הזמנו חופשת סקי לפורים 2018- הדרכה בעברית לילדים
-
נצא השנה עם גרייבר לאוסטריה מלון Alpenhause bad hofgastein
bad hofgastein
עם מתבגרת בת 14.6 (שבוע תשיעי) וילד בן 11.6 (שבוע שישי).
הילדים ישמחו לגלוש עם ילדים בגילם….
מי בא?
אני כבר אומרת שזו השנה התשיעית שלנו עם מסגרות ההדרכה בעברית (אנחנו לקוחות מרוצים- הילדים מרוצים ואנחנו גולשים בראש שקט). חופשה שלישית (לא ברצף) עם גרייבר. אז מבחינתנו היתרונות גבוהים ביחס לעלויות.
-
אשמח לפרטים מה העלויות
-
אין לי יכולת לתת עלוית. אני לא אשת מכירות סתם לקוחה. העלויות משתנות ממשפחה למשפחה בהתאם למשתנים כמו סוג החדר, הדרכה למבוגרים כן/לא, טיסות.
תוכל לבדוק מחירים באתר שלהם או לפנות ישריות למשרד.
אני יכולה לחוות דעה על החוויה שלי יתרונות וחסרונות אם תרצה.
-
אני אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות על גרייבר ובכלל.
אני לפני סגירה גם כן לפורים, כרגע חושב על סקידיל באנדורה אחרי חוויה טובה שהיתה לנו שנה שעברה איתם.
ובעיקר שאנדורה הרבה יותר זולה ל 4 אנשים.
-
החוויה שלימקווה שלא מאוחר מידי…..
לא נסעתי עם סקי דיל אז אני לא יכולה להשוות חוויות. אני יודעת איך הם עובדים אז יכולה להגיד יתרונות וחסרונות עבורי ביחס למידע הזה.
אחד היתרונות הגדולים של גרייבר או ספקים דומים (נסענו גם עם פינגווין לאנדורה מספר לא מבוטל של חופשות) הוא שכולם ישנים באותו המלון, כולל ראש הקבוצה במקרה הזה שרי. היתרון הוא, שבסוך יום הגלישה הילדים נמצאים עם החברים שלהם ולא מתפזרים. המפעילה החברתית ,צהרון” כמו שהילדים שלי נהגו לקרוא לה, גם נמצאת שם. מבחינתנו, כשהילדים היו קטנים ידענו שהפ בהשגחה מלאה עם חברים עד מאוחר. היום, הםפשוט עולים לחדרים ומבלים עם חברים. מה שלא תמיד מתאפשר כשהקבוצה מפוזרת במספר מלונות. זה משמעותי מאוד בעיני עם צעירים, אבל ככל שהילדים גדלים מסתבר שזה עדיין משמעותי להם. לא בגלל הביביסיטר, בגלל היכולת לבלות עם החברים במלון בלי לצאת ולחפש במלונות אחרים.
למה זה היתרון הגדול? אנחנו גולשים מנוסים וגם הילדים. הקבוצות האלה נותנות לילדים מענה חברתי ועצמאות. הילדים עדיין מעדיפים לנסוע עם הישראלים ולא עם קלאב מד, למרות ששניהם מדברים אנגלית ברמה גבוהה. החברה חשובה להם. אנחנו לא זקוקים להדרכה בכלל והילדים למעשה יכולים לגלוש איתנו (לפעמים אנחנו גם ללוקחים אותם איתנו ליום שלם ומוותרים על ההדרכה). בחופשה הזאת אנחנו בעצם עם ומרגישים בלי, גם כשהיו מאוד צעירים היינו יכולים לרדת מההר בסוף היום ולדעת שהם בסדר. גם אם הם לא הולכים לביביסיטר, לילדים תמיד יש כתובת. אם יש בעיה הם יודעים שיש מבוגר ישראלי אחראי במלון שאפשר לפנות אליו.
יתרון נוסף שקשור בשהות במלון אחד, הוא שצוות ההדרכה נמצא במקום. אפשר לפגוש אותם בסוך היום או בארוחת הערב. המדריכים של הצעירים (תלוי במדריך אבל אצל שרי קרה לי פעמיים), מגיעים לשולחן שלנו בארוחת הערב. יוצרים קשר עם הילד ומספרים לנו. אם יש בעיה, וירדנו מאוחר מההר, אפשר לפתור אותה במהלך אחר הצהריים והערב ולא לחכות למפגש עם המדריכים בבוקר. כשהילדים היו צעירים זה היה משמעותי מאוד. שוב, מתברר שזה עדיין משמעותי. לפני שנתיים לחברים הייתה בעיה עם מתבגרת ושיבוץ לקבוצה, טוב שכל הצוות היה במלון.
נכון שכל זה לכאורה נמצא בקלאב מד, אבל מחוויות של חברים שלנו ושל חברים של חברים זה לא ממש עובד שם כך.
בנוסף וזה יתרון שאין לי מידע לגבי ההשוואה לסקי דיל- קשור למבוגר אחראי ולכתובת. בניגוד לקלאב מד (כמובן רק מחוויות של חברים. זה לא כולל ואים לי מידע לגבי כל קלאב) במידה וחלילה יש מצב שילד או מתבגר נפצע, תמיד יהייה איתו מישהו עד שההורים ידיעו. רק מהחוויה שלי ומצפיה בלבד- טפו טפו טפו, שלא יקרה, חז וחלילה. לא שאלתי אף פעם אם זו התחייבות, אבל זה מה שקורה בפועל , אף פעם לא שמעתי שהשאירו בקבוצות האלה ילד לבד במרפאה. שמעתי יותר מפעם אחת שזה קרה בקלאבים. נכון שהילדים מצודיים בטלפון והם יכולים להתקשר. אבל לא תמיד יש קליטה על ההר. לפעמים הם מבוהלים גם הבוגרים שבינהם. לא מבינים מה רוצים מהם או איך להתנהל במרפאה באתר סקי. זה נותן לי שקט.
צוות ההדרכה נהדר אצל כל המפעילים שהיינו איתם. אם הייתה בעיה נקודתית היא טופלה. יש התחשבות בחויה של הילד וברצון שלו. הילדים שלנו התחילו לגלוש צעירים אז פחות חשוב לנו הדגש על הגלישה ואיזה מסלול גלשו. ברור לנו שיגלשו יפה (וזה מה שקורה באמת), חשוב לנו שיאהבו את הספורט. יחכו לחופשת הסקי כבר מהקיץ, כי ככה אנחנו.
חסרונות: די נגזרים מהיתרונות. הלינה במקום אחד מגבילה. הן את הספק בגודל הקבוצה, מה שעלול להשפיע על ההומוגניות בקבוצות הילדים- מבחינת גיל ומבחינת רמות גלישה. לפעמים זה קורה, אך כאמור הרוב הגורף של המדריכים מצויין והם מצליחים להתמודד עם הפערים במידה ויש. יש חוסר גמישות לגבי מחיר, המלונות שנבחרים על ידי המפעילים (בד”כ ברמה של ארבעה כוכבים), הם המלונות שלנים בהם והמחיר קבוע למלון (שוב בגלל שכולם באותו המלון, חייבים חדר משפחקים ובריכה למשל. חדר סקי גדול מספיק וכו). גם אין אפשרות לבחור מיקום של המלון ביחס להר.
אים אפשרות לבחור את האתר בכלל. זה מה שהספק מציע.
מקווה שהצלחתי לעזור….
-
תודה על המידע.
מאוד מסכים איתך לגבי בנושא של שהיה במלון אחד, בסקי דיל זה כאמור לא ככה, ולכן אנחנו בוחרים רק את המלון בו מתבצעת הפעילות של אחרי הסקי (הצהרון) ובו גם נפגשים בבוקר.
כמובן שזה מגביל ויש חברים שהילדים התחברו איתם שדווקא במלון אחר.
מעבר לנושא הזה, יש דברים נוספים שבאים לידי ביטוי?
לפחות לפי האתר של גרייבר נראה שמדובר על מלון טוב יותר.
-
לא יודעת מה מציעים בסקי דיל.
אנחנו יחסית מפונקים. אוהבים חדרים מרווחים ומלונות טובים. זה לא קמפינסקי אבל בהחלט מלונות טובים.
אם אתה אוהב ספא, המלונות באוסטריה מנצחים.
לגבי האתר. היינו באנדורה באנדורה שלוש פעמים עם פינגווין . מאוד אהבנו את אנדורה (המלון היה בסולדאו). אין ספק שהחבילות של אננדורה זולות יותר מהחבילות של אוסטריה וללא ספק משתלמות כאשר בוחנים עלות תועלת (לפחות זו שאנחנו לקחנו שזה הסידור של כולם באותו המלון). אבל המלונות באוסטריה מפנקים יותר. אנחנו מצאנו באנדורה מסעדות מעולות כך שאני לא יכולה להגיד שהאוכל באתר טוב יותר. המלונות בדרך כלל האוכל של המלון באנדורה יותר לטעמי מאשר באוסטריה (חברים שלנו ממש חושבים הפוך מאיתנו ומעדיפים אוכל אוסטרי). האתר באנדורה מתוחזק מעולה. אין עליהם עם הארגון של התורים ותיחזוק המסלוליםץ אבל בפעמים שיצא לנו להיות שם בסופה קיללנו את הרכבלים שלהם קללות נמרצות (; לא שזה מנע ממני לחזור לשם שלוש פעמים….
-
בדיוק קראתי את הבלוג שלך על אנדורה – תודה על המידע.

בגדול סקידיל ופינגווין נותנים בערך אותו הדבר עד כמה שאני רואה.
שניהם בפאס דה לה קסה השנה, מלונות באותה רמה (של סקי דיל מדורג קצת יותר טוב בבוקינג וקצת קרוב יותר למסלולים)
גם התובנות שלך על ההדרכה בפינגווין קרובות מאוד לנסיון שלי משנה שעברה מסקי דיל.
-
אתה בטוח שהקייטנה בעברית זה בפאס? או שזו סתם חבילה. תבדוק טוב. יש להם כל מיני חבילות לאותם תאריכים. במשך שנים הם נסעו לסולדאו אבל אולי השנה החליפו.
אני לא יודעת בני כמה הילדים אבל לפינגווין אין הדרכה בעברית מעל גיל 12 באנדורה. ההסכם שלהם עם האנדוריאים מוגבל גיל.
לגרייבר בדרך כלל יש קבוצות של נוער.
-
כן, הם כנראה הזיזו השנה, אני גם ידעתי על סולדאו.
-
גם אנחנו נוסעים השנה עם גרייבר ל-bad gastein.
אנחנו עם בת 17, שעוד לא החליטה אם תגלוש סקי או סנובורד (שניהם ברמה טובה), בן 14 שבוע שני בסנובורד ובת 9.5 שבוע רביעי סקי.
-
אפשר עוד שאלה או שתיים?כיוון שיש בעייה עם מה שחשבתי להזמין באנדורה, אז ההמלצה על bad hofgastein חזרה להיות רלוונטית.
אני רואה שרוב מוחלט של המסלולים שם הם אדומים ומעט מאוד כחולים, הצוציקים שלי אחרי שבוע אחד על השלג, יסתדרו שם?
כמה ילדים יש בד”כ שם? כמה בקבוצה? החלוקה לרמות וגילים…
תודה, למרות שיצא קצת יותר משתי שאלות
-
נהדר -
ועוד שאלה: נראה שהמלון כחצי ק”מ מהגונדולה, יש לוקרים לציוד או לפחות נעליים שם?
-
אני מניחה שהם יסתדרו. בגדול התכלית העיקרית של הקבוצה הזאת היא הדרכה בעברית לילדים, כך שלא נבחרים אתרים שהילדים לא יכולים להסתדר בהם. מהכרות שלי עם צוות ההדרכה של גרייבר (נסענו איתם פעמיים: לפני שנתיים למאהיורפן ולפני חמש שנים לשלדמינג), הם מתאימים את האתר טוב. הילדים לא תמיד חורשים מליוני מסלולים ודווקא נהנים לחזור על אותו מסלול כמה פעמים. בשבוע השני אין שום בעיה שירדו כחולים, בטח בהתחלה זה יהייה לאט יותר.
בדרך כלל כבר בסוף השבוע הראשון יורדים כחולים כך שזה פחות מדאיג.
בפעמיים שהיינו עם גרייבר הקבוצה הייתה גדולה ואחוז הילדים בה היה גבוה. משהו בסביבות שישים ילדים.
מהניסיון שלי (ודרך החויה שלי, אולי מישהו אחר חווה את זה אחרת), יש ניסיון לייצר הומוגניות בגילאי ורמות הילדים (חלק מזה שהתחלתי את השרששור זה לפרסם את רמות וגילאי הילדים שלנו כדי שמי שמתלבט ידע שכבר נרשמנו). לפעמים זה לא מצליח. למשל, הבן שלנו גולש באופן מסודר בקבוצות האלה מכיתה א’. לצערנו, לרוב הוא הצעיר בקבוצה וגם בעל מבנה קטן דבר שמקשה עליו יותר בגלישה. הוא מסתדר. פעם כשלא הסתדר חברתית בגלל פערי גילאים בקשנו שיגלוש עם ילדים בגילו ברמת גלישה נמוכה יותר.
אנחנו חווינו גמישות גם אצל גרייבר בהרכב הקבוצות. הב שלנו, שהתחילה באותו הגיל תמיד הייתה בגיל הממוצע של הקבוצה של רמת הגלישה שלה. כך שזה גם עניין של מזל. גם השנה, אני מקווה שלא יהייה המעיר בקבוצה… למרות שיש נחמה קטנה, שאולי כבר יגלוש עם אחותו.
לגבי כמות הקבוצות, אני לא מעורה בעינייני הנהלה, אבל מהנסיון שלי (שנה תשיעית בקבוצות האלה), כמות הקבוצות תלויה במספר הילדים שנרשמו. הם מתחייבים על מספר מקסימלי של ילדים בקבוצה (לא זוכרת, שמונה אולי? אתה יכול לבדוק מולם). לפעמים בגלל הגמישות קורה שבמהלך השבוע יש קבוצות שגדלות וקבוצות שקטנות אבל זה מאוד מאוזן.
מקווה שעניתי
-
תמיד.
בפעמים שהייתי היו רכבים לקבוצה (נכון לכל הקבוצות שהיייתי בהם) ואת הילדים הצעירים הקפיצו לאן שצריך כך שהם אפילו לא הלכו. לפעמים מקפיצים כמה קבוצות בנגלות כדי לצמצם את התור לשאטל של המלון או לסקיבס.
מהבחינה הזאת זה מאוד מאוד מאורגן ונוח.
-
תודה רבהנשמע מצויין, תודה על הפירוט המדהים