טיול שלכת 4 ימים - מהיכן לאן
-
היי,
בחודש אוקטובר אהיה בניו יורק למספר ימים ואני רוצה את חלקם להקדיש לטיול שלכת מרהיבה!
לשם כך יש לי ארבעה ימים.
קראתי בפורום המלצות על מסלולים ארוכים יותר ואני לא כל כך יודעת איך לקצר כך שגם אעמוד בזמנים ומאידך גם אהנה מנסיעות וטיולים בינות לעצים הצבעוניים.
אודה להמלצה למסלול בגדול (הרכב יילקח מjfk ב 10.00 בוקר ויוחזר ב 21.00 ביום הרביעי) ואם אפשר אז גם שמות של אתרים / מקומות עיקריים לביקור באותו יעד
תודה

-
שלום
אפשר תאריך יציאה מ-JFK?
מוני
-
בטח. 17.10 יציאה והטיסה חזרה ב 20.10 בחצות (תכננו להחזיר את הרכב ישירות לשדה ב 21.00)
-
שוב שלום
בתאריך המדובר שבשנים סטנדארטיים אמור להיות מאוחר יחסית לנקודות הצפוניות,הייתי קודם כל ביום הראשון כפי שהוצע בשרשור אחר השבוע להגיע סביר מאוד לסוכנות ללקיחת הרכב.
17/10
https://goo.gl/maps/5Sy7eheKViC2
מדובר על מערב קונטיקט>>>מערב מסצ’וסטס
לא חובה להזמין לינה ולכן תנסו כמה שתוכלו ,כמובן אם בכלל ההצעות שלי ידברו אליכם.
18/10
נתיב מוהוק כביש מס 2 ועליה לדרום וורמונט מברטלבורו(אתנחתא) ומשיכה מערבה על כביש 9 לבנינגטון בדרום מערב וורמונט והתחלת ירידה דרומה ,
https://goo.gl/maps/wQS6Hkh7hZ72 כל זאת לפני שביום הבא פונים לעמק ההדסון ליום וחצי האחרונים.
בדקו קודם כל אם הכיוונים מתאימים לכם .
יש גם אפשרות כשאתם בניו יורק ,בזמן אמת ובעזרת תצפיתנים להרכיב מסלול שיתאים יותר למצב השלכת .
מוני
-
באוקטובר להערכתי כל מקום שתצאי אליו מעט צפונה מחוץ לניו יורק תזכי לשלכת מהממת. נדמה לי שבשלב הזה של אוקטובר דוקא ככל שתצפיני יותר זה כבר יהיה אחרי השיא, כך שגם לאור הזמן הקצר-כדאי להתמקד באזור הקרוב. למשל אזור הקטסקילז, כשעה וחצי בערך מניו יורק סיטי, למיטב זכרוני היה מקסים באוקטובר.
-
ואפשר גם פינגר לייקס, אני משערת שגם שם יהיה משהו משהו.
-
גם אנחנו יוצאים לטיול שלכת קצת יותר ארוך ולכן חקרתי את זמני השלכת
ובתקופה שלך סיכוי גבוהה לשיא שלכת בדרום ורמונט/חבל ברקשייר במסצ’וסטס
וחבל ליצ’פילד בקונטיקוט. אנחנו נגיע לאזורים האלה בערך בתאריכים שלך. אגב השנה כול אתרי התחזיות מדווחים שצפויה שנת שיא של השלכת ושהתקדמות השלכת תתנהל פחות או יותר קרוב לממוצע.
-
תודה!
בדיוק בודקת את המסלול.
שאלה וסליחה על הבורות – האם בדומה למערב, יש דרכים צדדיות של נוף ולא היי וויז או שהמסלול שהצעת כולל גם וגם?
ושאלה נוספת – ראיתי שהדרך כוללת כבישי אגרה – איך אני מזהה היכן על המפה (כדי לא לפספס, הבנתי שכבר היו מקרים של רכבים שכורים שאח”כ קיבלו קנסות) או שמדובר בטולים מוסדרים עם מעבר של עמדת תשלום?
-
תודה!
כל כך מקווה שמבחינת הזמנים באמת נהיה בשיאם של הצבעים המוטרפים הללו

-
איזה כייף לשמוע!
יכול להציע לי את המסלול – מאין לאן (ואז ארד לרזולוציות בגוגל מאפס)
תודה
-
תראי
גם אני אחרי 8 נסיעות ביבשת בהן שילמתי רק במזומן בתחנות ,החלפתי את הגישה הזאת בנסיעה התשיעית שממנה חזרנו לא מזמן,והשתמשתי במכשיר האיזי פס,
ואני מציע לך שבשביל 2 כבישי אגרה לא לחשוש וללכת על המכשיר.
הקטע היחיד של הייוייז הוא בו הצעתי למהר ולצאת מנמל התעופה ולקדם אתכם למקומות בהם אין כבישי הייוייז,וכולן דרכים נופיות שבעונת שלכת משתדרגות .
שאני ראיתי מה עודד הציע לכם את יכולה לראות שאלה הכיוונים שאני רשמתי לך,
והאמיני לי לא תאמנו.
בכל אשר תבחרי מאחל נסיעה טובה ומהנה!
מוני
-
האם המסלול הזה אופציונאלי?בהתאם להמלצותיכם הכנתי מסלול ראשוני
האם הוא אפשרי לדעתכם (4 ימים) ואם לא אז מה כדאי להוריד?

-
במסלול הזה תנהגו -380 ק”מ ליום, בממוצע…
לא בטוח שכדי לראות את צבעי השלכת צריך להגיע עד ה-White Mountains. לדעתי, לא להצפין עד שם, אבל כן לשלב מסלול באזור ה Green Mountains בוורמונט…
250-280 ק”מ ליום יאפשרו RoadTrip יותר נינוח שמשלב גם ירידה רגלית לכל מיני מפלים/תצפיות וכו’...
-
מוסיפה קישור מעקב אחרי השלכת.
בשבוע שעבר הכל על המפה היה ירקרק וכ’כ התרגשתי אתמול לראות את הכתמים הצהובים!!!
https://www.iloveny.com/things-to-do/fall/foliage-report/#.V hZkk-xVhBc