טיול שבועיים בפיליפינים בסוכות
-
היי,
צריך לעשות סדר בדברים-
נכון לעכשיו יש לך שבוע בלוזון ושבוע בפלאוואן.
לוזון
מנילה – בנאויי – בטאד – סגאדה – מנילה (כשבוע)
פלאוואן
פוארטו פרינססה – הנהר התת קרקעי – פורט בארטון – אל נידו – פוארטו פרינססה (כשבוע).
עכשיו צריך לראות איך אפשר לשחק עם זה. את אמרת שיש לך 2 לילות במנילה, את מתכוונת ללילה הראשון וללילה האחרון?
דבר ראשון, אם את לא רוצה בטן גב, אז את יכולה לוותר על פורט בארטון שזה אמנם כפר נחמד, אבל אין הרבה מה לעשות שם חוץ מלנוח. אז כבר “חסכת” יום וחצי מפלאוואן.
זה אומר שאת יכולה להקדיש כ- 5 ימים לפלאוואן וזה משאיר לך עוד יומיים ספייר למקום אחר. פלאוואן זה לא ממש בטן גב רגוע, את כל הזמן יורדת ועולה על סירות מאי לאי. אם זה מספק אותך בתור בטן גב אז את היומיים הנותרים את יכולה להעביר גם על לוזון, דרומית למנילה. כמו שאמרת, יש שם גם את הר הגעש טאאל וגם את מפלי פאגסנחאן- שבשניהם לא הייתי יש לציין.
את יכולה להקדיש יום אחד לכל אחד מהם וזה צריך להיות כיף.
לחלופין את יכולה לנסוע לחופשה בבורקאי, אבל שוב, זה עניין של העדפה. אם את בקטע של פעילויות ואטרקציות, לכי על המפלים ועל הר הגעש. היתרון בהם שהם קרובים מאוד למנילה ויהיה לך נוח להגיע לשם.
-
היומיים שאני מתכוונת במנילה,הם יומיים ראשונים של הטיול, כלומר, מגיעה למנילה ב-03.10.17 ונשארת שם עד ה- 05.10.17 ובערב/ לילה , אוטובוס לכיוון בנאויי .
אם אני מוסיפה את הר הגעש טאאל ואת מפלי פאגסנחאן, האם אלו מקומות שצריך לחזור חזרה למנילה ואז לנסוע לשם , או שאני ממשיכה מכיוון סגאדה?
איך אני מגיעה למקומות האלה?אוטובוס או טיסה?
האם כדאי לקנות כרטיס טיסה (פנימית) כבר מהארץ ולחסוך זמן והתרוצצויות שם?
כרטיס טיסה, הכוונה לכיוון פלאוואן
תודה רבה על העזרה

-
היי,
אני לא הייתי בהם, אבל הם קורבים יחסית למנילה. אם את לוקחת חברת טיולים, את יכולה לעשות אותם ביום אחד ולחזור בלילה למנילה. הנה קישור לחברה שמוציאה טיולים כאלה:
http://www.yolotravelphilippines.com/portfolio-item/taal-pag sanjan/
בכל מקרה, את יכולה גם לעשות את זה עצמאית ואז אולי לעשות יום אחד במפל ויום אחד בהר הגעש.
לדעתי, את 2 האתרים האלה תשארי ממש לסוף, אחרי שאת חוזרת מפלאוואן.זה קרוב למנילה וזה ישתלב לך טוב עם טיסת הלילה של אתיופיאן (ביום הטיסה את יכולה לטייל לאחד מהאתרים האלה ולחזור בזמן לטיסה).
-
הוספתי שני יעדים, הר געש והמפלים.
נכנסתי לאתר של החברת טיולים שהמלצת וראיתי יום טיול בהר געש
הם מבקשים 4499 פזוס ליום טיול (לאדם אחד) שזה יוצא בערך 300 ש”ח
האם אלו המחירים והעליות ליום טיול ? ראיתי את “התפריט” של אותו יום טיול אבל אין לי דרך להשוות והאם זה כדאי לי
אני יודעת שאני מעדיפה לעשות את זה עם חברה מסודרת ולא לבד אבל האם המחיר שהם מבקשים לאדם, הגיוני והאם אלו המחירים פחות או יותר
-
מוסיפה שאלה בקשר למפלים ולתאל (סליחה על ההתפרצות לשרשור)- אפשרי להשכיר גיפני ממנילה ליום שלם ולנסוע עצמאית? כשנגיע למקומות יש שם מדריכים?
תודה!!
-
בוקר טוב,
כפי שציינתי, אני לא טיילתי באתרים האלה וגם לא השתמשתי בשירותים של חברות מהסוג הזה. צירפתי את הקישור כי ראיתי שמדובר על חברה מומלצת לטיולים מהסוג הזה (יש להם כל מני טיולי יום, את יכולה לחפש באתר).
אין ספק שלטייל עם חברה זה יותר יקר, אבל זה גם מאוד נוח. את בטוח תוכלי לחסוך כסף אם תיסעי עצמאית, אבל אל תשכחי שהחברות האלה אוספות אותך מהמלון ומחזירות אותך לשם ואת גם מקבלת הדרכה בנוסף. ניתן כמובן לעשות את זה עצמאית, אבל אם את יכולה להרשות לעצמך אז יש לזה יתרונות והמחיר נראה לי סביר יחסית. שימי לב שיש להם גם טיולי “קומבו” המשלבים 2 יעדים ביום, הם עולים כ-550 ש”ח אבל כוללים גם ארוחת צהריים, וגם 2 אטרקציות במקום אחת.
לסיכום-
אם את יכולה להרשות לעצמך את ההוצאה הזאת, זה נראה לי סביר בסך הכל ומאוד נוח.
-
תודה רבה

-
תודה גם ממני
-
בשמחה