טיול שבועיים בפיליפינים בסוכות
-
היי,
הייתי שמחה לקבל עזרה בתכנון מסלול שבועיים בפיליפינים. התחלתי לקרוא אבל מבלבל ואין משהו מוגדר ומסודר מבחינת המסלול.
אני אציין שאני נוסעת עם חברה ואנחנו רוצות לראות נופים, ירוק, אולי טרק קטן, ג’ונגלים טרסות וכפרים. אפשר לקנח ביומיים שלושה בטן גב ואפס עשייה

אנחנו רוצות לישון בבתי מלון 3-4 כוכבים, האם כדאי להזמין מראש דרך בוקינג או להגיע לשם ולהזמין
עדיפות לטיסות פנימיות כדי לחסוך זמן, אולי בשביל החוויה, אפשרי פעם אחת התניידות אחרת מטיסה .
האם אפשר לקבל הערכה גסה לעלות מחיה ושהיה בלי כרטיס בן לאומי
אשמח לעזרה,
-
תבדקי את עניין מזג האויר, הרבה מקומות בפיליפינים לא מתאימים לאוקטובר וכשיש שם בעיה במזג האויר אז זה משבש את הטיול בצורה משמעותית.
-
הי,
הפיליפנים זה בעיקר בטן גב עם קצת ירוק.
יש באי של מנילה שהוא האי המרכזי והגדול טרסות אורז, טיולי מערות, כפרים וטיולי הר געש. אבל מלבד ההר געש שאת זה אפשר לתאם כטיול יום ממנילה, שאר הדברים נמצאים בצפון ודרושים התניידות שהיא ארוכה בכבישים ככה ככה באוטובוסים ישנים. אולי יש היום טיולי VIP דרך סוכניות לא יודע.
את כל אלו ניתן לעשות בשבוע,שבוע וחצי.
אמרתן שאתן רוצות מלונות 3-4 כוכבים, הדרך לשם כולל הלינה באזורים אלו זה לא 3-4 כוכבים.
באיים יש מלונות מכל הסוגים מהוסטלים ועד ריזורטים של מאות דולרים.
בטיול לשבועיים לא הייתי מבזבז זמן על הגעה והזמנה במקום אלא מזמין מראש וחוסך כאב ראש וזמן.
בין האיים אין התניידות אחרת חוץ מטיסות (אלא אם זה אי קרוב של שעתיים הפלגה).
יש גם אפשרות להפלגות ארוכות בין איים, אבל זה הכל חוץ מחוויה וגם לא שווה לבזבז את הזמן בטיול קצר.
-
תודה,
האם אפשר לקבל המלצה איך לבנות את הטיול לפי סדר האזורים מרגע הנחיתה במנילה?
-
מדברים על אזור מסוכן בפיליפינים ומאוד מומלץ לא להגיע לשם
האם מדובר באזור אחד צפציפי? האם כדאי בכלל לטוס לשם?
-
בעיקרון האזור המסוכן הוא אי ספציפי בדרום, הוא רחוק ואין לו שום קשר לשאר האיים בפיליפינים כך שאין סכנה.
לגבי אזהרות מסע וכדומה, שכל אחד יחליט ויעשה את הבחירה שלו האם לנסוע לברצלונה, ניס, ירושלים או הפיליפינים.
מבחינת מסלול, הטרסות והאזור הכפרי נמצאים מצפון למנילה, אזורים שנקראים בנוואי וסגדה. יכולה לקרוא קצת חומר עליהם.
הר הגעש הוא נפרד ויוצאים אליו ממנילה.
אפשר לצאת אליהם בהתחלה, ואז לחזור למנילה ומשם להר געש כטיול יום, ואז טיסה לאחד האיים לבטן גב.
או קודם הר געש ואז צפון לוזון (זה שם האי של מנילה) ואז טיסה לאיים.
מבחינת בטן גב נטו ואפס עשייה, ממליץ על האי בורקאי.
-
היי נופר,
שבועיים זה יחסית מעט לפיליפינים ולכן כדאי להיות מוכווני מטרה. הייתי עושה שבוע בצפון לוזון (בנאויי + סגדה + בטאד)- אפשר גם לעשות טרק מבטאד לבנאויי אבל אין לי עליו מידע. בשבוע השני הייתי טס דרך מנליה לאי פאוואן (הנהר התת קרקעי + פורט בארטון + אל נידוי והאיים). פלאוואן הוא אי חובה לפי דעתי וחבל שלא ללכת. מומלץ להיות שם לפחות 5 ימים מלאים. אם תוכלו להוסיף עוד 3-4 ימים, תוכלו לסיים בנופש בבורקאי ומשם לשוב למנילה ולטוס החוצה.
מקום מאוד מומלץ נוסף, במיוחד אם את מעזה לנהוג קצת על אופנוע, זה האי קאמיגין. עם זאת, לא הייתי משלב אותו בטיול של שבועיים, אלא רק אם תוכלו להוסיף עוד שבוע נוסף פחות או יותר.
לסיכום: מנילה – צפון לוזון – מנילה – פלאוואן – (בורקאי אופציונלי).
אוקטובר זו התקופה הגשומה, אבל הייתי שם חודשיים בתקופה הגשומה ועדיין מאוד נהניתי. הסיבה הייחידה לשנות תכניות היא במקרה של טייפון.- לכן צריך להשאיר מעט מקום לגמישות.
-
תודה רבה, עזר לי הרבה
כמה זמן בערך צריך להקדיש לבנוואי, סגדה ובטאד?
אנחנו אמורים לנחות במנילה ב- 03.10.17 בשעה 19:00 וחשבתי לחתוך משם ב 07.10.17 לכיוון בנוואי, האם זה זמן סביר לשהות לראות ולהכיר את מנילה?
האם כדאי לצאת לכיוון בנוואי בטיסה או באוטובוס (בהתחשב בעובדה שהטיול הוא שבועיים ואולי כדאי לחסוך זמן
אשמח לתשובות,
תודה
-
יסלחו לי תושבי מנילה- אבל לא הייתי “מבזבז” אפילו יום אחד מיותר בעיר. שימי לב כי הנסיעה שלך היא גם כך קצרה יחסית ויש הרבה מאוד מה לראות בפיליפינים. מנילה עשויה להיות מעניינת אמנם אך בהשוואה לשאר האטרקציות האפשריות הייתי ממליץ בחום לוותר עליה הפעם ולהקדיש זמן למקומות השווים באמת.
הדרך הטובה ביותר להגיע לבנאוויי היא באוטובוס לילה (טיסות לא יעזרו במקרה הזה). מכיוון שאת נוחתת בערב, הייתי ממליץ לך להמתין ללילה הבא (כך גם יהיה לך יום שלם למנילה).
הייתי מקדיש לאזור צפון לוזון כ-6 ימים מלאים, תלוי כמובן מה עושים שם. אם לא עושים טרקים אלא רק טיולים יומיים, ניתן לדעתי להסתפק ביום אחד בבנאויי, יומיים בבטאד ויום וחצי בסגאדה + נסיעות. אם מוסיפים איזה טרק, ניתן להאריך בעוד יומיים. טרק מומלץ כאמור הוא הליכה מבנאויי לבטאד או ההפך.
יש בצפון לוזון עוד מקומות רבים, אך אלו שציינתי הם המקובלים ביותר בטווח הזמן שיש לך (תמיד מומלץ לקרוא עוד ולגלות דברים חדשים..).
בשבוע שנשאר לך הייתי נוסע לפלאוואן לכל פרק הזמן עם דגש על אל נידו והאיים. לפלאוואן מגיעים בטיסה לעיר המרכזית- פוארטו פרינססה. והדרך הנוחה ביותר להתנייד היא באמצעות וואנים ממוזגים המוזמנים דרך המלון. אם רוצים חוויה יותר מקומית ניתן לנסוע באוטובוס מקרטע או בג’יפני…
אם נוסעים רק לאל נידו, ניתן להסתפק ב-3-4 ימים מלאים. אם מוסיפים גם את פורט בארטון ואת הנהר התת קרקעי, יש להוסיף יום שלם לכל אחד (כולל לילה בכל אחד).
כאמור, הייתי ממליץ להתאמץ ולהוסיף עוד 3 ימים ולנפוש בבורקאי (2 לילות). קחו שם מלון ותנהו מהחיים
אשמח לסייע במידע נוסף במידה ואוכל
-
מסכים מילה במילה לגבי מנילה.
לגבי פלאוואן:
פורט ברטון היא פנינה של מקום ויחסית לא מתויירת. חשוב לדעת כי החשמל שם פועל רק מספר שעות מועט ביממה.
אל נידו היא לדעתי אובר רייטד וממש לא מה שהייתה פעם, בעיקר עקב התיירות שעלתה וקשה עד בלתי אפשרי לסטות מהמסלולים המוכתבים (וקבוצות מוכתבות) של השייט לאיים השונים. יחד עם זאת אין ספק שהיא כן מקום מאוד יפה.
אבל, וזה אבל חשוב, גם לפורט ברטון, גם לאל נידו וגם לקורון בצפון פאלוואן אין חופים! כלומר יש חופים, אבל כולם מושתתים על זה שעולים על סירה חמודה, שטים קצת ועוצרים בחופים שונים באיים קטנטנים סמוכים ושם נהנים מהחוף והשנירוקלים. מה שנקרא ISLAND HOPPING
זה ממש לא רע ולדעתי אפילו להיפך, אבל זה כן אופי אחר.
אמרת שאתן רצות כמה ימים של רביצת בטן גב, פלאוואן היא פחות המקום לרבוץ בו.
-
תודה רבה, עזר לי מאוד לעשות קצת סדר
שאלה נוספת, אני נכנסת לבוקינג להזמין מלון ליומיים הראשונים במנילה, יש שם מספר אופציות ולא סגורה במה אני אמורה לבחור
מנילה לוזון פיליפינים
נמל תעופה הבינלאומי מנילה לוזון פיליפינים
מנילה אושן פארק
התכנון לנחות במנילה , להיות שם יומיים ואז לנסוע לצפון(אם הבנתי נכון ללוזון )
אשמח לעזרה כי המקומות כבר אוזלים

-
תחפשי: מנילה, לוזון, פיליפינים.
אני מבין שאת רוצה מלון ולא הוסטל? שימי לב כי רוב התרמילאים מגיעים ל-ERMITA או MALATE שהם רובעים מרכזיים של העיר.
אזורים נוספים שניתן להיותם בהם הם-MAKATI, PASAY או MANILA BAY.
אם תחפשי את מה שכתבתי למעלה, זה ימצא לך מלונות בכל האזורים האלה ועוד. אלו האזורים המרכזיים ביותר של מנילה.
-
תודה
האם זה משנה מאיזה כפר אני מתחילה ואיפה מסיימת? בנוואי, סגדה ובטאד?
בסיום הנ”ל אנחנו אמורות לחזור למנילה ומשם להמשיך ל פאוואן והאזור
האם עדיף לקחת טיסה ממנילה לשם?
אני מניחה שנלך לכיוון פאוואן, פורט בארטון ואל נידוי. האם ההתניידות בין המקומות האלה מתבצעת בטיסות או שמדובר במקומות מאוד קרובים ?
אשמח לעזרה,
המון תודה והערכה
-
היי,
לדעתי הכי כדאי לעשות: מנילה – בנאויי – בטאד – סגדה – מנילה.
לפאלוואן מיגיעים בטיסה ממנילה לפוארטו פרינססה (העיר המרכזית של פלאוואן).
בתוך פלאוואן מתניידים בוואנים (עדיף) או באוטובוסים מקרטעים..
-
פלאוואן זה האי, אל נידו ופורט ברטון אלו כפרים באי.
יש גם טיסות ישירות לאל נידו ממנילה. פורט ברטון היא בערך אמצע הדרך מאל נידו לפוארטו פרינססה (העיר המכרזית של האי פלאוואן והשדה תעופה המרכזי של האי).
הטיסה הישירה לאל נידו יותר יקרה אבל אם רוצים לחסוך זמן ונסיעה ברכב אפשר לטוס לאל נידו, משם בואן לפורט ברטון, משם בואן לפוארטו פרינססה וטיסה למנילה (או הפוך, הלוך לפוארטו פרינססה וחזור מאל נידו).
-
תודה רבה על הנכונות לעזור, חייבת לציין שזה עשה לי סדר בראש

-
תודה, תודה

-
עוד שאלה קטנה ואשמח לתשובה
לאחר שבניתי מסלול שהולך ככה
מנילה, אוטובוס לילה לבנאווי, בטאד וסגדה, חזרה למנילה וטיסה לאיים
יוצא שיש לי בערך שבוע להיות באיים ונראה לי שזה קצת הרבה בשבילי לבטן גב..
האם יש עוד מקום מומלץ לעשות אותו יומיים ככה? ואז לחתוך לאיים, שלושה ימים והביתה .
תודה,
-
כשאת אומרת “איים” את מתכוונת לפלאוואן?
שימי לב שפלאוואן זו לא בדיוק חופשת בטן גב. אמנם רואים הרבה איים יפים, אבל זה תוך הפלגה בין איים שונים. כמו כן הנהר התת קרקעי אינו חלק מכל עניין החופים. .
עם איזו חברת תעופה את מגיעה לפיליפינים? יכול להיות שהיה עדיף לחזור מסבו ולא ממנילה (אבל נמתין לתשובה שלך ונראה אם זה בכלל רלוונטי). שימי לב שאם נשארים לך יומיים נוספים, זה קשה מאוד לנצל אותם אלא אם מתכננים ממש בקפדנות.
אני מציע שתנסי להשאיר לך לפחות 3 ימים בסוף, כדי שתוכלי למצות אותם כמו שצריך (יומיים זה צפוף עם כל הטיסות). ואז תכלי לבחור בין נופש בבורקאי לבין טיולים נוספים שאחד מהאיים האחרים.
-
אני טסה עם אתיופיה אייר ליין ויש כבר כרטיס הלוך חזור דרך מנילה.
אני מתכוונת לפלאוון, פורט ברטון ופוארטו פרינססה, כל זה יוצא לי בערך שבוע
מ- 11.10 עד 17.10. טיסה חזרה לארץ ממנילה ב- 17.10בשעה 22:00
אם יש אטרקציות נחמדות באזור שלא קשורות למים, צלילות וכאלה, אשמח לשמוע, זה יכול להיות אפילו שווקים, מקומות לראות וכאלה, רק לא ממש ים ולרבוץ..
אני פשוט מדמיינת איים, בטן גב וכל היום לא לעשות כלום, נראה לי שזה ממצא אחרי שלושה ימים, לא? לפחות אותי
בורקאי נחשב לחלק מהאיים ובאזור של פלאוון? אם זה לא רק בטן גב, אולי אפשר להוסיף גם אותו לרשימה? ואז איך זה יראה?
טיסה ממנילה לפלאוון פוארטו פרינססה, פורט ברטון בורקאי, חזרה למנילה והביתה?
האם זה הסדר הנכון לעשות?
שמעתי על איזה הר געש עם נוף מאוד יפה באזור של בנאווי, אולי כדאי להוסיף שם יומיים ? ואז זה משאיר לי שלושה ימים באיים
קיצר, אובדת עצות…
נכון לעכשיו, הזמנתי מלון רק ליומיים הראשונים במנילה, בגלל שהטיול הוא סה”כ שבועיים, האם כדאי להזמין מלון מעכשיו בבנאווי שזה היעד הבא אחרי מנילה או פשוט להגיע לשם ולהזמין ?