כל הטיול על השם הזה..)
בדרך לשם עצרנו ב-Garbh Eilean למסלול יער ולתצפית על כלבי ים שיש במקום. המסלול היה כיפי, בתוך יער עבות, עם פטריות ופירות יער שניתן לקטוף בדרך ולאכול (רק את פירות היער כמובן..)
אחרי שהגענו למאל ולפני ההגעה לדירה, עצרנו ב-Duart Castle, שם פגשנו בחבר חמוד וקוצני.
הדירה האחרונה שלנו בסקוטלנד הייתה הכי מאתגרת, מדובר בבית מבודד כאשר ההגעה אליו היא בדרך עפר כ-3 מיילים מהכביש. אין קליטה סלולרית. אין אינטרנט. ממש ניתוק מוחלט ומושלם. הרבה טבע ובע”ח וזמן משפחה נטו.
-
26.8
היום השני במאל היה יום ללא גשם ותככנו לנצל זאת על מנת להפליג לאי IONA.
מדובר באי קטן מול הקצה הדרומי של מאל. אנחנו מפליגים לשם ללא רכב ומטיילים באי ברגל.
הלכנו למנזר Iona Nunnery ולאחר מכן עלינו להר Dun I לתצפית מרהיבה של 360 מעלות.
לסיום היום ירדנו לחוף הזהוב Traigh Ban.
היה יום מעולה ומזג אוויר טוב, אהבנו את העובדה שהאי קטן ואפשר לעשות הכל רגלית ולא צריך רכב.

-
27.8
את היום הלפני אחרון בסקוטלנד רצינו לעשות באיזי וכיוון ששוב נפל עלינו יום גשום (לא היה לנו מזל עם הגשם) אז החלטנו לנסוע לטוברמורי (או העיירה הצבעונית מהפאזל כפי שהילדים קראו לה, שכן היה פאזל 500 חלקים שלה שהרכבנו בדירה). טוברמורי עיירה מאד יפה (יותר יפה מפורטרי לדעתי) ויש שם הרבה חנויות יפות ובתי קפה נחמדים.
אחה”צ שכבר הגענו לדירה ניסינו לרדת לחוף הים ליד אבל המסלול היה כ”כ בוצי שהיינו צריכים לעשות אחורה פנה. אבל זכינו לראות את רועה הצאן בעזרת הכלבים מוביל את הכבשים חזרה הבייתה. מחזה מרהיב.
-
28.8
יום אחרון בסקוטלנד זימן לנו את היום הכי גשום שהיה לנו מאז שהגענו. גשם זלעפות וראות 0. יש נסיעה ארוכה חזרה לאדינבורו אז יצא “טוב” שרוב היום אנחנו ברכב בכל מקרה.
בדרך אנחנו עוצרים ב-falls of dochart. ראיתי אנשים עולים על הסלעים ומתקרבים לראות את המפלים אז עשיתי כמוהם (יחד עם הבן הקטן) לאחר 3 צעדים החלקתי וכמעט שנפלתי לתוך המים, מיד עשיתי אחרונה פנה והתרשמנו מהנחל מרחוק.
עושים עוד עצירה ב-Stirling, לקנייה ב-Primark (איך אפשר בלי?) ואז טיסת ערב חזרה לקופנהגן ולאחר מכן הבייתה.
אז למרות הגשם שהופיע בלא מעט ימים בחופשה שלנו, הייתה לנו חוויה וטיול שנזכור אותו הרבה זמן. אין ספק שעוד אחזור לארץ הזו (חושב כבר שנה הבאה עם חברים לעשות טרק של כמה ימים..).
מקווה שעזרתי פה לאנשים שחושבים להגיע לשם, אם יש שאלות, מוזמנים לשאול!

-
יואב תודה גדולה!!
טיול מקסים ומאתגר. הגשם אכן לפעמים טורדני בסקוטלנד אבל צריך ללמוד לחיות איתו.
כמי שכבר טייל 4 פעמים בסקוטלנד אין ספק שעוד אחזור. למשל האי מאל מאד מסקרן אותי. כמה ימים היית ממליץ לבקר באי מאל?
ועוד שאלה שמאד מעניינת אותי: איך הייתם שלושה ימים באי מאל ולא ביקרתם באי סטפה ובמערת פינג’ל? זה היה בתכנון?
זה מקום שאני חולם להגיע אליו.
ג’ני לדעתי תסכים איתי. -
אלון, סטאפה בהחלט היה בתכנון אבל הגשם קצת הרס את התכנון. חשבנו שנספיק את איונה וסטאפה ביום אחד אבל עם הילדים הקצב היה איטי יותר.
מאל שונה מאד מסקאי, היא פחות תיירותית, למרות שעדיין ראינו תיירים, במיוחד בטוברמורי, במסגרת The Three Isle Tour – אוטובוס מאורגן שעושה את שלושת האיים.
אהבתי מאד את השקט והטבע שיש במאל ולמרות שהאי קטן בחצי מסקאי, הייתי מקדיש לאי (ולאיים בסביבה) לפחות 4 ימים, כאשר יום אחד איונה וסטאפה, עוד יומיים במאל עצמה ועוד יום באי Ulva (לא היינו אבל פגשנו אנשים שהיו שם ומאד התלהבו)
-
תודה.
על אולבה בכלל לא חשבתי. כיוון מעניין. -
יואב,
תודה רבה על סיפור מעניין נוסף מסקוטלנד היפה.
תמונות הנופים מעוררות רצון לחזור לשם להשלמות לכל כך הרבה אזורים שלא הספקנו לבקר בהם.
מסקרן אותי איך מצאת טיסות כל כך זולות לאדינבורו?
איך אתה מחפש?
סמדר
-
סמדר,
בלואו קוסט הרעיון הוא להזמין כמה שיותר מוקדם, את הטיסה הזו הזמנתי כבר באוקטובר 2016.
כמו כן, כמו שציינתי בהתחלה אנחנו טסים ללא מזוודות לבטן המטוס כך שלא צריך להוסיף תשלום עבור זה.
אני מחפש ישר בחברות הלואו קוסט ובודק איך אני להרכיב טיסת קונקשיין עצמאית ליעד שאני רוצה. לפעמים זה יכלול לילה או יותר ביעד הראשון. ניתן ככה להגיע ליעדים מאד מעניינים ורחוקים בפחות מ-200$